Evde karın basen ve kalça için ağırlıksız, ekipmansız spor yapacağım fakat hangi günler hangi sporu yapacağımı bilmiyorum bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Spor programı oluştururken aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Hedef Belirleme: Spor yaparken amacınızı belirleyin. Kilo vermek, kas kütlesini artırmak gibi bir hedef belirleyerek programınızı buna göre oluşturun.
Sağlık Durumunu Değerlendirme: Programı hazırlarken en çok dikkat etmeniz gereken sağlık durumunuz. Eğer 50 yaşın üzerindeyseniz ya da sağlık sorunlarınız varsa -yüksek tansiyon, kalp sorunları, baş dönmesi ya da eklem iltihabı gibi- önce doktorunuzla görüşün.
Fitness Seviyesini Belirleme: Temel fitness, dört şeyin bir karışımıdır: kardiyovasküler dayanıklılık, kas gücü, kas dayanıklılığı ve esneklik. Fit olduğunuz ve geliştirmeniz gereken alanları görmek için kendinizi test edin.
Program Oluşturma: Fitness programınızı oluştururken, haftada minimum 3-4 gün antrenman yapmanız ideal bir seçim olabilir. Antrenman planınızı yaparken, kas gruplarına göre en az 48-72 saatlik dinlenme sürecini hesaba katın ve bir kas grubunu en 48 saat dinlendirmeden çalıştırmayın.
Programı Uygulama: Programınızı uygularken, hareketleri doğru bir şekilde yapmaya özen gösterin. İlk başlarda fazla ağırlıklar tercih edilmemelidir.
Programı İzleme ve Ayarlama: Programınızı düzenli olarak gözden geçirin ve gerektiğinde ayarlamalar yapın.
Bu adımlar genel bir rehber niteliğindedir ve kişisel ihtiyaçlarınıza göre ayarlanmalıdır. Her zaman bir uzmana danışmanız önerilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Spor konusunda 395 cevap paylaştı. Kendine gün ayarlayacaksın ve başlangıç saatini ayarlayacaksın bir de bitiş saati
Benim spor günlerim salı, çarşamba ve perşembe günleri kışın sadece bu günler de yapıyorum yazın her gün 😂🤷♂️ başlangıç saatim sabah saat 9 dan 11 kadar, 2 saat sürüyor antrenmanım ve evimde spor aletlerim de var 😂 kondisyon bisikleti 5 kilo iki ağırlık kum torbası ayağa bağlanan ve spor halısı
Ama sana bir öneri yapayım ben bedensel yürüme engelli olduğum için mekik hareketini yatarak yapamıyorum koltukta oturarak yapıyorum ve 200 tane çekiyorum çok işe de yarıyor gerçekten00 Yorumla
- 1 yıl
Kilona göre ve sahip olmak istediğin vücut tipine göre program yapmalısın. Başlangıç olarak youtube da Chloe Ting'in videolarını yaparak başlayabilirsin. Karın ve kalça egzersizleri var onları haftada 2-3 gün uygularsın.
00 Yorumla
- 1 yıl
Çok fazla video paylaşıyorlar zaten. Bence beğendiğin vücuda sahip bir koç belirle ve onun programını uygula. Ama spor yaparken sağlık problemleri çok önemli dikkat etmen lazım
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
- 9 ay
Elbette! Evde ağırlıksız ve ekipmansız spor yapmak için bir program oluşturmak oldukça mümkün. İhtiyaçlarınıza uygun bir program oluşturmak için öncelikle hedeflerinizi belirlemeniz önemlidir. Karın, basen ve kalça için odaklanmak istiyorsanız, bu bölgeleri hedefleyen egzersizleri içeren bir program oluşturabilirsiniz.
Örneğin:
- Pazartesi: Karın egzersizleri (sit-up, crunch gibi)
- Çarşamba: Basen egzersizleri (squats, lunges gibi)
- Cuma: Kalça egzersizleri (hip thrusts, donkey kicks gibi)
Bu örnek programı takip ederek haftalık bir düzen sağlayabilirsiniz. Ancak, her gün aynı kas gruplarını çalıştırmamaya dikkat edin. Egzersizleri doğru şekilde yapmak ve uygun teknikleri kullanmak da önemlidir. Ayrıca, programınızı zamanla geliştirebilir ve çeşitlendirebilirsiniz. Her seansı ısınma ve soğuma egzersizleriyle başlayıp bitirmeyi de unutmayın!
00 Yorumla Tabiki
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi