merhaba uzun olabilir kusura bakmayın fakat kendimi iyi anlatıp sizden iyi yardımlar tavsiyeler bekliyorum , umarım tavsiyeleriniz olur şimdiden teşekkür ederim
7-8 ayda ortalama 10 kilo verdim , aralıklı oruç , kalori azlığı , eğimli yürürüş bunlarla birlikte verdim kiloları ne kadar sağlıklı bilemem ama spor beslenme birlikte yürütmeye çalıştım az olan bilgilerimle. şu an istediğim hayalimdeki kiloya 1-2 kilo uzaktayım. ( kilolu görüyorum hep kendimi hastalık mı bilemem ama hayalimde heo bi kilo vardı ve ona 2 kilo kaldı tartıda onu görünce durduracağım kendimi) . daha sonra biraz ağırlıklara başladım kendimi yoruyorum dersem yalan olur yormuyorum ama yapmaya çalışıyorum kendimce salonda. bir incelme var evet fakat oturunca hala katlanıyor karnım o çizgi çıkıyor. belim hala kıvrak inceliğe sahip değil. bunun için ne yapmam lazım. evet yağ kaybı yapmam gerek kalori açığı oluşturuyorum fakat biraz zorluyor bu durum artık. bu süreçte bir hastalığa da yakalandım bu yüzden şeker un makarna pilav bunları çok yiyemiyorum bu olumlu bir durum olur belki de.
sizden ricam ne yapabilirim özellikle belimin kıvrımlı ve ince olmasını istiyorum. oturduğumda katlanmasın yemek yiyince hemen şişmesin. en ufak bir şey yediğimde suçluluk duyuyorum. bu arada önerebileceğiniz tarifler ya da siteler olursa çok sevinirim. bu hastalıktan dolayı beslenme türüm daha zorlaştı. normal yumurta yerine omlet yiyebiliyorum , ekmek yerine tambuğday patlağı, vs vs. her ütrlü yardımlarınızı bekliyorum.
iyi akşamlar
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Merhaba, kolay gelsin, öncelikle sayısal olarak kilo yanıltıcı olabilir, çünkü 7-8 ayda 2-3 kg kas yapmış olabilirsiniz. Takıldığınız noktayı anladım, sanırım karın kasları henüz belirgin değil, bel çevresinde hala yağlar var, glutes aşağısı cizgi belli değil? (Son gösterge bana göre klozete oturunca kalça kemik hissedince yağ oranı %8 gibidir o zaman tüm kas hatları belirgin gözükecektir). O yüzden bence gösterge olarak sayı değil de kas hatlarına bakmak daha uygun olabilir. Ayrıca oturunca karında katlanan çizgiler yağ varsa az derin çizgi, yağ yoksa yoğun çizgiler ama sığ oluyor tabi cilt gerginliği de önemli. Yemekten sonra göbek görünmesi ise şöyle bence, yağ oranı yaklaşık sizinki gibi ise evet hemen yemek içecekten sonra belirgin oluyor, çünkü alt göğüs ve alt karın düze yakın olduğu için mide dolunca orta hemen beliriyor. Fazla kilo alınca üst ve alt yağ tabakası oluyor o kadar hemen şismiyor, en şanssız durum bu sona yakın seviyelerde. Ne gariptir çok düşük yag oranında %8 gibi öyke görünmüyor çünkü çıkıntı olacak yağ tabakası yok, ve mide kasların altında kalıyor tabi çok abartmadıkça ;;)
Biraz daha incelmek için ne yapabilirsiniz konusunda, bence antremanları aç iken yapınız. Akşam ya da sabah aç iken yürüyüs ya da koşu. Yedikleriniz de aynı kalmak şartıyla, ya da besinlerin içinde yağlı olanlar varsa onları azaltmak ile bir hafta on günde olur diye düşünüyorum.
- Karbonhidrat ve ayçiçeği yağını mümkün olduğunca tüketmemeye çalış. Tereyağı, sızma zeytinyağı tüket.
- Spora devam et. Bir süre sonra gelişim hızlanacak, şikayetçi olduğun görüntü de gidecek.
karbonhidrat olarak basmati pirinç , tam buğday makarna , wasa tüketiyorum. pişmiş halleri ile 100-120 gram arası yeterli olur mu azaltmaya devam mı etmeliyim
Kalori açığını oluşturacak şekilde tüketmeye devam et. Ama elinden geldiğince az tüket. Yoksa bazen mecburen karbonhidrat alabiliriz.
100-120 ile ilerle. Ama fırsatın oldukça daha azını tüketmeye çalış demek istiyorum.
Cok uzun okumam