Hareketleri yaparken normal olarak kalp atışı hızlanır fakat benim nefesim kesiliyor çok kötü bir hissiyat olduğu için o an bırakasım geliyor. Düşünürken bile daraldım. Normalde kas yanar bi güzel bir şey rahatsız etmez ama nefes sıkıntı. Düzgün alıp vermeye çalışıyorum ritmi tutturamıyorum. Ne yapmam lazım.
Güncellemeler
+1 yıl
Nefesi tekrar alıyorum sakinleşmeye çalışıyorum yine de ölçekmişim gibi oluyor
Yavaş ve derin nefes almak, vücudunuzu sakinleştirebilir. Derin nefes alırken karın bölgesinizi kullanmaya özen gösterin. Fiziksel Aktiviteyi Yavaş Yavaş Artırın:
Eğer bu belirtiler egzersiz sırasında ortaya çıkıyorsa, aktivitenizi yavaş yavaş artırarak vücudunuzun adaptasyon sürecine yardımcı olabilirsiniz. Stres Yönetimi Tekniklerini Kullanın:
Meditasyon, yoga veya derin gevşeme teknikleri gibi stres yönetimi teknikleri, vücuttaki stresi azaltabilir. Düzenli Egzersiz Yapın:
Düzenli egzersiz, genel sağlık durumunuzu iyileştirebilir ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Su İçin:
Yeterli su içmek, vücut fonksiyonlarını destekleyebilir ve genel sağlığınızı iyileştirebilir. Profesyonel Yardım Alın:
Eğer belirtiler devam ederse veya şiddetlenirse, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir. Doktorunuz sizi değerlendirip, gerekirse ek testler yaparak uygun tedavi planını önerebilir. Unutmayın ki bu öneriler, bir sağlık profesyonelinin tavsiyesi olmadan kesin bir çözüm sağlamayabilir. Belirtileriniz devam ederse, en kısa sürede bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir.
Gerçekten miii? Örneğin iterken verin çekerken alın derler ya. Hatta çoğu spor hocasından aleti iterken nefes verdiğini gördüm. Yanlış olur diye dengelemeye çalıştım. İyice battı
Zorlu bi egzersiz yaparken nefes almak mantıklı degil zaten az kilo coo tekrarda mesela rahat rahat nefes ala ala yaparsın sadece kolun yanar pumptan dolayı
Hic alakası yok her gun duzenli sekildr fazla tekrar az kilo hareketi duzgun şekilde yapsan zaten daha iyi olur hem zaten kadında fazla kas itici duruyor az kilo fazla tekrar ile guzel bi gorunume sahip olursun
Bi de erkek katında yani karışık kat var spor salonunda ben kadın katında çalışıyorum çok alet yok yani var ama aşağısı daha fazla çeşitli oraya da inmek istemiyorum. 4-5 ay sonra napıcam hiç bilmiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Derin Nefes Alın:
Yavaş ve derin nefes almak, vücudunuzu sakinleştirebilir. Derin nefes alırken karın bölgesinizi kullanmaya özen gösterin.
Fiziksel Aktiviteyi Yavaş Yavaş Artırın:
Eğer bu belirtiler egzersiz sırasında ortaya çıkıyorsa, aktivitenizi yavaş yavaş artırarak vücudunuzun adaptasyon sürecine yardımcı olabilirsiniz.
Stres Yönetimi Tekniklerini Kullanın:
Meditasyon, yoga veya derin gevşeme teknikleri gibi stres yönetimi teknikleri, vücuttaki stresi azaltabilir.
Düzenli Egzersiz Yapın:
Düzenli egzersiz, genel sağlık durumunuzu iyileştirebilir ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
Su İçin:
Yeterli su içmek, vücut fonksiyonlarını destekleyebilir ve genel sağlığınızı iyileştirebilir.
Profesyonel Yardım Alın:
Eğer belirtiler devam ederse veya şiddetlenirse, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir. Doktorunuz sizi değerlendirip, gerekirse ek testler yaparak uygun tedavi planını önerebilir.
Unutmayın ki bu öneriler, bir sağlık profesyonelinin tavsiyesi olmadan kesin bir çözüm sağlamayabilir. Belirtileriniz devam ederse, en kısa sürede bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir.
Normal bu zaten sporcular agir kaldırırken az tekrarda derin nefes alış nefeslerini tutarak kaldırırlar
Gerçekten miii? Örneğin iterken verin çekerken alın derler ya. Hatta çoğu spor hocasından aleti iterken nefes verdiğini gördüm. Yanlış olur diye dengelemeye çalıştım. İyice battı
Zorlu bi egzersiz yaparken nefes almak mantıklı degil zaten az kilo coo tekrarda mesela rahat rahat nefes ala ala yaparsın sadece kolun yanar pumptan dolayı
O zaman bende ağır hareket yaparken derin nefes alıcam hareket bitene kadar bırakmıcam demi
Evet oyle yap hem performansın daha artar ama ben tercih etmiyorum az kilo fazla tekrar en iyisi
Olsun ben ağır yapıp 4 set yapıyorum ağır dediğimde bana göre ağır 😀
Bundan sonra nefes tutarak yapıcam inşallah olur çok teşekkür ederim
Oyle yapman kaslarında ileri zamanda zedelenme yapar
Kaldşrsigin agirlik agir olunca kasın gelişmiyor onemli olan duzgun yavas ve set halinde yapmak
1 ay oldu iyiyim şuanlık 😀
Ama hafifte çok hafif oluyor etki etmiyor yanma olmuyor 😂
Hafifi cok fazla yaparsan yanma olur ben mesela 30 kilo curl yapabiliyorum ama mesela 2 kilo ile 400 tekrar yapınca nasıl yanıyor anlatamam
400 tekrar ne 😦
2 kilo ama 😂
2 kilo baya hafif o tekrarı sayana kadar ağır yap bitsin
Ornek olarak verdim zaten 400 tekrar yapcak halin yok agirligi biraz azaltıp tekrarı birazcık arttır diyorum 2 kilo yap demiyorum
Peki tamam teşekkür ederim
Amacın yag eritmek mi yoksa kas yapmak mı
İkisi fe
Tm anladım bence gereksiz zorlama ileride anlarsın dedigimi 1 ay cok uzun sure degil
Ya valla beslenmeyi de düzene soksam tamam da
Demi bi müddet sonra yorar. Ama şimdi hafife alsam kaslar erir mi
Hic alakası yok her gun duzenli sekildr fazla tekrar az kilo hareketi duzgun şekilde yapsan zaten daha iyi olur hem zaten kadında fazla kas itici duruyor az kilo fazla tekrar ile guzel bi gorunume sahip olursun
Oyle bi konusuyorsun ki sanki hedefin mr olympia
Demi 😂
Kaslanmak istiyorum ama geri onlar yağa dönerse diye korkuyorum
Diyet ve sporla dönmez fazla agirlik kaldirinca daha iyi oluyor diye bi kural yok
Bi de erkek katında yani karışık kat var spor salonunda ben kadın katında çalışıyorum çok alet yok yani var ama aşağısı daha fazla çeşitli oraya da inmek istemiyorum. 4-5 ay sonra napıcam hiç bilmiyorum
Oraya inip napcan kadın bolumunde zaten ihtiyacınız olanları koymuslardır ki iki bolum ayırmıslardır
Anlamıyorum yani ne istiyorsun sen bildigin o kaslı kadınlar gibimi olmaya calısıyorsun
Heh işte diyorum 4-5 ay sonra napcam diyorum oradaki hoca diyor ki gerekirse inersin Çıldırcam ya bi sen hak verdin
Benim listemde olan hareket yok mesele bir tanesi onu yapmıyorum ama 6 ay sonra sıkıntı olur gibi
Bencr diyetle ve ordaki olan aletler ile fit iyi bi vucuda kavusursun zaten merak etme
Çoook teşekkür ederimmmmm. Sadece kaslarımı koruyamam zannettim aşağıdaki hareketler olmadan başaramam zannediyordumm
tekrarları azaltıp ağırlığı artır ve molaları uzat çok su iç
Teşekkür ederim yarın deneyeceğim.
rica ederim