Fitness yüzme kardio zumba hangi sporla uğraşmalıyım göbek bölgemden çok şikayetçiyim karnım düz ve kaslı olsun istiyorum. Göğüslerim sarkık daha da dikleşsin komple zayıflamam sıkılaşmam lazım hangi sporla uğraşmalıyım?
Spor değil, asıl olay beslenme ile ilgili. Aralıklı oruç uygula. Ekmek çok çok az ye. Pilav ve makarna yeme. Bol bol protein ağırlıklı şeyler ye. Eti, balığı, tavuğu yağlı ye. Bu sayede acıkma olmaz. Birde aç karnına sabah sirke iç. Kan şekerini dengeler ve gereksiz yere acıkmazsın. Magnezyum için bitter (en az %85) çikolata, mineral için sade Beypazarı, işlem görmemiş tuz, patates haşlaması, vitaminler için sebze ve meyve (meyve çok olmayacak). Mide asidin kuvvetlenip rahat eritebilmen için ise yemekten önce çok az tuz at ağzına. Yemek bitiminde de at. Bunu sürekli uygula. Şekerli ürünleri tüketme. Sade filtre kahve falan iç ama öncesinde biraz tuz al ağzına yoksa mide asidin artar ve kahve fayda etmez eritmeye midendekileri. Spor ise ip atlama yap, nabzın Çok hızlanınca dur, normale dönmeden tekrar ip atla. Çok iyi olur. Sonrasında ise squat falan yapabilirsin vücudun biraz normale dönünce. O zamanda çekici ve fit olursun bu sayede.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendin yapacaksan yiyeceklerini bi gözden geçir yağlı şekerli ve hamurişini önce hayatından çıkar sonra biraz yürüyüş ve koşu yap hareketlen bu süreçte zayıflama bekleme sadece daha aktif olmaya çalış sonra spor salonuna git diyetisyene git ikisi eşliğinde bir sene sıkı çalışsan gayet kendine gelirsin. he yok ben kendim uğraşamam diyorsan direek spor salonundan başla ama başla yani biliyorum kaç senedir aklında ama bi türlü gitmiyorsun ve böyle devam edersen böyle devam eder
İlk başta sen yemeyi bırak bol bol kosu yapacan sabah aksam ilk basta 1 saat kadar önce yürü sonra yavas tempoda koş sabah aksam sonra alistiktan sonra 2 saate cikar sabah aksam zamanla daha alistiktan sonra spora basla fitnis spor salonuna basla yani agirlik kaldırırsın beslenmeni duzenleyeceksin önce koşu yürüyüş yaparken yine hareketler yaparsin esneme gerilme vs benim de aşırınkil var benim de yapmam gerekiyor ama yapamiyorum şu anda sorunlarim yüzünden
en güzel spor koşu yapmak çünkü koşuda bütün vücut aynı anda çalışır dolayısıyla orantılı olarak bir zayıflamaya neden olur kardio çalışmak gereklidir mesela ip atlamak ip ile atlamak zor geliyorsa hayali olarak ip atlamak yani elde ip var gibi zıplamak
Kilo vermek ve vücudu şekillendirmek için fitness. Kalp sağlığı için kardiyo. Spor zaten bunların hepsinin karışımıdır. Spor yapan biri ağırlık da kaldırmalı, koşu vs. de yapmalı. Futbolcuları örnek alın, futbol da çalışıyorlar, koşu da yapıyorlar, ağırlık da kaldırıyorlar, esneme gerdirme de yapıyorlar.
Yani tek kardiyovasküler yaparsan kilo verirsin ama vücudun pek şekilli olmaz. Ağırlık ile ya da direnç hareketleri ile desteklersen hem yağ yakımın hızlanır, hem sıkılaşırsın hem de vücudun olumlu yönde şekillenir.
Yani hangi konuda Spor yapmak istiyorsun nasıl fit olmak istiyorsun bu senin tercihine göre değişen bir şey, Bir de sabır gereken bir şey, Göbek bölgesinden şikayetçiysen, kardio egzersizleriyle yağ yakımını hedefleyen bir antrenman programı işe başlayabilirsin ve faydasını göreceğini düşünüyorum.
Ayrıca, kardiyo egzersizlerini kuvvet antrenmanlarıyla birleştirmek de faydalı olabilir. Bunun yanı sıra, pilates veya yoga gibi egzersizler de karnı güçlendirebilir ve sıkılaşması için fayda sağlayabilir. Göğüs dik yapmak içinse göğüs kaslarını hedefleyen egzersizler yapabilir aynı zamanda bu konuda sabırlı olmalısın.
-Bol su içip yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durun!
-Elinizden geldiğince öğünleri belli bir saatte yiyin
- Ödem atıcı çaylar için.
- Spor olarak ben kickboksa ve futbola gidiyorum, bunlar kilo olarak aşırı kilo verdirici oluyor ve sıkılaşıyorsun. Ama onun dışında günde ilk yavaştan başlayıp hafif hızlanarak ve bazı özel kalori yakıcı hareketler yaparsan koşarken muhteşem olur!
n’apmalıyım ne yapmamalıyım diye hiç vakit kaybetme spor salonuna git kişisel eğitmenin sana uygun bir program hazırlar onun yanına da güzel bir diyet okeyydir bu iş
Sadece spor ile düz karın idealine ulaşılamaz. Diyet çok önemli. Akşam yemeğinden sonra kahvaltıya kadar kalori alımı olmamalı. Bu şekilde karin yağları yakilabilir. Herhangi bir kardio egzersizi destek olabilir
Spor kardiyo ile beraber sağlam yağsız bir diyette yaparsan birkaç ay gibi bir sürede en azından biraz sıkılaşırsın kilo verirsin ama gerçekten fit bir vücut istiyorsan onun için seneler harcaman lazım
Karbonhidratı, şekeri ve nişastalı yapay ürünleri çıkar hayatından 👍 günlük 2 saat yürüyüş yap protein ağırlıklı beslen ve birazda uykuyu azalt yavaş yavaş ideal kilona inersin.
Aslında olması gereken , en sağlıklı kilo verimi ayda 2 kilodur. Fazlası karaciğer yağlanması ve çatlaklara sebep olur. Ancak gerçekten isteniyorsa ayda 6-7 kilo bile verebilirsin.
Foto içinse önce bir koşması lazım sonra mekik antrenani göğüs antremaniyka şekle girer ama göğsü diklesmez sporla göğüs dikleşmez ama vücudunun spora ihtiyaci var kardeşimizin yapması lazım
@fesfs fenomenlere takipçi veriliyor yeni üye olanlar otamatikmen adamların tanıdığı yok bilmiyolarda 😂 çok saçma ama sistem demekki böyle bişey diyemem ama dediklerimin arkasındayım fenemone teyze 😂
Ablacim burada da guzel oneriler var ama senin icin en saglikli olan bir diyetisyen ile iletişim kurman olur. Herkesin vücudu farklıdır ve en sağlıklı şekilde ancak doktor ile zayiflayabilirsin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Öncelikle düzenli beslenme yürüyüş ile başka daha sonra ip atla spora yazıp orada zaten sana yardımcı olurlar bedenine gore
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yalnız kilo verirsen göbek ve memelerde sarkma olur gibi duruyor kilo verirken dikat et yavaş yavaş yap
İlk önce disiplin, karşına hedef koyduysan yaparsın, ilk günlerden kendini fazla zorlama, adım adım sporun seviyesini artdır, kenfinde farkı hissedeceksin emin ol,64 kilodan 52ye düşen ben mesela