Arkadaşlar merhaba benim boyum 165 kilom 43-45 arası değişiyor. Bu aralar kasla kilo almaya çalışıyorum, her gün en az 10k yürüyüş ve en az 1 saat ağırlık ve karın antremanı yapmaya başladım. Belim bu şekilde incelir mi? Bacaklarım da tam tersine çok ince onları da kalınlaştırmaya çalışıyorum ama bu süreçte belim daha da kalınlaşır diye korkuyorum. Önerileriniz var mi?
Merhaba, Yaza Formda ve Fit Girmek İçin Yağlarımızı Yakıyoruz! ↗ Sabah kardiyosu nasıl yapılmalı ↗ Yağ yakmak için karın egzersiz rutini ↗ Bu benceleri oku istersen. Anladığım kadarıyla boyuna göre kilon iyi ama bel bölgen yağlı. Bu genellikle skinny fat sorunudur. Düşük kas kütlesi yüksek yağ oranı. Her ne kadar yürüyüşte yapsan yağların karın bel bölgesinde toplanmasının en büyük etkenlerden biri karın bölgesinin hareketsiz kalıyor olması. Karın bölgesi diğer bölgelere göre daha az hareket eder. Mesela günlük hayatta kollarımız bacaklarımız boynumuz omzumuz devamlı hareket eder. Ancak karnımız öyle değil bu yüzden diğerbölgelerde yağlar yakılsa da bu bölgenin yakılması zor çünkü kan akışı zayıf. Örnek bir karın egzersiz programı var bence de. 1 saatlik yürüyüş yerine 20 dakikalık hafif tempo yaparsan çok daha verim alırsın.
Merhaba size de. Kilo almak ve kas yapmak için yeterli kalori ve protein alımı önemlidir. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme programıyla birlikte, günlük protein, karbonhidrat ve yağ ihtiyaçlarınızı karşılamak için doğru besinleri seçmeye özen gösterin. Yürüyüş yapmak harika bir kardiyo egzersizi olabilir, ancak kilo almak ve kas yapmak istiyorsanız, ağırlık antrenmanına odaklanmanız daha etkili olabilir. Kardiyo egzersizlerini sınırlı tutmak veya yoğunluğunu azaltmak, kas yapımınızı destekleyebilir. Ağırlık antrenmanı, vücudunuzun kas kütlesini artırmaya yardımcı olabilir. Bacaklarınızı kalınlaştırmak için bacak egzersizlerine ağırlık ekleyebilirsiniz. Bu, kasları uyaran ve büyümeyi teşvik eden bir etki yaratabilir. Bacaklarınızı hedefleyen egzersizler arasında squat, lunges, deadlifts, leg press gibi ağırlık çalışmalarını tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde, beli inceltmek için yan plank, crunches, Russian twist gibi karın kaslarını hedefleyen egzersizlere odaklanabilirsiniz. Vücut kompozisyonunu değiştirmek zaman alır. Sabırlı olun ve düzenli olarak antrenman yapmaya devam edin. Ancak, aşırı antrenman yapmaktan veya sürekli aynı rutinde takılı kalmaktan kaçınmak önemlidir.
bu yazdıklarınız ile belinizin kalınlaşması mümkün değil bacaklara popoya kaslara çalışın 10 km yürüyüşü her gün ama diğerlerini gün aşırı yapın vücut bir gün dinlensin protein beslenmesi iki günde bir araya sebze ve bol bol su
Görseldeki sen isen, belin hiçte kalın değil gibi görünüyor... Ama eğer yine d einceltmek istiyorsan karın bölgesindeki yağların yakılması için gerekli egzersizleri yapmanı tavsiye ederim canım
Offf bu kızların da güzellik takıntısı agirmis ya 😂😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Belin ince ama simit bolgende fazla yağ var.. demekki genetik olarak karından almaya meyillisin. YouTube'a simit bölgesi eritme hareketleri yazıp uygularsan daha iyi olur.