Merhabalar ,
180 cm boy , 103.5 kilogram ağırlığım ve yağ oranı %29'a sahip bir bireyim. (yaklaşık 30 kilogram yağ)
Bu vücut ölçülerine oranla diyetisyenim günlük 2800 kalori yaktığımı söyledi. Kendisi günlük 1800 kalori olacak şekilde diyet listesi uyguladı. Bunun yanı sıra kasla uğraşacağımı söyledim. Deri sarkmasını önlemek için kas çalışmalarına başladım.
Bugün spor salonunda yaklaşık 60 dakika kol ve gövde kası çalışması yaptım. İlk günüm olduğu için başta bunlarla başlamam gerektiğini haftasonlarına yakın günlerde ise bacak antrenmanları yapacağımızı söyledi. Muhtemelen hamallığımdan...
Sizce bu orana göre yaptığım çalışma iyi mi?
(Gerek bugün gerek gelecekte benim gibi olan dostlarıma ithafen bu başlığı açıyorum. Neler yaptım neler yapmamızı önerirsiniz bu yazımdan kalıcı olarak insanların faydalanmasını istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...)
Ayrıca birkaç sorum mevcut ;
1 - Yağ yakarken ve kas yaparken kreatin kullanmam mantıklı mı diyet listesine haliyle her gün uyamıyorum ve protein desteğimi her gün alamıyorum.
2 - Yağ yakıldığı takdirde yüz etrafındaki ; kulak , burun , yanak ve çene altı (gıdı) gider mi?
3 - Spor salonumda koşu bandı mevcut değil. Diyetisyenim buna şu şekilde cevap vermişti (salonu daha önce görüp anlatmıştım.) Orada senin yapman gereken zaten şuanda kol ve gövde kası çalışmak. Yağ zaten yakıyor olacaksın. Bacaklarının ise yağ yakması için bisiklet uygun dendi. Fitness hocam ise bisikletle zorlayarak yakacaksın dedi. İnternette çok fazla bilgi var kimisi bisikletle olacak iş kimisi olmayacak iş değil diyor bu bacak yağlarını eritme ile alakalı öneriniz nedir? Haftalık en azından benim gibi olan bireyler yürüyüş yapsın mı?
4 - Haftalık ne kadar yağ yakmam uygun. Hedefim haftalık 1.5 kilo yağ yakmak.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
biyolojik olarak yağ yakarken kas yapmak mümkün diye biliyorum
Teşekkür ederim.
Mümkün ama çok ugrasman lazim
Ne kadar mesela haftalık 1.5 kilo yağ yakmak uygun mu?
Haftada o kadar yağ yakamazsin
Anladım teşekkür ederim