32 kilo derken nasıl bir dambıldan bahsediyoruz? Yani ayrı ayrı 32x32 olarak mı yoksa toplamda 32 mi? Göğüs büyük bir kas grubudur ve eğer ayrı ayrı 32x32 aldıysan zaten başlangıçta gücün yetmez. Ama toplamda 32 kilo ise güzel bir bench ile başlangıc için yeterli gelecektir. Ama sonrasında hafif gelmeye başlar ve gelişimin durur.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Abi sen cansın ya toplam 32. Diyomki her akşam saat 11 de belirli bi tempoyla 1 saat çalışayım. 47 kiloyum köpek gibi abanıcam yemeğede. Bana bi akıl ver kurban olam. Her yerde body çalış dendi bana kardiyoyu uzatma diyolar. Ben sadece 47 kiloyum djsnsan 😂 knka bana akıl ver nolur ya
Kardiyoyu uzatma demek bile yeterli gelmez, hiç kardiyo yapmayacaksın. Hatta ağırlık çalışırken set tekrarların olabildiğince kısa olmalıdır. Ne kadar uzun soluklu tekrar yapıp, enerji harcarsan o kadar kalori yakarsın. Senin amacın kalori yakmak değil, güç toplamak olacak. Dolayısıyla bir antrenman setinde eğer göğüs için press yapıyorsan 4 set, her set 10 tekrar şeklinde yapmalısın. Tabii form ve itişin doğru olması bu hususun zamanını kısaltır.
Özellikle press egzersizlerinden daha ziyade, hafif dambıllar ile fly da yapmalısın.
Abi bide bana şunu dediler gerekirse 5 tane çek bırak ama her çektiğin 1 dakika sürecek. Kası parçaladıktan sonra yemek ye uyu diyolar. Sence bi hareketi hissederek 1 dakikada bitirmek hızlı yapmay göre dahamı çok enerji yakar. Şimdi abi bu kası parçalamadan gelişemiycem onuda biliyom kafam yandı abi ya ama dediklerinin ss aldım
Kası parçalamak öyle kolay bir şey değildir. :) Senin kas parçalamakla alakalı bir derdin olmamalı. Neticede profesyonel sporcu değilsin ya da yarışmalara katılmayacaksın. Hareketi hissederek yapmak elbette gelişimi arttırır. Ancak olması gerekenden daha yavaş yapmak çalıştığın hedef bölgeye pompalanacak kan miktarını da azaltır. Dolayısıyla sen piyasada söylenenleri unut ve sadece çalış...
Dumbbell Chest Press 4x10 Dumbbell Chest Fly 4x10(hafif dambıl) Düzgün bir formda çekebildiğin kadar şınav çek...
Öncelikle alt yapıniz buna müsait mi başlangıç aşamasında bu ağırlıklar size zarar verir.
Profesyonel yardım almanızı öneririm
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kral müsait olmaya gerek yok zayıfım ama eşsek değilim 😂 5 er kilodan baslayarak kendimi tartarak yükselmeyi planlıyorum. Bunlairn haricinde gunluk 2500 kalorilik bir yemek programı hazırladım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
32 kilo derken nasıl bir dambıldan bahsediyoruz? Yani ayrı ayrı 32x32 olarak mı yoksa toplamda 32 mi?
Göğüs büyük bir kas grubudur ve eğer ayrı ayrı 32x32 aldıysan zaten başlangıçta gücün yetmez.
Ama toplamda 32 kilo ise güzel bir bench ile başlangıc için yeterli gelecektir. Ama sonrasında hafif gelmeye başlar ve gelişimin durur.
Abi sen cansın ya toplam 32.
Diyomki her akşam saat 11 de belirli bi tempoyla 1 saat çalışayım.
47 kiloyum köpek gibi abanıcam yemeğede.
Bana bi akıl ver kurban olam.
Her yerde body çalış dendi bana kardiyoyu uzatma diyolar.
Ben sadece 47 kiloyum djsnsan 😂 knka bana akıl ver nolur ya
Kardiyoyu uzatma demek bile yeterli gelmez, hiç kardiyo yapmayacaksın. Hatta ağırlık çalışırken set tekrarların olabildiğince kısa olmalıdır. Ne kadar uzun soluklu tekrar yapıp, enerji harcarsan o kadar kalori yakarsın. Senin amacın kalori yakmak değil, güç toplamak olacak.
Dolayısıyla bir antrenman setinde eğer göğüs için press yapıyorsan 4 set, her set 10 tekrar şeklinde yapmalısın. Tabii form ve itişin doğru olması bu hususun zamanını kısaltır.
Özellikle press egzersizlerinden daha ziyade, hafif dambıllar ile fly da yapmalısın.
Abi bide bana şunu dediler gerekirse 5 tane çek bırak ama her çektiğin 1 dakika sürecek.
Kası parçaladıktan sonra yemek ye uyu diyolar.
Sence bi hareketi hissederek 1 dakikada bitirmek hızlı yapmay göre dahamı çok enerji yakar.
Şimdi abi bu kası parçalamadan gelişemiycem onuda biliyom kafam yandı abi ya ama dediklerinin ss aldım
Kası parçalamak öyle kolay bir şey değildir. :) Senin kas parçalamakla alakalı bir derdin olmamalı. Neticede profesyonel sporcu değilsin ya da yarışmalara katılmayacaksın.
Hareketi hissederek yapmak elbette gelişimi arttırır. Ancak olması gerekenden daha yavaş yapmak çalıştığın hedef bölgeye pompalanacak kan miktarını da azaltır. Dolayısıyla sen piyasada söylenenleri unut ve sadece çalış...
Dumbbell Chest Press 4x10
Dumbbell Chest Fly 4x10(hafif dambıl)
Düzgün bir formda çekebildiğin kadar şınav çek...
Bu üç egzersizi her gün yap...
Ss aldım bu programıda aktif edicem eğer değişim olursa iskenderin benden
:)) Teşekkürler, düşünmen yeter.
Cansın 👍
Merhabalar;
Öncelikle alt yapıniz buna müsait mi başlangıç aşamasında bu ağırlıklar size zarar verir.
Profesyonel yardım almanızı öneririm
Kral müsait olmaya gerek yok zayıfım ama eşsek değilim 😂 5 er kilodan baslayarak kendimi tartarak yükselmeyi planlıyorum. Bunlairn haricinde gunluk 2500 kalorilik bir yemek programı hazırladım.
Bol şans o zaman sormaya gerek yoktu
Eyvallah kral
Evet
Eyv kral
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!