Evet arkadaşlar Fenerbahçe - Sivas'ta 3-1 kazanarak şampiyonluk yarışında kritik bir galibiyet aldı! Maçı nasıl buldunuz?

Evet arkadaşlar Fenerbahçe - Sivas'ta 3-1 kazanarak şampiyonluk yarışında kritik bir galibiyet aldı! Maçı nasıl buldunuz?

Şaibeli buldum. Maçı izledim, doğal seyrinden oldukça uzak bir maç gibi geldi bana. Futbol anlayışı kapanarak oynayıp, kontradan gol bulmak olan Sivassporun, çok adamla çıkarak kendisinin kontralar yemesinden, oyun iştahların azlığına, ali şaşalın ilk yarıda yediği 3 golden, hakemin çıkarttığı kırmızı karta kadar hepsi kurgu gibi geldi bana. En az 2011 de ki Eskişehir ve Sivas maçları kadar hatta ondan daha fazla şike sahaya yansıdı.
Şaşırdım mı? Hayır. Sonuçta bunların arasında şike kardeşliği var. UEFA nın sitesinde, şike yapıpta ceza verdiği takımlar içerisinde yer alıyor bunlar
Her iki takımın da çok iyi oynadığı söylenemez ama sivasspor haftalardır oynadığından çok daha kötü oynadı 3 golün üçünde de kaleci hatası var sivasspor son maçlarından biri olan Trabzonspor maçında asla bu şekilde bir performans sergilememişti ya oyuncular çok ciddi bir şekilde formdan düştü bu da sadece bir kaç haftada ne kadar olanaklı pek bilmiyorum ya da maç gerçekten satıldı benim aklıma gelen şey bizim sivassporla kupa maçımız da var ligde şampiyonluğa oynadığımız için lig maçını fenerbahçeye kupa maçını sivasspora verelim demiş bu şekilde anlaşmış olabilirler genel olarak garip bir maçtı hakem hatalarının da olduğunu düşünüyorum
Maç bana kesinlikle gerçekçi gelmedi. Sivas bildiğin gelin bize gol atın dercesine oynuyordu. Maç satılmış, biraz futbol bilgisi olan insan anlar zaten. Anlamak için futbol uzmanı olmaya bile gerek yok
Cevap
7Cevap
Futbol enteresan bir oyun zor geçmesi beklenen bir maç skor 2 0 İrfan yaktı takımı derken sürpriz gelen 3. gol ve keyifli bir 3 puan tebrikler Fener
Benim tarafm farklı keşke FB kazanmasaydi iyi olacaktı
Allaha şukur aldik galatasayarin yenilmesini bekliyoruz
Ali Şaşal vural'ın banka hesapları :)
Sivasspor yenmiş olsaydı tam tersini diyecektiniz bırakın kardeşim bu boş beleş lafları geçen hafta Fenerbahçe'nin buz gibi golünü yediler Galatasaray'a ise uydurma bir penaltı verdiler kaçırdı artist bunları da söyleyin objektif olur biraz aç bak bakalım Galatasaray kaç haftadır kırmızı kart görmüyor kaç tane penaltı kullanmış bunları konuşun bırakın algı yapmayı birisi de çıkıp demişti ligi bitirtmeyiz diye Fenerbahçe geçen hafta İstanbulsporu yenseydi şu an her şey bambaşka olurdu ama her ne olursa olsun avantaj hâlâ Galatasaray'ın elinde ha olurda bu akşam Beşiktaş kazanırsa her şey yeniden başlar tabi bunu akşam görüp izleyeceğiz şimdiden söylüyorum Beşiktaş'ın bir kizmizisi Galatasaray'ın bir penaltısı banko oturun izleyin.
Sivas sattı maçı
Kırmızı kart çok ucuzdu
Saygı duyuyorum size. Ancak yine de adil bulmadım. Benzer ve daha ağır pozisyonları da izledim özellikle Galatasaraylı futbolcuların yaptığı ancak sarı kart bile yok.
O konuda haklısın ama sezon başından beri fenerbahçe'ye baya ucuz penaltılar, galatasaray'a ise çıkmayan kırmızı kartlar var! Uzağa gitme, fenerbahçe'nin beşiktaş ve ankaragücü maçlarında ki penaltıyla galatasaray'ın kayserispor maçında nelson'a çıkmayan kırmızı kart! Ararsam daha da bulurum ama gerek yok, bu iki takımda hakemler sayesinde bu kadar önde!
Katılıyorum ama eksik buldum. Bu ligde Beşiktaş’a da bunlar yapılıyor ayırmamak lazım bence. Türkiye’de lig adil değil ve hiç olmadı da.
Evet beşiktaş'a da oldu bu, ama en çok fenerbahçe ile galatasaray hakemlerden fayda gördü, onun için 2 senedir yabancı hakem gelmeli diyorum. Mesela fenerbahçe başkanı ali koç'ta var'a yabancı hakem gelsin dedi ama orta hakem türk olsun diyor bu da bana samimi gelmiyor. Peki neden? Çünkü orta hakem türk olursa var'a rağmen lehlerinde eyyamlar devam etsin diye. Madem ki yabancı hakem istiyorsunuz o zaman hem orta hemde var hakemleri yabancı olsun ve hodri meydan! Ama yemez, çünkü yabancı hakem gelse bile eyyamlar biteceği için ilk ağlayanda yine bunlar olacak inan bana. Fenerbahçe ile Galatasaray ne zaman başarısız olsa hakemlere yüklenerek algı yapıp başarısızlıklarını örtüyor! Biri 9 senedir, diğeri ise 4 senedir şampiyon olamıyor ama yönetimlerini sorgulayan yok, her sene mi bu hakemler yüzünden şampiyon olamadılar diye soran yok!
Yabanı hakem kesinlikle gelmeli. Ama Fenerbahçe’ye bir torpil olsaydı şampiyon olabilmeliydik bu kadar yıl. Son 10 yıldaki şampiyonalar belli. Bu arada hem yönetimler hem kadrolar sorgulanmalı. Dğn fener bence hakkıyla kazandı ancak Fenerbahçe’nin kadrosu çok kötü bence bu ligde ilk 4 e bile girmeyi hak etmiyorlar bence.
Işte bende diyorum ki yönetimleri sorgulayan yok. Fenerbahçe'nin en son şampiyon olan kadrosuna bak, birde bu seneye bak. Fenerbahçe'de arda güler dışında yıldız diyebileceğin kaç tane oyuncu var? Ki bu arda sezon başından beri oynatılsa büyük ihtimalle başka şeyler konuşuyor olurduk! Mesela rakibin galatasaray'ın geçen sene çöp kadrosu varken bu sene adamlar sadece kariyerli oyuncu ve cv'si olan oyuncular aldı. Toreira, mertens, oliviera, icardi, beğenmesem bile mata gibi adamlar aldı. Sen ise kim min jae'yi iyi paraya satıp, gustavo, samet, peres ve oesterwolde gibi adamlara bi ton para verdin! Ön tarafa joao pedro, batshuayi, King gibi adamlar alacağına onlara vereceğin paraya bir tane yıldız golcü alsan yeterdi! Bana göre Fenerbahçe geçen seneki kadronun üzerine rakibi gibi 5 tane kariyerli kaliteli transfer yapsaydı rahat şampiyon olurdu! Yahu bu takım alex'ler, anelka'lar, van hoojdonklar, roberto carlos'lar gördü bu oyuncular kim? Rossi gibi bir adama 5.5 milyon dolar verilir mi? Bence Fenerbahçe'de ki sorun aziz yıldırım gibi vizyonlu başkanla ile ali koç gibi vizyonsuz bir başkanın olmasıdır! Seversin sevmezsin bence aziz yıldırım türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi başkanıdır.
Haklısın okurken düşündüm Fenerbahçe kadrosu çok kötü yedek oturtmak için bir sürü çöpü doldurdular takıma. Ayrıca bu kadar para vermek yerine altyapıdan çıkarsalar eminim çok daha iyi olurdu. Belki yine şampiyon olunamazdı ancak yıldız futbolcular çıkarabilirdik. Türk futbolu o yüzden kendi sahasında beğenmediğim Hırvat yakınından 3 yiyor , Ermenistan’ı yenmekte zorlanıyor her şey ortada.
Fenerbahçe bu sene şampiyon olur olmaz onu bilemem, ama seneye ne yapıp edip arda güler'i takımda tutar ve kadroyu onun etrafında kurarım. Bu arda galatasaray'da olsaydı başka oynayacağı için seviye atlamış olurdu artı yanında kaliteli ayaklarla farkını daha da belli ederdi. Ama fenerbahçe'ye bakıyorum bir kenarda irfancan diğer tarafta rossi, ön tarafta valencia sırtı dönük iyi olmayan oyuncu. Arda güler alıp vereceği adamlarla oynamalı ve seneye takım onun üstüne kurarlarsa fenerbahçe rahat şekilde şampiyon olur. Alt yapıya gelince maalesef hiç bir büyük kulübümüz şampiyonluk yarışından dolayı alt yapıya önem vermiyor ve hazır oyuncu istiyor.
Maçı izlemedim ama habire bir şaibe var deniliyor.
Şike var diyorlar izlemedim maçı sadece duydum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?