Spor salonuna basladim antrenorsuz. Nasil calisacagimi bilmiyorum kardiyo, agirlikmi? Bilgisi olan var mı 2 3 soru soracgaim
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kardiyo çalış diyen arkadaşlara bakma. Ağırlık çalışmaları kardiyo şeklinde gitmen gerekli. Concurrent method diyoruz buna, birden fazla amacı hedef alıyor. İnternette çok sayıda ücretsiz program var. Bunlardan birisini seçip düzenli olarak uygulamalı ve antrenman sonunda veya başka bir gün kardiyonu yapmalısın. Başlangıç için haftada 3 gün full body çalışmanı öneririm. Hem sürdürmesi de kolay olur senin açından
İnternette ki ucretsiz uygulamalardan herhangi birinin adini verebilirmisin
Link atıcam ama atamıyorum, xper yetersizmiş. Birini söyleyeyim sen kendin arat o zaman. Ağırsağlam kadınlar için rehber şeklinde arat
Tamam tesekkur ederimm. Peki birsey sorucam sonunda yaptigim kardiyo ne kadar sure olmali maximum. Bazi yerler kardiyonun fazlasida cok zarrali diyorda
Fazlası bir zarar vermez korkmana gerek yok. Ama yağ yakmadaki asıl etken ağırlık çalışmasıdır. Kardiyo yaparak kalori harcarsın ve kardiyovasküler kapasiteni arttırırsın. Hafif tempoda 40 dk ya da yüksek yoğunlukta 20 dk iyidir diye düşünüyorum. HIIT kardiyoyı tavsiye ederim şahsen
Cok soru sordum kusura bakmayin ama son bisey sormak istiyorum burdaki bazi kisiler biseyler deidde kafam karisti agirlik calisirsan kasli olursun kasli gorunum olur ve kas agir oldugu icin kg kaybi olmaz aksine artisi olur ama ince vucudun olur dediler dogrumu
Yok önemli değil sorabilirsin bildiğim kadarıyla cevaplarım. Bu tamamen senin beslenmene bağlı bir durum. Ağırlık çalışmak kilo aldırmaz, beslenme kilo aldırır. Düzenli bir diyet ve ağırlık çalışmasıyla sıkı ve fit bir vücuda ulaşman kaçınılmaz. Ayrıca hormonal sebeplerle kaslı bir görünüme doğal yollarla ulaşman mümkün değil sadece fit ve sıkı olursun ama kaslı bir görünüm için steroid kullanman gerek
Zaten kasli gorunum asla istemiyorum. O zaman dikkat ederim. simdi ben 10 dakika isinip bolgesel olarak gunlrre ayirip spor yapsam sonunfa 30 dk kardiyo yapsam yeterlimi sizce
Bölgesel olarak ayırma. dediğim gibi tüm vücut çalışman daha iyi olur
Hepmi tum vucut devam edeyim bir aymi sadece
Sana bağlı bu durum. Vaktin oluyorsa bir ay sonra üst vücut alt vücut şeklinde de çalışabilirsin tüm vücut şeklinde de devam edebilirsin
Vucudum spora alistiginda kilo verme devami icin napabilirim
Daha fazla çalışmalısın. şu an x kadar çalışma kapasiten varsa ilerde bu 2x olucak atıyorum, o zaman o kadar çalışman gerekecek. Beslenme konusunda da insülin direnci oluşur bir yerde kilo vermen durur. Öyle olduğunda da bir hafta diyete ara verip sonraki hafta tekrar devam edebilirsin
Peki bu insulin direnci sadece diyettemi olur cunku ara ara kg vermemin durdugunu goruyorum 3 hafta vs ama oyle diyet yapmiyorum
Yok hayır kilo değişiminde olur bu durum. Özellikle kilo verirken oluyor, bu yüzden bi kilo takılıp kalınıyor
Peki diyet yapinca olursa diyeti birakmak lazim diyetsiz oldugunda napabilirim bu durumla karsilasinca. Mesela Şu an diyet yapmiyorumama yediklerime dikkat ediyorum 3 haftadir sıkı spor yapiyorum ama 1 kg bile vermedim insulin direnci belkide napmali bu durumda
O zaman diyet yapmaya başlayabilirsin. Direnç vücudun mevcut duruma alıştığı için oluyor değişiklik yapman gerekli o yüzden
Ne kadar tesekkur etsem az cok tesekkur ederim😇
Rica ederim sağlıklı bir hayat dilerim
Aletlere otur icabında sor nasıl yapılıyor hareketler diye önemli olan acele etmemek hafiften başlayıp hareketleri düzgün yapmak
Aletlere mi agirlik vermeliyim yoksa kardiyoyami
Aletlere otur derken ağırlık kas yapma cihazlarına yani
Önce 10 dakika işin kardiyo yap sonra ağırlık
Kas yapmak degilde kg vermek istiyorum
Isın yani
10 dakika kardiyo yetemri
Kardiyo sadece anlık yağ yakar Ağırlık çalışması yaparsan eve gidince de yağ yakımı devam eder
Isınmak için yeter bana göre yarim saatte yapabilirsin keyfine kalmış
Eve gidince yemek yemememmi gerekir yag yakimi devami icin
Yoo gerekmez
Tamam tesekkur ederim
Sana koçluk yapabilirdim yanımda olsaydın boy kilo kaçtı bu atada
Arada
72 kg 168 boy
Şöyle 3 ayda baya fit olursun iyi ve düzenli yaparsan sporunu yani 2 günde 1 1-2 saat antrenman ve düzenli dinlenme ile
Bir haftadir agirliga aletlere yogunlastim ve baya bel bolgemde ozellikle incelme oldu daha guclendigimi veya alistigimi hissediyorum kg vermedim ama
Devam et kolay gelsin
Tesekkur ederim
yok mu eğitmen salonda
Hayir antrenor degilmis sahibiymis sadece o da ilgilenmiyor
Bacaklarım kalın yazmışsın eliptik ve yürüyüşle başlayabilirsin. Salonun imkanlarını bilemiyorum nasıl bir yerse eğitmen bile yok diyorsun.
İlce spor salonu iste. Sahibi avr aletlerin nssil kullanildigini gosterebilirim diyor ama sunlari sunlari yap vs demiyor
orada da bazilari kardiyo yap sadeve diyor bazilari agirlik calis diyor
www.fitnessandbeast.com/.../ Şunlara bak ama bu aletler var mı yok mu bilemem tek tek sorman lazım. Hani buradan nasıl bir yardım bekliyorsun bilemiyorum.
Burdaki aletlerin kullanimini biliyorum gelin bana gosterin dedigim yok zaten. Sadece kardiyo agirliklimi yoksa alet agirliklimi vs gibi sorular sordym
Kilon fazla eğer bu kilolarda atıyorum squata ağırlık verirsen dizlerin yıpranacaktır. Şahsi görüşüm yağ oranını düşürüp ağırlığını azaltarak yavaş yavaş ağırlık çalışabilirsin. Ama önceliğin yürüyüş ve eliptik bisiklet olur. Zaten bunu da en başta söyledim.
Tamam tesekkurler
Şimdi ilk başta fiziğin nasıl
72 kg 168 boy belden yukari iyi ama bacaklarim kalin
Öncelikle kardiyoyla başlıcaksın bir iki ay sonrada yavaş yavaş yavaş ağırlıklara gireceksin sıkılaşmak için ama önce bir ki ay kardiyor yürüş bacak bisiklet falan bacak derken açma kapama yan yatıp
İnternette 1 saatten fazla kardiyo zararli diyor ama
Ama sen 1 saat yapmıcaksın ki belli bir süre yürüceksin bi 2 dakika dinleneceksin sonra bisiklete bineceksin ki internete kalırsak hiç birşeyi başaramayız
Yani farkli kardiyolarla sorun olmaz
Tabikide 1 saat yürümen bir şey ifade etmez sadice vücudun ısınana biraz terleyene kadsr
Tamam tesekkur ederum
Hepsini tek tel belli bir dakika aralıklarında yapacaksın misal yarım saat yürüsün indin iki dakka dinlendin ya da bir bisiklete bindin 20 dakika misal
Anladim tesekkur ederim
Rica ederim hadi hayırlı plsun😊