Evet arkadaşlar fenerbahçe altay'ı deplasmanda 51'inci dakikada ferdi kadıoğlu ve 55'te valencia'nın attığı gollerle 2-0 mağlup etti! Fenerbahçe maçı kazanmasına rağmen oyun olarak hiç beğenmedim ve bana göre çok ağır oynuyorlar ve tempo yok, ama bu kötü futbola rağmen alınan 3 puan tabiki önemli... Maçı nasıl buldunuz?
Altay 0 Fenerbahçe 2... Sarı lacivertliler 3'te 3 yaparak yoluna kayıpsız devam etti! Maçı nasıl buldunuz?
Lig için yeterli bir oyun oynuyorlar burasi premier lig değil. Kadrosundaki her oyuncu her an gol atabilecek gibi oynuyor. Misal ferdi kimse çizgiden topu estetik sekidle getirip süper bir gol atacağını tahmin etmedi. 90 dakika süper oynamaya gerek yok belli bölümlerde düzgün taktiksel ve akıllıca oynamak gayet yetiyor maçı almak icin. Defansif olarak belkide bu yıl en az gol yiyen takım olacaktır. Çünkü Fenerbahçe'nin defans hattı baya sağlam ve öyle arkaya atıp gol atabilecek çok Anadolu takımı yok bu hatta. İleri hat zamanla daha iyi oturacak.
Tamam doğru söylüyorsun türkiye liginde çok iyi oynamaya gerek yok ama fenerbahçe çok yavaş oynuyor ve özellikle geriye düştüğü maçları bu tempoyla çevirmesi çok zor olur...
Bu lig rezil futbol oynayıp şampiyon olanları gördü. Fenerin bu oyunu onlardan kat kat iyi. Geriye düşme olasılığı derbiler hariç Anadolu maçlarında zor gözüküyor. Tabi savunma ciddiyetini bozmazsa. Ayrıca çok da yavaş bir oyun görmüyorum ben. Özellikle 2. Gol çok hızlı ve organize gerçekleşti. Hafta içi soğuk deplasmandan geldiler 5 gol ile. Pelkasin dönüşü ve bir tane nokta trasnfer bambaşka seviyeye çıkarabilir.
Sana katılmıyorum! Şu anda en yavaş ve temposuz oyun fenerbahçe'de, galatasaray ise çok basit goller yiyiyor... Besiktaş ile trabzonspor şu anda daha önde görünüyor...
Bakış acılarımız farklı olabilir ama ligin uzun olduğunu düşünürsek en avantajlı Fenerbahçe duruyor kadro derinliği ve teknik adamın her oyuncuyu hazır tutmaya çalışması ile. Her şey tempo değil eskide kaldı öyle 90 dakika full tempo ve pozisyon ile maç çıkartmak. Futbol değişti modern futbol artık sisteme dayanıyor. Ve fenerbahce geçen seneki kadrosunu da koruyuyarak üstüne ekledi. Bu sene mutlak favoriler. Fenerbahçe'nin kapı gibi 3'lü savunmasına kontra atak dışında gol atabilecek kaç tane Anadolu takımı sayabilirsin? Ki Anadolu takımlarının hepsi aynı oynuyor. Taktikleri yok otobüsü çekiyorlar kale önüne kontra ile çıkmaya çalışıyorlar.
Gaziantep, alanyaspor, sivasspor, konyaspor... Daha da sayabilirim ama şimdilik bu dörtlü hem iyi otobüs çekiyorlar hemde iyi kontratak yapıyorlar! Şu anda bana göre ligin en iyi ve geniş kadrosu beşiktaş'ta, en kolay gol atan takımsa trabzonspor...
Kontra atak dışında mi atacaklar onlar golleri? Başka taktikleri var mı otobüs çekmekten başka? Fenerbahcede olumsuz bir şey yok geçen seneye göre en azindan iyi kadro iyi bir teknik ekibin elinde. Temposuz da şampiyon olunuyor bu ligde ki Fenerbahçe gole ihtiyaci olduğunda atıyor sonra dinlenmeye çekiliyor. İstese dün 3 4 yapamaz miydi? Yapardı ama dinlenmeye çekildi Valencia vs çıktı oyundan.
Bence atamazdı... Altay ligin iyi takımlarından biri değil sadece 2 galibiyetle başladıkları için yorumcuların pohpohlamısından dolayı iyi takımmış gibi lanse edildi! Artı fenerbahçe'nin ite kaka hakem hatalarıyla aldığı ilk 2 maçı konuşursak öyle ahım şahım bir oyun yok ama iyi mücadele var...
Yahu öyle diyorsun da ben mesela bütün takımları seyrettim en çok keyif veren iyi top oynayan beşiktaş ile trabzonspor... Galatasaray bir var bir yok defansı kevgir, fenerbahçe ise çok temposuz ağır oynuyor ve bu ağır üst üste takılma ihtimali yüksek...
Beşiktaş geçen senede iyi oynadı ancak maraton uzun olduğu için son haftalar yoklari oynadı ve neredeyse şampiyonluğu Galatasaray'a kaptiriyordu. Geçen sene Fenerbahçe kendi evinde kaybettiği anadolu maçlarını kazanmış olsa zaten Beşiktaş'ın şampiyonluk ihtimalini bile konuşmuyor olurduk. Fenerbahce hakem torpili ile iki maç kazansa 20 maç dograniyor. Bir algı var fenerasyon hakemler Fener'e çalışıyor vs diye ama ne hikmetse 7 senedir hakemlerle şampiyonluğu gitmiş kaç kez. Bana göre hakemler Galatasaray'a çalışıyor. Ofsayttan gol atsalar bile rakip defansın kıçını 4 dakika shop ile varda buyutuyorlar.
Yahu hakemler özellikle galatasaray ve fenerbahçe'ye çalışıyor algı diye bir şey yok! Ve bu penaltılar var'a rağmen verilmiyor... Bu eyyamlar zaman zaman beşiktaş ve trabzonspor lehine de oluyor ama en çok kasıtlı hakem hataları fenerbahçe ile galatasaray lehine oluyor...
Dün gece 90+5deki pozisyon penaltıydı vermesini bekliyordum vermedi. Şaşırdım büyük ihtimalle sonuca etki etmeyecek diye uğraşmak istemedi. Antalya maçındaki penaltı diye ağlanan pozisyon zaten ofsayt onu yayıncı kuruluş bilerek vermiyor ama öncesi ofsayt. Adana maçındaki pozisyonlara premier ligde penaltı versinler ben kendimi camdan atarım. Yahu her fırsatta kendilerini yere bırakıyorlar yavaş çekimde izleyince temas olmadığı kendini attığı bile belli oluyor ve medyadaki algı inanılmaz gerçekten.
Benim kimsenin futboluna lafım yok ben gerçekleri konuşurum Fenerbahçe sistemini bozmadan ilerlerse rahatlıkla hedefine ulaşır. Ama rahatlığa salarlarsa bir seneleri daha hüsrana gidecek. Beşiktaş ve Trabzonspor hiç beklenmedik maçlarda puan kaybeden takımlar. Fenerbahçe'nin şampiyon olması için tek yapması gereken sadece Anadolu takımlarını yenmek. İsterse derbileri kaybetsin Anadolu maçlarının çoğunu kazandığı sürece lider olacaktır. Son şampiyonluğunda fener sadece bir kez derbi kazanmıştı ama 10 puan öndeydi çünkü Anadolu maçlarını hep kazanmıştı.
Premier lig'te o pozisyonlara penaltı vermiyorlar, ancak bu aynı pozisyonlar büyük takımların lehine olunca senin gibi konuşanlar nasıl penaltılarımız var'a rağmen verilmez diye dünyayı ayağa kaldırıyorlar! Devam ediyorum... Tabiki bu var'da eyyamcılar da bu pozisyonlar büyük takımların lehine olduğu zaman özellikle fenerbahçe ve galatasaray'ın lehine, hemen hakemi var'a davet ediyorlar! Sonra'da hiç bir şey olmamış gibi hem yöneticeler hemde başkanlar hakemlerden şikayet ediyor :D
Kimse (En azından ben ve benim gibiler) hakemler için kendi takımına çalışsın istemiyor. Tüm takımlara adil olsun istiyoruz. Bize iki maç lehimize yanlış kararlar verip 20 maç aleyhimize karar vermesini istemiyoruz.
Hakem doğru kararlar verseydi fenerbahçe'nin iki tane maçı büyük ihtimalle berabere bitecekti ve fenerbahçe şu anda 5 puanla inanılmaz eleştirilere mağruz kalacaktı! Ama ülkemizde ki bazı fanatik skor yorumcuları olduğu için adama devrimci bile dediler! 😂 Üst üste 2-3 maç kötü gittiği zaman bu aynı kişiler ne diyecek çok merak ediyorum! :D
Ofsayt olan pozisyona penaltı vermesini mi istiyordun? Pozisyon ofsayt zaten hakemde avantaja oynattı FB gol attı burada yanlış olan nedir? Adana maçındaki pozisyonlar da zaten hepsi kendini yere atıyordu?
Herkes antalya maçında ki penaltı pozisyonuna ofsayt diyor ama ne hikmetse yayıncı kuruluş ofsayt çizgisinin çekildiği pozisyonu göstereceğine szalai'nin dirseğiyle kestiği pozisyonu gösteriyordu! Yani ofsayt varsa neden var çizginin çekildiği pozisyonu göstermedi? Adanaspor maçına gelince, osayi'nin pozsiyonu net penaltıydı o pozisyonun sana bana göresi yok, ama var'dakiler yine büyük takım olduğu için eyyam yaptı!
Yayıncı kuruluş bunu bilerek vermiyor zaten bu yüzden böyle bir algı var. Pozisyonun ofsayt olduğuna Fenerbahçe'nin resmi Instagram sayfası bile açıklama yaptı. Ofsayt olan halini aratıp bulabilirsin. Atak baslangicin da ofsayt var. Şayet penaltı olsaydı vardan geri donecekti. Ki bir diğer mesele FIFA'nin yeni kuralina göre kapalı kolda top forma hizasına carpiyorsa faul sayılmıyor. Daha ne derece bilimsel olarak ispatlayabirim bilmiyorum siz yine inanmak istediğinize inanırsınız. Osayi temas bile etmediği rakibine, ki rakip kendini anında yere atıyor ona penaltı bekleyerek. Bu yüzden premier lig seviyesine çıkamayız işte.
bence gayet iyiydi f. bahçe. altay hızlı oynamadıki biz hızlı oynayalım.önemli olan 3 puandı bunuda aldık oyun 2. planda. takıma çok gol atacak bir golcü ve sol taraf lazım. sol oyuncu alınmazsa caner affedilmeli
Hızlı giden atın... Ehehrhe., hiç sıkıntı yok yine çökecekler bu sene zaten bu takımı şampiyon yapmaya çalışacaklar ahaha kıyamam ama yapamazlar Sergen Yalçın var ortada 🤝
Fenerbahçe savunması gerçekten duvar maşallah, sakat oyuncular takımdaki yerlerini alsa, hücum yaratıcılığı da artacaktır. Fenerbahçe'li taraftarlara negatifliği o kadar empoze ettiler ki biri en ufak kötü bir şey dediğinde hemen takımın kötü olduğuna ikna oluyoruz. Galatasaray'ın düştüğü bok çukuruna laf eden yok maalesef.
Ben onlarada laf ediyorum ve hatta beni galatasaray düşmanı ilan ettiler! Ama bu sitede sanki fenerbahçe ile galatasaray eleştirilemez diye bir kanun var, ama ben herkesi eleştiririm! Neyse o, bende eyyam olmaz! Kimse benden yalakalık beklemesin...
Herşeye soğuk bakmıyorum ama bizim ülkemizde maalesef 3 maçta göklere çıkarttığımız takım veya hocaları yine aynı 3 maçta kötü gittiğinde yerin dibine sokuyoruz! :D
Savunma iyi ama hücüm organizasyonlarında bireysel beceriyle yine kilit açıldı! Artı fenerbahçe çok ağır ve temposuz oynuyor dolayısıyla uzun maratonda bu oyunla sıkıntı yaşarlar...
@Bayramu Galatasaray bu seneki kadrosuyla şampiyon olamaz zaten! Beşiktaş'ın ise kadrosu çok geniş, alex texeira ve batshuayi üst düzey oyuncular ve bu ikisi gibi oyuncu ne galatasaray'da ne de fenerbahçe'de var!