Arkadaşlar dünden beri bir kaç egzersiz yapyorum bacak ve karın için karnımın altlarında hareketleri yaparken yürürken falan kasılma oluyor böyle hamlamış gibi bu yaptıgım hareketlerin işe yaramasındanmıdır?
Cevabın nedir?
+1 yılİlk başlarda çok zorlanırsın, hatta vazgeçmek istersin. Ama yaptıkça ağrılar azalır vücut artık alışır.
Hedefine ulaşmak için düzenli çalışman yeterlidir :)
Günlük sporun yarım saatle bir saat arası bir sürede olması idealdir. Spor salonunda hareketler arasında dinlenme molası vererek çalışıyorsanız iki saate kadar uzayabilir.
Günde bir saatten fazla zorlamalı yoğun sporun sağlıklı ve uzun bir ömür açısından ekstra bir yararı olmadığını gösteren yeni bir çalışma yayınlandı. (Aralık 2012 British Medical Journal Dergisi)
Bu arada egzersiz sırasında yapılan bazı hatalar, egzersizin etkisiz olmasına, veya sakatlanmalara neden olabilir.
Özet
1) Sporu her gün yapılan düzenli bir alışkanlık hâline getirin.
2) Yarım saatten az yapmayın, bir saatten fazla sporun ekstra bir yararı olmadığını bilin (set arası dinlenme olanlarda bu süre iki saate kadar uzayabilir).
3) Spor yaparken terleyecek kadar zorlayın ama aşırıya kaçmayın.31 Yorumla
Soran+1 yılyürüğümden daha çok terliyorum açıkcası ve bana daha dinçmişim gibi geliyor fazla yüklenmeden devam edeceğim :)
En İyi Cevaplar
Tabi ki de. Spora ilk başladığında kasların o hareketlere alışkın olmadığından hamlama olur. Ağrılardan kurtulmadan aynı kasları tekrar çalıştırmanı önermem. 3-4 gün beklemelisin bu yüzden. Bu aşamada beslenme çok önemlidir. Kaliteli protein alımı, kas tamirini hızlandırır. Yumurta ve et gibi. 2-3 hafta yaptıktan sonra alışırsın. :)
013 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim birde bacaklarmın biraz daha incelmesini istiyorum squat falan kalınlaştırır diyolar nasıl dengede tutabilirim ki bunu?
Soran+1 yılevet doktor kontrolunde diyet yapıyorum :) squatı dediğiniz gibi yapıyorum yapmayada devam ederim teşekkür ederim :))
Soran+1 yılüç ana öğün dört ara öğün yapıyorum düzenli bir şekilde dediklerinizide uygularım zaten her öğünde yogurt var ara öğünlerde meyve var :)
Soran+1 yıl20:00
22:00 birer adet meyve verdi ama doktor?- +1 yıl
O yanlışa çok düşüyorlar. Kendi deneme yanılmalarımdan söylüyorum, 2 yıldır bu işlerle uğraşıyorum resmen. Akşam 6'dan sonra karbonhidratı çok az almalısın çünkü akşam fazla hareketli olmayacağın ve birkaç saat sonra uyuyacağın için enerjiye ihtiyacın olmayacaktır. Kullanmadığın enerji her zaman yağa dönüşür. Ayrıca uyurken metabolizma hızın da düşüyor. Bu yüzden karbonhidrat kaynaklarından uzak durmalısın. Meyve de karbonhidrat kaynaklarından biridir. 1 adet orta boy elmada 20 gr hızlı sindirilen karbonhidrat bulunur. Bu yüzden meyveyi gündüz almanı öneririm, en geç 6'da. 6'dan sonra protein ve sağlıklı yağ kaynaklarından tüketebilirsin yoğurt ve kuruyemiş gibi. Hele 22.00'de asla bir şey yememelisin, tabi 12 gibi uyuyorsan. Yatmadan 3 saat önce yoğurt yemeni tavsiye ederim. Meyveyi de istersen çok az tüketebilirsin. Çeyrek elma gibi.
Soran+1 yılZaten boyle para koparttiklari için uzun vadeye yayiyorlar.. sorsan super liste verirler :) aklimda artik en fazla ceyrek ;)
Soran+1 yılBen teşekkür ederim yonlendirmeleriniz icin :) dediklerinize dikkat edeceğim.. umarım kisa surede farkedilir :)
Soran+1 yılUmarim :)
bende uzun bir ara verdigim spora basladim uc gun once artan kas agrilarim azalmaya basladi. sabah kosusundan sonra bacaklar ve alt karin yine agriyo ama kendimi daha hafiflemis hissediyorum. odemi atti vucut bir kac gunde. bolgesel olarakta uc santim inceldim iki gunde. devamli ve sinirinda olmasi sart. kolay gelsin sanada arkadas.
01 Yorumla
Soran+1 yılhımm iyiymiş :) iyi sporlar sanada geçer bir iki güne o hafifliği hissetmek istiyorum :)
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
15Cevap
+1 yılYanmalar vücutta liglerin kasa dönüşmesiyle meydana gelmektedir. yaklaşık olarak günü birlik yeterli seviyede spor yapmaya devam ederseniz belde meydana gelen oncelmeler ve diğer değişiklikleri 15 gün sonra farkedeceksiniz.
115 Yorumla
Soran+1 yılhımm iyiymiş o zaman yılmadan devam :))
- +1 yıl
Aynen ben günde 1;5 saat civarında basketboll oynayarak yaklaşık hem 17 kilo verdim şimdi spor yapmazsam yorgun hissediyorum.
Soran+1 yılbasketbol oynasam varya :D iyi kilo vermişsin :)
- +1 yıl
Öyle bir imkanın varsa neden olmasın hatta gel bize katıl:))
Soran+1 yılhıhı tbi :)
- +1 yıl
Gelmeyeceğini biliyordum zaten :S
Soran+1 yılolsun sen teklif etmiş ol :D
- +1 yıl
Biz sana gelelim :)))))) demeokraside çare tükenmez diyorlar
Soran+1 yılyok oturun oturdugunuz yerde :)
- +1 yıl
Gelmiycemde gelmiycem kuruyup gitsemde gelmiycem
- +1 yıl
:((((())
Soran+1 yıloturunuz :D
- +1 yıl
Keşke tanışamayan yakından yardımcı olurdum sakin bana mesaj atma
Soran+1 yılaman meraklıydım triplere girdi..
- +1 yıl
İffet sakadan da anlamaiyorsun ince giyme kollu ve terletecek elbiselerle basketbolla oyna sana şimdiden kolay gelsin see you
+1 yılUzun Zamandır Çalışmayan Kasları Çalıştırdın O Yüzden Bol Bol Protein Tavuk Pilav Tüket Yağı Tuzu Az Yırtılan Kasları Protein Doldursun :))
117 Yorumla
Soran+1 yıldiyet yapıyorum :))
- +1 yıl
tamam yağsız tussuz pilav yersen bişey olmaz ama abartmadan tabiki 2 kaşık tavuk haşla günde 100 gr karbo almaya çalış Arada Salata Üstü Tavuk Veya Balık Yap Miss :D
Soran+1 yılbu aralar sıkı diyetteyim dışına çıkmıycam pek ama ona göre dengeli şekilde beslenirim :) teşekkür ederim :)
- +1 yıl
neler yiyosun sen
Soran+1 yılpilav sıfır :D genel olarak çoğu şeyi yiyorum tabiki abur cubur yok işte normal kahvaltı yemeklerde salata öğlen et ya da sebze akşam yemeğinde de et ya da sebze ama öğlen et yersem akşam sebze mesela doktorum yöle öneriyor :)
- +1 yıl
he iyi her gün et veya tavuk eksik etme ama haşlama eger pilav veya bulgur yemek istersen makarna gibi suda haslıyosun o kadar kuş yemi gibi oluyo tokta tutuyo :D
Soran+1 yılıı pilavın öyle tadı çıkmazki :( :(
- +1 yıl
zaten tassuız tussuz bişey :D
Soran+1 yılafiyet olsun sana :D
- +1 yıl
saol diyet zamanımlarımdada ben öyle yapıyorum low carb diyeti 200 gr bulgur yagsız tussuz 600 gr tavuk brokoli salata domates yatarkende casein protein içiyorum spor öncesi sonrasıda aldıgım takviyeler var sabah kalkar kalmazda hemen 1 protein shake içiyorum :d
Soran+1 yılçok dolambaçlı hiç ugrasamam yememe dikkat eder sporu yaparım yeter kas falan işim olmaz zaten bir bayan olarak böyle olmak istemiyorum açıkcası :D
www.mailce.com/.../kasl%C4%B1-kad%C4%B1n.jpg- +1 yıl
resim yasak dio göremiyorum
Soran+1 yılneyse kaslı kadınlar yaz arat kastettiğimi anlarsın :D :D
- +1 yıl
hahaha zaten öyle olma şansın yok çünkü onlar hormon ilaçları basıyorum Streoid Growt Hormon Ları Kadınlarda Testestron Düşük Oldugu İçin İstedigin kadar çalış öyle olamassın ;)
Soran+1 yılaman yok eksik kalsın :D kas falan gereksiz ne o öyle gösteriş :D
- +1 yıl
:D :D :D
Soran+1 yıl:))
+1 yılılk yaptıgından dolayı bende yaptıgımda bendede olmustu gecer 2-3 gune :))
15 Yorumla
Soran+1 yılyok acısın sorun değil hani işe yaradıgı içinmidir diye merak ettim :))
- +1 yıl
evet calıstırıyorsun o yuzden agrıyorlar :))
Soran+1 yıltamamdır o zaman :)
- +1 yıl
:))
Soran+1 yıl:)))
Bende yaptım 2 gün önce devam ediyorum tabi kol kas altlarım karın kas bölgelerim felan göğüh bölgesi baya ağrıdı kaldıramadım kollarımı düşün yani devam et vücut kendine geliyor kaslarımı görünce işe yarıyor dedim devam knks :D
05 Yorumla
Soran+1 yılaynen kollarım falanda öyle :) bakalım güzel sonuçlar alırız umarım :))
Soran+1 yıl6 ay mı :( sende bırakma :))
+1 yıldaha yeni başladığın için oluyor. aynı hareketleri devamlı yap. gün geçtikçe arttır. en geç 1 hafta içinde vücudun ve kasların alışacak ve hiçbir ağrın kalmayacak. ısınma hareketlerini sakın unutma. egzersizden sonra da mutlaka duş al :)
05 Yorumla
Soran+1 yılduş kesinlikle :) ısınma hareketleri zaten şart gibi bişe yoksa kaslara liflere zararlı biliyorum :) bakalım devam ediyorume gözl görülür bir sonuç alana kadar devam :)
- +1 yıl
aynen. ben 2 haftadır body çalışıyorum. ilk 3 gün karın kasık ve bel ağrısından hareket edememiştim. şuanda hiçbir sıkıntım yok. düzenli beslenmeyi de unutma. egzersizin yanında beslenme de çok önemli.
Soran+1 yıldoktor konstrolünde diyet yapıyorum zaten düzenli bir beslenmem var :) tamamdır o zaman yılmadan devam :)
- +1 yıl
çok güzel. aynen yılmadan devam. birde egzersizleri de plan programla yap. kolay gelsin. :)
Soran+1 yıltamam teşekkür ederim :)
Ise yaramasindan ama agri oluyosa kendini sakin zorlama yakmak istedigin yag yanmadan kasa donusur. Cok zoelama kendini
01 Yorumla
Soran+1 yılöyleymiş :) tamam :)
Ağrının sebebi egzersiz lerin ise yaradığının göstergesidir
06 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :)
Soran+1 yılkomik olan?
Ham oldugundan dolayidir. Acimadan cok yanma hissi vardir. Hergunde spor yapma fazlasi zararli:)
05 Yorumla
Soran+1 yılaynen ayaga kalkarken falan yanıyor gibi böyle karışık işte :)) yok kısa süreli çok yüklenmeden :)
Soran+1 yıltamam anladım teşekkürler :)
Aynen öyle ağrı varsa gelisme var yarıyor demek ki
14 Yorumla
Soran+1 yılpeki ne kadar sonra gözle görülür bir değişiklik elde ederim :)
Soran+1 yılpeki :)
+1 yılHantallıktan dolayı geçer 2 güne
11 Yorumla
Soran+1 yıltamam o zaman :)
+1 yılBaşta ısınma hareketleri yap
13 Yorumla
Soran+1 yılyapıyorum aslında ama hamlıktan sanırm :)
- +1 yıl
:D sanırım bikaç gne duzelır 1 gun durunca 1 gun yap hemen yuklenme
Soran+1 yıltamam dikkat ederim teşekürler:)
Evet işe yarıyor yani aynen devam :D
17 Yorumla
Soran+1 yıl1-2-3 1-2-3 :D :D
Soran+1 yıltutun ellerimden :D :D
Soran+1 yılyalnız değilim ya tüm spor severler yanımda düşersem tutarsınız :D :D
Soran+1 yıl:)))
ağrın kadar mutlu ol doğrfu yoldasıınn. :D
07 Yorumla
Soran+1 yılgülerken bile acıyor ooy ooy mutluyum tamam işe yarıyo pozitifim ( arkasını dönüp ağrım var uleen diye bağırdı) :D :D
Soran+1 yılkilo sorunum çok yok zaten rayında gitsin diye diyette yapıyorum düzenli bir şekilde hani biraz daha düzgün görünmek için :D
Soran+1 yılfotoğrafa bakınca pek yokmuş gibi :o :) gayet güzel bir kızsın bence :)
Soran+1 yılha yinede beraber başarabiliriz sonuçta bir hedef var destek olurum :)
Aynen işe yaraıyor ondandır
02 Yorumla
Soran+1 yıltamam :)
+1 yılevet işe yaradığındandır
04 Yorumla
Soran+1 yılönce nickini görünce :D :D tamam o zaman :D
- +1 yıl
:D:D:D:D:D
- +1 yıl
:P:P:P:P:P:P
oo acıma hissi geliştiğini gösterir merak etme :)
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam :))
bu daha başlangıç sonrasını gör sen :D
015 Yorumla
Soran+1 yılo ne demek :D
- +1 yıl
devam ettikçe karın kaslarindan dolayı oturup kalmakta zorluk çekeceksin eğilip ayakkabıni baglayamacaksin demek :-D
Soran+1 yılya yattığım yerden kalkerken karnım acıyo hani ne kadar hamladıysam artık :D yürüyüş yapıyodum ama kaslara bir etkisi yokmuş baksana sadece bacak için iyi.. gözümü korkuttun aksine yaptıkca kasların açılması gerekmezmi? desene yarın daha beter olcam :(
Soran+1 yılya yatıyom ben ya bırakın ne sporu :D
Soran+1 yılayaga kalktıgımda attıgım capraz adımların sebebi bu olsa grrek :D
Soran+1 yılbizim aptmanda asansörde yok beş kat her katta düştüğümü var sayarsak hastane masraflarım kimden?
Soran+1 yıltaşırlarsa tabi :D
Soran+1 yılsoğudum iyice spordan -,-
Soran+1 yıl-,-
+1 yılevet
06 Yorumla
Soran+1 yılsağolun :))
- +1 yıl
sakin aciyo diye birakma bir kac ay sonar erkekler sana bakmaya doyamayacak
Soran+1 yılya bakmasınlar zaten sevgilim varda :D az hani vücut toparlansın istedim bir süre yapıcam yılmadan bıkmadan bakalım :))
- +1 yıl
ayrica yuzmeyi veya kosmayi da deneyebilirsin yuzunce Karin kosunca bacak kaslarin gelisir ve cok iyi bir fizige sahip olursun eminim iyi bir fizigin vardir ama daha iyi olur guven bana
Soran+1 yılyüzme biraz sıkıntılı ya benim için :) koşma işini yapabilirim ama :)) teşekkürler yüzmeyide kulağa küpe yaptım en kısa zamanda :))
- +1 yıl
rica ederim :)
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı