Gittiğim spor salonunda hocalar program yazıyor. Haftada 4 gün gidiyorum ve yaklaşık 2 saat spor sürüyor. Bir kaç YouTube videosunda denk geldiğim kadarıyla spor maksimum 1 saat yapılmalıymış. Ben de ne yapsam bilemedim. Kendimce ağır bir antrenmanım var her hareketi yapmak mümkün olmuyor. Ne yapmalıyım sizce? Aşağıya spor programımın fotoğrafını atıyorum. 👍🏻
Haftada kaç gün spor yapılmalı, kaç saat yapılmalıdır?
Bunu yazanın ben hoca değilde Spor koçu olduğunu düşünüyorum. Sen yarış atı mısın ya? Böyle bir şey yok. Kafalarına göre karalıyorlar kağıdı. Bu program 2-3 saatini alır.
Sol taraftaki program kardiyo ile birlikte son karın hareketi Hell toucher hareketine kadar olması lazım onun dışında aşırı yorucu olur. Birde kalkmış en sona bisiklet eklemiş ya 15 dakika şaka gibi..
Hele 2. programın bildiğin pazartesi pazarı gibi olmuş. Domates, patates, patlıcan, fasulye hepsini eklemiş oh... İnsan var karşında ya yuh yani.
Bu programın bir benzerini isim vermeyeyim bir kurumsal spor salonunda koç yazmış adam spordan soğumuş sen düşün bir gösterdi bana, abi bu ne dedim böyle yanlış kişiler bunlar.
1 saati belki geçebilir o 1 saat çalışanlar genelde kardiyo harici tek adele çalışanlar için geçerli.
4 güne nasıl ayarlamış bu dinlenme sürelerini çözemedim. Bak ben sana söyleyeyim dikkat et buna uyma yoksa sakatlarsın kendini... Vücudun buna yönelik sinyal vermiş zaten.
Ayy sizin yorumunuzu bekliyordum doğrusu. İnsan spordan bıkıyor bunlar yüzünden. Çoğunu da yapamıyorum zaten. bir de 1 saat sonra bitirdiğimde. ‘Ne çabuk bitirdin. Yorulduğunda bırakamazsın.’ diyor.
Kim bunlar ya cidden merak ettim? Kurumsal bir spor salonu mu orası? Bak vücutlarına bakıpta aldanmayın sakın! İyi vücudu olan, bu işlerden iyi anlıyor diye bir kaide yok. Resmen bir çocuğun eline kağıt verirsin karala dersin aynı öyle karalamış yazık ya...
Bu arada kasların dinlenmesi gerek göğüs, bacak, sırt gibi kaslar 1 kez çalıştırıldığı zaman bir dahaki çalışma ile arasında 3 gün olmak zorunda. ön, arka kol, omuz gibi kas grupları 1 veya 2 gün ara ile çalıştırılabilir.
Hele bu işleri yeni yapan, yeni başlayan biri isen dinlenme çok önemli. Teşekkür ederim iltifatın için, her zaman buradayım.
Her zaman danışacağın biri var hem burada, hemde sosyal medya da. Bana değil bak ben 10 yıldır spor yapıyorum. Hoca falan değilim. Bu programı 1 fizyoterapist hayatta görmesin o kadar söyleyeyim. Hele 2-3 yarışmaya giren antrenörlük belgeleri olan hoca görsün döver bunları. İstersen onlara bile danışabilirsin. instagramdan Dm den yaz, face ten yaz, mail olarak at bak onlar benim gösterdiğim tepkinin 10 mislini gösterecekler sana..
Kolların yağlı ise yaptığın hareketleri çok tekrarlı yaparsan bu yağ yakma durumunu hızlandırırsın. Bölgeye kan pompalar ve yağ doksundan kas dokusuna dönüşü sağlayabilirsin
Triceps push down 4 set 20 tekrar Dumble triceps extansion 4 set 20 tekrar Triceps Kickback 4 set 20 tekrar Triceps pushdown (halat ile) 4 set 20 tekrar
Hammer Curl 4 set 20 tekrar Dumble Curl 4 set 20 tekrar Standing one arm dumble curl- (Precher curl ) 4 set 20 tekrar
İlk olarak ön kol ve arka kol hareketlerine girmeden önce 4 set hafif bir ağırlık ile 20-30 tekrar yapacaksın ısınmak çok önemli..
Ağırlıkları eski çalıştıklarından 1-2 tık aşağı çekerek çalışmalısın. Zorlanıyorsan biraz daha indirebilirsin. Çalıştıktan sonra 2 gün dinlenmen şart! Eğer ağrı devam ederse 1 gün sonraya bırak.
Antrenmanda 1.5 lt su tüketmen şart. Antrenmandan sonra hemen proteinli ve karbonhidratlı gıdalar tüket ama oranları az olsun. Bu kadar.
Hocanın sana verdiği programdan her terene var. Bir kere bunu uyguladığın zaman 2. günün programını uygulayamazsın öyle diyeyim. Kollarım iyi değil dedin bunu önerdim 1 güne sığdır bunu.
Günümüzde 1500 lirayı basan herkes antrenör oluyor maalesef. Zaten fitness'ın dolandırıcılığı burada başlıyor. Önüne gelen herkes mükemmel fitness antrenörü. Daha antrenörün ne demek olduğunu bilmiyorlar.
@AntrenorYigit aynen öyle onu bile yapmıyorlar besyo mezunlarını alıyorlar ben ne programlar gördüm daha yeni başlayanlara profosyonel sporcuymuş gibi bu kadar yüklenilmez ki. Buradaki kas ağrisı sorularının %90 ı bu şekilde.! Dinlendirme yok., yüklen yüklenebildiğin kadar.
Bu programa uyacağına kafana sık. Daha kesin bir çözüm olur. Koşu bandı diz kapaklarındaki kıkırdakları eritir, bisiklet kadınlarda g. t büyümesine yol açar, stretching ısınmada yapılır. Bu cahil soğumada vermiş. Fitness ayda 1 eğer ki box gibi dövüş sporları ile uğraşıyorsan haftada 1 yapılır. Ağırlıksız olarak yapılır, ki dayanıklılık artsın. Kürek dediğin şey 10 dakika senin omuzlarını inanılmaz şişirir, küreği 3 dakika boksörlere öneririm, voleybolculara 1,5 dakika. Parana yazık olmuş. Çok üzüldüm adına.
4-5 gün ağırlık egzersizleri yoğunsa fazla sürmesi kas yıkımına az tutmak adına önerilen bişey ayrıca fazla kardio yapmakta kas yıkımına yol açar düzeyli ama istikrarlı her hafta yapmak lazım beslenme yetersizse anlamı yok spor yapmanın beslenme çok önemli bol şans 1 saat salon içinde yeterli
ben 1 saat yapıyorum genelde bazen 1.5 saat koşma bisiklet filan derken 1.5 saatte hamam da takılıyorum haftada 3 gün kasların dinlemeye ihtiyacı oluyor
Kardiyolar ağırlıktan sonra yapılır eğer ısınman için falan diyorsa hafif ağırlık ile çalışacağın bölgeleri ısıtırsın kardiyo bacak harici bir kası ısıtmaz
En İyi Cevaplar