Kimisi diyor 4 gün kimisi diyor 3 gün kimisi diyor her gün
bunun doğrusu ne?
Sporla ilgilenen varsa yazabilir mi?
bunun doğrusu ne?
Sporla ilgilenen varsa yazabilir mi?
Spor salonuna gidiyorsan eğer ve full body egzersiz çalışıyorsan önce ağırlık makinalarında 40 dakika çalış.
Daha sonra en son 20 dakika kardiyo yap. Bunun 10 dakikası koşu bandı, 10 dakikası bisiklet olsun. Her antrenman sonunda bunu yap, zarar görmezsin.
Spor salonuna gidiyorsan eğer ve full body egzersiz çalışıyorsan önce ağırlık makinalarında 40 dakika çalış.
Daha sonra en son 20 dakika kardiyo yap. Bunun 10 dakikası koşu bandı, 10 dakikası bisiklet olsun. Her antrenman sonunda bunu yap, zarar görmezsin.
40 dakika ağırlık mı :o
Evet ne var ki? Makinalı ağırlık çalışacaksın alt üstü, manuel ağırlık değil. Salona sadece kardiyo yapmaya gidiyorsan, yanlış yapıyorsun haberin olsun. :)
belli bir kiloya ulaşmdan önce ağırlık aletleri vücutta kalınlaşma yapar demişlerdi?
Hangi cahil dedi onu? :D Ben senelerdir spor yapıyorum, o kadar kilo al ver yaptım. Tecrübeye sabit konuşuyorum. Vücutta bulunan yağ katmanının altında kas gelişmeye devam eder. Bir yerin kalınlaşmaz.
Ayrıca ağırlık çalışmak vücudunun metabolizmasını 24 saat aktif tutar.
Yalnızca kardiyo çalışırsan nabzın normale döndüğünde metabolizmanda normale döner. :)
bir spor hocası demişti şuanda yuz kiloyum seksene düşmeden ağırlık çalışma yoksa kaslı kalın kalın bacajkların erkek gibi olur demişti var ya
Böyle cahillere kim spor salonu açtırıyor bilmiyorum :))
Bunu bilim bile reddeder. İnsanın kas kütlesi arttıkça, vücudun ihtiyacı olan enerji miktarıda artar. Bu enerjiyi karşılayabilmek içinde yağları kullanır. Bu kadar basit. Yalnızca kardiyo yaparak kilo verirsen vücudundaki bütün kaslara elveda edersin. Bu da sana deri sarkması, çatlak olarak geri döner. Tercih senin :)
peki 40 dakika çok değil mi ağırlık antrenmanları için?
Zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın. Zaten her makinada 3 set yapsan, her set arasında birer dakika mola versen o 40 dakikanın 10 dakikası molaya gidiyor yahu :)
Kardio yerine her gün dışarıda yürümek en iyisi bunu kilo vermek değilde öylesine normal hava almak için gibi düşünmek gerek 😊
Cevap
8Cevap
kardiyo her gün yapılabilir.
ağırlık kaldırma antremanı ise haftada 3-4 gün yapılır.
kilo verme aşamasında sadece kardiyo yapmak kas kaybına da neden olabilir.
bu yüzden ağırlık antremanına ve protein alımına ihtiyaç vardır.
kardiyo ardından ağırlık antremanı yapmak daha iyidir.
böylece ikisini de haftada 3-4 gün yapmak idealdir.
yani bir gün spor bir gün dinlenme bir gün spor bir gün dinlenme şeklinde yapmalısın.
neden kardiyo ardindan agirlik antrenmani yapilmali?
Zayıflama aşamasında bir gün spor yapıp bir gün dinlenmen en doğrusu. Spor salonuna gidiyorsan haftada 3 gün yeterli.
Spir salonu ile uğraşamam diyorsan günlük 1 saat yürü. Bazı zamanlarda hızlı adımlarla bazen yavaş, aynı tempoda olmasın.
Direnç antrenmanları kilo vermek için daha iyidir. Kardiyoyu rötuş olarak tavsiye ederim
direnç antrenmanı derken ağırlık mı kastettniz?
Evet
Senin fiziksel yapınla alakalı. Haftada 4 gün spor yapanlar da var üçgün yapanlarda
Haftada 4 gün kardio yapmak en düzenli olanıdır.
bunu başarmak zordur... Zoru başarırsan yemene içmene sağlığına daha dikkat edeceğinden hızla kilo verip ideal kilonda kalırsın.
ben 1 gün kardio 3 gün fullbody kasıyorum 130 kiloydum şu an 123 kiloyum 3 hafta oldu başlayalı
sen zor mu kilo veriyorsun?
hayır daha yeni başladım
ama spor konusunda kafamı kurcalayan çok şey var
önce kondisyon yavaş yavaş sakin acele etme ve aşşırı yüklenme
dün 35 dakika yürüme bandında 5 hızında yürüdüm aralarda saniyelik de ol sa hızı8 e çıkarıp koştum :D
işte aşırı yüklenme dediğim şey kişiden kişiye değişir önemli olan çok efor da değil fizyolojik oalrak durumun da önemli
165 yuz kılo
o cok önemli değil kan değerlerin ve vucudunda yanan oksijen miktarı önemli
4 ya da 3 senin antremanina kondisyonuna bağlı
maximum 40 dakika yürüyüş bandı
20 dakika da diğerleri toplam 1 saat en fazla sporum?
her gün spor yapmanın zararı olur mu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar