Merhaba arkadaşlar bugün steroid hakkında bir kaç birşey yazıcam. Önce steroid nedir bunun ufak bir bilimsel açıklamasıyla başlamak istiyorum;
Steroidler lipit içerikli olan ve dört halkalı karbon iskeletinden oluşan maddelerdir.Vücutta Asetil KoA yardımı ile oluşturulmaktadır.Vücut Geliştirme sporu açısından asıl önemi hormon olarak kullanılması ile ortaya çıkmıştır.Steroid hormonu vücutta proteine bağlı olarak etki göstermektedir.En önemli steroidler kolesterol, hormon ve metabolitdir.Steroidlerin çeşitlerine göre değişik etkileri bulunmaktadır.Steroidler,kullanan kişilere dayanıklılık,güç ve hızlı kas gelişimi sağlamaktadır.
-Kısacası sporcuya güç, kuvvet dayanıklılık, kas gelişmesi, güven duygusu, yağ yakmas v.s. gibi arzuladığı etkiler sağlayan bir hormon maddesidir.
Zararları; bu işin içinde olan herkes bilir ki bunun zararlı yönleri saymakla bitmez. Kalp krizleri, karaciğer yetmezliği, kalp atış ritmini düzensizliği, prostat kanseri, kanser, böbrek yetmezliği gibi birçok sonuç doğurabilir. (Bu yan etkilerinin çıkması 10-15 yılı bulur)
Steroid kullanan kişiler nasıl belli olur?
Bir kişinin steroid kullanıp kullanmadığını %100 olarak öğrenmek mümkün değildir, ama bunu anlamanın belli yöntemleri vardır.
1) Trapez kası
Steroid ilaç kullanan kişilerin trapezleri naturel kişilere göre çok daha büyük ve belirgindir.

2) Göğüslerin büyümesi (bayansı şekilde)

Sağ taraftaki resimde streoid kullanmadan önceki hali, sol taraftaki ise sonraki halidir. Trapez kaslarına da bakarsanız ne kadar o bölgeyi çalıştırsada soldaki gibi bir kabalık gözükmüyor. Aynı şekil göğüslerine bakıcak olursanız sol resimde belirgin, dışa dönük. Kullanmadan önceki halinde ise daha erkeksi ve sıkı bir göğüslere sahiptir.
3) Karın şişkinliği
Sporla ilgilenen arkadaşlar bilir ki özellikle profesyonel sporcular, mankenler yağ oranı %10'un 8'in altına düştüğü zaman karın bölgesi, bel bölgesi ince olur. Bunun nedeni vücudun su tutmasıdır, steroid vücutta su tutar. Steroidler kaslarla birlikte iç organlarıda büyüttüğü için büyüyen organlar kasları dışarı doğru iter; bu da hamile gibi bir karın şişliği görüntüsüne neden olur. Örnek vericek olursam;

Meter Mevsimler.. Kendisi şeref ve karakterden yoksun birisidir bu konulara pek girmiycem. Kendisini hala naturel sporcuyum diye idda ediyor, karın bölgesine bakarsanız ne dediğimi anlayabilirsiniz.
Tabiki bunlar sadece genel gösterge ve belirtilerdir bunlara bakarak hemen ilaçlı demek pek doğru olmaz.
Bu kadar zararı varsa niye insanlar bunu kullanıyor ?
Bu vücut geliştirme, fitness modelliği vs. gibi tür şeyleri meslek olarak yapan insanlar var ve bunları kullanmak mecburiyetindedirler. Çünkü bu işten milyar, milyon dolarlar artık her neyse para kazanıyorlar, yani bir amaçları ve uğraşları var. Yani bu insanların steroid kullanmasını bir nebze anlayabiliriz fakat boş yere vücudunuzu heba etmeniz ne derece doğrudur orası tartışılmaz. Bu işin ölüme kadar sonu var bunuda unutmamamız gerekiyor.
Herkese iyi sporlar..
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer