Çok kiloluyum. Şu an diyet yapıyorum ama canım çok yemek istiyor, kendimi tutamıyorum, bazen kaçırıyorum da. İştahımı ve tatlı krizimi kesecek besinler yemek istiyorum, hangilerini yemeliyim bilmiyorum. Kuru kayısı yiyince barsakları çalıştırıyor diye biliyorum, ishal olup olup kilo verdiriyor. Bazıları kuru kayısı kilo yapar diyor, bilemedim şimdi kuru kayısı yesem mi yemesem mi, kuru kayısı kilo yapar mı yoksa kuru kayısı kilo verdirir mi?
Kuru kayısı kilo verdirir mi?Ayrıca iştah kesen yiyecekler nelerdir hangi besinler metabolizmayı çalıştırır ?
Merhabalar :) Öncelikle şunu belirtmeliyim ki her zaman üzerinde durdugum nokta hiç bir besin kilo verdirir diyemeyiz dolaylı yoldan etkıleyebılır sadece. Kuru kayısının özelliği potasyumdan zengin oldugu için aynı zamanda lif içerdiği için sindirim sistemini düzenlemede oldukça faydalıdır. Kabızlık sorunu yasıyorsanız gene düzenli olarak tüketmek bağırsak peristaltik hareketlerini arttıracagından dolayı işe yarayacaktır. Benim de yazdığım diyetlerin vazgeçilmez atıştırmalıklardan birisidir çünkü kan şekerini düşürerek aniden gelen şeker krizlerini önler ve dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur. Öğün aralarında atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz ve düzenli tüketildiğinde sindirim sisteminizi cok düzenlediğini fark edeceksiniz. Kuru kayısının özelliği hem Tok tutması hemde enerji vermesi ve diyet sırasında oluşan halsizliğe bile iyi gelmesidir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için diyetinize ekleyebilirsiniz çünkü sık sık ortaya çıkan yeme isteğini de önler. Kalorisi de dikkate alınarak cok fazla tüketilmemelidir. Günde maksimum dört tane kuru kayısı yeterli olacaktır.. Sevgiler :)
Hiçbir şey yoktur ki, yendiğinde veyahut uygulandığında mucizevi sonuçlar doğursun... Ama şu vardır mesela kayısı bağırsaklara iyi gelir sindirimi kolaylaştırır yediğin yiyeceklerin boşaltımına yardımcı olur haftada iki defa tüketmek kesinlikle faydalıdır. Ama yediklerinin kalorisi 500 iken gidip 50 ye düşürmez. Bunu sağlayan hiçbir şey yoktur.
Kabızlık sorunun varsa işe yarar yoksa kuru meyve kilo verdirmez.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
arkadaşım biliyorum verdirmez ben anlatamadım galiba tatlı krizim var diyorum kuru kayısıda tatlı o yüzden keser ayrıca kuru kayısının cır cır yapıyormuş cır cır olduğundada kilo verdiriyormuş o yüzden diyorum
İshal olmayla kilo verme falan bana pek inandırıcı gelmiyor açıkçası. Tamam vücuttan bir şeyler çıkıyor ama kayısıyı buna alet etmemek lazım. Boğazını tutunca zaten kilo kendiliğinden gidiyor.
tek cır cır için değil ki tatlı ihtiyacımı karşılamak içinde tatlı ya canım çok tatlı çekiyor bazen tutamıyorum kendimi yiyorum onu kesmem lazım ayrıca cır cır kilo verildiğini düşünüyorum çünkü doktor dedi :(
Normal kayısıyı yemen daha çok kilo verdirir. Neden dersen kuru kayısı şeker olarak çok yüksek bir oranı var, lif ve su oranı normal kayısıya kıyasla daha az ve kalorisi daha yüksek.
yok yok metabolizmayı hızlandıran bitkisel çaylardan iç.mate çayı paraguay bitkisi...aktarlarda var..ayrıca araştır derim internetten..marketlerde satılanlar hep katkı maddeli..
Merhabalar :)
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki her zaman üzerinde durdugum nokta hiç bir besin kilo verdirir diyemeyiz dolaylı yoldan etkıleyebılır sadece. Kuru kayısının özelliği potasyumdan zengin oldugu için aynı zamanda lif içerdiği için sindirim sistemini düzenlemede oldukça faydalıdır. Kabızlık sorunu yasıyorsanız gene düzenli olarak tüketmek bağırsak peristaltik hareketlerini arttıracagından dolayı işe yarayacaktır.
Benim de yazdığım diyetlerin vazgeçilmez atıştırmalıklardan birisidir çünkü kan şekerini düşürerek aniden gelen şeker krizlerini önler ve dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur. Öğün aralarında atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz ve düzenli tüketildiğinde sindirim sisteminizi cok düzenlediğini fark edeceksiniz.
Kuru kayısının özelliği hem Tok tutması hemde enerji vermesi ve diyet sırasında oluşan halsizliğe bile iyi gelmesidir.
Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için diyetinize ekleyebilirsiniz çünkü sık sık ortaya çıkan yeme isteğini de önler.
Kalorisi de dikkate alınarak cok fazla tüketilmemelidir. Günde maksimum dört tane kuru kayısı yeterli olacaktır..
Sevgiler :)