Fitness ile uğraşıyorum spordan hemen sonra ya süt tercih ediyorum ya da yoğurt. Sizce antremandan sonra kaslara en yararlı olacak gıda nedir?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
kazein içeriyor olmasında bir sorun yok sonuçta gerekli proteini alırsın senin amacına uygundur bunlar bunların dışındaysa bol miktarda su vücudun vazgeçilmezidir. düşen kan şekerini düzeltmek için doğal şeker sağlayan mevsime uygun meyveleri yiyebilrsin. protein tozu ya da whey içeren içecekler ve barlara gerek yok zaten maliyetleri epey yüksek. lor peyniri çok etkilidir kolay bulunur çok uygun maliyettedir tuz ve yağ oranı düşüktür ve protein değeri yüksektir tavuk ve balık da yine protein için çok iyi tercihlerdir ızgara olarak tüketmek daha faydalıdır. içerisinde lif ve protein bulunduran karbonhidrat ve şeker değerleri düşük müslileride süt veya yoğurt ile birlikte tüketmek uygun oalbilir
12 Yorumla- +1 yıl
ne yapmya çalışıyosun aklından neler geçiyor gerçekden anlamıyorum
- +1 yıl
benim kedim kayboldu huzursuzum mutsuzum görürsen söylermisin ona
En İyi Cevaplar
- s+1 yıl
öncelikle spordan sonra protein ve biraz karbonhidrat almalısın. Karbonhidrat almazsan vücuttaki depo karbonhidratları yaktğın için vücut yağ yakmaya başlayacaktır ama onun içinde bir enerjiye ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karbonhidratlar tükendiği için protein yakarak sağlayacaktır (halk diliyle kas yakarsın) o yüzden protein ve iki dilim ekmek yemende fayda var yoğurt ve sütü yağsız almalısın. Tavuk yiyebilrsin yağsız ızgara ya da haşlama
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
- +1 yıl
rica ederim bu arada protein tozu işine girmemeni tavsiye ederim doğal yollarla protein almaya çalış eğer illa ki kullanmak istiyorsan amino asit desteği kullan amino asitler proteinin yapı taşlarıdır böylelikle vücudun proteini kendi üretir ;)))
- +1 yıl
Protein tozu kullanamıyorsan direk et tüketmen gerek ya da yumurta.
*Gecen bol olsun.*10 Yorumla
- +1 yıl
Yenir yenir
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
33Cevap
- +1 yıl
Spordan sonra bişey yenmez. Çok yorgun düşersen enerji verecek gıdalar tüketebilirsin ama aşağıda kahve falan demişler. Spordan sonra zaten enerjin tükeniyor bide şekeri düşürme özelliği olan kahve gibi şeyleri sakın tüketme. Et, Yumurta gibi gıdaları ise spordan önce tüketmelisin. Yemekten ise en az 2 saat sonra spora başlamalısın.
20 Yorumla spordan sonra özellikle ağırlık antrenmanı yapıldıktan sonra süt, yoğurt gibi ürünlerin tercih edilmesi pek mantıklı değil. süt, yoğurt vb ürünler kazein protein içerdiği için yavaş sindiriliyor, halbuki spordan hemen sonra yarım saate kadar hızlı emilen protein ürünlerine yönelirsek, whey prptein gibi, daha yararlı olur 👍
10 YorumlaYorumlara baktimda salak salak konusmuslar protein tozu falan diye 😂
Sen normal spor yapiyorsun dimi amac vucut sampiyonu olmak falan degil yani😂
Tozu falan bosver spordan sonra marketlerde sutler falan icinde 30 gram protein falan olanlar al ondan 1 tane göm 150 gramda tavuk gogsu ye haslanmis ustune soda limon cak tamamdir😂10 Yorumla- +1 yıl
Protein bazlı herşey et olur süt olur yumurta olur ben protein tozu içiyorum spordan sonra.
12 Yorumla- +1 yıl
Onlar epey pahalı, daha uygun fiyata satılan bir yer var mı?
- +1 yıl
Tabi sabit gelirin yoksa pahalı kaçar 200 tl falan. Spor işi pahalı Türkiyede ucuza kaçarsan faydasını görmezsin. Yeme içmene dikkat et o zaman.
- +1 yıl
tabikide kalsiyum içeren yogurt ve süt içmek vucudunu rahatlatır hemde uyku getirir :) bence başka şey arama 2 sini kullanmaya devam
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
rica ederim :)
Protein barlar var bir iki tane onlardan göm ama tuzlu gelebilir fiyatı bal 😊
10 YorumlaBilmem sporla ilgili değilim ama akşam yemeklerinde masamıza eşlik ediyor
10 Yorumla- u+1 yıl
Yenir ama emilimi yavas oldugu için pek tavsiye edilmiyor.
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 760 cevap paylaştı. herzaman faydalidir ev yapimi olanlar tuketilmelidir
10 Yorumla- +1 yıl
Yoğurt hazır yoğurt mu
12 Yorumla- +1 yıl
Hazır.
- +1 yıl
Kesinlikle ev yoğurdu yapmanı tavsiye ediyorum hem yapması çok basit hemde içinde katkı maddesi yok birşey yok rahatlıkla ve güvenle yersin ve daha saglikli
Sağlık & Diyet konusunda 699 cevap paylaştı. Sut tabi ki protein iciceklerini beraber icilir.
10 Yorumla- +1 yıl
süt ürünlerini sevmem..
10 Yorumla - +1 yıl
Muz süt yumurta ton balık
10 Yorumla - +1 yıl
Olabilir laktik asit kaslara faydali
10 Yorumla Harslanmis yumurta ve creatin
10 Yorumla- +1 yıl
Yenir tabi ferahlatır da 🌹🌹
00 Yorumla - +1 yıl
yağsız olmalı
50 Yorumla evet
10 Yorumla- +1 yıl
Her zaman yenir
10 Yorumla - +1 yıl
Kas gevşetici
10 Yorumla Su, muz yoğurt olur.
10 Yorumla- +1 yıl
Evet.
10 Yorumla - +1 yıl
bir bardak meyve suyu olabilir karbonhidrat olarak
00 Yorumla Faydası oluyor mu?☺️
12 Yorumla- +1 yıl
Oluyor.
Buse şok markettemi calisiyosun?
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 3,7b cevap paylaştı. Kahve kasları dinlendiriyor
00 YorumlaSpor hocana sor
10 YorumlaYenir
10 YorumlaYenir meyveli ye
10 Yorumla- +1 yıl
Evet
10 Yorumla - +1 yıl
yenir
10 Yorumla Evet
10 Yorumla- +1 yıl
Çok suda ic
10 Yorumla Yenir neden yenmesin
10 Yorumla- +1 yıl