Haftada 4 gun 1 saat spor yaparsam ve yediklerime dikkat edersem ..yaza kadar kaç kilo verebilirim..ve zayiflamak için neler yapmaliyim?
Cevabın nedir?
+1 yıl1-Tekrar çocuk olun(Çocukluğunuzda en çok sevdiğiniz oyunları düşünün. Hulo-Hope mu, yoksa ip atlamak mı? Bunları tekrar denemeyi düşünün)
2-Kendinizi kasmayın
3-Kendinize hoş şeyler söyleyin.(Doğru bir şey yaptığınızda, mesela bir kilo verdiğinizde veya başkasının tabağında kalan pirzolaları görmezden geldiğinizde, kendinize hoş birşeyler söyleyin ve kendinizi övün.)
4-Sofra yerine sevgilinizin yada eşinizin yanına gidin.(Sevgiliniz kanepeye uzanmış gazete okuyor. Buzdolabında bir kutu dondurma!.. Bu ikisi arasında sevgilinizi seçtiğinizde, kalçalarınız ve sevgiliniz bu seçimden mutlu olacaktır.)
5-Beraber kilo verebileceginiz bir arkadaş bulun
6-Diyetle ilgili konuşmayı yasaklayın
7-Kendinizi ödüllendirin.(En çok sahip olmak istediğiniz 5 eşyanın listesini yapın. Her l kilo verdiğinizde ve bunu bir hafta koruduğunuzda,kendinize listedeki bir şeyi satın alın.)
8-Yatmadan önceki atıştırmalardan uzak durun.
9-Yavaş yemek yiyin.
10-Asansöre yada yürüyen merdivene binmeyin
11-Dans edin.(kilolarınızı kaybederken aşk hayatınıza yeni bir heyecan da katmış olursunuz.)
12-Günde bir saatinizi kendinize ayırın.(Yorucu bir günün sonunda bisikletle dolaşmayı deneyin, ne kadar dinlendiğinizi göreceksiniz)
13-köpek gezdirin(köpeğini yürüyüşe çıkarmayı üstlenin. Herkes sizin ne kadar yardımsever olduğunuzu düşünürken, siz bol bol enerji harcayacaksınız.)
14-Süratinizi arıtırın(Yaptığınız iş ne olursa olsun, bunu daha fazla kalori yakacağınız bir seviyeye getirin)
15-Sebzeye düşkün olun(Sağlığınız için günde en az 5 çeşit sebze ve meyve yemeniz gerekir)
16-Kalorileri azaltın(Günde 1200 kalorinin altına düşmemeye dikkat edin)
17-Çikolata yeme isteğinizi bastırın(Eğer adet öncesi dönemdeyseniz, çikolata yeme isteğinizi kesinlikle engelleyemiyorsanız, küçük mini barlardan alın veya şekersiz, sıcak kakao, yağsız puding kullanın.)
18-Vücudunuzu lifle doldurun(Aç kalmaktan kaçının. Çok lifli besinler midenize dolgunluk hissi verir. Böylece mideniz kazınmayacak ve açlık hissetmeyeceksiniz.)
19-Daha çok su ve soda.(su ve soda içmeye özen gösterin. Vücudunuzdaki yağ parçacıklarının kaybolduğunu göreceksiniz. )
20-Buzdolabınıza baskın yapın(Bu baskın her zamanki gibi, birşeyler atıştırmak için olmasın. Buzdolabının kıyısında kösesinde kalmış bol kalorili yiyecekleri atın.Mutfak dolabınızdaki yağlı cipsleri, mısır gevreklerini ve kuru yemişleri atın. Mutfağınızda sizin için kötü olan bütün yiyecekleri, önümüzdeki 30 gün için, belki de ebediyyen yasaklayın.)
21-Ölçüyü kaçırmayın(Dışarıda yemek yediğiniz zaman, bir antre ve ufak bir salata yiyin.)
22- Aynı tadı verenler arasında her zaman daha düşük kalorilisini seçin(Örnek: Portakal suyu (l fincan 110 kalori) yerine domates suyu (l fincan 45 kalori) için. Yarım bardak vişne suyunu yarım bardak soda ile karıştırdığınızda kalorisi yüzde 50 düşer.)
23-Mayonuzu giyin.(Yılın hangi mevsimi olursa olsun, bir boy aynasının karşısına geçin, mayonuzu giyin. Bu daha fazla egzersiz yapmanız ve diyetinize sadık kalmanız için yeterlidir13 Yorumla- +1 yıl
Bu önerilerimin tamamını uygulamanıza gerek yok.
Kendinize bir kaç tanesini belirleyin ve 1 ay boyunca düzenli olarak uygulamaya çalışın.
Bu basit kilo verme yolları gerçekten işe yarıyor ve bunu sizde göreceksiniz.
Ayda 3-5 kilo verebilirsiniz...
Soran+1 yılbilgiler için çok çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
rica ederim:)
En İyi Cevaplar
+1 yılHaftada 1 kilo gibi normal bir hızla hazirana kadar 12kilo verebilirsin. Ama bir noktadan sonra vemek zorlaşıyor. Daha fazla ya da daha az olabilir.
Kilo için 2 nokta var, düzenli ve tempolu egzersiz
yemeklere dikkat ederek kalori kontrolü
Yaptığın egzersiz kardiyak olmalı, yani kalbini biraz çalıştırmalı. Yüzme, bisiklet, tempolu yürüyüş (jogging) gibi. Yani dolaşırcasına yürümek işe yaramıyor. Koşmak da kadiyak ama bacaklara yük bindiriyor, en basiti tempolu yürüyüş, hani şu postacı yürüyüşü gibi.
Aslında etkili olması için nabzın belli bir eşiğin üzerinde olması gerek de karışık işler onlar.
Egzersiz süresi yaptığın hareketlere göre değişir ama haftada 1 saatten 3 gün çalışmak falan yeterli olur. Bu arada hergün yapayım diye düşünme çünkü aslında önemli olan verdiğin aralar. Vücut kendini o boş günlerde topluyor.
Su almayı ihmal etme. Terleyerek su kaybediyorsun ve yerine koymak önemli. Egzersin sonrası birden içmek yerine susamasan da 10-15dk de bir biraz biraz içmek gerekir. Bisiklet sürerken yarım saatte 0,5- 0,75lt gibi sıvı alınıyor kabaca.
Sonra bir de yemek olayı var. Genelde yorulduk diyerek çok yiyor ve spor yaparak kilo alabiliyorsun. Azar azar ama gün boyu sık sık yemek gerekli. Vücut aç kalırsa depo modu geçiyor ve kilo vermiyor. Bol bol ama fazla olmayacak şekilde yiyerek, beyne, oh sürekli birşeyler veriyorlar bana, saklmaya gerek yok, geldikçe yakayım moduna geçirmeli.
Ekmek, şeker gibi şeyleri azaltmalısın. Karbonhidrat ihtiyacını diğer kaynaklardan sağlamalı, en önemlisi ne fazla ne az yemelisin. Egzersiz metabolizma hızını artırıp yağ yakımını artırıyor; ama kiloların gelip gitmesi yeme alışkanlığına bağlı. Ama tek başına ie yaramaz yemek+spor birlikte olacak.
İlk başta yavaş veriliyor, sonra kilo verme hızı artıyor, sonra bir noktada duruyor gibi oluyor; devam edersen o noktayı da geçersin. DÜZENLİLİK en önemli nokta.33 Yorumla- +1 yıl
Bu arada bunlar çok kaba taslak şeyler. Herkesin metabolizması farklı. Ortalama sağlıklı kilo verme hızı ayda 4-6 kilo civarı. Ama metabolizman ve yeme alışkanlığın bu miktarları etkiliyor. Kalori hesabına fazla girmeden, temel olarak neyi ne kadar yemen gerektiğini çözebilirsin. Kafadan ekmeği keş ,yürü verdiğin kilolar seni motive edecektir ^^
Soran+1 yılTEŞEKÜR EDERİM BENİ AYDINLATIGIN İÇİN
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim zaman ayırıp yardımcı olduğun için :) dediklerini aklima yazdim :)
İdeali haftada dört değil üç gün spor yapmandır. Sporun dışında da aktif ol; asansör ve yürüyen merdiven kullanma mümkün olduğunca.
Bol bol su iç, meyve ve yoğurt ye ama besinsiz, vitaminsiz kalma. Ayda 2-3 kilo vermen sağlıklı olur böylelikle 6-9 kilo arası verebilirsin. Yediğin kadar yak, yaktığın kadar ye...12 Yorumla
Soran+1 yıltskler :)
+1 yılAyda 2 kilo versen (hızlı kilo vermeye karşıyım az olsun öz olsun kalıcı olsun kastırma)
hazirana kadar hesap et işte6-7 kilo bence böyle kilo verilmeli yoksa kastan verirsin yağ yerine buda hiç iyi olmaz23 Yorumla
Soran+1 yıltskler
- +1 yıl
rica ederim 3 beyazı kes sebzeye ver kendini
Soran+1 yıloyle yapicagim zaten :)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
13Cevap
- Sağlık konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yılSağlıklı zayıflamanın püf noktaları link
Ne kadar kilo vermemiz gerektiğini nasıl hesaplayabiliriz link
Boy ve kilonu bilemediğim için fazla yorum yazamadım.Onları yazarsan vücut kitle endeksini hesaplayabilirim.28 Yorumla
Soran+1 yılyorum için tsk ederim... boyum 1.60 kilom 72 gibi...cok utanç veriçi biliyorum :$
- +1 yıl
Yok üzülmene gerek zayıflayabilrsin.28 vücut kitle endeksin.25 ten sonrası kilolu bu veriye göre.Tiroid hormonuna filan baktırdın mı?Neden kilo alıyorsun onu bulmak gerekli önce.
Soran+1 yılkilo alma sebebim hareketsizlikten bide yediklerime dikkat etmedim :(
- +1 yıl
Spor yaparak ve beslenmene dikkat ederek ayda 4 kilodan 3 ayda 12 kilo versen süper olur:)
Soran+1 yıl:) yani vere bilirim dimi okadar kiloyi eyer spor ve beslenmeye dikkat edersem?
- +1 yıl
Şimdi çıkam lazım.Verirsin tabi.Sana destek olmaya çalışırım.Görüşürüz yine.
Soran+1 yılcok cok tsk ederim yardimin ve desteyin icin :)
+1 yılkendini hiç kasma,sakin ol...
Aynaya baktığında kendini beğeniyor ve seviyorsan bence hiç gerek yok
"seni seven böyle kabullensin. kabullenmiyorsa çekip gitsin"23 Yorumla
Soran+1 yılbu son zamanlar bayaği kilo aldim...o yuzden vermek istiyorum, yazda geliyor..
- +1 yıl
hmmm.. peki neden kilo aldın?
Soran+1 yılhareketsizlik ve yediklerime dikkat etmedim
Zayıflamak için bence önemli iki kural var: 1)su tüketimini maksimuma çıkarmak 2)ekmek,hamurişi tüketimini sıfırlamak ya da en azından minimuma indirmek
12 Yorumla
Soran+1 yıltsk ederim :)
8 kılo verebılrısın bence en az ama duzenlı yapmalsın herseyı yemene ıçmene cok dıkkat etmelsın bıde tabı spor :) umarım verırsın :) sana tavsıyem evde dans et cok yararı oluyor :)
12 Yorumla
Soran+1 yıldogru ya dansta yaparim sonra sporda :) tsk ederimm
Gizli Üye(36-45)+1 yılvereceğin kilo senin bünyene ve ne zamandır bu kiloda olduğuna da bağlı ama hatırlatmak istediğim bişi var, başlangıçta kolay kilo vereceksin. sonra bi yerde ne yaparsan yap kilo veremeyeceksin bi süre. önemli olan o noktada pes etmeyip devam edebilmek. kolay gelsin:)
11 Yorumla
kişiden kişiye göre değişir.. ama spor ve ögünlerine dikkat edersen istediğin kiloya ulaşabilirsin.. şeker, tuz kola ve yaglı yemeklerden uzak dur.. yeşil çay ve sade şekersiz kahve içmeni tavsiye ederim..
12 Yorumla
4 gunde 1 saat spormu?gunde 1 saat spor zaten anca ınsana yetıyor ınsan 30 dakıkadan sonra kalorı harcıyor
15 Yorumla
Soran+1 yılyani haftanin 4 gunu spor..toplam 4 saat yani :)
Soran+1 yılyok rica ederim :) tskler umarim verebilirim, yarin basliyorum :) tskler yorumun icin :)
Soran+1 yılcok tsk ederim :)
Sağlık konusunda 378 cevap paylaştı. doğru diyet ve spor programı ile ayda 4 kilo verirsen yaza kadar yaklaşık 10 kilo verirsin.
11 Yorumla
hazirana kadar bu tempoda yaparsan 9 kg verirsin bol su meyve ve günde 3fincan mate ya da yeşil çay yararı olur ben 14,657gram verdim.
13 Yorumla
Soran+1 yılöneri için teşekkür ederim :)
- +1 yıl
gramı da var :)) 14.5 kilo deseydin :)
Sağlıklı olan ayda en fazla 3 kilo vermekmiş. Çabuk kilo vericem diye sağlığından olma.
11 Yorumla
+1 yılOrtalama bir rakam vermek gerekirse 5 kilo diyebilirim. Ama artı eksi çok değişkendir bu. Çünkü herkesin metabolizması bir değil
18 Yorumla
Soran+1 yılayda 5 kilo? yoksa 4 ayda 5 kilo mi?
- +1 yıl
4 ayda 5 kilo elbette gerçekçi bir yaklaşım bunu gerektirir.
Soran+1 yılrejimde yaparsam haftada 4 gun eksersiz 4 ayda 5 kilomi verdirir? az deyilmi?
- +1 yıl
kaç kilosun boyun kaç kaç yaşındasın bunlar da önemli rejimi kalori hesaplayarak mı yapacaksın göz kararı mı
Soran+1 yılbenim bir 15-20 kilo fazlaligim var biliyorum.. rejimi cok az yiyerek yapmayi dusuniyorum.
- +1 yıl
Bu miktarda bir kiloyu vermek 1 seneni rahatlıkla alır. Çok hızlı vermek sana yaramayacaktır. 1 sene iyi bir süre
Soran+1 yılbiliyorum simdilik yaza kadar biraz veriyim zaten devam edicem ideal kiloya düşene kadar..
tskler :)- +1 yıl
rica ederim
+1 yılbünyeye göre değişir..çok uğraşırsın metabolizman hızlı değildir..kilo vermen zorlaşır...5 te verebilirsin..10 da
11 Yorumla
az ye sık ye ama aksam 7 den sonra gozunu sevıyım yeme..ekmegı az tuket aksam 7 den sonra sadece meyve ye yuruyus yap bırazcık tamamdır.
13 Yorumla
Soran+1 yılekmek hic yemicem, cracker yerim onun yerine..
tsk ederim yardimin icin :)
Soran+1 yılbasarilar dilerim :) darisi basima :)
O kişinin bünyesinden ve metobolizma hızından hızına değişiklik gösterir.Zayıflamak için ilk önce diyetisyene gitmelisin.
11 Yorumla
Soran+1 yıldiyetisyene veriçek param yok malesef..
Herkesin bünyesi farklı. Ayda 4-5 kilo vermek en sağlıklısı.
11 Yorumla
Soran+1 yılokadarini versem..yaza kadar bi 10 kilo kessin veririm oylese :) tskler :)
+1 yılmetanbozlimanız yavas mı hızlı mı calısıyor ,ona göre ne kadar vereceğinizi kestirebilirsiniz.
11 Yorumla
Soran+1 yılne yavas nede hizli..yani normal diyelim..
4 ayda 10 kilo ver..her ay 2 kilo...ekmek ve tatlı yeme...dediğin sporuda yap kesin verirsin.
12 Yorumla
İyi bir beslenme programı ,haftada 4 gün 1 saat spor 3 ayda garanti 9-10 kilo gider.
12 Yorumla
Soran+1 yılTsk ederim yorum icin :)
+1 yılbünyenle alakalı bir durum 1de verebilirsin 15de hiç vermeyebilirsin ya da aksine alabilirsin vücudunu tanıdığında sorunun cevabına kendin bulmuş olursun
00 Yorumla
+1 yılİstesen bi haftaya verirsin vermek istediğin kiloları, ama yemeği unutman gerek tabi :P
11 Yorumla- Sağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu sana bağlı bişey diyemem.
11 Yorumla
Soran+1 yıltahminçe kaç kilo verilir ortalama?
Önce bir diyetisyene gitmeni tavsiye ederim
13 Yorumla
Soran+1 yıldiyetisyene veriçek param yok
Soran+1 yılbeleşci değilim :)) tskler gidiyim ben
Sağlık konusunda 381 cevap paylaştı. 10 kilo verirsin 3 ay var
11 Yorumla
Soran+1 yılTsk ederim :)
+1 yılen 20 kılo vermen lazım cok calısman lazım cook
11 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum :((
15 kilo verirsin cok rahat fazlası war azı yok
15 Yorumla
Soran+1 yılgerçektenmi? 15 kilo 4 ayda ?
Soran+1 yıldogru ya tskler :)
Soran+1 yılevet oyle ama haftada 3-4 kilo verenler cogu su kaybi..iki bardak su icip tekrar 2 kilosi yerine geliyor..
yaza kadar 10 kiloya yakın verirsen sağlıklı olur.
12 Yorumla
+1 yılDüzenli beslen 2-3 saat yürüyüş yap, az ve sık ye.
11 Yorumla
verirsin 3-5
14 Yorumla
Soran+1 yılokadar azmi 4 ayda?
Soran+1 yıldalga geçme
+1 yılboyun kaç kılon kaç
14 Yorumla
Soran+1 yılboyum 1.60 kilom 70
- +1 yıl
ozaman belkı 13 kılo kaybedersın bır tavsıye drınklerden, çıkolatadan, şekerlerden chıpslerden kebabdan başka yağlı yıyeceklerden uzak dur su ve meyve yıyebılırsın ama çok fazla değıl
Soran+1 yılbende oyle yapacağım çıkolatadan, şekerlerden chıpslerden yemeklerden uzak durucağım...ve haftada 4 gun spor...
tskler yardimin icin- +1 yıl
rıca ederım
4-5kilo gider sanırım
10 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?