Protein tozu kullanmam halinde bana faydası olur mu?
Ya da zarar verir mi?

Protein tozu hakkinda ne kadar cok bilgi kirliliği ve yorum yapan ne kadar cahil insan var böyle?
Hayatinda hic ağırlık calismamis insanlar tümü de kaldirip kicini koltuktan bir koşu bile yapmayan insanlar. Protein tozlari, dışardan aldiginiz paketli, islenmis gidalardan, koladan ve bolca tükettiğiniz alkol ve sigaradan bin kat daha yararli ek besin takviyesidir. Bakkala girip bir adet cikolata alirken o cikolatanin insulini yukselterek vucuduna nasil bir zarar verip hormon dengenle oynayacagini hesaba katıyormusun hayir. Ama protein tozlarina karşı surekli bir tepki gelisiyor. Protein tozu nicin yararlidir antrenmandan hemen sonra hizla sindirilerek zedelenmis kasi tamir eder ve kas kaybini önleyerek amino asitlerle kasin daha hizli gelisip toparlanmasini saglar. Whey protein alacak baska bir formulu olan toz kullanmasin asli peynir altı suyudur pastorize olmayan inek sütünü alip bundan peynir elde etmeyi basaran kisi varsa toz almasin peynir alti suyunu tuketsin zaten ikiside aynidir. Proteinlerde birbiri arasinda ayrilir whey kasein ve gainerler farkli amaclarda vucut gelistirmecisinin kullanmasi gerekiyor. Wheysiz yaptigin sporda harcadigin eforla ve kas yikimiyla kazanabilecegin kasin %60 sini kaybedersin. Kaslar spordan sonra acil protein gereksinimi duyar bunu besinlerle karsilamaya calistiginda kas yikimini durdurmaz cunku uzun surede sindiriliyorlar ayrica iceriginde yag ve karbonhidratta fazladan alarak kaloriyi arttirirlar. Protein tozunun kalorisi cok düşüktür guvenilir bir markayi satin aliyorsan zarari yok izole whey ve consantre whey en az islem görmüş olanidir merdiven alti ve hidrolize ürün almaktan kacinirsan bir zarari olmaz aksine faydasi olur. Ben optimum gold standart whey kullandim senelerce kullandim ve tek bir zararini gormedim ayrica spor salonunda antrenmandan hemen sonra et tavuk yumurta pisirip protein ihtiyacini karsilayamiyorsun protein tozlari bu yuzden pratik bir alternatif.
biberileta kullandığım bi' ürün mevcut.
bunu ben sana yazarım, buradan yazmak istemiyorum.(mesuliyet kabul etmem)
şimdi protein tozuyla iyi-kötü tonlarca şeyler duydum. kullanmak istediğim dönem kararsız kaldım açıkçası korkup kullanmadım. bilgim yok yâni ne desem yalan olur fakat iyi araştır.
işinin uzmanı ve ehli kişilerden kullanacagın şeyin neye yaradığını vücud yapımın buna müsait olup olmadığını öğrenmen daha iyi değil mi?
neyse şey edim de sen bakiver.
Öncelikle bu protein tozu zararlıdır, böbrekleri yorar diyen hayatında hiç spor salonundan içeri girmemiş arkadaşların yorumlarını bir görmezden gelelim. Diğer bir konu protein tozunun malesef enerji ile bir bağlantısı bulunmadığı için güç/efor kaybını nötrleyici bir etkisi bulunmuyor :/
Spor yapmiyosan kullanma bence zararlı olur, aldığın kadar olmasa bile çoğunluğunu yakman lazım diye biliyorum, ama yine de araştır
Fazla enerji harcıyorum.
Cevap
29Cevap
Kardeşim sakın yanlış anlaşılmasın söylediklerim. Bu whey suplement çeşitleri vs dünya pazarında en çok dengeli beslenemeyen insanların kullandığı şeyler. Günlük 250 gr et yiyecek durumun varsa , ayrıca omega açısından günlük 50 gr kadar badem ceviz ya da Antep fıstığı alabiliyorsanız bu tarz şeylere yönelmeminizi öneririm. Karaciğer yağlanması ve inanılmaz derecede sivilce ve cilde tahriş yapar bu tarz şeyler. En iyisi her zaman doğal olanıdır 😉
Günde 4 farklı toz kullanan biri olarak söyleyim.. eğer yeteri kadar protein alamadığını düşünüyorsan kullan aksi takdirde spor yapmıyorsan bir işe yaramaz. Yok ben yorgunluk atmak için diyorsan o zaman vitamin mineral desteği al
bu arada eczanede satılan vitamin mineralleri almayın. Sporcuların kullandığı olimp markasının "vita-min" isimli ürününü öneririm.
Onun yerine vitamin ve mineral takviyesi alabilirsin eczaneden mesela supradyn. Enerji de veriyor
Teşekkür ederim.
Enerji Doal besinlerden alınır güçte protein tozu açık kapatmak içindir takviye anlamında sadece protein tozu bir işe yaramaz aşırı kullanım karaciğer böbrek yağlanması yapar buda çok ciddi bişey
hergün 2 kaşık keçi boynuzu pekmezi bir avuc findik bir avuc badem bir avuc ceviz 2 yaprak marul 1 adet elma. her 2 gune bir bunlari sabah ogle aksam ye. 5 kisinin yaptigi isi tek basina yaparsin.
Protein kas yapımı için gerekir. Sana karbonhidrat lazım bunun için toz falan kullanmana gerek yok. Elma, muz, kuru uzum, badem ve ceviz yiyerek enerjini tamamlayabilirsin.
Protein tozu kullanacağına tavuk pilava gömül ama vitamin takviyelerini öneririm ben de ağır diyet yaptığım dönemde supradyn ve pharmaton denedim. Pharmaton en iyisi
Fazla degil. Olmasi gerektigi kadar kullanirsan, faydali olur. Mass gainer bakabilirsin. Sporcular normalde bir bardaga 300 ml sut ve ( 5×20=100 gr) kasik protein tozu koyup baslangic icin sende 60 gr kullanirsan, sorun olmaz
Abi Canan Karatay demiş ki protein tozu kalbi büyütüyor ölüme sebep oluyor ALLAH korusun. Onun yerine yumurta yiyin diyor:)
Protein tozu peynir altı suyundan üretilir. Kırmızı ve beyaz et tüketemiyorsak kullanılabilinir. Vücut ve kaslarınız ihtiyacını karşılar ama enerji sağlamaz.
Karşılamıyor. Çikolatalısını içer dururdum uykumu getirirdi.
Peki zararı oldu mu? Ya da vücudunda bir farka yol açtı mı?
Bunu yaptığımda 5 6 yıl önceydi. Karaciğer yağlanıyor mu vs öyle bişey dediler. Bir koli gibiydi yarısına kadar bitirdim. 6 yıl geçti aynıyım.
Bsn universal gibi markaların gain fast lerini kullanmani tavsiye ederim enerji için vücuda karbonhidratta şart...
Protein tozu yerine bol yumurta ve tavuk yemeni tavsiye ederim.
Protein tozları vucut dengeni bozar
Bir gün sağlığında bozulma olursa sebebini en azından artık biliyorsun.
Bu konuda net bir şey söyleyemem ama youtube üzerinden ağırsağlam ın kanalını takip edebilirsin. Ya da ağırsağlam. com dan bakabilirsin oldukça bilgilendirici bir sayfa.
protein tozu zararlı bende günün 15 saatini ayakta ve hareketli geciriyorum pharmaton kullanıyorum süper bişiii tavsiye ederim
Protein tozu kas gelişimine yardımcı oluyor çoğunlukla. Hız ve güç istiyorsan kreatin şart. Ayrıca kasların gelişmesinde de yardımı oluyor
Zararı olmaz tabiki de besin olarak iş görür zararı da dışarıda her şeyi paketli yiyoruz zaten o yüzden kötü bir şeyse her şey kötü
Karbonhidrat sağlayıcı besinler tüketmen faydalı olacaktır 👍🏻
protein tozu alıp napcaksın başımıza john cena mı olcan
Ne eksiğim var?
çok yapmacık oluyo akışına bırak
Protein tozuna spor yapan birinin bile ihtiyacı yokken senin neyine?
İki adet muz bulundur yanında ve biraz ceviz senin işini fazla fazla görür hatta uçurur
Daha fazla enerji destegine ihtiyaç yaratır. Enerji aldığımız doğru besinlerle sağlanır
neden daha fazla enerji desteğine ihtiyaç yaratsın ki
@banasoruyorsan çünkü beden alınan protein tozunu yakma ihtiyacı duyacaktır, spor vs. Yaşam, Bünyedeki vitamin mineral doğal tuzlar vs. Bunları azaltacak, protein tozu tek yönlü sabit bir besin ana maddesi sağlayıcılığı yaptığından , bünye için gerekli diğer maddelerin alım düzenini bünyedeki emilimini vs. bozacaktır. Ayrıca böbrek karaciğer ve kalp kanda tanışınan madde değişimleri nedeniyle metabolik düzeni dışında çalışacak ve hassaslaşacaktır. Ki zaten bildiğim kadarıyla karaciğer tahribatı yaratabiliyor bu sebepten bünyeyi yoracaktır. Günlük su ve gıda alımındaki ufak değişiklikler dahi lavabo düzeninizi bozuyorsa , bu haliyle bir yük yaratır.
Eşik enerjisini aşmak için tabiiki enerjiye ihtiyaç duyacak ama açığa çıkacak enerji daha yüksek olacağından verdiği enerjinin daha çok olacağını da düşünüyorum.. ama söylediklerinin bilimsel kaynağı varsa incelemek isterim. protein kaynağı ne olursa olsun mutlaka iç organları yoracaktır ; ancak Türk milleti olarak ortalama günlük kaç gram protein tüketiyoruz ki ortalama bir tüketici ne ölçüde proteinden zarar görsün.
@banasoruyorsan aklınıza estiği şekilde besleniyorsanız siz bilirsiniz ancak, beden alınan ek besin ve yapay ürünlerin sürekli kan tahlili vs. ölçümlerini yapmak gerekir. Ben daha önce bir sağlık sorunu yaşadığımdan düzenli olarak ölçümlerimi yaptırır ve beslenmeme dikkat ederim. spor içinde mutlaka bir beslenme uzmanıyla görüşmenizi tavsiye ederim. Size deyatlı açıklama yapacaktır ve elbette asılsız konuşmuyorum size iyi günler
Gıda mühendisiyim, düzenli olarak diyet yapıyorum.. sağlık açısından tabiiki kontrol her zaman iyidir... ancak protein alımının neden ekstra enerji gereği doğurmasını anlamlandıramadım , öyleyse sadece yumurta ile beslenilse ( böyle bir diyet asla olmaz o ayrı ) enerjisizlikten ölmesi lazım
Protein tozu bobrekleri yorar ve sindirimi zordur zararini gorursun faydasini gormezsin
Kefir iç , verdiği enerji ve bağışıklık sistemine verdiği güç hariç faydalarını saymakla bitmez..
Günlük 1-2 yumurta yemek protein ihtiyacını karşılar. Yorgunsan vitamin alabilirsin.
Bence protein tozu alma baska seylere bak cunki protein tozundan olen kisiler var.
Oğlum spor yapıyor kullanmaya başladı ona bile kullanma diyorum
Protein tozu kullanmak vicuda yapılan en kötü şeydir bunun yerine beslenmeni düzenlemelisin
Protein tozu un enerjiyle alakası yok vücudunun protein ihtiyacını karşılar
Zararı faydasından fazla.
Bir miktarını karşılaması mümkündür.
zararlı bence multivitamin kullan
Protein tozu enerji kaybını karşılamaz.
vitamin almak daha mantıklı
kullan ama dozunu bil ara vermesini bil
Biber sakin ol cigerimizi söktün
protein tozuna karşıyız
onu karbonhidrat karşılar
Kullanma ya yerine vitamin al
bekmez yi bekmez
Hayır
Kullan
bence zararlı
Hiçbir fikrim yok😊
Pharmaton kullan
Edebilir reis
Meslek ne
Ambalaj sektörü.
12 saat ayakta çalışmak zor değil mi
Zor olmaz mı? Zor tabi, gerçi kolay iş yok.
vergi levhan nerde a
Bilemedim😄
Kac kilosun?
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar