Sigarayi biraktiktan sonra kuruyemis tuketmene gerek yok.O tamamen uydurulmus bir piskolojidir ve surekli bunu dusunerek kuruyemis tukettigin icin sigaradan bir turlu tamamen kopamazsin.
Kararli ol karari aninda uygula, kafanda bitir ve biraz kararinda hiddetli ol, icmicem bu zehiri de zatne bir muddet sonra aramazsin onu, ama kafanda bitiremeyip piskolojk olarak istersen ne kadar uzun sure icmezsen icme bir muddet sonra tek tuk te olsa icmeye baslarsin bu boyle alip gideblr ama kararinda sabit kalir ve onu bir dusman olarak gorursen seni rahatlatmak yerien seni yavas yavas bitirdigne ve senin bitmemen gerektigine inanirsan sigara biter :)
Sigarayi birakmak istiyorsan git bir hastaneye akciger kanseri hastalarinin oldugu bolume gir oradaki insanlara bak ibret al, onlarin ailelerinin durumunu ogren ne halde olduklarini kanserin kotu huylusununn olumcul olup giden insanlarin geride sevdiklerini perisan bir halde biraktiklarini gor ve kendi kendine gerekli sorulari sor
ILERIDE BU DURUMDA OLMAK ISTEYIP ISTEMEDIGININ
SEVDIKLERINI PERISAN EDIP ETMEK ISTEMEDIGINN
GENC YASTA OLUP OLMEK ISTEMEDIGININ
BU SORULAR UZAR DA UZAR.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Senin kafan çalışıyor.
''Sigarayı nasıl bırakabilirim?'' diye sormamışsın.
Biliyorsun yani işin kafada bittiğini doğru bir soru sormuşsun. Daha bunun farkında olmayan insanlar var.
Beynine adeta başka bir beyinle psikolojik savaş açmayı deneyebilirsin.
Örneğin, Sigara bırakma bantları vb. ürünler.
Bunları kullananların %90' sigarayı bırakmış ise, zaten ilk önce izledikleri psikolojik reklamın sigarayı bıraktıracağını düşünmeleri ve beyinlerinin kandırılması sonucudur. :)
Bu aslında iyi bir şey.
Ürün alınır ve kullanılır. Bilimsel açıdan etkisi olmasa bile zihin, önceden zateb bu ürüne inandığı için üzerine ürünün kullanımıyla beraber sigara konusunda zayıf davranmaya başlar.
Bunu sana şimdi söylememem gerekirdi şimdi beynin yutmayacak :)) Fakat yinede bu tarz reklamları defalarca izleyip bir ürün kullanırsan beynin karşı koyamayacaktır.
Sadece basit bir örnekti :) İnanmak başarmanın yarısıdır demem o ki.
Bırakabilecek güce sahip olduğunu hissediyorum.
Sağlıklı günler :)10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende boyleydim bi' bırakıyordum 2 hafta sonra tekrar baslıyordum iciyordum sonra geri bırakıp tekrar baslıyordum falan.
Sonra bi' gün tamamen bıraktım. Şuanda 4-5 aydır içmiyorumdur. Canımda istemiyor. Gerçi arada bazı zamanlar kahve icerken sigaramı arıyorum ama yok birdaha baslamam.20 Yorumla
ben daha bırakıcam dediğim anda canım istiyor :) bence kafanda sen bitiriyorsun çünkü uzun bir süre içmemişin ama sonra ne oluyorsa seni tetikleyen birşey olmuş olmalı tekrar başlamışın bence bunu bulmalısın ve ondan uzak durmalısın.umarım bırakırsın birdaha hiç içmemek üzere
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
+1 yılben sana şunuyu diyeyim 7 yaşında başladım siğaraya komuşumu vardı o içirdi ben ne bilirim o zman sigarayı falan imaritini diş izlerim çıkartı sanki yiyecek gibi içirdim aklımdan şunu derdim bende büyünce izmartin oldu yeri ısırmadan içebilecekmiyim derdim sonra babam kullunmaz ama 1993 yıllarından kalma camel malboralar vardi benimle yaşıtlar yani oradan kaçırdım derken lise 3 geldim oturdum ve ddidim ki ? kendime tabi o zmanlar her gece rakı viski sigara içerdik salak gibi sabahta ağzımın naçi zehir gibi oturdum düşündüm ben neden içiyorum ki dedim siğarayı karınımı doyuruyor mu ? hayır sakız gibi zevk veriyormu hayır uzun birşey yakıyorsun dumanla bitip gidiyor derken bıraktım arkadaşllar dalga geçiyorum sandılar 4 senedir içimem dün iştim bir tane ağzım için hala acı :) çaılıştım yerdiki abiler siğara getirti verdim şırnaktan tadına baktım kalite kontrol yani :)
20 Yorumlasigarayı bırakamazsın kardeş boşuna uğraşma ben gunde 2 paket içen adamım zamanında sevdıgım kız bana sigarayı bırak dedıgınde en fazla 2 gun dayanabildim bırakamadık , hayatımdan herkes gitti herkes yanlız bıraktı sigaram ve dumanı benı hiç yanlız bırakmadı en iyi dostum o , senı mutlu ediyorsa sen içmesini seviyorsan ki eminim öyledir , insanın stres anında sinirli anında neden sigaraya elini atar da o an olsun gevşer insan bunu düşündünmü hiç bize iyi geldiği için , o yüzden ben kendı adıma konusayım sigara madem iyi geliyor stresimizi sıkıntımızı alıyor bırakma derim , he zararı var mıvar nefes almakta zorlanıyosun gideceğin yere 3 adımda değil 4 adımda gidiyorsun bırak 1 adım da dostun için at , o yüzden bırakma he illla bırakacam diyorsan meşguliyet bul kendine zor ama boşver :D
01 YorumlaBazen çok güzel bir kız görüyorum. Nasıl etkileniyorum anlatamam. Tam gidip konuşacak oluyorum, yakıyor bir sigara, tüm hissiyatım yok oluyor. Önüme dönüp arkadaşlarla konuşmaya devam ediyorum. Kızda ne oldu ilgi kesildi bir anda diye kıpırdanıp duruyor. Arkadaşlar bıraktırırsın falan diyorlar da... Geç. Bırakmayan bırakmıyor arkadaş. Nefsini terbiye edememiş de ben mi edeceğim?
21 Yorumlaşimdi arkadaşım sigarayı kafada cigerde ayakta bitirme diye bir olay yok.. sigara içmek tamamen bir alışkanlık.. mesela bazı insanlar kol düğmeleri ile oynar bazıları kumandayı çevirir bazıları etrafındaki şeyleri sürekli düzeltir.. bu tür bir alışkanlıktan başka bişey değil. sen sigarayı bırakmak istiyorsan önce kendini bazı şeylere alıştırman ve vazgeçmen gerek.. ne gibi
yemekten sonra sigara içme, canın sıkılınca sigara içme çay veya kahve yanında sigara içme bu şekilde alışkanlığını unut sonra sigarayı bırak..00 Yorumla
+1 yılZor oluyor ama sağlam bir iradeye sahipsen birkaç fazla kiloyuda kabullene bilirsen bırakıyorsun ben bıraktım 1 seneden fazla oldu kullanmıyorum bıraz kılo aldım cıpstir cerezdir abur cubura yuklenıyorsun agzın bos kalmasın dıye bunlarda cok cabuk kılo aldırıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevgilim olsan var ya 1 tane içirtmem hemen elinden alırım :D
bağımlılığın %90nı zihindedir. kendi başına yapamıyorsan sigarayı bırakma telkinleri dinlemeni öneririm arkadaşım bilgisayarla uğraşırken arkada sürekli çalsın :)
link içeriği burada yazıyor.
bu telkin
link
bu müzik olarak farklı versiyonu hangisi hoşuna giderse
link
birşey duyamaman normal çünkü bilinçaltına etki edebilmesi için daha düşük frenkanslarda olması lazım. 10 gün boyunca dinlemen önerilir yoksa zamanla etkisini kaybedebiliyor.00 Yorumlaheum uzman yardımı al, hem de normalde düzenli olarak ne kadar içiyorsun, kaç saatte kaç tane içiyorsun tespit et.bu tespitten aşağı aşağı indikçe moralin düzelecek, keyfinden dört köşe olacaksın, motivasyonun tavanda gezecek:DDD kendine işkence etmeden o meretten kurtulacaksın yani.
00 Yorumlaözenme kendin karar ver...şimdi ben özenme dedim ya sen atarlanacaksın "ben özenti değilim" diyerek ...ben 9 sene günde 2 paket içtim.bırakacam dedim sadece bıraktım 3 yıldır kullanmıyorum.tek yaptığım şey spor yapmak ve doğru düzgün yemek .kaç kere tekrar başlamama sebep durum oldu ama başlamadım ...zaten çok erken yaşta başlamışsın ki bu da bir özentidir zaten şansın varken bırak bence
00 Yorumlakül tablasını kokla.bu yeter:DD çünkü öyle kokuyor uzun süre içenler. çocuğuna kocana da böyle kokacak.
irade zafiyetin varsa kilo vermede olduğu gibi aşama aşama hallet.
2 saate 5 içiyorsun diyelim.2 saatte 4 iç.gelecek hafta 3.derken gelecek ay saatte 1.en sonunda günde 1-2 dahasonra ne zaman içtiğini hatırlamazsın bile.içmeden günler geçmiş.00 YorumlaBen geçen sene bıraktım bir dahada ağzıma koymadım...(10 yıllık içiciyim bir gecede elveda)
Senin hipnoz terapiye ihtiyacın var bilinç altındaki iradeni güçlendirmek gerek...
Biraz inat biraz nefret,içersen şu olur korkuları,yükledikten sonra bir daha sanmam içeceğini :D
Nasıl ama...10 Yorumla
+1 yıl:D kendi kendini yönetmeyi öğrenmelisin . aynı bir motorsiklet gibidir insanda eğer ona uyarsan sonun asfaltla arkadaşlık olur. vücudun seni değil sen vücudunu yönet.canın sigara istediğinde git yemek ye veyahut başka bişiyle ilgilensin ağzın . kürdan tak mesela. çözüm çok en son çaren de sigara bıraktırma hattı ama onu da arayıp 1 paket evin önüne bırakın diyen arkaaşlar vardı o şekil yapmazsın umarım :D
00 Yorumla
+1 yılsigarayi biraktigin zaman surekli biseyler yiyip icmek istemen normal. kafanda bitirmek zor bisey olmasa gerek. mal gibi bir tadi var. yasaman icin gerekli zaruri bir ihtiyac degil bisey degil. gidip de paket alma.
00 YorumlaHastanelerdeki sigara bırakma bölümüne git 2 paket daha fazla içersin :D
Şaka falan bir yana sen onu bırakmazsan o seni bırakacak zaten
Yada elektronik sigara kullan nikotin alırsın 4000 çeşit kansorejenden uzak kalırsın en azından00 YorumlaSigarayı söndürürken, kafanda söndür.
Böylece, kafanda bitmiş olur sigara... :D
Bu senin iradenle ilgili.
Bırakıyorum dersin, bir daha da başlamazsın, başlıyorsan bu, iradenin yeterince güçlü olmadığını
gösterir.
Kendi kendine telkinler yap.00 YorumlaAnnem 44 senelik gunde bir paket icici idi bu saglik bakanliginin danismahattina basvurarak bir sene once birakti o beynin sizi uyarmasina engel olmak icin DOKTOR ve PSIKIYATR kontrolunde ilac tedavisi yapiyorlar.
00 YorumlaKendine ilgilenecek bir şey bul, bir amaç edin, mesela bir meslekte uzmanlaşmak gibi, ya da resim yapmak gibi, seçtiğin alana yönel, o konuda başarılı ol, bir daha hatırlamazsın bile
00 YorumlaSenle alakası yok. Eminim buna. Arkadaş ortamında sohbet ederken yakılır sigaralar vs.
Tahminim bu yüzden. Diğer tahminimse 2.5 ay bıraktığın sürede arkadaşlarınla daha az görüştüğün zamanlardır... Yanlışım var özrümü kabul et şimdiden... :)10 Yorumlairadenizi güçlü tutmanız gerek,gerçekten inandığınız zaman,kendinize güvendiğiniz zaman bırakabilirsiniz..beyninizi de bu düşünceye şartlandırmanız gerekmekte..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende sigara iciyorum birakma girisimlerim oldu 1 ay gibi bir sure sen iyi dayanmissin benim bundan cikardigim sonuc su sigarayi ne gordugun ve duydugun zaman icmek istiyorsun mesela face de bir arkasim vardi sigarayi biraktigim zaman onun profilini gormustum ve canim birden icmek istedi once seni baglayan sebepleri yok etmek lazim diye dusunuyorum iyi incele bu hersey olabilir
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılirade meselesi, babam yıllarca içti.
kalp krizi geçirdi, doktor bırakmazsan ölürsün dedi
babama versek de sigarayı içmiyor
demek ki "korkunun ecele faydası varmış" bir atasözü daha çöktü.00 Yorumla
+1 yılProblem sigara tükettiğinizde salgılanan endorfin hormonu sizi bu illete bağımlı kılıyor. Sorun burada bir hekim yardımı iyi olabilir.
01 Yorumla
+1 yılbende senin gibiyim insanın iyi bir destekçiye ihtiyacı war brakmak için
12 Yorumla- +1 yıl
nıck :D
''Sigarayı kafamda bitirebilmek için ne yapmalıyım ?''
ağzınla içemiyosunda kafanlamı içiceksin ?00 Yorumla- Sağlık konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılBeynine şunu söyle ;
ben bu sigaraya günde 7-8 tl veriyorsam bu senin aptallığın sevgili beynim .00 Yorumla 172 panpa kesin çözüm ara deki sigarayı kafamda bitirip ciğerimle yeni bir ilişkiye başlamasını istiyorum dumandan beyine oksijen gitmiyo dersin..
00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=lAPZU5AXZcE
su ıgrenc reklamı ızle bırakırsın emın ol...:/00 Yorumla
+1 yılSigarayı kafamla bitirebilmek için ne yapmalıyım diye okudum =)
Öncelikle çetele tutmayacaksınız o zaman bırakmış olmazsınız.
Sigara kullanmadığım için bana atıp tutmak kolay tabi :=)00 Yorumla
+1 yılNedense aklımda sigarayı kafanda söndürme eylemi canlandı maalesef buna engel olamadım :/
12 Yorumla- +1 yıl
aynen. hatta ağzından çıkarmalısın diye öğüt verecektim :(((
- +1 yıl
biri seni durdurmuş sanırım ://7
problem zaten bırakıyom diyip tekele acımanız ve para kazansınlar diye tekrar başlamanız. bir acayipsiniz vallahi..
00 YorumlaSigarayı bırakmak isteyen biri hayatına kattığı hiçbir değerin olmadığını bilecek...gerisi kolay !
00 Yorumlaİnternetten sağılğa verdiği zararları teker teker oku ve o hastalılkları araştır resimlerine bak umarım bırakırsın.
00 Yorumla- 00 Yorumla
+1 yılÖnce stresli biri olmayı bırakıp kendini biraz mutlu görmeye başlamalısın sonra doktora git unutma sigara kullanımının başlıca sebebi stresdir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBasit cebinde sigaranın olmadığını var say bu şekilde içmessin farz etki sigara yok elinde cebinde parada yok alamıyosun bir süre sonrada içmesemde olur ne gerek varki de birde yeni bir takıntı bul kendine bir oyun olabilir ya da çiğköfte .d
00 Yorumlairadeni güçlendirmek için buraya değil bir psikoloğa danışman gerekir kömürgözlü .
00 Yorumlazyban diye bir ilaç var unutturuyor gerisi sana kalmış.
00 YorumlaErkeklerin sigara içen kızları itii buldugunu hatırla bol bol..
20 Yorumlabeynini yıkayacak bir video söyleyebilirim istersen bırakanlar baslamıyor ben gib...
00 Yorumlakafada bitirmek derken kafanda söndürmek gibi mi? :D deli misin :D
00 Yorumla
+1 yıltütüneson haplarından kullan kesin işe yarıyor denedim,
00 YorumlaHastanede bununla ilgili bölümler var ya .. da nikoteğin sakızı da olabilir
00 Yorumlaaynı problem bendede var bı zaman tam 1 sene ıcmedıgım oldu gerı basladım
02 Yorumla- +1 yıl
Valla şuan yıne ıçıyorum. Sanki ilaç...
Bende bu sorunun cevabını merak ediyorum kaç yıldır içerim en fazla 4 gün bıraktım :s
00 YorumlaSigara içilen ortamlardan uzak dur öncelikle çünkü sigara içen görürsen canın çeker ve kendine inan başarabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSigarayı kafasında bitirebilen henüz dünyada görülmedi, ya elde ya ağızda bitiyor hep:)))))
00 YorumlaKuruyemişe felan gerek yok irade hakimsen,güçlüysen bırakıyorum de ve bırak...
10 Yorumlaöncelikle sigara almayacaksın. yoksa tekrardan başlarsın. ama akupunktur bu konuda çözm oluyor
00 Yorumla
+1 yılnikotin bandı kullandın mı
00 Yorumlasigaranın markasını değiştir sürekli...
00 Yorumla
+1 yılSevdiklerinden önce öleceğini düşün
00 Yorumlaİlk önce paketi bitirmelisinn :D
00 YorumlaBaşının üzerine koy! :S
00 Yorumla
+1 yılsigarayı bırakma hattını ara
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılİçmiyorum de bitsin
10 Yorumla bahane yaratıyorsun içmek için her seferinde
00 YorumlaBeynine low level format atmak lazım..
10 Yorumla
+1 yılkömür gözlüsümüs
10 Yorumla
+1 yılaynı dertten muzdaribiz bende bırakamadm gitti
00 Yorumla
+1 yılçok kolay.ölmek istemiyorum de sürekli kendine
00 YorumlaKafayi ortadan kaldirsak sorun kalmaz sanırım :)
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne