Vermek için ne yapabilirim? Boyum 158 kilom 74 kaç ayda 60 kiloya düşebilirim? Ve ne yapabilirim önerebileceğiniz bir diyet beslenme biçimi var mı?
Bu arada
Spor yapamıyorum sağlık sorunlarım var
Bu arada
Spor yapamıyorum sağlık sorunlarım var
Lahana diyeti
malzemeleri listeleyelim:
5 adet soğan
1 adet domates
1 adet beyaz lahana
2 tane yeşilbiber
Bağ maydanoz ve bir adet kereviz
3 Paket soğan çorbası
Nasıl Hazırlanır?
Yukarıda listesi verilen malzemeleri küçük küçük parçalar halinde hazırlayarak derin bir Tencere içerisinde
kaynatılır, malzemeler hafif yumuşadıktan sonra kısık ateşe alınarak pişirilmeye bırakılır.
Lahana çorbası diyeti hergün düzenli olarak uygulanmalıdır ve günlük olarak bir kase tüketilmelidir.
Bunun yanında Ekmek tüketilmemeli ve günlük olarak bol miktarda Su içilmelidir. Bu diyet
7 gün boyunca uygulandığı takdirde bir haftalık süre zarfında 5 kilo verilebilmesi mümkündür.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi önemli olan sürekliliktir
Faydaları: Lahana diyeti hedeflenen kiloya hızlı ulaşabilmek adına faydalıdır ve bu diyetle birlikte tüketilecek
olan bol miktarda suyun ve ara öğünlerde vücuda alınan meyvelerin faydalarından bahsetmemize gerek yok herhalde.
Lahana çorbasının içeriğinde bulunan sebzelerden dolayı vücudun günlük vitamin ihtiyacı yeterli miktarda karşılanabilir. Bu sayede diyet yaparken kendinizi aynı zamanda dinç ve sağlıklı hissedebilirsiniz
Zararları? Uzmanlara göre lahana diyeti hızlı kilo vermeye yardımcı olur fakat insan vücudunun bir hafta içerisinde 5-6 kilo kaybetmesi bünyede tahribatlara yol açabilmektedir, bundan dolayı lahana diyeti kademeli olarak uygulanmalıdır yani vücuda çok fazla yüklenmemek gerekmektedir
MİDENİZ RAHATSIZLANIRSA
Tarçın: Mide yanmalarını ve kusma hissini alır.
Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır. Mide bulantılarını önler.
havuç (sadece yıkayınız), elma (sadece yıkayınız) kereviz (kabuklarını soyup doğrayınız) katı meyve presi ile sıkınız ve sabah akşam suyunu içiniz
Bu sağlıklı değil. Ben sağlıklı yollardan kalıcı kilo vermek istiyorum
Yürüyüş ya da koşunun (Spor) yanında sağlıklı iştah kesme diyeti ile
1. Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar.
2. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol
dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.
3. Tatlı olarak 250 gr. mor eriği ya da kurusunu biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.
4. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 Dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın.
5. Öğünler arasında acıktığınız da kuru Erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak
fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.
6. Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar.
7. Enerjisiz kalmamak için 1 demet maydanozu blenderden geçirip
EİG için teşekkür ederim.
Diyetisyene git. Sana uygun diyet listasini veriyor. Oncelikle endokrinolojiye git. Bir baktir. Insulin direncin var mi? D vitamine baktir.
D vitaminine baktırdım ilaç kullanıyorum bunun için
D vitamini eksikligi varsa kilo veremezsiniz zaten.
Ilk once hafta bir kullaniyorsunuz. Sonra 15 gunde bir. Daha sonra 1 ay daha sora 3 ay olarak kullaniyorsunuz. Peki d vitaminini ampul şeklinde mi kullaniyorsunuz
Damla şeklinde. Günde 5 damla ekmeğin üstüne döküp yiyorum su öldürüyormuş sanırım değerini
Evet ekmeğe dökülüyor. İnsülin direncine baktirdin mi?
İnsulin direncim yok karatay diyeti yaptım uzun bir süre o zamanlar geçti
Himm. Bence bir diyetisyene git.
Ayda 2 kilodan fazlasını vermek sağlıksız bir diyet olacaktır bence süreci biraz daha uzat 15 kilo için ☺
Cevap
1Cevap
Saglik sorunun mekik cekmeye yerinde ziblamana da mi engel
Kalp hastasıyım daralıyorum hemen
Aşık ol ve seni terk etmesini bekle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar