23 yaşımdayım 180 boy 80 kiloyum. 10 martta spor salonuna yazıldım. 1 saat yürüyüş +koşu 1 saat kondisyon bisikleti 20 dakika eliptik bisiklet 30 dakika ağırlık çalışıyom 1buçuk saat step bodypump katılıyorum Ayrıca antrenmana gitmeden önce karnitin içiyorum.
Ayrıca Beslenmem, Kahvaltı bir dilim ekmek zeytin peynir domates Ara öğün salata veya ceviz meyve Akşam yemeğini spordan gelince yediğim için çok az ekmeksiz yemek ne varsa yiyorum. Kızartma yağlı makarna hamur işi tatlı tuzlu asla yemiyorum. 3 litre su içiyorum ayrıca ama hala kilo veremedim deli olcam bir tane kadın 1,5 ayda 5 kilo vermiş moralim bozuldu :( yarın diyetisyene gitcem sizce napmalıyım?
Spora gidiyorum diyet yapıyorum kilo veremiyorum napmalıyım sizce?
Büyük ihtimal efektif çalışmıyorsun. Mesela bisiklette terliyormusun ya da koşarken. çünkü yürüyüş sana 1 saatte maks. 100 kalori yaktırır. bisiklette normal-üst 45 dk da 250 kalori civarı yakarsın. Eliptik yine normal 20 dk 150 kalori yakar. Bunlar küçük rakamlar. Asıl kalori yakımı kas çalışması ile olur. 1-2 saat iyi düzey bir kas çalışmasında 350-500 arası kalori yaksanda sonraki saatlerde yüksek miktarda kalori yakımın devam eder. Bence 45 dk normal bir kardiyo üstüne 1 saat güzel bir ağırlık çalışması bir ayda 7-8 kilo rahat verdirecektir.
Hareketleri düzgün yapmadığın için veremiyosundur hoca sana 1 saat koş koşamıyosan yürü der sen 5 dakika koşup 55 dakika yürürsen hiç bir sonuç alamazsın vücudunun sınırlarını zorla canın yansın ama antrenmanları yarım bırakma hareketleri düzgün yapmaya çalış her zaman
Diyetisyen doktorunuz ile görüşmeniz iyi olur. Bir de Endokrin doktoruna görünmelisiniz. Bayağı azim ve çalışma yapmışsınız. Neden durdu kilo vermeniz? bir kere daha bakmak lazım. Tiroid Hormonu ( T3 , T4) bakıldı mı?
Endokrin (Dahiliye) doktorunuz ile görüşün. Bir arkadaşımda size benzer durum yaşanmıştı. Oradan yola çıkarak bilgi paylaşmak istemiştim. Geçmiş olsun.
Sabahları yürüyüş ve koşuya başlıcam zaten ama ne bileyim 4 sene önce 2 haftada 5 kilo vermiştim şimdi bu yaptıklarıma rağmen veremiyorum açıkçası sinirlerim bozuluyor :(
Kafana bu kadar takmamalısın zaten hiç kilolu durmuyosun boyun olduğu için kaldırıyosun psikoloji de önemli sen zevk için sporunu yap az yiyip sağlıklı beslen yeterli :)
Metabolizman yavaslamıs olabilir diyet yetersiz beslenmek degildir eger ihtiyacının daha altında karbonhidrat alırsan zayıflıyamazsın, uyku düzeninide iyi ayarlamalısın
ideal fiziğe sahipsin zaten ama ne yersen ye ama ekmek günde bir iki dilim ye aksam 6 dan sonra sıvı dısında baska bırsey tüketme kısa zamanda faydasını gorursun yalnız kılonu verdıkten sonra bır dıyetıysene gıdıp gorunmenı tavsıye ederım
beyaz lahanayı suda kaynatıp buzdolabında soğutup sabah akşam 1 su bardağı veya nekadar içebiliyosan iç. bir kaç ay bu kürü devam ettir test edilmiştir.
ilk hatayı karnitine baslamakla yaptın ilk önce vücudunun spora alısması lazım sonra bu tarz seyler kullanabilirsin ve ben bu tarz seyler kullanılmasından yana degilim
En İyi Cevaplar