En İyi Cevaplar
+1 yılPanik atak bir fobiden kaynaklanabildiği gibi, düzensiz beslenme, depresyon, diyabet, sara gibi hastalıklardan ortaya çıkabilmektedir. Panik atak aniden gelişir. 5 dk da sürebilir, 1 saatte sürebilir. Birey kendini kalp krizi geçiriyor gibi hissedebilir. Kalp çarpıntısı, bayılacakmış gibi bir his, titreme, kusma hissi görülür. Eğer bu belirtiler sende hafta 2-3 defadan fazla görülüyorsa lütfen doktora git. İlerlemeden gitmen sağlığın için önemli olacaktır. Bunun dışında nefes egzersizleri yapmayı denemelisin. Daha fazla bilgi edinmek istersen bu sitede güzel anlatılmış. Okumalısın bence.
07 Yorumla- +1 yıl
2 kere mr cekıldım bir şey cıkmadı
- +1 yıl
Mr la ortaya çıkan bir sorun değildir. Tamamiyle psikolojiktir.
- +1 yıl
Yok benim beynimde tümör var diye doktor doktor gezdim bu beni bu hale getirdi en ufak bir şey de en kötü hastalık varmış gibi
- +1 yıl
Bu konu sende fobi oluşturmuş belli ki
- +1 yıl
yani tamamen psikolojiktir dimi?
- +1 yıl
Bendede aynı şey var sürekli bir kaygı bir korku ölme ya da başıma bir şey gelme hissi zaten normalde çok heyecanlı bir yapım vardır iyice kötü oluyorum tedavi gördüm biraz rahatladım yine başladı aynı şeyler yine bir şeyler varmış gibi hissediyorum gönlümü rahat tutmaya çalışıyorum ama olmuyor nasıl düşünsem geçer
Sağlık işine girmeden önce bende de vardı ölüm korkusu gibi birşey ama anatomi ve fizyoloji olarak herşeyi öğrenince bunun ne kadar saçma ve boş bir düşünce olduğunu anladım boş kalmaktan ve sıkılmaktan oluyor birşeylerle meşgul ol
01 Yorumla- +1 yıl
Sağlık işine nasıl girdiniz?
ikiside var bende panik nöbetini yendim üstüne gideceksin ölümden korkmayacaksın dua edeceksin ben iyiyim deyip kendinizi şartlandırın sosyal fobi ise utançla alakalı pskodrama gerekir pskoloji ile uğraşıyorum anlatırsanız yardımcı olabilirim
019 Yorumla- +1 yıl
18 yaşındayım başım ağrıyordu sürekli sonra beeyin tümörü diye bir hastalık duydum ve araştırdım tüm belirtileri uyuyordu ve bana ya da okuduktan sonra uyuyormuş gibi oldu ve belirtiler başladı emin değilim neyse işte içime çok sıkıntı çöküyor uyku uyuyamıyorum nefes alamıyorum içime soğu k soğuk sıcak sıcak şeyler iniyor ardında titreme üşüme sağ kolumda bacağımda yüzümde uyuşma oluyor midem bulanıyor kalp atışlarım hızlanıyor kasılıyorum falan boynum ensem çok ağırıyor başım böyle uyusukmus dönüyormuş gibi bir garip sürekli bir hastalık duydugumda bende varmış gibi hissediyorum bayılıcak gibi oluyorum falan sonra 3 kere nörolojiye gittim 2 tanesinde mr çekildim bir şey çıkmadı kan tahlili yaptırdım kan değerlerime baktırdım bir şey çıkmadı kaç kere acile gittim hatırlamıyorum bile
- +1 yıl
evet anlattığınız panik nöbeti öleceğim delireceğim korkusu ama sizde büyük ihtmal depresyonda var panik atakla depresyon kardeştir depresyon yaşama zevkini azaltır ve panik nöbetlere sebep olur uyku düzeniniz bozuksa depresyon panik atak daha sık görülebilir
bilinç dışınızda geçmişte yaşamış olduğunuz tranva vardır büyük olasılıkla o tranvayı çözmeye çalışın - +1 yıl
Peki mesela bundan 5 sene önce yasanmıs büyük bir korku şimdi panik atak seklınde ortaya cıkmıs olabilir mi?
- +1 yıl
bir korkudan dolayı değilde o bir başlangıç olabilir insanın direnci gittikçe zayıflar ve hastalık kendini bir anda gösterir sonuçta sizin büyük bir korkunuz var öleceğim korkusu bilinç dışınıza işlemiş bu aile ilişkilerinden olabilir huzursuz aile ortamı vs birikir ve depresyona panik ataga dönüşür
- +1 yıl
Peki sizce panik atak mıdır yoksa bir hastalıgım var mıdır?
- +1 yıl
kesinlikle panik atak bende senelerdir yaşadım aha gittim aha gidecem derken yendim :) asıl sebep nedir biliyor musunuz öz güven eksikliği herşeyin sebebi budur depresyon yapar panik atak yapar mesela siz şuanda ne hissettiğiniz önemli hayat boş mu geliyor boşsa neden umutlarınız düşleriniz var mı çözmeniz lazım kendinizi
- +1 yıl
Aynılarımı mı yaşadınız aynı belirtiler mi
- +1 yıl
Mesela böyle gezerken bile başınız o sekildemi mutlu bir anınızda bile
- +1 yıl
Bende 18 yaşındayım ve saydığım gibi şeyler yaşıyorum hem de durduk yere her gün sürekli oluuyor
- +1 yıl
mesela benim pskolojik sorunlarım tranva ile ortaya çıktı 17 yaşlarında karşılıksız aşk yaşadım esrar vs kullanımı oldu çocukluğumda daha 3 yaşındayken bile baba dayagı yedim bir sürü sorun bilinç altında birikiyor ve ergenlik çağında hayata yaşadıklarınıza isyan ediyorsunuz hastalık böyle kendini gösteriyor
- +1 yıl
Benim öyle esrar ya da şiddet yok ama korku kaldı hep içimde sınava girceğim zaman babam kalp krizi geçirdi mesela onun bir öksürmesinde korkardım bir şey oldu diye ölümhaberlerni falan gece yarısı telefonla aldık ağlama bağırma seslerine uyandım falan hani hep korkulu kaldım biraz da en basta ask hayatım yolunda değildi ona ççok takıldım birde beyin tümöründen ölen birini duydum arastırdım tüm bbelirtileri bana uyuyrdu falan her hastalıgın belirtileri uyuyor bu sekılde
- +1 yıl
öncelikle başınız sağolsun evet panik atağın bilinç altınıza yerleştiği temel sebep bu korkularınız benimde o tür korkularım odu eskiden ailemden birisi ölürse ne yaparım diyordum panik atağı tecrübelerle yenersiniz mesela atak geririyorsunuz ben daha öncede geçirdim 5 dk sonra atak durdu diye düşünün bu seferde duracak siz korktukça panik atak sizi yener internetten agah aydın diye yazarsanız pskiyatri doktorunun youtube konuşmaları var dinleyebilirsiniz
- +1 yıl
Çok teşekkür ederimmm 😊☺
- https://www.youtube.com/watch?v=QyMp7gFqrbg
izleyin arkadaşlar izleyin de ne kadar basit görün. Aslında düşünmek istemediğin anda daha çok zihnine gelir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Bende vardı duramiyodum bazı şeyleri ama geçti karantina bana yaradı insanlardan uzaklaşmak iyi geldi gerçekten.9. Sınıftan beri bu var ben 4 sene boyunca bak sınav senemde yine oldu yazın çok uğraştım olmasın diye tekcan şeyim olmasın hatta arkadaşlarım kuruttu sorun çıkarmasınlar diye barıştırmaya calsitim onları ben kuruştum ne ya ehhfjw barsitik da sonra dersten meslekten vurdu beni tekcan yine bisey buldum kafam davul gibi oldu yazın kursta falan çok iyi ölerken depresyona girdim kaygı falan ocak gibi iyi oldum ama şey oldu hayattan sigma umursamama okul gidip gelip uyuyodum ders bakiyi diyodum yorgunluktan bakamıyorum buradan iyisin aslında ama mal mal keyif yaptım mayısta çalışmaya başladım ve meslek kararsizligimdan ayt hep sona bıraktım ve herneyse bunlar önemli değil yaşadıklarım bunlardı. Ama şu an iyim normalde streslenmem gerek ama şu an elimden geleni yapmayı çalışyorum. Ve sende neye stresleniyosan kaygılanıyorsan onu düşünmeyi bırak sınavımı düşünüyosun zoe olucak biliyorum çok zorlaniyorum eskiden başla ona ya da hayatında sorunlar mi var kendi başına biraz kal illa senin kaygını ekilecek faktör vardır pozitif bakmaya çalış
00 YorumlaPanik atak ilac tedavisiyle gecicek bir olay degildir.. tamamiyla kendini huzursuz hisettmez ve yalniz hissetmene baglidir.. Hayatinda bir dost edin unutmani saglar.. insan degil.. insanlar uzer.. kedi al seni sakinlestirir.. Nedemis Sivasli bilim adamlari..'Miyav' ..
10 YorumlaBende de bir dönem vardı. bir şekilde ilaçlarıda bıraktım yendim ve şimdi panik atak tekrar önüme çıkmaya başladı 😒
00 Yorumlabende var Şu an kaygı bozuklugu panik atakla başladıı
012 Yorumla- +1 yıl
Belirtileri diyim sana şimdiden durmadan salakca düşünceler olmasada bin türlü hastalık yakıstırdım kendime arada unutkanlık yapıyor vucudumda kasılmalar oluyor kendimi sıkıyorum falan ve istemsizce sallanmalar oluyor böyle uzanırken ayagım birden sallanıyor dürtülmüş gibi hala kötü şeyler düşünüyorum yalan yok bazen şiddetleniyor hatta paxera verdi doktor etkisini gördüm ve gözlerimdede sorun var böyle herşey bir tuhaf falan geliyor bana acaip
- +1 yıl
Benimde kollarım yüzüm falan uyuşuyor beynim ağırlık varmıs gibi bir ggarip oluyor içime sıcak sıcak soğu soğuk şeyler çöküyor bayılıcakmış gibi oluyorum arada gözlerim puslanıyor ölecekmişim gibi her türlü hatalığın belirtlierni araştırıyorum hepside bana uyuyor baş ağrısı mide bulantısı var gece uyuyamıyorum bazen
- +1 yıl
Icine boyle bir seylee cokuyor bayilicakmis gibi hissediyoemusun
- +1 yıl
Benimki hepsi panik bozukluk anksitiye depresyon nefes alamiyorum bazen basim surekli garip su an bile gozlerimi cevirirken zorlaniyorum bayilicak gibi
- +1 yıl
Sendede oluyormu bunlar tatile fitsem tatilse de buluyor bazen arkadas ortaminda hic bir sey yokken oluyor
- +1 yıl
Aynıları bende de oluyor birisi bir şey söylüyor aklımı oraya veremiyorum duyamıyorum ya da duysamda anlayamıyorum
- +1 yıl
Baska neler var
Panik atak var anksiyete de var gibi. Cunku mideden rahatsizim
04 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi belirtileri var?
- +1 yıl
Bulantı uyuşma kasılma baş dönmesi falan bar mı ensede bpyunda ağrı
Neymiş diye baktım bendede varmış anksiyete doktora gitsemmi diye düşünürdüm
07 Yorumla- +1 yıl
Neler var mesela
- +1 yıl
fiiziksel olarak ::?
- +1 yıl
Baska
- +1 yıl
Basina agirlik gibi bir sey hissediyormusun uyusma falan icine bir seyler cokmesi bayilicak gibi olma
ben panit atak için bakırköye gidiyorum çok da memnunum çok iyikir çok şükür sor bakalım
014 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi belirtieri var?
- +1 yıl
İçine böyle sıcak sıcak soğuk soğuk şeyler çöküyormus gibi oluylrmu titreme uyuşma
- +1 yıl
Uyuşma falan böyle başında garip bir şe hissetme dönme gibi ağırlık gibi
- +1 yıl
Bazen uykudan falan uyanıyormusunuz bu yüzden bu şekilde?
- +1 yıl
Boynum ensem falan fda ağırıyor sağ kolum uyuşuyor falan sizde de var mı?
- +1 yıl
Sizdede oluyormuydu?
- +1 yıl
Derin nefes alamam nefessiz kalma sürekli baş ağrısı falan?
- +1 yıl
Panik atak olduğumdan emin olamıyorum çünkü her gün sürekli uyuyor uyurken falanda en mutlu anlarımda bile panik atak olsa sadece üzgübkem korkmusken falan olmazmı
Ben yasıyorum cok zor birsey başıma bir ağırlık çöküyor bayılıcak gibi oluyorum anskiyete mi bu mr cekildim birsey cıkmadı tek taraflı baş ağrılarım oluyor
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba nasıl oldın bndede yaygn anksyte var
Bende panik atağım kendi kafanda yenmeye çalış ben tedavi gördüm ama sonra tekrar oluşuyor kafada bitmesi lazım ilaçlarımı bıraktım kafam rahattı bir süre ama sonra tekrar başladı zor yani
00 Yorumla
+1 yıl6 senedir yaşıyorum seni bu korkuda yardımcı olabilirim instagramdan konuşabiliriz istersen eğer kizsan
11 YorumlaKesinlikle tek başına, başa çıkabileceğin birsey değil. Yardim almalısın ve ilaç içmelisin. Hepsini yaşadım biliyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşlar panik atakla 4 yıl önce tanıştım. Yaklaşık 1,5 yıl sürdü. Çok zor günler geçirdim. Çoğu gece hastahanede EKG çektiriyordum. Bir klinikte aldığım 1 günlük eğitimle hastalıktan yüzde 95 oranında kurtuldum. İlaç asla bir çözüm değil. Tek sorun vücudumuzun bizi yanlış anlaması ve Detaycı ve vesveseli insanlar olmamızın sonuçları. Aradığımız tek şey vücudumuzda meydana gelen semptomların sebebine mantıklı cevaplar bulmak. Ben kafamızdaki soruların cevabını buldum ve hastalıktan kurtuldum. Çoğu doktor ilaçla tedaviye başlıyor. Ve hastalık bence o andan itibaren daha çok artmaya devam ediyor. Çözümü çok basit olan bu hastalığa karşı; İsterseniz Yaşadığım tecrübeleri ve elde ettiğim deneyimleri sizinle paylaşarak, sizinde bu hastalıktan kurtulmanıza yardımcı olabilirim.
YOUTUBE DEN İZZET GÜLLÜ HOCAYI İZLEYİN GERÇEKTEN SİZİN GİBİ BİNLERCE KİŞİ ONUN SAYESİNDE KURTULDU
10 YorumlaHocam peki bu tür hasta olan kişiler ceza evinde nasıl yaparlar merak ediyom
00 Yorumla
+1 yılVar tabiki ama zor yani
01 Yorumla- +1 yıl
ne gibi belirtileri var?
çağın vebası çok pislik hastalıklar ya
04 Yorumla- +1 yıl
Sizde de var mı?
- +1 yıl
Ne gibi belirtiler var?
+1 yılİkisininde saçını başını yolarsan yenersin belki
10 Yorumla
+1 yılbendede var ilaçkullanıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
ne gibi belirtiler?
+1 yılyasamadım bilmşyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kişilerin gelecekte karşılaşabileceklerini düşündükleri durumlarla ilgili endişe duymaları, aşırı heyecanlı olma hali, gerginlik, sık sık terleme, dikkat eksikliği, korku hissetme gibi birçok etken anksiyetenin belirtisi olabilmektedir. Anksiyete bozukluğu günlük hayatımızda yer alan çoğu yaşantımızda hislerimizi ve davranışlarımızı etkileyebilmektedir.
Stresli bir durumla karşılaştığımızda verdiğimiz korku, heyecan, endişe gibi tepkiler gayet doğaldır ve her insanın vermesi gereken tepkilerdir. Anksiyete bozukluğunun stresli yaşantılardan en büyük farkı herhangi bir tetikleyici olmaksızın bu belirtileri yaşamaktır. Bu kişiler çoğunlukla yaşanmamış durumların yaşanma ihtimalini düşünüp bu durum için kaygılanmaktadırlar.
Panik atak, çevrede herhangi bir tehlike bulunmamasına rağmen kişilerin yoğun bir korkuya kapılmalarına ve bunun akabinde gelen yoğun heyecan duygusuna neden olan psikolojik bir durumdur. Beklenmedik anlarda ve belirli zaman aralıklarıyla ortaya çıkan bu durum kişide dehşet duygusuna yol açmakta ve kişiyi oldukça rahatsız etmektedir. Ortada bir tehdit durumu olmamasına rağmen, bu rahatsızlığa sahip olan kişilerin vücudu bir tehditle karşı karşıyaymışçasına fizyolojik tepkiler verebilmektedir.
Anksiyete bozukluğuna sahip kişilerde panik ve endişe gibi duygular daha yoğun ve daha uzun sürelidir.
Çoğunlukla hissedilen semptomlar şu şekilde sıralanabilir:
Panik atağın belirtileri ise şu şekilde sıralayabiliriz:
Görüldüğü gibi iki rahatsızlığın belirtileri oldukça birbirine benzemektedir. Doğru teşhis ve tedavi için mutlaka bir uzmana görünmeniz gerekmektedir.
Anksiyetenizin arttığını hissettiğinizde rahatlayabilmek için;
Panik atak için birkaç tavsiye vermek gerekirse:
Kaygı bozukluğunun tedavisi; kişinin kişilik yapısı, yaşadığı sıkıntılar gibi bireysel durumlar üzerinden değerlendirmeler yapılarak gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle kişilerin tedavisi başlanmadan önce kapsamlı bir değerlendirme süzgecinden geçirilmeleri oldukça önem taşımaktadır. Tedavide sıklıkla ilaç kullanımı ve psikoterapi birlikteliği önerilmektedir. Bu iki tedavi türünün etkisi daha başarılı sonuçlar vermektedir.
Panik atak tedavisinde de bazı ilaçlar ve psikoterapi tekniği birlikte kullanılmaktadır. Psikoterapi tekniğinde panik atağın nasıl önleneceği çalışılmakla birlikte kişiye durumla nasıl başa çıkabileceği de öğretilmektedir. Tedavinin yarıda bırakılmaması da oldukça önemli bir husustur.
Sağlıcakla kalın.
Uzman Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi HORZUM
Elinize saglik hocam tesekkur ederiz
Hocam bende gelecekte hayal kursam ozmna kadar ölürüm diye düşüyorum anksiyetemi sizce yakınım vefat ettikten sonra oldu