Squat sonrası bacak kaslarımda öyle bir acı oluyor ki ne merdiven inebiliyorum ne de çömelebiliyorum. Bu acı neye alamet arkadaşlar? Bir de nasıl geçer fikri olan var mı?
Cevabın nedir?
+1 yıleğer spora başlamadan önce ısınmadıysan hoppala direk başladıysan squat yapmaya ve spor yapmayı bitirdikten hemen sonra bitiminde soğuma hareketlerini uygulayıp soğumadıysan kas ağrılarıyla karşılaşman çok normal. Birde squata ilk başladığınızda kendinize bu kadar yüklenmeyin squat sayısını günden güne yavaş yavaş yükseltinki vucudün alışa alışa devam etsin. Bu dediklerimi dikkate alırsan kas ağrısı olmaz. Spor yapmak eziyetten çıkar sağlıklı bir hale bürünür.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
bir hafta spor yapma, uzun gelebilir ama onun acısı gerçekten çok kötüdür fazla bir kaç gün geçti sanarsın fazla yürüyünce gün yüzüne çıkar. Yeni başladıysan çok fazla çekmişsen ağrıması doğal kolay bir hareket değil en fazla 15 ile başlaman gerekir
07 Yorumla- +1 yıl
Kaçla başladığımı bir bilsen
- +1 yıl
50 55 60 yaptım alfmğwöfğwöf
- +1 yıl
Dayanabildiğimi düşünüyorum slmfpwöfemf
- +1 yıl
Bacaklarım yüzmeden alışkın o yüzden ant. sonrası acısı dışında yaparken zorlanmıyorum
+1 yılYeni başladıysan bir kac hafta normal. Fakat bir süredir bacak çalışıyorsan ama hala oluyorsa fazla çalışıyorsun."Overtraining" denen durum. Antremanı biraz daha hafiflet. Ya ağırlık düşür ya da set ve tekrar sayılarını tekrar ayarla. Squat dişinda başka hareketler yapiyorsan ayni kası çalıştıran cok fazla hareket yapıyor da olabilirsin
00 Yorumla
+1 yılSpor sonrası vücut laktik asit salgılar buda çalıştırılan kasta ağrı yapar. Düzenli spor yapıldığında belli bir süre sonra geçme eğilimine girer. Eğer herşeye rağmen geçmyorsa hareketi yanlış yapıyor olabilirsin. bir de suplement kullanmak istersen glutamin in ciddi anlamda faydasını görürsün
05 Yorumla- +1 yıl
3. günümdeyim henüz yanlış yaptığımı anlamak için çok erken ama yanlış yaptığımı sanmıyorum ya teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
- +1 yıl
daha çok yenisin 15-20 gün sonra ağrılarının azaldığını ve bittiğini göreceksin.
- +1 yıl
Teşekkür ederim süre de çok uzunmuş yaaa
- +1 yıl
biraz daha hafif yapmayı dene vücudun alışana kadar, setlerini 1-2 eksik yap vücudun alıştığında problem kalmaz :)
- +1 yıl
1 2 set eksik yaptığım zaman en başa dönmüşüm gibi hissederim kii
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
30Cevap
kasların gelişmesine işaret, korkacak bişey yok :) spordan sonra bir kas gevşetici iç 2 saat sonrada küvete ılık su doldur içinde bir 10 dakika uzan. hem kasların esneklik kazanır daha az acı çekersin, hemde daha çabuk şekillenir ve sıkılaşır. sıcak su değil ama ılık hatta biraz daha serin olursa daha iyi olur.
10 Yorumla
+1 yılAyni gun olmaz ertesi gün olur. bunada 'gecikmeli kas agrsi' denir. Normaldir, ilerki gunlerde istikrarli yaparsan cok azalir ama ertesi gun agrisi hep olur ki kasin calistigi a lamina gelir zaten buda
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Faydali olduysam ne mutlu bana
+1 yılSoğuk suyla duş alırsan geçer. Ne kadar acı çekersen o kadar iyisin demektir.
215 Yorumla- +1 yıl
Soğuk suyla sadece bacaklarımı yıkasam olur mu
- +1 yıl
Olmaz.
- +1 yıl
Ya mide problemlerim var soğuk suyla duş alırsam mide ağrımdan yataktan kalkamam?
- +1 yıl
Lansor, gaviskon, rennie içebilirsin. Hiçbiri yoksa zeytin çekirdeği yutarsın olur biter.
- +1 yıl
Lansor gaviscon ve rennie zaten devamlı kullandığım ilaçlar. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Neyse tamam bacak ağrın için başka bir yöntem söyleyeyim. Buz ile tampon yap bu kaslarını ilk önce gerecektir. Sonra sıcak bir havluyla sar bu da kaslarını gevşetecektir. Ama ilk önce buz ile tampon yapmalısın. Denendi ve onaylandı.
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim denicem
- +1 yıl
yanlış bilgi vermeyelim soğuk su iyi gelmez kas ağrısına. sıcak su iyi gelir.
- +1 yıl
@Göbekliamca Ya arkadaş Allah aşkına şuraya 2 ay spor yapıp gelmeyin.
- +1 yıl
4 yıldır spor yapıyorum 2 aydır değil. soğuk su iyi gelir evet ama zıt olarak yaparsan yani önce soğuk sonra sıcak. direk soğuk su kullanılmaz.
- +1 yıl
@Göbekliamca 10 yıla yakındır kickboks ve muaythai yapıyorum. Bazen öyle antrenmanlar geçiriyorum ki eve yürüyemeyecek hale geldiğim bile oluyor. Rutin halinde uyguladığım şey budur ve gayette faydalı. Ayrıca diğer tavsiyemde senin dediğinden bahsetmiştim.
- +1 yıl
bende vücut geliştirme yapıyorum 2si tamamen farklı branş. bizim alanımızda vücudundaki adeleleri tanıyıp onlara en iyi şekilde müdahele etmeyi öğreniyoruz. senin dediğin şey antrenman sonrası kas kaybı yaşamamak için yapılır soğuk suyla duş sebebine gelirsek antrenman esnasında şişen ve sıkılaşan adelelerin kayba uğramaması için yapılır. sıcak su adeleyi gevşetir antrenmanın boşa gidebilir ama burdaki arkadaşın derdi kas kaybı ya da kas kazanımı değil derdi ağrı. bu sebeple kasın ağrısını indirmek için gevşetmek gerekir soğuk su tam tersini yapar zaten şişkin olan kası yine şişirir sana bunun örneğini en açık şekilde şöyle veriyim cinsel ilişkidede soğuk su kullanır neden diye sorarsan ereksiyon kazandırır ;) deneyebilirsin orgazm sonrası soğuk suya tutarsan ereksiyonun devam eder...
- +1 yıl
@Göbekliamca Sen şimdi boksörlerin ağırlıklarla çalışmadığını mı sanıyorsun? haftanın 3 günü ağırlık çalışıyoruz. Sadece sizden farklı olarak hacim almak yerine dayanıklılık kazanıyoruz. Hangi adelenin nasıl çalıştırılacağını vucüt geliştirmeciden daha çok boksörler bilir. Biraz araştırma yap istersen. Soğuk su kaslara şok etkisi yaratır ve onları gerer. Duştan çıktıktan yarım saat sonra ağrılarda büyük ölçüde azalma görürsün. Bir kere dene anlarsın.
- +1 yıl
peki güzel kardeşim sen bildiğini oku ama dikkatli ol lütfen tamamen emin olmadığın konularda tavsiye verirken sağlık bu...
- +1 yıl
@Göbekliamca Ooooy ooyy.
+1 yılNeye alamet mi? Bacaklarında ki kasların ölümüne değil her halde.
Antrenmandan çıkışta arkadaşımı beni almaya arabayla gelmesini istemiştim.
Acı belki bir dakika, bir saat, bir gün belki de bir yıl sürecektir ancak genede geçecektir.
Çalışmaya devam etmelisin.00 Yorumla
+1 yılBu acı hamlıktan dolayı oluyor aslında iyiye alamet kaslarını tam verimli olarak çalıştırdıgını gösterir. Yani ciddi anlamda zorlamışsın buda kas gelişimi açısından önemli. Esneme gerilme yaparsan geçebilir.
00 YorumlaSağlık konusunda 783 cevap paylaştı. İlk seferler de ağrı olur, normaldir ama sürekli oluyorsa sıkıntı var. Proteini çok eksik alıyorsan vücut da kasları tamir edemiyor yeteri kadar, bu yüzden ağrı olur.
00 Yorumla
+1 yıldemekki işe yarıyor, bir iki gün içinde kendiliğinden geçer, bacakların kas yapıyor bu arada fazla kalınlaşmasınlar dikkat et :)
02 Yorumla- +1 yıl
45 kiloyum 1.63üm ne kadar kalınlaşabilirler ki zaten😂
- +1 yıl
kas yaparsan futbolcu gibi bacakların olur diyorum :D
+1 yılIsınmadan squat yapma derim önce bir yürüyüş ya da koşu yap sonra egzersiz yap
10 Yorumla
+1 yılacı olması normal fakat bu dereceyse fazla yüklenmişsin
00 Yorumla
+1 yılBu acı boyle devam edersen yakında cok sıkı bir kalçaya ve bacaklara sahip olacaksın demek
00 YorumlaKas ağrısı çekiyorsunuz. Squat sonrası acıktığınızda muz yemenizi öneririm ;)
00 YorumlaBende de aynısı oldu 3 gün geçmedi bir daha yapmadım sonra kabus gibiydi ya ne kalkabiliyordum ne de oturabiliyordum düşün :/
00 Yorumla
+1 yılyeni başladıysan normal kasların 1 2 hafta içinde alışır. sonra ağrısı olmaz
01 Yorumla- +1 yıl
Evet yeni başladım teşekkür ederim
Eğer onlari yapamıyorsan doğru yoldasın aynen devam et dinlenmeyle geçer sadece, no pain no gain ;)
00 YorumlaAcı demek kaslarının çalışarak yağları yakması demek bu iyi birşey devam etmelisin alışacaktır sonra
00 Yorumlahamlıktan ya da programı değiştirdiysen olur böyle ağrılar bikaç güne geçer ne kadar ağrı var ise o kadar gelişme vardır
00 YorumlaCanım çok normal 5. günün de yapma geri devam et haftada bir gün ara ver
00 YorumlaKorkma alışırsın bir müddet sonra yarinda aci cekersin biraz
00 Yorumla
+1 yılsquatı ilk defa yaptıysan ya da cok yüklendiysen normal bir iki haftaya geciyo cok acı hissedersen agrı kesici kullanabilirsin. Özellikle iç bacakta cok acı olur ama normal korkmana gerek yok
00 YorumlaNo pain no gain diyorum :) aci yoksa kazanç da yok
38 Yorumla- +1 yıl
Haklısın acısın acısına bişey demiyorum acı yok raki diyerek çalışıyorum zaten😂 normal mi onu merak ettim
- +1 yıl
Seviyorum zaten ama merdivenlerden engelli takliti yapar gibi inmek pek hoş değil spföwlögpsf
- +1 yıl
Biliyorum biliyorum yemek yemek için alt kata inemiyorum 3 gündür😂😂
- +1 yıl
Bacaklarım biraz kalınlaşsın popom da şekillensin bırakıcam kickboksa ve yüzmeye devam edicem şu an bacaklarımın sızısından ne tekme atabiliyorum ne de yüzebiliyorum😒
vücudun alışmadığı için ağrıyor, zamanla alışırsın ve acı oluşmaz artık
00 Yorumla
+1 yılnasil neye alamet? Ilk kez yaptigin icin oluyor.. yapmaya devam ettiginde o aci gidiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış yapıyorsundur ileride sıkıntı yaratır dikkat et
00 YorumlaBende bacaklarim kalinlasin diye cekiyordum aynisi bendede oluyodu normal cok aciyo demii😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
Evet tabiki de çok acıyo umarım kalınlaşıır
+1 yılYeni başlayınca öyle olur, bir süre sonra acı kasılma falan olmaz.
00 YorumlaBen tuvalete oturamadığımı hatırlıyorum squattan sonra
00 YorumlaSağlık konusunda 2,1b cevap paylaştı. O acı yoksa , kas da yok.. No pain no gain..
00 Yorumla
+1 yılHareketi doğru yaptığının ve ham olduğunun işareti
00 Yorumla
+1 yılYeni basladiysan çok yuklenme. Zamanla alışırsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak canım squatın bacak kası yaptığını bilmeni isterim bacak eritmek için yürü yüz ya da plates yap vücudunun ağırlığını bacaklara vermen kas yapar squat yapma
05 Yorumla- +1 yıl
Bacaklarımda eritilmesi gereken bir fazlalık olduğunu düşünmüyorum malum 45 kiloyum.
Cevap sahibi+1 yılNe için yapıyorsun o zaman yapma ağrı oluyorsa mantığa bak ya
- +1 yıl
Ne için yaptığım ya da yaptığım şeyin mantığının seni ilgilendirdiğini sanmıyorum nasıl geçeceği ya da ağrının normal olup olmaması hakkında fikir edindim sen de görüşünü paylaştığına göre işine bak
- +1 yıl
Bilmeden fikir vermeyin ya. Yanlis yonlendiriyorsunuz. Oyle kas yapmak kolay bisey degil heleki bir bayanin. Squat gayette guzel sekillendirir hem bacaklari hem popoyu. Platesin yag eritmedigini artik sagit sultan biliyor ya
Cevap sahibi+1 yılYa şu an tamamen cahilce konuşuyorsun squat bacak kası yapar bunu bilmeyene de eşşek derler yoruma açık değilsen soru paylaşıp aptallik yapma burada
Uzun zamandır yapıyormusunuz
00 YorumlaBirden yüklendiysen normaldir yavaş başlasaydın :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılzamanla geçer hamladığn için öyle
10 YorumlaGecer 3-5 gun ıst ıste yapınca
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHamlik devam et ara verme 1 haftaya bişey kalmaz.
00 Yorumlabendede oluyor normal bişey
00 YorumlaSquat yaptığından dolayıdır
00 Yorumla
+1 yılYteri kadar ısınmıyorsun demekki
00 YorumlaOlumcul bir aci degil. Sadece ağrı oluyor ya
00 Yorumla
+1 yılIse yaramis o zaman ağrıdigina göre
00 Yorumla
+1 yılAci varsa ise yaramistir
00 YorumlaAcı hamlıktan olur , birkaç güne geçer
00 Yorumladaha fazla yaparak ya da yapmayı bırakarak
00 YorumlaHamlıktandır veya gelişmesinden kaynaklıdır.
00 Yorumla
+1 yılDüzenli spor yapmıyorsanız olur öyle
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldötünün derdine düşme beynini çalıştır uyarısı. ;)
00 Yorumla- Sağlık konusunda 580 cevap paylaştı.
+1 yılAlisacan
10 Yorumla
+1 yıl1 hafta acır sonra geçecek normal durum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEe normal kaslar alisma surecinde
00 Yorumla
+1 yılzamanla geçer herşey güzel bir göt için
00 Yorumlabir hafta içinde geçer kasların gelişiyor o yüzden
00 Yorumla
+1 yılılık duş al
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyaptikca gecer