Diyeti Bırakır bırakmaz kilo alıyorum. Nasıl kilomu koruyabilirim?

Evet beyler bayanlar, Şimdi öncelikle bir erkeğin diyet yapması pek alışkın olduğumuz bir durum değil. Bugün tam 1 senede 33 kg vermiş fakat 2 sini geri almış bir arkadaşınız yazıyor. Şimdi kendimden bahsedeyim 182 boyunda 76 Kg Lise 2. sınıf öğrencisi bir arkadaşınızım. Yaklaşık bir seneye yakındır kilo veriyordum. Geçtiğimiz yaz son defa 13 kg daha verdim ve Artık bırakma kararı aldım.(Kız arkadaşlarımdan samimi olanları çok yakışıklı olmuşsun dedi) Fakat bırakalı henüz 4-5 gün olmasına karşın kilo aldığımı gözlemledim.Çok birşey yedinmi dersen haliyle kurban bayramı olduğu için kavurma türü yedim evet ama çok fazla değil ayarında bırakarak. Ayıptır söylemesi bugünde köfte yedim dikkat etmeden ve kitap alışverişi için dışarı çıkmışken tartılayım dedim.(yemekten hemen sonra) ve 2 kg aldığımı gözlemledim. Şimdi sorum şu; Diyetten sonra nasıl mevcut kilo korunur ben bu aldığım 2 kg yi vermek için yenidem rejime gireceğim fakat verdikten sonra nasıl mevcut kgyi koruyacağım konusunda bir fikrim yok. Rica ederim mantıklı tavsiyeler yapın şimdiden teşekkürler.
Diyeti Bırakır bırakmaz kilo alıyorum. Nasıl kilomu koruyabilirim?