Aşırı spor ve normal bir diyet yaparak kilo vermek sağlıklı mıdır
5 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
aşırı yapılmamalı, kortizol artar kas kaybı ve metabolik bozulmalar oluşabilir.
Aşırıdan kasıt nedir? Yapılan bedensel aktivite, sporun türüne göre süre değişikliği gösterir.
Kardiyo
Dozuna göre 35-45 dakika arası yeterli
Ama ben saatlerce diyorum
Tamam ben de yeterli süreyi söyledim. Kas kaybı yaşarsın
Yani yürüyüşü de çok yapsam zararı olur mu
Yürüyüş, kardiyo, hııt gibi egzersizler ortalama 1 saat sürer ve yeterlidir. Amaç kalori yakmak, vücudu yıkmak değil
Peki az bi şey almam gereken kaloriyi geçtiğimde 1 saat karsiyo ypsam telafi etmiş olur muyum
Tek günlük kacamaktan veya kaçırmaktan bir şey olmaz. Düzenli bir şekilde devam ediyorsan tabi
Ediyorum da mesela spor yapsam o gün telafi oluyor mu
Rutin sporunu yap yeter. Çok istersen dozu arttır ama süre sabit kalsın
Aşırı spor aşırı diyetle birleşirse yıkıma yol açar evet zayıflarsın aa kastanda gider çok
Yıkıma gitmemesi için ne yapmalıyım? Güç de çalışsam
Yıkıma gitmemesi için diyet yaparken spordan önce karbonhidrat al sağlıklı olanlardan ve proteinli beslen çok aşırı güç çalışöana gerek yok ama aç kalarak çok uxun saatlwr ve diyet vücudu zor toparlamanı neden olur ayda 3 -4 kg veröek idealdir
Kilo verme sürecindeyim direnç kiloma geldiğim için farklı yollar arıyorum
Çok fazla kilo verdiysen artık wski zamanlarda olduğu gibi yağ oranın azaldığı için kilo verme hızın düşer ve ısrarla sert diyet yaparsan karbonhidtatsız bu sefer kastan gider peki ne yapmalıyım dersen madem zaten çok zayıfkadın artık kardiyo yerşne büyük kaslaeı bacak sırt kalça çalış az karnknhşdrat proteinle yeni bir bakış açısıyla çalışırsın vücut buna tepki verir garanti
Ben bi kaç gün diyeti bıraktım vücudum diyete alıştığı için ondan sonra spor ve diyete tekrar başladım ama hala aynı kilo bu sefer de floor egzersizleri ve kas çalışıcam umarım işe yarar ama bunlar daha uzun vaadede işe yarıyor galiba
Vücudun farklılıklara ihtiyaçları var yağ hücrelwri dwğişikşiği sever diyet ya da sporda rutin deüişirsw tepki verilir
Herseyin fazlasi zarar sen yinede tavsiye edilen sureye uyum sagla