2 ay

Sahne korkusu ve sosyal anksiyete gibi bu durumu nasıl yenerim, hemşirelikte ne yapacağım?

Arkadaşlar benim bir sorunum var. Bende sahne korkusu var. Mesela okulda lisedeyken tahtaya çıkarken çok korkuyordum. Hatta hoca bir şey okuttuğu zaman sesim titriyor nefesim daralıyor ellerim titriyordu. Kendimi kontrol edemiyordum. Bayağı aşırı fazlaydı ama mesela İngilizce bir şeyler konuştuğum zaman sınıfta hiç böyle bir heyecan olmuyordu. Hani gene oluyordu ama çok fazla olmuyordu. Ben hemşirelik okumaya karar verdim ve orada işte okulda sunumlar falan olduğu zaman ne yapacağım hiç bilmiyorum. Ben bunu nasıl yeneceğim? Benim gibi aynı durumumu yaşayan var mı? Mesleğe başladığım zaman ben ne yapacağım hastalar bana bir şey sorduğu zaman heyecanlanabilirim. Ben ne yapacağım bunu nasıl yeneceğim, bir de son zamanlarda artmaya başladı otobüse binerken markete giderken, konuşmazken bile insanların yüzüne bakınca gözlerim yanıyor

Sahne korkusu ve sosyal anksiyete gibi bu durumu nasıl yenerim, hemşirelikte ne yapacağım?