Uzun saatler masabaşı bir işte çalışıyorum ve eve gelince deli gibi uykulu/yorgun oluyorum direkt yatağa gidiyorum. Spor yapabilme imkanım pek yok yani.
Sorum şudur, spor yapmadan ama daha az yiyerek kilo vermem mümkün mü?
Sorum şudur, spor yapmadan ama daha az yiyerek kilo vermem mümkün mü?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Kalıcı, hızlı ve sağlıklı bir biçimde kilo vermek için spor muhteşem bir yardımcıdır. Kilo verme sürecinde spor elbette çok fazla artı avantaja sahiptir ama yapmaya zamanınız yoksa da ümitsizliğe kapılmayın gene de verebilirsiniz.
Disiplinli ve düzenli bir şekilde yaşamınıza biraz daha hareket katarak ve beslenmenize gerek online diyet desteği ile gerek kendi çabanızla dikkat ederek yine de kilo vermeniz mümkün.
Öncelikle yapacağınız şey; beslenmemizi, uyku düzenimizi düzenlemek ve hayatımızda küçük dokunuşlar yaparak spor yapmadan kilo vermeyi başarmaktır.
Burada asıl amacımız spor yapamasak da hayatımızdaki fiziksel aktiviteleri biraz olsun arttırmaktır. Örneğin her zaman işe gittiğimiz yoldan değil 1 sokak uzaktaki yoldan gidebiliriz veya işten çıkıp durakta değil bir önceki duraktan eve kadar yürümek bile çok etkili olacaktır.
Diğer önemli faktör de yemek porsiyonlarınızı azaltmaktır.. Her zaman yediğinizden biraz daha az ya da yarım tabak olacak şekilde yiyin. Porsiyonları azaltın ve doyup doymadığınıza bakıp kendinizi test edin.
Özellikle akşam yatmadan 3-4 saat önce yemek yemeyi bırakmış olmalısınız. Genellikle En büyük yapılan hatalardan birisidir bu çünkü vücut en çok yağı gece uykuda yakar. Eğer yatmadan 3-4 saat önce yemek yemeyi kesip uyursanız vücudunuz hormonal açıdan kilo vermeye hazır olur ve tüm gece kalori harcayıp yağ yakmaya devam eder ancak yatmadan öncesinde yemek yerseniz o zaman da rezervleri kullanıyor.
Güne su içerek başlayın, özellikle de limonlu ya da maydanozlu su içmek vücudu daha aktif ve alkali olmasını sağlayacaktır.
Masa başı çalışıyorsanız sık sık masanızdan kalkıp yürüyün, küçük hareketler bile metabolizmanızı gün içinde uyarmanıza yardımcı olacaktır :)