- 1 ay
Evliler ve bekarlar arasında sağlıklı olma durumu, birçok faktöre bağlıdır ve genellemeler yapmak zordur. Araştırmalar, evliliğin, duygusal destek, stabilite ve sosyal bağlılık gibi faktörlerle sağlık üzerinde olumlu etkileri olabileceğini gösteriyor. Evlilik, özellikle stresle başa çıkmada, yalnızlık duygusunu azaltmada ve ortak yaşam alanında birbirine destek olma konusunda faydalı olabilir. Bununla birlikte, evliliğin sağlığı olumsuz etkileyebileceği durumlar da olabilir. Özellikle mutsuz evliliklerde stres, iletişimsizlik veya ilişkisel sorunlar, ruhsal ve fiziksel sağlığı kötü etkileyebilir.
Bekar bireyler ise daha fazla bağımsızlık ve kişisel özgürlüğe sahip olabilirler, ancak yalnızlık, sosyal izolasyon veya uzun süreli ilişkilerden kaçınma gibi durumlar sağlıklarını etkileyebilir. Öte yandan, bekar olmak, kendi kararlarını alma ve kişisel alan yaratma anlamında da rahatlık sağlayabilir.
Sonuç olarak, sağlıklı olma durumu, kişinin yaşam tarzına, ilişkilerine, stresle başa çıkma becerilerine ve duygusal destek almasına bağlıdır. Hem evli hem de bekar bireyler sağlıklı bir yaşam sürdürebilir, ancak ilişkisel durumun ve genel yaşam kalitesinin sağlığın üzerinde belirleyici bir etkisi olduğu söylenebilir.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
selam :) yani söylemek istediğin sanırım akıl sağlığı olarak ele almasak ki sanırım evli ya da bekar farketmez her kez aynı beslenme olarak düşünüyorum :) öncelikle günümüz şartlarında çevremize baktığımızda sanırım çok ta sağlık lı bir ortam da olmadığımızın ıspatı sanırım.. evliler olarak bakarsak genel olarak kötü de olsa bir aile düzeni var olarak sayarsak düzenli ve sağlık lı yaşamak zor olsada :) düzenli beslenme gibi.. bekar lar olarak ele alırsak desensiz beslenme saat kavramı olmayan abur cubur larıda saymıyorum :bile ve o bakım dan bir düzen şart sanırım yani evli olmak bir nevi avantaş sanırım..
12 Yorumla- Soran1 ay
😂👏👏👏👏💃harika yorum
Evliler daha sağlıklı oluyor. Doğru bir evlilik ve mutlu bir cinsel hayat, çiftlerin o yaşlarına kadar edindikleri bağışıklık tecrübelerini de birbiriyle paylaştırıyor. Hastalıklara karşı daha dirençli olunuyor.
Bende bunu internette bir yerde gördüm. Eğer doğru bilgi ise çok hoş.
03 Yorumla- Soran1 ay
Kesinlikle harika bu😊
- Soran1 ay
Evet öyle 😊
- 1 ay
Bekarlar depresyonda eviler de pişmanlik yaşıyor jajajaj
25 Yorumla- Soran1 ay
😂😂😂😂😂
- 1 ay
AA gülüpte yorumumu beğenmemek Çok ayıp ayipp
- 1 ay
başka hiçbi cevabı okumaya gerek yok çünkü adam kısaca gerçekleri yazmış
- 1 ay
Teşekkürler kardeşim benim 😃
- Soran1 ay
Beğendim yorumunu ona güldüm ben çok tatlı ve sempatik 🥰
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- 1 ay
Evli olup mutluysa sağlıklıdır.
10 Yorumla Nasıl bir ruh halinde olup evlilikten neler beklediğine, ruh eşine ya da sevgi dolu anlayışlı birine denk gelmemize göre değişir.
10 yıldır evli olan birisi kahır ve sıkıntı içerisinde yaşarken aynı yaşta 10 yıldır evlenmeyi bekleyen bekar bir insan daha mutlu olabilir.
Sağlık kısmına gelince bekar insanlar spor ve beslenme alışkanlıklarına istediği daha fazla özen gösterebilir. Ancak evli insan belirli sorumlulukların ve evdeki mevcut beslenme ve aktivelerin bir parçası olduğu, çocuk büyütme, eşe uyum sağlama konusunda zaman zaman sorunlar yaşayacağı için bir bekar kadar sağlıklı olmayabilir.23 Yorumla- Soran1 ay
Yoruma bittim 👏🧜♀️🥰
- Soran1 ay
Rica ederim gerçek bu ❤
- 1 ay
Bence evliler daha sağlıklı herşeye rağmen. Çünkü hayat arkadaşını bulan çiflerde kaybetme kaygısı yok. Ayrılmak gibi.
İlişkilerde ise kafayı üşütme potansiyeli var. Hangisi iyi çıkacak, sonu nereye varacak derken. Beklentiler ve hayal kırıklığı derken. Hem akıl sağlığından, hem fiziksel sağlığından oluyosun. Hayatında ki kişiye bağlanıyorsun. Oysa evlilikte korku kaygısı yok. Seni koruyan biri var. Ama bekarken öyle değil. Yanında olmadığı vakit şüphe paranoyaklık daha çok var. Korku hep var.
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 651 cevap paylaştı. Bekarım ama evlensem de ben yine sağlıklı olamam sağlıktan yana yüzüm gülmüyor
19 Yorumla- Soran1 ay
Aaa geçmiş olsun üzüldüm Rabbim şifa versin 😌
- Soran1 ay
Dikkat et kendine 😏😊😌
- Soran1 ay
Sakın isyân etme Rabbim beterinden korusun bagışıklık sistemi zayıf belki
- Soran1 ay
Olur zamanla dünya imtihan dünyası senin sınavında bu geçer inşallah bu günlere gül geç bende çok ağır hasta oldum şükür geldi geçti sende iyi ol buna inan lütfen dua edicem 😊🤗🙏
- Soran1 ay
Sağol sanada inşallah 😏
- u1 ay
evliler daha sağlıklıdır bence. düşünsene üzüldüğün zaman eşine sarılıyorsun.. birlikte uyuyorsun. film dizi izliyorsun. gülüp eğleniyorsun her şeyi birlikte yapıyorsun. özel anları birlikte yaşıyorsun daha mutlu olmalılar.
26 Yorumla- Soran1 ay
Ayyy öyle güzel dedin evlenesi gelir insanın 😂☺
- 1 ay
Evlenelim abla 😂😂🥰
- Soran1 ay
Evlenelim 🤣😂
- 1 ay
😂🤣😂
- Soran1 ay
🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🥰🥰🥰🥰
- 1 ay
🤗🥰🤗🥰🤗🥰🤗 .
- 1 ay
Evliler bekarlara özeniyor... Bekarlar evlilere...
Bu öyle bir soru ki çok fazla çevresel etkene bağlı net cevap verebilmek... Yani evli olmadığım için empati biryere kadar yapıp karsılastırna yapabılıyorum ama ıcınde yasamadan tanımak zor..
Evli insanlar bu soruya daha kapsamlı, acıklayı ı cevap verebılır ler10 Yorumla Evliler hakkında yorum yapamayacağım evlilik yapmadım
bekarliga gelince;
Ev işleri olmazsa gayet huzurlu mutlu hissediyorsun kendini sorumluluğun yok hesap verme derdi yok bakmakta hükümlü olduğun birisi yok yani ne bileyim çok şükür huzurluyum.12 Yorumla- 1 ay
hesap verme derdi mi
- 1 ay
Tebrik ederim Güzel bir soru, ruh dediğimiz şey bazen her ikisini de arıyor yanında birisi olsun ne bileyim boynuna sarılıp saçlarını okşayıp vesaire bazen de yalnızlık istiyorsun gözlerini kapatmak yanlızlık istiyor.
12 Yorumla- Soran1 ay
Teşekkürler güzel samimi yorum için bende🥰☺
- 1 ay
Rica ederim
- 1 ay
Herkes sağlıksız eskiye nazaran ama şu ana kadar gördüğüm sağlıklı ilişki sayısını bir düşünüyorum da... Bekarlar daha sağlıklı bence.
Düşünün evliler mi görüntüsüne mesai harcayıp daha iyi görünmeye çabalıyor yoksa bekarlar mı? Artı olarak bekarlar daha özgür olduğundan cevabım tabiiki bekarlar.10 Yorumla - 1 ay
Bekar abazayım deyip mastürbasyon. Yapmaktan sağlıksız olur. evli nın düzenli cinsel yaşamı var diye sağlıklı olur.
Bekar, dert ortağım hayat arkadaşım yok çilemçekmiyorum ev geçindirmiyorum diye sağlıklı olur, evli geçim derdi kadın dırdırı çektiği için sağlıksız olur.
Bunlar çoğaltılabilir.10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Bekarlar tabii ki, hem hayatındaki insana hem de onun aile ve akrabalarına tahammül etmek zorunda kalıyorsun çekilecek çile değil, bekarsan maddi durumun yerindeyse yer içer gezersin istediğin gibi, hayatında sana ayak bağı olan bi eş ya da çocuk olmaz
20 Yorumla - 1 ay
Geçim sıkıntısı olmayan bekar da evli de daha sağlıklı bence bekarlar evlenmeyi dert edinir evliler boşanmayı🤣
12 Yorumla- Soran1 ay
O kadar haklısın ki bak bu yorum harika oldu teşekkürler 😂🥰🤗💃
- 1 ay
Rica ederim 😅
Sağlık & Diyet konusunda 683 cevap paylaştı. Evliler ve sevgilileri olanlar bebce. Hayırlı sabahlar 🙂
11 Yorumla- Soran1 ay
Hayırlı sabahlar ☺
Mutlu evliler bence daha sağlıklı insanın tek yaşamaya çok uygun olmadığını düşünüyorum doğru bir partner ruh sağlığını arttırır bence ama sen yine de bir uzmana danış 😀
20 Yorumla- Gizli Üye(36-45)1 ay
Türkiye'de yaşayan hiç bir kadın ve erkeğin ruhsal , pisikilojik. ve dahası için sağlıklı olmadığına şahit oldum. Kin , nefret , deprosyon, kıskançlık , herşeye sahipler. Buyuzden ne bekarlari nede evlilleri sağlıklı değil.
30 Yorumla - 1 ay
bekar olmak 💯 ama içinden çıkmadığın bir aşk hikayesi varsa bekarlıkta kötü çünkü karaları bağlıyorsun
30 Yorumla - 1 ay
Bekarlar daha sağlıklıdır. Altları kuru keyifleri yerinde. Dert yok tasa yok sorumluluk yok. Evli öylemi kira der mutfak der çocuğun okulu der der der der
10 Yorumla Kişiye göre değişir. Bir ilişkide veya evlilikte çiftin arasına kimsenin girilmesine izin verilmezse ilişki daima sağlıklı olur aynı o kişilerin kendisi gibi. İnsani insan yorar, hasta eder. Hep arkadaşlar veya aileler karışınca ve akıllarına girince kalp ve beyin farklı çalışmaya başlar. Bunun en önemli formülü, her şeyi beraber konuşarak yalnız yapmak ve cözmek, her şeyi ve herkesi ilişki dışında bırakmak.
10 YorumlaBekarlar, kadın için evlilik çok fazla sorumluluk istiyor. Erkeklerin de çoluk çocuk ev giderleri derken çalışma temposu daha da artıyor geçim derdine düşüyor ve iki tarafta erkenden çöküyorr🤷🏻♀️
10 YorumlaSenin için huzur neresiyle orası sağlıklı eğer huzuru eşinde bulursan ne mutlu sana.. Eğer bekarken huzurluysan evliliği arama :)
10 Yorumla- 1 ay
bekarlarin akil sagligi bozuk
evlilerin fiziksel sağlıgi bozuk
zaten bu ülkede saglikli bireyler cok az toplumun genel sagligi bozuk10 Yorumla - 1 ay
Bence kişiye göre değişir ya ben boşanmışlar diyorum hem koca derdi yok hem mesleğin paran var en iyisi vallaha
11 Yorumla - 1 ay
kendisine iyi bakan, öfke kontrolü iyi olan ve özellikle sabırlı olan sağlıklıdır evlilik ya da bekarlıkla alakalı değil bence
10 Yorumla - 1 ay
Evliliğin ya da bekarlığın kalitesine göre değişir ahdnjf
20 Yorumla - 1 ay
Evliler ve bekarlar diye ayrım yapmak degilde. Mutlu bir ilişkide olan kişi ruhen sagliklidir doye dusunuyorum.
13 Yorumla- Soran1 ay
Bu güzeldi çok güzel yorum 🥰
- 1 ay
Tesekkur ederim😊🌼
- Soran1 ay
Rica ederim ☺
- 1 ay
Ruhu bekar olanlar kalbinde insan yoksa mutlusun varsa geçmiş olsun.
10 Yorumla - 1 ay
Evliler sağlıklı bence. Hayat birlikte ve dayanışma ile çok daha kolaydır.
10 Yorumla Bekarken saçlar siyah evliyken saçlar beyaz olur 😆
10 YorumlaEvli olupta sağlıklı olan birey pek fazla göremiyorum 😂😂😂
10 YorumlaEvlilerin ilişki durumuna bağlı daha sağlıklı olmaları
10 YorumlaEvliler evliligim durumuna gore daha sagliklidir bence
10 Yorumla- 1 ay
Ruhen bekarlar bedenen evliler olabilir eşi iyi bakıyorsa 😂
10 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)1 ay
Hiç biri, fakat bekar erkeklerin az da olsa şansı var. Kadınlarda ise fiziksel sağlık her halükarda mümkün fakat ruh sağlığı imkansız gibi bir şey...
10 Yorumla - 1 ay
Karisi guzelse ne isivar duagun evide dugun senin evinde gir oyna cik oyan karin cirkinse ne isin var ölü evinde ölü senin evide gir oyna cik oyna (burada guzel ve cirkin dusunce anlaminda soylenmistir)
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Bu test edilmiş. Mutlu olan evliler 😅 ikinci sirada bekarlar geliyor
10 Yorumla Evli ve mutlularsa aralarında karşılıklı saygı sevgi sadakat varsa evliler daha mutludur ama kötü bir evlilik varsa ya da pasif bir evlilik bekarlar daha mutludur
10 Yorumla- 1 ay
Gerekeni yapan
11 Yorumla- Soran1 ay
Yoruma bak ya gıcık🤗😂
Sağlık & Diyet konusunda 340 cevap paylaştı. Sağlıklı insan evladı kalmadı memlekette ddjdj
11 Yorumla- Soran1 ay
Kesinlikle öyle 😂
- 1 ay
Evliler evlenince varil gibi..
18 Yorumla- Soran1 ay
Ayyy çok tatlı yorum cansın ya🤗🥰☺🤣🤣🤣🤣😂😘
- 1 ay
Realist yaklaştım 😂😂🤏🏻 teşekkürler 🎈🦋🙏🏻
- Soran1 ay
Valla o kadar güzel geldi off yemek üstü bol köpüklü kahve gibi 😂🥰☺ımmmm miss
- 1 ay
😂😂🤣🤣
- Soran1 ay
Hep gül Malefizim benim 😂🤣🥰
- 1 ay
Bilmukabele çok teşekkür ederim 😂🙏🏻🦋
- Soran1 ay
Rica ederim hayırlı geceler güzel hafta sonları🥰💃🌹😇
- 1 ay
🧚🏻♀️👍🏻❤️🦋🦋🦋
Sağlık & Diyet konusunda 320 cevap paylaştı. Her ikiside sağlık yaşamayı bilene
11 Yorumla- Soran1 ay
Kesinlikle çok doğru
İkiside sağlıklı değil emin ol 😀😀😀
14 Yorumla- Soran1 ay
Bu güzel di işte 😂
- Soran1 ay
Rica ederim ☺☺
- 1 ay
Evliler daha sağlıklı bence istedikleri zaman seks yapabiliyolar. E daha nolsun
10 Yorumla - 1 ay
Zit karekterliye raslayan evliler kafayı yemiş:)
10 Yorumla - 1 ay
Kesinlikle bekarlar. Evliler birey olarak hareket edemez. Özellikle kadın devamlı kısıtlanan taraf
10 Yorumla - 1 ay
Eğer partnerin ile ruh ikizi isen gençleşmemek gibi bir ihtimalin yok.
10 Yorumla - 1 ay
Zihinsel ve duygusal anlamda bekar olmanın avantajını her zaman yaşadım ve yaşayacağım..
00 Yorumla Bekarlar daha sağliklı
20 Yorumla- 1 ay
Bekarlar. sprumluluk daha az.
20 Yorumla - 1 ay
Bekarlar iyidir. Evlilerden hayır gelmez
20 Yorumla - 1 ay
Bence borcu olmayan daha sağlıklı
10 Yorumla - 1 ay
Bence bekarlar 🤔
11 Yorumla- 1 ay
Sen evlisin unuttun mu beni neden eklemedin detaylar kısmına evli olarak birde bekarlar diyor ben sana ne dedim bekarlık yok 3 aydır evliyiz halen bekar gibi annenin evine gidiyorsun alış artık
- 1 ay
Evliler bence 😄
10 Yorumla - 1 ay
Bekarlar tabiki
10 Yorumla Evliler daha sağlıklı bence
10 YorumlaEvliler daha sağlıklı bence
10 Yorumla- 1 ay
Mental sağlığını koruyanlar
10 Yorumla - m1 ay
Bende çok fark olmadı ya
11 Yorumla Hem evli hem bekar kalmadigimiz icin bilemeyiz
10 YorumlaDoğru insanla karşılaşanlar ya da yaşayanlar
10 Yorumla- 1 ay
Bekarlar dicemde nasıl diyimki gördükçe böyle
14 Yorumla- 1 ay
Aynen bu sitedeki abazalari grnce insanın fkri değişiyor admlar yokluktan kafayı yemiş hepsi🤭
- 1 ay
Hemde ne yemişler
- 1 ay
Hpsi salk evlnme teklifi bile edn vr 😂😂
- 1 ay
Hepsi demeyelim bazıları diyelim ben iyi insanlar da tanıdım
- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi