Gizli Üye(30-35)1 yılYaklasik 1 yil evlilikten sonra bosandim. Dogru oldugunu dusunuyorum. Turk kadini icin bu ataerkil toplumda evlilik delilik. Disarda calis eve para getir, yemek temizlik yap, ev hanimi ol ayni zamanda, cocuk varsa ona bak annelik yap, bir yandan ozenli bakimli guzel gorunmeye calis ve daha sayilmayacak kadar cok sorumluluk. Erkekte anca eve para getirsin daha da sorumluluk almasin. Kadinin calistigi durumda erkegin getirdigi paranin hukmu bile kalmiyor zaten.
Bende bu durumlardan sıkıntı yasadigim icin bosadim. Evlenmeyi de pek dusunmuyorum buyuk konusmayayim ama. Ben ve ailem bunca emegi, beni bututmelerini bir erkegi hem maddi anlamda beslemek hemde manevi hizmet anlaminda beslemek icin vermedik. Ailem beni bunun icin yetistirmedi. Bende bunun icin dirsek curutmedim okullarda, masa baslarinda.
Gunumuzdeki kadin profilini guclu kadin diye yutturuyorlar ama gercek su ki kadin erkegin bedava iscisi olmus durumda. Erkek parani yesin, hizmetini yesin. Sen kadin olarak ona es ol, maddiyatta destek ol, evini cekip cevir yuva yap. O senden maksimumum fayda gorsun ama sen kadin olarak erkekten hicbir fayda saglayama.
Turkiyedeki evliliklerde, ozellikle kadinim calistigi evliliklerde erkegin hicbir hukmu varligi kalmiyor. Erkekte bunu ben sadece işe gider calisir gelirim kafasiyla yapiyor baska da sorumluluk almiyorsa kadinin para kazandigi takdirde erkegin gercekten varligi olsa ne olmasa ne. Varligida yoklugu da bir oluyor zaten.
Bosandiktan sonra ilk yurtdisi deneyimim oldu. Şok gecirdim. Oturdum agladim. Bizim erkeklerin yapmadığı, gocundugu, kadin isi gordukleri, biz calisiyoruz ya yoruluyoruz naralariyla cogu ise el surmeyi reddettikleri durumlar avrupali adamlarin hayatinin bir parçası. Bizim beyler yapsin diye kendimizi yirttigimiz seyler adamlarin dünden sorumlulugu oluvermis.
Adamlar cocuk bakiyor, ev islerinde destek oluyor. Parka gittigimde anneler yerine baba yogunlugu gordum. Nasil ilgilendiklerini gordum. Ev icinde de gordum. Kiz arkadasimin esi yabanci onun vasitasiyla gitmistim zaten. Bu adamlarda calisiyor ha. Ama bizde bir tek nazli turk erkekleri calisip cok yoruluyor kiyamam.
Ulkedemizdeki evlilik anlayisi da kadinin kasi gozu hatirina, oluyorum askindan masaliyla degil zaten eve para getirsin, duzen kursun, yemegi onume koysun, zevkten 4 kose olarak cocuk yaparim ama ilgilenmem annesi baksin diyerek evlilik yapiliyor zaten.
Ben bu sitede bile cok gordum bekar olmanin en zor yani ev isleri diyen erkekler. Bunun icin evleniyorlar zaten. Kizlarda kosa kosa gidiyorlar. Ben farkli olur sanmistim olmadi. Deneyimlemeye de gerek yokmus. Mis gibi meslegim var, param var. Elin ogluna maddi manevi hizmet etmek icin gelmedim dunyaya. Cocuk olmadan da ayrıldım.
Konustum ettim olmadi. Gel destek ol dedim olmadi. Gorev verdim olmadi. Bay bay o zaman yapacak bir sey yok. Kendine hizmet edecek baska en*yi bulut zaten. Bu ulkede evlilik delisi olan cok hatun var.
Guclu kadinim naralariyla erkegine maddiyat ve hizmet destegi sunmaya merakli da cok hemcinsim var. Bulur bir tanesini. O kadinin parasini da yer hizmetini de. Benim emeklerim bu kadar bedava degildi, olamazdi. Ailemde bende beni bu konuma bir erkegi pispislamak icin getirmedik. Ya hic evlenme. Ya da evlenirsem o da bu ulkeden olmaz.
61 Yorumla- 1 yıl
Akıl var mantık var iki kişi eve para getiriyorsa iki kişi evi çekip çevirir.
Herkesin görevi olur böyle işler.
Çocuğu tek mi yaptık ki tek anne bakacak mantıksız bir düşünce yapısı
Yeri geldiğinde babada elbette yardım etmeli
Eskiden erkek eve para getirir kadın evi çekip çevirirdi mantıken bakarsan bu doğru bir iş bölümü
Ancak günümüzde kadında çalışıyor artık erkekte ev işine yardım etmeli kaldıki kendi evinde yaşayan her erkek bunları yapmak zorunda evlenince kadına sorumluluktan sıyrılmak ne vicdana ne de adamlığa sığmaz.
Evi süpürmekle, sofra toplamakla, ütü yapmakla karı olunmuyor insan olunuyor.
Ama bizim ülkede bunu gel insanlara anlat ama yeni nesil böyle değil
En İyi Cevaplar
1 yılBu durum hem erkekler hem de kadınlar için geçerli bir noktada ama kadınların tüm dünyada çektiği sıkıntıları da düşünürsek kesinlikle doğru. Bunlar öyle yorumlardaki kivi kişilerin beklentileri ile alakalı bir durum da değil. Hiçbir kadın evlendiğinde direkt olarak görevlendirilmiş hissetmek istemez. Şöyle özetleyelim;
Gelişmemiş bölgelerdeki geleneksel evlilikleri saymıyorum bile çünkü onlar tamamen görev algısı üzerine kurulu ancak hiçbir kadın çocuk büyüteceğim diye kariyerinden vazgeçmek istemez. Hiçbir kadın görevleri var diye sosyal hayatından vazgeçmek istemez. Evliliği paylaşmak yerine görev usülü yürüten insanlar yüzünden kadınların evliyken daha az mutlu hissetmeleri ve hatta mutsuz hissetmeleri çok doğal. Benim en büyük hayallerimden birisiydi, artık her ne kadar uzak bir hayal olsa da yeni doğan çocuğumuz gece ağladığında eşimi, annesini uyandırmadan ben kalkıp, besleyip, sonra müzik eşliğinde uyutmak. Bu sayısız gece yapabileceğim şeylerden. Ertesi gün işe gitmek zorunda kalsam dahi. Biten evliliğimde yaptığım şeylerden birisini de örnek vereyim; eski eşime “Her cumartesi temizlik yapalım ama iş planını sen yap. Gerekirse bana en ağır işleri ver, fark etmez” demiştim. 2 haftada 1 çarşafları zor değiştiriyorduk. Gel birlikte yapalım dediğimde gelmiyordu. Ben ona göre Kayadere olarak daha serbest bir işte çalışıyordum ki hayatta gömlek filan ütülemem. Şu an evimde ütü bile yok. Kaş kere gömleğini ütülemişimdir işe gidecek diye.
Bazı insanlara da yaranamazsınız, ayrılırsınız, esas o zaman mutsuz olurlar. Özetle şu ki bir kadının hayatındaki kişi onu kendisine denk görüyorsa ve her şeyi onunla paylaşmaya çalışıyorsa o kadının mutsuz olabilmesi için kendisiyle ilgili sorunları olması gerekir. Burada da benim toksik insan magnetim çalıştığı için benim yaranamamış olmam tamamen absürt örneklerden birisidir.10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılBir kadının bekarken mutlu olması iyi bir babasının olmasına bağlı 👍 babası iyi olan bir kadın zaten evlilik hayatındada mutlu olur çünkü iyi bir babası olduğu için iyi bir koca seçme konusunda babasından örnek alır. Aile evinde sıkıntı yaşayıp kurtuluşu evlilikte arayan bir kadın zaten ne bekar ne evli kolay kolay mutlu olamaz.
49 Yorumla- 1 yıl
=))
O zaman en iyi cvp için şimdiden teşekkür ederim. - 1 yıl
Gizem katmak istedim 👍👍
- 1 yıl
Kedilerimi gördün mü?
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Bekarlar da istediği gibi birisi olursa evlenme peşinde. İstediğini bulamadığı için mutsuz. Evliler yanlış tercih yaptıysa mutsuz. Ayrıca özgürlükleri kısıtlanmışsa mutsuzdur. Yani bulunduğu ortama göre değişir.
22 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır doğru değil
21 Yorumla- 1 yıl
neden
Gizli Üye(25-29)1 yılŞöyle bir şey okumuştum, Türkiye'de çoğu kadın kendi evim olsun diye evleniyor. Bu o kadar doğru ki, kadınlara ayrı eve çıkıp kendi düzenini kurma imkanı ver çoğu evlenmez, bunu yapabilenler de zaten evlenmiyor. evlenip mutlu olanı çok az, hem kocanın kahrını çekiyorsun hem onun ailesinin akrabalarının kahrını, evlilik kadına bindirilen bir yük, tüm ev işleri çocuk bakımı her şey sana bakıyor, bir de çalışıyorsan her şey 2 katı daha zor. Zaten çoğu erkek aşkından öldüğü için evlenmiyor, evi çekip çeviren olsun önüme yemek konsun çamaşırım yıkansın bana annem gibi bakacak biri olsun diye evleniyor, Azıcık aklı olan mantık yürütebilen kadın bu oyunlara kanıp evlenmez, Bekar kadının kafası rahat olur, çevresinde sürekli onu eleştirmek laf söylemek için hazırda bekleyen kaynana görümce elti gibi insanımsılar olmaz. İstediğin gibi yer içer gezersin sporunu yaparsın özgürce istediğin hayatı yaşarsın, bu özgürlüğü ve mutluluğu tatmış kadın da kolay kolay evlenmez.
32 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu kadar uzun yazıp da kadının evlilikte uğradığı fiziksel psikolojik şiddeti yazmayı unutmuşum, boşanma aşamasında öldürülen kadınları da.. Bir sorun olsa boşanıp kurtulayım desen kurtulamıyorsun da öl. dürüyorlar, evliliği zaten düşünen biri değildim artık hiç sıcak bakmıyorum.
1 yıl
Bekar kadınların evli kadınlara göre daha sağlıklı ve mutlu olduğu konusundaki iddialar, bireyin yaşam tarzına, çevresine ve kişisel tercihine bağlı olarak değişebilir. Bazı araştırmalar bekar kadınların daha özgür oldukları için kendilerini daha bağımsız ve tatmin olmuş hissedebileceklerini öne sürerken, evli kadınlar ise sosyal destek ve duygusal bağlılık sayesinde daha mutlu ve sağlıklı olabiliyor. Yani, mutluluk ve sağlık durumu kişiden kişiye değişir. Önemli olan bireyin kendisini nasıl iyi hissettiğidir, evli ya da bekar olmasına bağlı değildir.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle doğru, hatta evlenmeden hayatını devam ettiren yaşı olan kadınlara hayranım ve onları tebrik ediyorum bunu da onlara söylüyorum. Evlilik değil evlenmemek başarı bu ülkede kadın için. Gidip kimsenin kölesi olmuyorlar neden sağlıksız ya da mutsuz olsunlar helal olsun👏
20 Yorumla
1 yılMutluluk tamamen kişinin kendisiyle ve beklentileriyle alakalı bir durum. Evlilik veya bekarlık kimseye mutluluk ya da mutsuzluk getirmez. Ben bekarken mutluysam , evliyken de mutlu olurum hatta evlenip boşanınca da mutlu olurum. Mutluluğumun anahtarını kimseye teslim etmem.
10 Yorumla
1 yılKısa süreli mutluluk olabilir. ama uzun sureli bu imkansız bence şehir efsanesi ya da sıra dışı yaşam tarzı olan feminist bir bireylerin uydurması olabilir. Normal bir kadın erkeksiz mutlu olması imkansız. Kadınların mutluluk kaynağı biz erkekleriz erkelerinde ebetteki kadınlar bir daha söylüyorum bu tezim sadece normal erkek ve kadınlar için geçerlidir.
10 Yorumla
1 yılBence evlenmek güzeldir ama doğru kişiyle Allah doğru kişilerle evlenmeyi hepimize nasip eder inşallah
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEn mutlu kadınlar evli ve çocuklu olanlardır. Sonrasında evliler ama çocuksuz olanlar en sonda ise bekarlar yer alır. En mutlu erkekler evli çocuksuz olanlar sonra bekar erkekler en sonda evli ve çocuğa bakmak zorunda olanlardır. Yani evliler her zaman daha mutludur. 😉
Bazı sayfalar sırf özgür kadın vs diye diye yalan bilgi paylaşıyor iltimat etmeyiniz.
10 Yorumla
1 yılEvet
Evlilikten ne hayır gelcek nüfus arttirmaktan başka
Ancak nüfus durursa dünya gelişmez ilerlemez kiyamet olur
Nüfus ne fazla artmalı ne de az olmalı
Nüfusa bağlı dünyanın sona erip ermeyecegi10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 679 cevap paylaştı.
1 yılDeğişir, bazı insanlar icin yalnizlik zordur. Kisisel kusurlari birbirlerini icin problem olmayan ya da tahammül seviyesinde ciftler bekar birine birine göre daha mutlu olabilir fakat bu insanlar binde bir falandir.
10 Yorumla Olabilir🤷🏽♀️ ama yalnızlık da yorar ki insanı? Yine de bana kalırsa evlenmek iki taraf için de büyük bir sorumluluk, bi de çocuk olursa.. genellikle de çocukla ilgilenen kadınlar oluyor o yüzden olabilir, ama şimdi erkekler de daha fazla çalışmak zorunda mı kalır? Bilemiyorum
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBence net öyle. Kendilerine daha çok değer veriyorlar. Basanmislar da daha mutlu erkek yoksa mutluluk geliyor. Hep kafelere gidip güzel güzel giyiniyorlar. Evliler gün e gidiyor ancak yani çoğunluk
20 Yorumla
1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum hiç. Böyleyken daha mutlu gibiyim. Kendime yetebiliyorum. Yanlış kişiyle evlenip mutsuz olmaktansa yalnız kalıp bekarlığımı yaşarım çok daha iyi.
21 Yorumla- 1 yıl
Doğru bence de
Güncellemeler kısmında tum detaylara yer vermişsin. Bekarken sahip olduğu bu koşullar, evliykende surdurebilirse kadın yine mutlu olur. Ama erkeklerin hoşuna gitmiyor, kısıtlamayı seviyorlar.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl32 yaşındayım. Evlenmedim. Ama görünen o ki ben de artık evleneceğim. İş ciddiye bindi. Evlilik hem istiyorum hem istemiyorum. Gayet mutluyum. Herkes beni 24 ya da 25 yaşında sanıyor. Minyon da değilim. Boyum 176. Hiçbir sağlık sorunum yok.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılTürk kültüründe maalesef evliliğin yükü de, çoluk çocuğun yükü de kadının sırtında. Onun için muhtemelen doğru bir tespit.
30 Yorumla
1 yıle herhalde başında durmadan iş yapmasını bekleyen biri ya da ekstra akraba topluluğu yok
10 Yorumla
1 yılDoğru olduğunu düşünüyorum lakin her kadın kendi bebeğini sevmek ister. Annelik içgüdüsü olarak bazen kötü hissedebilir.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı. Bence yanlış çünkü gerçekten seven adama denk gelen kadınlar kadar mutlularını görmedim ben
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBekar kadınlar meme kanserine daha çok yakalanıyor çocuk yapmadıkları için 😉
112 Yorumla
Cevap sahibi1 yılDoktorum ben ondan söylüyorum
Cevap sahibi1 yılBirilerini kandırmıyorum ki zaten ne biliyorsam onu söylüyorum. Ne diye böyle boş bir cümle kurdun anlamadım doğrusu
Cevap sahibi1 yılBelki de doktorum derken yalan söylüyorsundur
Cevap sahibi1 yılMadem öyle neden kimseyi kandirmayalım diye boş bir yorum yapıyorsunuz
Cevap sahibi1 yılŞunu unutma nice gizliler vardır ki açıklardan daha hakkaniyetli konuşur. Gizli hesap olmayışını kullanarak mı kendini temize çıkarmaya çalışıyorsun?
Cevap sahibi1 yılSırf gizli hesap değilsin diye insanlar sana tapsın istersen ne dersin?
Cevap sahibi1 yılNeyse boş ver, gereksiz yere tartışmanın bir anlamı yok hanımefendi. İyi günler diliyorum
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evli kadınlarda yaptıkları her şeyi zorululukmuş gibi algılayan bir düşünce sistemi olduğu için bekarlar daha mutlu hissediyor olabilir
10 Yorumla
1 yılTürkiyede bekarların 40, bazı evlilerin 3 er kocası var.. ona göre hesapla, şansı daha fazla tabi
10 Yorumla
1 yılİkisi de farklı düşünüyor şu an 😂
Çünkü evliye bekar olmak , bekara evli olmak mutlu ettiğini sanıyor 🙂10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılDoğru boşanma gibi bir derdimiz olmadığı için öldürülmüyoruz
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılOlabilir... Evli kadının sorumluluğu çok fazla
20 Yorumla Doğrudur, daha bağımsız ve huzurlu olduğumuz için mutluyuz
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl30 yaşındayım bekarım, bunca özgürlüğüm maddiyatim refahim varken neden evleneyim mesela?
Evlenip çocuk dogursan cocugun bu ülkede guvenligi yok , hayvan sahiplensen onlar bile şiddet görüyor. En iyisi bu lanet olasica dünyadan yasayacagini yaşayıp çekip gitmek
22 Yorumla
1 yılDoğru ve evli, hayat enerjisi az kadınları görünce evlilik gözümü korkutuyor
20 YorumlaTamamen evlendiği insanla alakalı bir durum ama tc erkegiyle evli çoğu kadın mutsuz zaten😅
22 Yorumla- 1 yıl
Son zamanlarda yaşananlardan sonra
tüm kadınlar biz erkeklere ne söylese haklı - 1 yıl
@Hasan-ARSLAN Hangi yaşananlar?
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılBence fazlasıyla doğru, boşuna bekarlık sultanlık dememiş adamlar
20 Yorumla Doğru ama evliliğide doğru insanla yaptığın zaman o da güzeldir diye düşünüyorum
20 Yorumla
1 yılben katılıyorum buna ama aile evindende ayrılmış yalnız kadın en mutlusu bence
20 Yorumla
1 yılDeğişir bence nasıl bir evlilik yaptığına bağlı😂
20 Yorumla
1 yılYanlış. Öyle zannediyorlar ama her yalnız kaldıklarında bunalıma giriyorlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Bekar kadını bilmem ama bekar erkek evli erkekten daha mutludur:)
10 YorumlaTanıdığım bekar kadın var. Hiç mutlu ve sağlıklı değil
10 Yorumla
1 yılYalan bu. Evlilere bakıp iç geçiriyorlar. Berbat bekarlık.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
1 yılTâbi ki çünkü daha az yorulmuş ve yıpranmış oluyorlar...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
1 yılBekârlar da evlenince evlilerin durumuna düşmüyomu❓
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Bir erkek olarak bence evli kadınlar daha mutlu olmalı ama erkekler maalesef
10 Yorumla
1 yılHikaye bi erkek yatakta iyise kadın her daim mutludur
10 Yorumla
1 yılYa ne olacaktı başka. Bekar erkeklerde aynı. Boşuna bekarlık sultanlık demiyorlar 😀
10 Yorumla
1 yılYav inanmayın böyle şeylere. Evli olup mutlu olan da var.
10 YorumlaYöneticiler gibi... Daha fazla stresli ama daha zengin😂😂
10 Yorumla
1 yılYani kişiden kişiye değişebilir ama doğruluk payı olduğuna inanırım
10 Yorumla
1 yılEvli kadnlar hersyimizi kocamzla paylastgmz içn dogrudur
10 Yorumla
1 yılBu araştırmayı yapan ibiiinelerle birisi beni tanıştırsın söyleyecek iki söz çift sözüm var
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Doğru tabi geziyorlar, susleniyorlar adam kaprisi yok..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılErkeksiz hayat her daim mutluluk veriyor doğrusjdkd
17 Yorumla- 1 yıl
Siz zaten evlenmeyin kocalariniza yazık etmeyin
- 1 yıl
@mustafacan1321 bence hayatıma yazık etmeyeyim haklısın
- 1 yıl
Aynen kendine de karşı tarafa da yazık etme
- 1 yıl
Adamın görüşünü neden siliyorsun
- 1 yıl
@mustafacan1321 senden onay mı alacaktım? Ahlaksızlığa yer yok.
- 1 yıl
Hayır tabi ki okumadım ne yaziyordu
- 1 yıl
Bildirim geldi baktım yorum yom ondan sordum
- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılŞahsım adına söylüyorum, doğru bence.
Ve erkekler için de aynısı geçerli olabilir.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 836 cevap paylaştı.
1 yılDoğru diyen kadınların %98’inin önümüzdeki 10 sene içinde evlenmiş olacak olması shkdkk
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDoğrudur. Bekar erkekler de evli erkeklerden daha mutlu. Ne diyorlar, "Evlilik kale gibidir..."
10 YorumlaTabikide... Çok çok mutlular
43 Yorumla
1 yılBabam ya evlenir evden gidersiniz ya da bu evde kalacaksiniz demisti ayri eve cikmam imkansiz evde rahatim yok evlenicem yakinda inşallah ugurlu guzel gelir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİstatistikler her yere çekilir çok şey yapmamak lazım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Bence tam tersi ama dengini bulan evli çiftler için diyorum
10 Yorumlayanlış erkek bi ömür mutsuzluğa mahkum edebilir doğru erkek bekar kalmamış olmamaya sükür ettirebilir
20 YorumlaBunun araştırmasını yapmaya gerek var mı sizce evli çoluk çocuk sahibi bir kadın bekar bir kadınla aynı olabilir mi
20 YorumlaAraştırmanın linki nerde peki? Ortada bir kaynak göremiyorum.
Bekâr kadınların kendilerini avutmak için uydurduğu bir araştırma olabilir.10 YorumlaYanlış evlenen kadınlar daha mutlu 🤣
16 Yorumla- Devamını Gör (89)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat