Selam.. O klasikleşmiş söz sanırım gerçek oluyor. Gerçekten de "Bekarlık sultanlıktır" tezinin doğruluğu yapılan bir araştırma ile ortaya konulmuş Ancak bu tez kadınlar üzerinde daha fazla geçerli..
Londra Ekonomi Okulu davranış bilimleri profesörlerinden Paul Dolan The Guardian ile yaptığı röportajda araştırmanın sonuçlarını açıklamış. Edindiği verilere dikkat çekerek evlenmemiş, evlenmiş, boşanmış, ayrılmış ve dul bireylerin keyif ve ıstırap seviyelerini karşılaştırmış..
ARAŞTIRMA SONUCUNA GÖRE: EVLİLİKTE KARLI ÇIKAN ERKEKLER. ÇÜNKÜ EVLİLİK EN ÇOK ERKEKLERE YARIYOR Sonuç; Sonuçlar, evlenmemiş olanların mutluluk seviyesinin evli olanlardan daha yüksek olduğunu göstermiş.. "40 yaşında yalnız ve çocuğu olmayan bir kadının doğru insanla tanışmayı ve bir şansı olması beklemesini görürsünüz. Ama hayır, belki de yanlış insanla tanışacak ama bunu da değerlendirecek. Belki de onu daha az mutlu ve sağlıklı yapan bir adamla tanışarak daha erken ölecek."
"EN SAĞLIKLI VE EN MUTLU KADINLAR, EVLENMEMİŞ VE ÇOCUĞU OLMAYAN KADINLARDIR" "Erkekler daha az risk alırlar, daha fazla para kazanırlar ve daha uzun yaşarlar. Kadınlar ise daha fazla sıkıntı yaşarlar. En sağlıklı ve en mutlu kadınlar evlenmemiş ve çocuğu olmayan kadınlardır."
"Evli insanlara ne kadar mutlu oldukları sorulduğunda, eşleriyle aynı odada oldukları zaman mutlu olduklarını söylüyorlar. Ama eşleri yanlarında değilken tam bir facia. Aynı insanları zaman içerisinde gözlemleyerek edindiğimiz verilere göre şunu söyleyebilirim; eğer erkekseniz kesinlikle evlenmelisiniz. Ama kadınsanız çok da kendinizi sıkmayın."
Araştırma sonucu bu şekilde arkadaşlar. Konun özeti son cümlede saklı..
"Eğer erkekseniz kesinlikle evlenmelisiniz. Ama kadınsanız çok da kendinizi sıkmayın."
Peki sen bu görüşe katılıyor musun. Gerçekten evlilik yapmayan ve çocuksuz kadın daha mı mutlu dur? (Kişisel fikrim: Sonuna kadar katılıyorum. Hemde çok mutludur. Bekarlık sultanlıktan öte tek başına başkanlık rejimidir. :)
Bu önermeye hiç katılmıyorum. İşim itibariyle yıllarca kariyer yapmış birçok kadınla birarada bulundum. Yillarca ayni odayi paylastigim benden yasca buyuk birçok kadınla bu konuyu konuştum. Söylenilenin tam aksine bekar oldukları için mutsuz ve agresiflerdi. Dıştan ne kadar güçlü ve bağımsız imaj çizseler de iç dünyalarında öyle degillerdi.
Doğru insanla evlendikten sonra bir kadının mutsuz olması zordur. Insan hayat arkadaşına ihtiyaç duyar. Bir kadin yaradılışı gereği daha çok ihtiyaç duyar. Bunu ne anne babası ne de evcil hayvani veremez.
"Eğer erkekseniz kesinlikle evlenmelisiniz. Ama kadınsanız çok da kendinizi sıkmayın."
Son cümleden yola çıkarak Zaten toplum kadın-erkek ilişkilerinin özü de bu yönlü özellikle Türk toplumunda hiçbir kız annesi ya da babası, kızıma bir kısmet bulayım diye sağa sola bakmaz Tam aksine gelişir olay. Yani Erkek annesi ya da babası biranönce şu oğlanı eversek telaşındadır hep😊
Katiliyorum. Hele bu zamanda en cok erkeklere yariyor evlilik. Eskiden bir tek ev gecindirme sorunlumluklari vardi simdi onu da yapmiyorlar. Nasil olsa kadin calisiyor. Evde de yine isleri kadin yapiyor. Birseye ellerini surdukleri yok. Cocuga da kadin bakiyor. Erkekler parazitten baska birsey degil. Kopek alip besleseniz daha iyi hanimlar. En azindan daha sadik olur size. Evlenen salaktir evlenmeyin sakin.
Ya yuru git surdan. O kadar da degilmismis. Bu ulkede dul kadinlar bile evlenmiyor kocalarinin maasini alip oturuyorlar farkindaysan. Maddi acidan rahatsa evlenmesine gerek yok kadinin. Ne diye itin kopegin kahrini ceksin? Sanki eski erkekler gibi kariniza sahip cikiyorsunuz her ihtiyacini gozetiyorsunuz. Ancak maddi durumu cok iyi olan, kadin parasina ihtiyaci olmayan bir erkek olursa evlenilir. O zaman kadin cocuguna da bakar evinin isine de. Anladin mi?
Ne yapalım dul kadınlar evlenmiyorsa? Şu yorumun o kadar boş ki anlatamam. Siz para için mi evleniyorsunuz? Senin evlilik tanımın tamamen yanlış, onu düzelt. Sen herkesi çevrendekiler gibi go_doş mu sandın karısına sahip çıkmayacak? Sende haklısın ama şimdiki kadınlar da eskisi gibi sadık kalmıyor kocalarına. Gözün var kulağın var kadın parasına ihtiyacı olan biriyle evlenmezsin olur biter. Ama bu çirkin laflarını kendine sakla. Evlilik bir ömür birleştirmekse eşler her alanda destek olacak birbirine başka yolu yok.
Siz cocuk dogurmasi evde hizmetcilik etmesi icin evleniyorsaniz kadin da para icin evlenir. Hem onlari yapip ustune bir de calisip elin ogluna para mi yedirecekti? Boyle bir durumda erkek parazit olur zaten. Kim kime destek oluyormus?
Erkeklerle muhatap olan biri degilim merak etme. Hemen kac erkekle muhatap oldun diyip aklin sira baska sifat yakistirmaya calisiyorsun. Bu da senin karakterini gosteriyor zaten. Soyledigim tipteki erkekler su sitede bile mevcut. Cevremde olmasa da heryerde var olduklarinin farkindayim.
Sen bir defa herkesi genellemeye koyamazsın. Evlenen herkes çıkar için evlenmiyor maalesef, evlenenler olabilir ama herkes değil. Kadının çalışıp evine para getirip destek olması erkeği parazit durumuna düşünmüyor. Kadın çalışmak zorunda değil ama çalıştığı zamanda böyle bir durum ortaya çıkmıyor.
Senin demene göre sadece erkeğin çalışıp kadının çalışmadığı durumlarda kadın parazit durumuna düşüyor öyle mi? Erkeğin parazit durumuna düşmesi için sadece kadının çalışıp evde erkeği bakması gerekir, ki bu durumda bende böyle bir erkeğe parazit derim. Böyle bir genelleme yapman için bütün erkekleri tanıman gerekiyor mantıksal olarak. Sana burada sıfat yapıştırmaya çalışan yok ayrıca. Sen benim karakterimi iki kelamla bırak çözmeyi tahmin bile edemezsin.
Kadin hem calisip hem de evdeki butun islere yetismeye calisip hem cocuk bakarken erkek sadece ise gidip gelip yan gelip yatiyorsa burada parazitlik vardir. Kadinin disarda calismadigi durumda zaten evin duzeni ve cocuk bakimiyla ugrastigi icin parazir olmaz. Ayni isleri parayla baskasina yaptirmaya kalksa dunyanin parasi cikar ortaya. Kadinin sorumlulugu 2 katina cikarken erkegin sorumlulugu yariya dusuyor. Bir kadin neden kabul etmek zorunda olsun bunu?
Ben sana sadece erkekler çalışsın başka bir şeyi yapmasın demiyorum. Hayat müşterek eşler her alanda birbirine yardım etmeli zaten ya çocukta ya da ev işinde, bu farketmez. Önemli olan baştan bunları konuşup anlaşmak. Senin üslubun çok yanlış "evleneceğinize evde köpek bakın" ne demektir? Evlilik gibi kutsal ve ciddi bir müessese için nasıl böyle konuşabilirsin ki? Ayrıca inanan her müslüman evliliğin sünnet olduğunu bilir. Senin dediğin gibi olursa herkes evlenmezse toplum her yönden yozlaşır başka hiçbir şey olmaz. Üslubun yanlış, biz erkekleri bu şekilde yargılaman kabul edilebilir değil, kendimi sorguladım bir an "acaba bu hanımefendiye ben birşey mi yaptım?" diye
Kopek beslemekten kastim erkeklerin kadinlari korumaktan cok zarar vermeleri ve sonunda da aldatmalari. Kopek bile simdiki erkeklerin cogundan daha iyi guvenlik saglar ve daha sadiktir.
İş aldatmaya ve sadakâtsizliğe gelirse çok tartışırız.. dediğin tiplerden her iki cinste de var samimi söylüyorum. İstisnalar her zaman ve olacaktır da, ben aslında konuşurken kendi adıma ve benim gibi olanların adına konuşuyorum. Yani aldatma, sadakâtsizlik ihanet vs. benim lügatımda yok mesela. Olmaz da
Ben soyleyecegimi soyledim. Goruste belirttigim gibi bir evliligim olacagina evde kopek beslerim daha iyi. Bunlari bekleyen erkek anasinin kucaginda kalsin. El kizlari sizin anneniz degil karsiliksiz yapsin herseyi. Hadi gule gule
Allah seni bildiği yapsın. Türkçe konuştuğum halde yine anlaşamadık. Kimsenin senden bişey beklediği yok, biz erkekler kadın çalışmasın otursun dediğimizde de geri kafalı oluyoruz. Bence ne istediğinizi bilmeyenleriniz çok var.
Yeni nesil erkek musveddeleri once eski erkeklerin tirnagi olsun da bizim sizin annelerinizin tirnagindan daha fazlasi olmamiz sorun degil merak etmeyin. Erkegin adam oldugu yerde kadin da hanimefendidir.
Sonunda mantıklı konuştun.. bu dünyada adamların hepsi henüz ölmedi, yaşıyorlar kafayı takma. Eski erkeklerin tırnağı olmaya gerek yok direkt olarak özgün ve karakterli olmak varken.
Dert yok tasa yok. Geldin diyen yok gittin diyen yok. Neden o kadar ayakkabın varken yeni ayakkabı aldın diye soran yok kredi kartı ekstren neden bu kadar çok geldi diyen yok. Prensesler gibi yaşıyoruz işte 🙏
katılıyorum. sorumluluktan kaynaklı olsa gerek. malum toplumumuzda tum yuku kadın aldığı için... ama şöyle de bişey var eger doğru kişiyi bulursan çift olarak daha mutlu olunabilir. sonuçta insan sevdikleriyle anlam kazanıyor. tabi bunun için ruh eşini bulman lazım. ki evlilik her saniye saglamlaşsın. onun dışında gerçekten bir ömür biriyle zor. bu yolu yürümek herkesin harcı değil. nitekim gunumuz boşanma oranlarını görüyoruz...
B diyorum. Kadınların mutlu olması çok zor olduğundan, kendi mutluluğumuzla, keyfimizle ilgilenmeliyiz. Evli kadınlar, eşlerinin yanında farklı, yalnız kalınca farklı konuşmuş ve anket sonuçlarını etkilemiş gözüküyor. Yanlış seçimlerini evliliğe yüklemiş, sorumluluğunun arttığı düşünüldüğünde de eskiye özlemle bekarlık demiş olabilir. Bekarlara gelince, bana nasılsın diye sorulunca "bomba gibi" diyorum. "hiç sorma, kötüyüm" denilse, soranın ve yanıtlayanın enerjisi düşer. Hiç olmazsa "iyiyim" denilir. İleriye yönelik umutları canlı tutmak için.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
"Yapılan araştırmaya göre" lafına ayar oluyorum artık. herkes kıçından bişe uydurup araştırmaya göre diyo. Kıçındaki pireler arasında mı yapılmış bu araştırma. Zamanında da en çok sevişen kadın mutludur vs diye sözde araştırmalar vardı ama yeni nesil önüne gelene bayram şekeri gibi dağıtmayan eski nesilden nasılsa daha mutsuz. demek ki bu araştırmaların tersini uygulamak lazım
kadın değilim ama erkek olarak sunu söylerim kadına dünyada en cok yakışan sey anneliktir o minicik ağzıyla anne dediğinde eşimin gözlerindeki ışıltıyı görüyorum beni bile mutlu ediyor...
Bunu ancak evlenmiş boşanmış bir kadın bilebilir. Hiç evlenmemiş kadın, mutsuz olabilir evliliği tatmak istediği için. Ama evlenmiş boşanmış biri olarak şunu söyleyebilirim; evet evlilik aşırı bir yük, gereksiz bir yük... Sadece yalnızlıktan şikayet edilebilir ama bu yalnızlık da başka şeylerle doldurulur sonuçta.
Bu konu kadının çocuklarına bakarken kendine de bakıp bakmadığı, sosyal ortamlara girip girmediğiyle alakalıdır. Kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durumdur.
Kisiden kisiye degisir fakat yillarca yalniz yasamaktan mutluluk duyacagini sanmiyorum yani herkes yaninda bir sevdigi ilgili oldugu kisinin olmasini istemez mi
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Anketler > Yapılan araştırmaya göre bekar ve çocuksuz kadınlar daha mutluymuş. Sence bekar ve çocuksuz bir kadın olmak mutluluk sebebi mi?
En İyi Cevaplar