Var mı kullanıp işe yarayan bir yöntem yakınlarından da örnek verebilen versin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇekirdek, leblebi tarzı kuruyemişleri yanımdan ayırmadım, cidden büyük bir oranı dudak tiryakiliğiymiş bunu farketmiştim. Sakız da aşırı işe yarar ama beni çok acıktırıyor o yüzden ben kuruyemişten devam ettim.🌝
Normalde de çok kahve içerim ama canım sigara çektikçe aşırı sert kahveler içtim, kafein sanki nikotin isteğimi bastırıyor gibiydi ve içmedikçe, krizleri aştıkça kendim kendimi sürekli motive ettim, sıktığım parfüm ya da şampuan kokumu alt üst eden bir koku yoktu mesela artık ve bu dahi benim için başlı başına bir bırakma sebebiydi.
Öyle böyle derken 5 aya girdik şükür ki, 9 yıllık sigara defteri kapanmış oldu inşallah, ki tütün içen biriydim ve ciddi çok içen biriydim. Ben bıraktıysam kesinlikle herkes bırakır.🫡
Son tavsiye, Beyhan Budak'ın sigara bırakma videosu beni çok gazlamıştı ilk etapta, aşırı anlamlı gelmişti söylediği her şey.
Bu bir süreç, aşamaları olan bir süreç. İlk 2 hafta geçtikten sonra çok akıla gelmemeye başlıyor mesela, ara ara ansızın geliyor onu da artık aşmayı bildiğin için o kadar zor gelmiyor falan gibi...
Ebet bu kadar.🫡01 Yorumla- +1 yıl
Uu asıl önemli olanı azaltarak bırakmak diye bir şey yok, bir anda olmalı. Ben bir gün tek oturuşta art arda bir paketi bitirdim, diğerine geçtim falan derken, ki tütün içiyorum demiştim. Çok sigara içince gelen mide bulantısını tiksinti olarak kullandım, elimdeki tüm kartonları kırdım. Kafanda bitirmeyi bekleyince asla bitirmiyorsun, onu beklememek gerekiyor, sadece kendini kandırıp duruyorsun bu son paket diye diye...
En İyi Cevaplar
+1 yıl- Egzersiz yapmak.
- Yürüyüşe çıkmak.
- Sakız çiğnemek.
- Ellerinde bir kalem çevirmek ya da tespih çekmek.
- Bol su içmek.
- Derin nefes alıp vererek gevşemek.
- Sinemaya gitmek.
- Sigara içmeyen arkadaş ve aile fertleriyle zaman geçirmek Düzenli egzersiz veya her gün 20-30 dakikalık hafif tempolu yürüyüşler yapın. Meditasyon veya yoga gibi dinlendirici yöntemlerden yararlanın. Ev, araba ve iş yerinizdeki sigaraları ve aksesuarları uzaklaştırın. Küllük, çakmak ve kibritlerden kurtulun.
00 Yorumla
+1 yılSigarayı bırakalı 3 gün oluyor. Motivasyon kaynağım sağlığım. Ciğerlerimden hırıltı geldikçe ve öksürdükçe, sigara dumanı ve kokusu midemi bulandırmaya başladı. Stresli durumlarda sinirlilik durumları oluyor, bundan kaynaklı dudağımda çiban gibi sivilce çıktı. İrade kontrolü ve kendimi ikna yönteminden başka bir alternatif denemiyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Ve 8 yıldır günlük 1.5 paket sigara içen insandım.
Uzun zamandır sigara içen birisiyim fakat sigarayı bırakmada hiç zorlanmadım. şu an da da sigara kullanmıyorum. Ben bir anda bıraktım sağlık sorunlarım yüzünden orası ayrı ama her bıraktığımda da bir anda bırakmıştım. Çok abartmamak gerekiyor alışkanlıklardan vazgeçmeyi.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
50Cevap
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKondisyon sporları işe yarar.
00 Yorumla - Sağlık konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u +1 yılSpora başla oyalanmak için güzel olur
00 Yorumla
+1 yılGünde ortalama 1,5 paket sigara içiyorum. Sigaraya 17 yaşında ailemden gizli bir şekilde başladım. O zamanlar kötü bir çevrem, arkadaş ortamım vardı.
Bırakmayı defalarca denedim ama hep 2 gün sonra yeniden kendimi sigara yakarken buldum. Aniden gelen sigara içme isteğine yenik düştü iradem.
En son geçtiğimiz Haziran ayında, yani geçen sene yaz ayinda bırakmayı denedim. Haziran-Agustos ayları arasında hiç sigara içmedim. Çok defa sigara içme isteği oldu ama hep bir sekilde içmemekte direttim. Daha rahat nefes almaya başlamıştım. Cigerlerimin temizlenmeye başladığını hissediyordum.
Daha sonra aldığım üzücü bir olay sonrası bir dal sigara yaktım. O bir dal sigaranın devamı geldi ve yeniden içmeye başladım. Şuana kadar hala içiyorum günde 1,5 paket civarı.
Yorumları okudum, bırakan arkadaslar olmuş. Umarım bende kurtulurum bu alışkanlıktan. Maddi zararı hiç önemli değil ama Allah korusun kanser olmak, kalp krizi geçirmek insanı korkutuyor. Bugün değil ama birgün kurtulacağıma inanıyorum
10 YorumlaÇocukluğundan beri sigara tiryakisi olan annem ki günde nerdeyse üç paket içiyordu, Bu kitabı okuyarak bıraktı.. Gerçi irade meselesi kafada bu işin halledilmesi gerekiyor.. Ama annem bıraktıysa herkes bırakır diyorum.. Kitabın özelliği şu okumayı bitirene kadar sigaraya içmeye devam et.. Son sayfayı bitirdiğinde son bir dal sigaran da bitmiş olsun..
22 Yorumla- +1 yıl
Bu ilgimi çekti nedense teşekkür ederim
Ben hiç kullanmadım o yüzden midir bilmem ama bir şeyi bırakamamayı anlamıyorum. Yöntem meselesine gelirsek bunun için devlet destekli çok fazla imkanlar var.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu hat pek işlevli gelmedi
+1 yılSakız vs. yöntemleri diyor arkadaşlar evet, işe yarıyor ancak burada en önemlisi irade.
Arkadaşlarla falan otururken mekanda vs. bir anda bir sigara yakalım dediğinde hayır diyeceksin ben içmiyorum. :D Yalnız kaldığında ise zaten sakız vs. gayet işe yarıyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Umarım bro yorulmaya başladım
- +1 yıl
Ben bıraktım gibi bir şey
Sosyal içiciyim sadece 😅
Normal tek kaldığımda veya bir ortam vs olmadığında ağzıma sürmem
Umarım komple kurtuluruz😅 - +1 yıl
Amiiğnn amiğnnn
Sağlık konusunda 493 cevap paylaştı. Hiç sigara bağımlısı olmadım nasıl bir bağımlılık anlam veremediğim için vereceğim tavsiyeler de kulaktan dolma olacaktır.
En yakınımdan cebinde fındık fıstık taşıyarak bırakan olmuştu o da 2 sene sonra tekrar başladı. Sanırım önce bir stresi hayattan uzaklaştırmak gerekiyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Stresim yok hayatımda hiç mom tamamen keyfciyim
+1 yılÇok yakınlarım sakız çiğneyerek bıraktılar. Ne zaman akıllarına sigara gelse, onun yerine sakız çiğnediler. Ama günde 1 paket, 2 paket içiyorsanız, bulunduğunuz şehirin birçok sigara bırakma üzerine merkezleri bulunuyor onlardan da destek alabilirsiniz. Diğer türlü zaten tamamen kişinin iradesi ve azmi ile hareket etmesidir. Kişi kendini tamamen bırakmaya odaklarsa, başarır..
00 Yorumla
u +1 yılSigaraya 4 5 ay önce başladım. Ama içime çekmiyorum arada içiyorum. Bazen bir ay içmiyorum benim için bırakmak kolay...
Fakat tiryakiler için zor olsada iradesi sağlam olan ve kafasında bitiren kişi sigarayı bırakıyor
13 Yorumla- +1 yıl
Sakın öyle bir hata yapma bırak abla.
Bu arada bir gizli mavi dolanıyor senle alakalı - +1 yıl
Evet oğlum olduğunu iddia ediyor. Oğlum gereken yerlere şikayetçi oluyor.
- +1 yıl
En iyisi
İrade varsa hiçbir şeye ihtiyaç duymazsın. Benim babam günde 2.5 paket içerdi. Bi gün kalktı ve bugünden itibaren sigara içmiyorum dedi. 7 yıl oldu içmeyeli.
11 Yorumla- +1 yıl
Keşke baban gibi olsam
- Sağlık konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılBu konuda babamdan iradelisini görmedim. Yeni açsa paketini biri deseki ya içme be tamam seneye kadar içmiycem der o paketi kaldırır ve seneye kadar da içmez. İrade en büyük yöntem
12 Yorumla- +1 yıl
Ben ac karnına, kahvaltı sonrası, keyif çayıyla öğle yemeğinden sonra, çay keyfiyle, bir daha bir daha akşam yemeği öncesi sonrasi yatmaya yakın 🙄
- +1 yıl
Bence devam edin 😄
+1 yılBulan varsa bana da söylesin ciğerlerim intihar ediyor
31 Yorumla- +1 yıl
Ölmüşüz aga
Yıllardır hiçbir yöntem bulamadığım için devam ediyorum :)
Bu konuda güçlü bir iradeye sahip değilim.14 Yorumla- +1 yıl
Buna yaktım sigara şimdi 🥹
- +1 yıl
Haydaaa😄
Bijde tiyakileyi vay hala bıyakmadılay bıyakma yüntemi heyalde bir anda oymuyoy. Şayışını ve içme günleyini ajaltıyşan bence bıyakıyşın idol
11 Yorumla- +1 yıl
Hele tipine 🫠
Tamamen kişinin iradesiyle alakalı bir durum ne kullanırsan kullan iraden zayıfsa yine içmeye başlıyorsun...
11 Yorumla- +1 yıl
Zayıf
Sağlık konusunda 839 cevap paylaştı. Kesin bir yöntemi yok ama belki azaltarak bırakmayı deneyebilirsin. Sakız çiğneyerek, o doluluk hissiyatını azıcık korukleyebilirsin belki
12 Yorumla- +1 yıl
Sakızı çok duydum bakalım
Akupunktur un işe yaradığını duydum. Kişiye göre etkisi değişir mi bilemiyorum.
16 Yorumla- +1 yıl
Hacamat gibi mi
- +1 yıl
Olur abla teşekkür ederim
- +1 yıl
Evet doğru söylüyorsunuz @Melioraa akupunktur işe yarıyor yalnız bilen uzman bir kişiye yaptırtmakta fayda var çünkü bu tür uygulamalarda merdiven altı yapan çok kişi var onlara boşuna para vermeyin benim tanıdığım çok iyi bildiğim konuda uzman olan bir hoca var ama maalesef adını buradan paylaşamayacağım o yüzden internetten araştırsanız akupunkturun ne olduğu çıkar zaten
- +1 yıl
Hatta bazı devlet hastanelerin GETAT tedavi merkezleri var akupunktur uyguluyorlar onları bir araştırın isterseniz birde aynı zamanda hastenelerde sigara bıraktırma birimi var onlardan da faydalanabilirsin
+1 yılTek çare kötü bir hastalık veya kaza geçirmek sankim
12 Yorumla- +1 yıl
Komaya girmeliyim
- +1 yıl
Kesinlikle nxjwjdj
+1 yılÖncelikle kafada bitirmek lazım yoksa ne yapsan boş
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılİmam pamuğu tıkayınca bırakacam ben. Muhteşem çözüm 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Aman diim
Sağlık konusunda 577 cevap paylaştı. Babam ayağını kırınca bıraktı ama deneme bence😅
12 Yorumla- +1 yıl
Komaya giresim var
Hayatımda hiç kullanmadım ama en net yöntem bi anda kesip atmak. Yani sigarayı 🙄
11 Yorumla- +1 yıl
İyi ki söyledin bıçak elimdeydi
- Sağlık konusunda 603 cevap paylaştı.
+1 yılSagligi bozdugu videolari izlemek yardimci olmali
14 Yorumla- +1 yıl
İzledim de işe yaramadı
- +1 yıl
Bir tane ariyordum da Turkcesini bulamadim. Ingilizceydi. Bulursam atarim bir de onu denersin
- +1 yıl
https://youtu.be/_th5U5hRu8k?si=t-pyY9YZLwWPRaSh
Daha uzundu sanki. Bu kadarcikmis - +1 yıl
Bakayım
- 12 Yorumla
- +1 yıl
😂😂 bu iyi geldi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana da bir yol gösterin. Anneme sigarayı nasıl bıraktırabilirim? 😂😂
16 Yorumla- +1 yıl
Öğrencez şimdi
Cevap sahibi+1 yılÇekirdek falan denedin mi? Anneme diyorum ama yapmıyor. Sigara istedikçe çekirdek çitlesen? 😂
- +1 yıl
Boynuma torba asmam lazim çok içiyom çünkü 🙄
Cevap sahibi+1 yılNe kadar içiyorsun?
- +1 yıl
2 paketi buluyor
Cevap sahibi+1 yılOo senin çokmuş baya. Benim annem bir pakete yakın içiyor. Ramazanda 7 tane içti hep. 😂
+1 yılİçinde yaşadığın duygu durumu ne kadar fazlaysa o kadar sigara içersin. Bırakmaya kalktığın an daha da kötü bir psikolojiye girer daha fazla içmene neden olur. Kendimden biliyorum maaş sigaraya gitti komple
00 Yorumla
+1 yılKafada birden bitirmen lazım. Ne zaman sigara içeceksen o zaman ağzıma şeker veya kuruyemiş atarak öyle bıraktım. İki hafta zorlandım ama bırakmayı başardım. Kafada bitirmezsen azar azar içeyim dersen bırakmazsın.
00 Yorumla
+1 yılKullanmamak, kullananlar bırakamıyor biz başlayamıyoruz hayat sen nelere kadirsin.
10 Yorumla
+1 yılSigara içmediğim için bu konuda yorum yapamayacağım
10 Yorumla- Sağlık konusunda 668 cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten birakmak istediğin zaman bırakabilirsin kendine bir yöntem arıyorsan zaten hazır değilsindir. Ama yoook bana illa bir yöntem söyle diyorsan biorezonans dene derim ben
00 Yorumla Direkt bırakamazsın azaltmaya çalış zamanla vücudun alışır zaten o zamanda bırakabilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
Umarım
+1 yılBir yöntem duydum ne kadar işe yarar bilemem ağzına on tane sigara sokup hepsini aynı anda yakınca sigaradan soğuyormuşsun
00 YorumlaSağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben fesleğen yaprakları çiğnemek diye hem okudum hem de deneyenlerden duydum çoğu insan da işe yaramış kafa da bitirmek önemli bence
00 Yorumla
+1 yılKulağa uygulanan bir lazer duymuştum çoğu kişi bıraktı, en çok ta insanın gerçekten istemesi ve hazır olması gerekir
00 Yorumlafarkli sigaralar toplardım çevremden bi de yarım bırakıp tekrar içmeye çalışırdım o leş gibi oluyor midem bulanip içemezdim oyle bırakmıştım
00 Yorumla
+1 yılTum paketi agzina sokup yakiyosun. Kendin yapamiyosan baskasindan rica ediyosun o agzina sokuyo sonra yakiyo hepsini.
00 Yorumla
+1 yılAllen çar sigarayı birakma kitabı. Bir dene istersen. Oldukça kısa ve yazar tarafından ücretsiz sunuluyor. İnternette PDF i var.
00 Yorumla
+1 yılÇevremde aniden bırakanlar daha çok ve daha başarılı. Yavaş yavaş deneyenler başaramadı ben severek içiyorum valla bırakmak niyetim yok
00 YorumlaValla 15 yıldır içiyordum birden bıraktım. İhtiyacın olan tek şey irade. Gerçekten olağan üstü irade lazım.
00 Yorumla
+1 yılKafada bitirmen gerekiyor. Tek seferde. Bir daha içmicwm diyip bırak ve bir daha içme. Yavaş yavaş bırakılmaz. Dayım demişti böyle.
00 YorumlaSigara bıraktırma merkezlerinden kesinlikle yardım almalısınız.
00 Yorumlaİçmiyorum icseydim sanirim oyalardim zorlandım kendimi
00 Yorumla
+1 yılİrade lazım yöntemle olabilecek bir şey değil bence.
00 Yorumla
+1 yılNikotin sakızı veya nikotin bandı. Ama onları kullanırken, tamamen bırakman lazım.
00 YorumlaGüçlü bir iradeye sahipsen zaman alabilir ama rahatlıkla bırakabilirsin
00 YorumlaAkciğer kanseri olmak. Bundan daha etkilisi yok.
00 YorumlaNefis meselesi nefsine hakim olsan bırakırsın onun dışında da bırakabilecegini sanmıyorum
00 YorumlaElimizde çok önemli bir koz var. Hiç başlamamak shsjjj
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHep uğraştım salmıştım artık. En sonunda bir şey oldu artık sigara dahil hiç bir şey keyif vermemrye başladı. Canım istemedi artık. şu an içmiyorum. İntihar günah olmasa keşke
00 Yorumla
+1 yılBen bulamadım.
11 Yorumla- +1 yıl
Devamke
+1 yılİstesem bırakırım ama seviyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Denesene bi
- +1 yıl
Neden deneyeyim seviyorum sigarayı
- Sağlık konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılİradeden ötesi yalan
11 Yorumla- +1 yıl
Eğitimde yöntemi yok mu hojam
Zyban ilaç al çok etkili birakmada ama reçete sini oku yan etkileri ni
00 Yorumla
+1 yılPantılcan suyu patlıcan kesilip suyun içerisinde bekleticeksiniz daha sonra o suyunun her gün içeceksiniz patlıcanda da nikotin var çünkü
00 YorumlaHiç içmedim şimdiye kadar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKelin ilacı olsa önce kendi başına sürer ya 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Etmaa
Gizli Üye(36-45)+1 yılHap kullanıyorum ben. Devlet karşılamıyor. Doktora yazdırdım ama fiyatı 1300 küsür. Bıraktırıyor sigarayı ama insanın sürekli aklında oluyor ama bırakırsın hapla. 2. ay a geçtim ben sigarasız
00 Yorumlapopo korkusu direkt kesin çözüm odmdodmdodkod panik ataktan bıraktım direkt yani 4 aydırda bir kere canım istemedi pdmdodkx
00 Yorumla
+1 yılDostum kafada bitireceksin öyle şunu bunu kullanmakla olmaz
00 YorumlaAcilen bir akciğer kanser hastası birini git bir saat falan izle. Anında bırakırsın aklın varsa
00 Yorumla- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem