Arkadaşlar selam
24 yaş 1.80 boy 73-74 kiloyum 1 aydır kendimi spora vermek istiyorum en yakın dostuma bana katılır mısın dediğimde sen varsan bende varım demişti şimdi asıl konuya geliyorum 1 1.5 yıl düzenli spor, yemek, uyku yaparsam sizce vücutta ufakta olsa bir değişiklik olur mu şimdiden teşekkür ederim
24 yaş 1.80 boy 73-74 kiloyum 1 aydır kendimi spora vermek istiyorum en yakın dostuma bana katılır mısın dediğimde sen varsan bende varım demişti şimdi asıl konuya geliyorum 1 1.5 yıl düzenli spor, yemek, uyku yaparsam sizce vücutta ufakta olsa bir değişiklik olur mu şimdiden teşekkür ederim
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Birkaç ayda bile olur. Kilo fazlan yok, protein içerikli beslenme ile birlikte kas kütlesi kazanıp belirgin hale getirebilirsin çok rahat.
Peki sence başlamalı mıyım ve spor a yönelik programlar satın almalı mıyım
Vaktin varsa hiç ertelemeden başlamalısın. Programlar satın almana gerek yok bence, ilk 1 ay falan tüm vücut programı yazar zaten hoca sana. O ara ücretsiz uygulamalar kullanarak hangi hareket nereyi çalıştırıyor onları araştırabilirsin. Bir de zaten içine girdikten sonra kendin de araştırmaya başlıyorsun iyice, kaç set, kaç tekrar şeklinde yapmalısın falan bunları kendine göre az çok oturtursun kafanda.
Eğer hoca program vermeye devam ederse 3-4 ay falan onun vereceği programlarla devam edebilirsin. Eğer ilgilenmeyi bırakırsa kendin program çıkarabilirsin kendine bu uygulamalardaki kasları çalıştıran egzersizlere bakarak.
Program hazırlarken birkaç temel nokta var:
1 - Bir kas grubunu çalıştırdıktan sonra en az 1 gün dinlendirmelisin.
2 - Hareketi doğru yapmak, çok ağırlık kaldırmaktan önce gelir. Hareketi doğru yapmazsan göğüs çalıştığını zannederken aslında omzunu çalıştırıyor olabilirsin ve verim alamazsın. Daha kötüsü sakatlayabilirsin kendini. Ağırlığı buna göre seçmelisin.
3 - Kas kütlesini artırmak için genelde yüksek ağırlık, az (6 veya 8) tekrar yapılır. Yeterince kas var ama yağdan dolayı belirgin değilse o zaman belirgin olması için biraz daha düşük ağırlık ama çok (15) tekrar yapılır.
4 - Sadece bir bölgeyi geliştirmek çok mümkün değildir. Misal göğüs geliştirirken yaptığın hareketler kol gücü veya omuz gücü de ister harekete göre, dengeli olarak hepsini geliştirmelisin.
5 - Bazı hareketler (örneğin deadlift) diğerlerinden daha risklidir, sakatlanma ihtimalin yüksektir, onları biraz deneyim ve güç kazandıktan sonra (bence en erken 8 ay sonrasında) programa eklemeye başlamalısın.
Şimdilik tek çırpıda aklıma gelenler bunlar.
Oo süper çok teşekkür ederim ilk müsait olduğum zamanda değerlendireceğim
tam benliksin
nEEE hayatımda ilk defa böyle bir şey duydum ciddi misin ya
boy ve kilo iyi gerçekten nasılsın onu bilemem işte
Duygusal desem saçma olacak bilemedim şimdi
hım anladım
Girişeyim mi bu işe, ben şimdi bu olayı biraz sı*tım gibi
spor işinden mi söz ediyorsun
Hıhım yoksa senin için böyle mi kalayım
istiyorsan yap tabi senin tercihin sonuçta
ne hızlısın böyle yavaş gel bi
Tamam yavaşlayayım ama heyacanlandım