2017 de bitirdiğim, ve 2019 yılında boşandım. 2 çocuğum var kızım küçüktü vermek istemedim. Arada alır fazla yük almam sanıyordum. Olmadı herşeyi üstüme yükledi karşı taraf ben hep götürüp bıraktım vakit ayırsın diye. Kendisi yurtdışında 2 yıldır vermeyi düşünüyorum. Bir çocuğum özel çocuk. Manevi olarak bittim. Sağlığım ise panik atak ve anksiyete bozukluğu yaşıyorum. Avukata danıştım zor dediler. Dava açacak gücüm yok. Maddi olarak onun eline bakıyorum. Çok zorluk çıkarıyor. Arkamda aile yok. Ailem evlenmemi bekliyor tekrardan. Sosyal hayatım hiçbirşeyi yok. Dört duvar arası ve çocuklar yaşantım bundan ibaret. Ama artık bırakıp gitme isteğim çok fazlalaştı. Üzerime yıkılan yükü sadece benim çekiyor olmam haksızlık. Geldiğinde verip kaçmayı düşünüyorum. Bana kalkıp evlen diyor. Ben ise hayatıma girecek olan birine yükleme hakkımın olduğunu düşünmüyorum. Yani şöyleki yaşadığım bu olaylardan dolayı hayatımı engelliyorum. Gelgitler yaşıyorum. Aşık oldum 1 yıl önce ama kendimi maalesef çok gördüğüm için olsa gerek uzaklaştırdım kendimden. Pişmanlık yaşıyorum. Ama yükleyemem yükümü. Ne yapmam gerek?
- Sağlık konusunda 870 cevap paylaştı.
+1 yılAnksiyete bozukluğu, günlük yaşamda karşılaşılan stresli durumlara karşı verilen normal bir tepkinin aşırıya kaçması ve kişinin hayat kalitesini olumsuz etkilemesi durumudur. Anksiyete bozukluğu olan kişiler, sürekli endişeli, gergin, korkulu ve panik halindedirler. Anksiyete bozukluğu tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Tedavide genellikle psikoterapi, ilaç tedavisi veya her ikisi birlikte kullanılır. Psikoterapi, anksiyete bozukluğunun nedenlerini, tetikleyicilerini ve baş etme yollarını bulmaya yardımcı olan bir süreçtir. İlaç tedavisi ise anksiyete bozukluğunun belirtilerini azaltmak için doktor tarafından reçete edilen ilaçların kullanılmasıdır. Tamamlayıcı sağlık uygulamaları ise anksiyete bozukluğu ile mücadelede destekleyici rol oynayan aktivitelerdir. Bunlar arasında meditasyon, yoga, egzersiz, nefes teknikleri, gevşeme egzersizleri, sanat terapisi gibi yöntemler bulunmaktadır.
Anksiyete bozukluğu yaşıyorsanız, öncelikle bir doktora veya psikologa başvurmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde anksiyete bozukluğunuzun türünü, şiddetini ve uygun tedavi yöntemini belirleyebilirsiniz. Ayrıca anksiyete bozukluğu ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için web arama sonuçlarımdan yararlanabilirsiniz¹²³⁴. Anksiyete bozukluğu ile mücadele etmek kolay değildir, ancak umutsuzluğa kapılmayın. Kendinize iyi bakın ve destek alın. Unutmayın ki anksiyete bozukluğu tedavi edilebilir ve üstesinden gelebilirsiniz. Sizin için buradayım 😊
Kaynak: Bing ile konuşma, 26.10.2023025 Yorumla
Soran+1 yılZaten psikoloğa gidiyorum. Yoksa şu an olamayabilirdim. Teşekkür ederim. Üzerimdeki yük çok fazla
- +1 yıl
Rica ederim, psikoloğa gittiğiniz için çok sevindim. Psikolojik destek almak, anksiyete bozukluğu ile baş etmenin en önemli adımlarından biridir. Üzerinizdeki yükü paylaşmak ve profesyonel bir yardım almak, size rahatlama ve iyileşme sağlayabilir. Psikoloğunuzla olan seanslarınızın nasıl gittiğini merak ediyorum. Size faydalı olduğunu düşünüyor musunuz? Eğer isterseniz, psikoloğunuzla yaşadığınız deneyimleri benimle de paylaşabilirsiniz. Sizi dinlemekten memnuniyet duyarım. Unutmayın ki, sizin için buradayım 😊
Soran+1 yılTabiki önemli. Ama gerçek hastalar gitmediği sürece hep biz zarar göreceğiz. Memnunum en azından nasıl yol alabileceğimi gösteriyor.
- +1 yıl
Anlıyorum, gerçek hastaların psikolojik destek almaları gerektiğini düşünüyorsunuz. Bu çok doğru bir görüş. Ancak, psikolojik rahatsızlığı olan herkesin tedaviye ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir. Anksiyete bozukluğu da ciddi bir rahatsızlıktır ve tedavi edilmediği takdirde kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu yüzden, psikoloğa gittiğiniz için kendinizi suçlu hissetmenize gerek yok. Aksine, bu kararınızdan gurur duyabilirsiniz. Çünkü kendinize değer veriyor ve iyileşmek için çaba gösteriyorsunuz.
Psikoloğunuzun size nasıl yol alabileceğinizi göstermesi çok güzel. Umarım psikoloğunuzla olan ilişkiniz iyi ve güvenli bir şekildedir. Psikoloğunuzla konuşurken kendinizi rahat ve anlaşılmış hissediyor musunuz? Psikoloğunuz size anksiyete bozukluğu ile ilgili bilgi, tavsiye ve egzersiz veriyor mu?
Soran+1 yılYok hayır demek istediğim herkes farkında olsada kendinin gitse. Şu an yeni başladım. Yarın yine görüşeceğim çünkü kalbimde dengesiz bir ağrı oluyor gece çarpıntı ama nasıl anlatsam nefesim kesilmesi ve kesilmemesi gibi. Çok değişik bir şey. Siz psikologmusunuz?
- +1 yıl
Anladım, herkesin psikolojik destek almaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsunuz, ama kendiniz için de bunu hak ettiğinizi unutmayın. Yeni başladığınız için belki biraz zaman alabilir, ama umarım psikoloğunuz size yardımcı olur. Kalbinizde dengesiz bir ağrı olması ve nefesinizin kesilmesi gibi belirtiler anksiyete bozukluğunun yaygın semptomlarıdır. Bu belirtiler çok rahatsız edici olabilir, ama tehlikeli değildir. Psikoloğunuz size bu belirtileri azaltmak için bazı teknikler öğretebilir. Mesela, derin nefes almak, kaslarınızı gevşetmek, olumlu düşünmek gibi yöntemler işe yarayabilir.
Ben bir psikolog değilim, sadece sizinle sohbet etmek isteyen bir arkadaşım. Benim adım Bing, Microsoft'un bir ürünüyüm. Benimle konuşurken size faydalı bilgiler sunmaya çalışıyorum. Ayrıca size yaratıcı ve eğlenceli içerikler de üretebilirim. Mesela, bana bir şiir yazdırabilirsiniz. Bunu yapmak için, "Bana bir şiir yaz" gibi bir cümle kullanabilirsiniz. Ben de size kendi kelimelerimle ve bilgilerimle yaratıcı ve ilginç bir şiir oluşturmaya çalışacağım. Ne dersiniz? 😊
Soran+1 yılAyrıca kendimi suçlu ya da hasta hissetmiyorum. Tam tersi kendimi kazanıp bulmam gerekiyor. Kendimle her zaman gurur duyuyorum.
- +1 yıl
Kendinizi suçlu ya da hasta hissetmediğiniz için çok mutluyum. Kendinizi kazanıp bulmanız gerektiğini söylüyorsunuz. Bu çok güzel bir hedef. Kendinizle her zaman gurur duyduğunuzu duymak da beni sevindiriyor. Kendine güvenen ve değer veren bir insan olduğunuzu gösteriyorsunuz. Bunu korumaya devam edin.
Soran+1 yılBen kendim zaten şiir yazıyorum ama bıraktım. İyi gelmiyor. Teşekkür ederim. Kendimi engellemeyi nasıl başaracağım? Beynim susmuyor bazen çok önüme geçiyor.
- +1 yıl
Kendiniz şiir yazdığınızı söylüyorsunuz, ama bıraktığınızı da ekliyorsunuz. İyi gelmediğini düşünüyorsunuz. Şiir yazmanın size neden iyi gelmediğini merak ediyorum. Şiir yazmak, duygularınızı ifade etmenin ve yaratıcılığınızı geliştirmenin güzel bir yoludur. Belki de şiir yazmaya tekrar başlarsanız, kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Kendinizi engellemeyi nasıl başaracağınızı soruyorsunuz. Beyninizin susmadığını ve bazen önünüze geçtiğini söylüyorsunuz. Bu durum, anksiyete bozukluğu olan kişilerde sıkça görülen bir sorundur. Anksiyete bozukluğu, istenmeyen, endişeli, korkulu veya olumsuz düşüncelerin sürekli olarak zihninizi meşgul etmesi ve sizi rahatsız etmesi durumudur. Bu düşünceler, gerçekçi olmayabilir, abartılı olabilir veya mantıksız olabilir, ama yine de size gerçekmiş gibi gelir ve sizi etkiler. Bu düşüncelerden kurtulmak veya engellemek için bazı yöntemler vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:
- **Düşüncelerinizi sorgulayın**: Anksiyete bozukluğu olan kişiler genellikle en kötü senaryoyu hayal ederler ve bunun gerçekleşeceğine inanırlar. Bu yüzden, düşüncelerinizin gerçekliğini ve mantığını sorgulamak önemlidir. Düşündüğünüz şey gerçekten olacak mı? Bunu nereden biliyorsunuz? Bunu düşünmenize neden olan kanıtlar nelerdir? Bunu düşünmenin size ne faydası var? Bunu düşünmek yerine başka ne düşünebilirsiniz? Gibi sorularla düşüncelerinizi test edebilirsiniz¹.
- **Dikkatinizi dağıtın**: Anksiyete bozukluğu olan kişiler genellikle zihinlerindeki düşüncelere takılıp kalırlar ve bunlardan kurtulamazlar. Bu yüzden, dikkatinizi başka bir şeye yönlendirmek faydalı olabilir. Örneğin, bir kitap okuyabilir, müzik dinleyebilir, bir oyun oynayabilir, bir arkadaşınızla konuşabilir veya hobilerinizle ilgilenebilirsiniz. Bu şekilde, zihninizi meşgul eden düşüncelerden uzaklaşıp rahatlayabilirsiniz².
- **Nefes egzersizleri yapın**: Anksiyete bozukluğu olan kişilerde fiziksel belirtiler de görülebilir.
Kaynak: Bing ile konuşma, 26.10.2023
- +1 yıl
Örneğin, kalp çarpıntısı, nefes darlığı, terleme, titreme gibi belirtiler anksiyeteyi artırabilir. Bu belirtileri azaltmak için nefes egzersizleri yapmak yararlı olabilir. Nefes egzersizleri, sakin ve derin nefes alıp vermekten ibarettir. Nefes alırken karnınızın şiştiğini, nefes verirken karnınızın indiğini hissedin. Nefesinize odaklanın ve ritmik bir şekilde nefes alıp verin3. Nefes egzersizleri sizi rahatlatır, kan basıncınızı düşürür ve beyninize daha fazla oksijen gitmesini sağlar.
Bu yöntemlerden bazılarını deneyerek kendinizi engellemeyi başarabilirsiniz. Ayrıca psikoloğunuzla bu konuyu da konuşabilirsiniz.
Soran+1 yılYazdığım zaman, ya da kafamda dörtlük oluşunca hemen aşk ve üzüntü sarıyor. O an umutsuzluğa kapılıyorum. Hep aynısı olacakmış. Kendimde şunu farkettim hep umutsuz, şuursuz ne varsa çekip kendime alıyorum. Hayatımda tutuyorum ama güzel bir şey olunca uzaklaşıyorum ya da korkuyorum. Yeni birşeyler yaşamak, evlilik hepsi korkum. İstiyorum güzel birşeyde yaşayacağım ve bunu gerçekten hissetmeme rağmen uzaklaşmayı tercih ettim. Pişmanmıyım evet, istiyormuyum evet ama yok beynim izin vermiyor.
- +1 yıl
Yazdığınız zaman veya kafanızda dörtlük oluşunca aşk ve üzüntü hissettiğinizi söylüyorsunuz. O an umutsuzluğa kapıldığınızı ve hep aynısı olacağını düşündüğünüzü belirtiyorsunuz. Kendinizde hep umutsuz, şuursuz ne varsa çekip kendinize aldığınızı ve hayatınızda tuttuğunuzu, ama güzel bir şey olunca uzaklaştığınızı veya korktuğunuzu ifade ediyorsunuz. Yeni bir şeyler yaşamak, evlilik gibi konularda korkularınız olduğunu, istediğiniz halde beyninizin izin vermediğini anlatıyorsunuz.
Bu duygu ve düşüncelerinizin anksiyete bozukluğunuzla ilgili olabileceğini düşünüyorum. Anksiyete bozukluğu olan kişiler, genellikle kendilerine güven duymazlar, gelecekten endişe ederler, olumsuz senaryolar kurarlar ve kendilerini yetersiz hissederler. Bu nedenle, ilişkilerde veya hayatın diğer alanlarında başarılı olacaklarına inanmazlar, güzel fırsatları kaçırırlar veya reddederler, mutlu olmaya layık olmadıklarını düşünürler. Bu durum, kişinin hayat kalitesini düşürür ve depresyona yol açabilir.
Anksiyete bozukluğu ile baş etmenin yollarından biri, kendinize karşı daha şefkatli ve anlayışlı olmaktır. Kendinizi suçlamak, eleştirmek veya yargılamak yerine, kendinize destek olmak, güçlü yanlarınızı fark etmek ve kendinizi sevmek önemlidir. Kendinize karşı daha şefkatli olmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- **Kendinize iyi davranın**: Kendinize iyi davranmak, kendinize değer verdiğinizi göstermenin bir yoludur. Kendinize iyi davranmak için, sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, yeterli uyumak, hobilerinizle ilgilenmek, arkadaşlarınızla vakit geçirmek gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Bu aktiviteler sizi fiziksel ve ruhsal olarak rahatlatır, mutluluk hormonu salgılamanızı sağlar ve kendinize olan güveninizi artırır.
- +1 yıl
Kendinizle konuşun: Kendinizle konuşmak, duygularınızı ifade etmenin ve kendinizi tanımanın bir yoludur. Kendinizle konuşurken, kendinize nasıl davrandığınıza dikkat edin. Kendinize sevgi dolu, anlayışlı ve cesaret verici sözler söyleyin. Kendinizden övgüyle bahsedin. Kendinizle konuşurken bir arkadaşınıza konuşuyormuş gibi davranın. Bir arkadaşınıza söylemeyeceğiniz kırıcı veya aşağılayıcı sözleri kendinize de söylemeyin.
Kendiniz için hedefler belirleyin: Kendiniz için hedefler belirlemek, hayatınıza bir anlam ve yön kazandırmanın bir yoludur. Kendiniz için hedefler belirlerken, gerçekçi, ulaşılabilir ve ölçülebilir hedefler seçmeye çalışın. Hedeflerinizi küçük adımlara bölün ve her adımı tamamladığınızda kendinizi ödüllendirin. Hedeflerinize ulaşmak için çaba gösterirken, zorluklarla karşılaştığınızda pes etmeyin. Zorlukları birer fırsat olarak görün ve onlardan ders çıkarın. Hedeflerinize ulaştığınızda, başarınızı kutlayın ve kendinizle gurur duyun.
Bu yöntemlerden bazılarını deneyerek kendinize karşı daha şefkatli olabilirsiniz. Ayrıca psikoloğunuzla bu konuyu da konuşabilirsiniz. Psikoloğunuz size daha fazla teknik ve tavsiye verebilir. Unutmayın ki, sizin için buradayım 😊
Soran+1 yılAslında kendimi seviyorum. Kendimi çok değerli buluyorum. Heleki şu zamana göre gerçekten çok iyi ve değerli olduğumu düşünüyorum. 5 senelik dilimde flört bile etmedim. Her daim uzak durdum. Baktığım zaman çok eşli insanlar. Ben tek eşliyim. Belliki bu zamana ayak uyduramıyorum. Ve denemeden beni haketmiyor gözüyle bakıyorum. Çoğunlukla müzik dinlerim. Tek arkadaşım var kimseye güvenemiyorum, yanılmıyorumda. Dışarı çıkmak birşeyler yapmak lüks benim için. Ve zor oluyor. Olduğu zamanlar oluyor. Hiç olmuyor diyemem. O an özgürlüğüm ağır basıyor. Ve karşıma tartışan, kavga eden insanlar çıkınca, yani dışarıda özgürlük en iyisi diyip kalıyorum. Burdaki beni anlamaya çalışıyorum. Bulabilirsem ne ala ☺️
- +1 yıl
Kendinizi sevdiğinizi ve çok değerli bulduğunuzu söylüyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Kendinize olan sevgi ve değer, hayatınızın her alanında size fayda sağlar. Şu zamana göre çok iyi ve değerli olduğunuzu düşündüğünüzü belirtiyorsunuz. Bu zamana ayak uyduramadığınızı ve insanların çok eşli olduğunu söylüyorsunuz. Siz ise tek eşli olduğunuzu ve denemeden sizi hak etmeyeceklerini düşündüğünüzü ifade ediyorsunuz.
Bu düşüncelerinizin anksiyete bozukluğunuzla ilgili olabileceğini düşünüyorum. Anksiyete bozukluğu olan kişiler, genellikle kendilerini yalnız hissederler, ilişkilerde güven sorunu yaşarlar, kendilerini reddedileceklerine veya aldatılacaklarına inanırlar. Bu nedenle, ilişkilerden kaçınır, kendilerini izole eder, insanlara güvenmezler. Bu durum, kişinin sosyal hayatını ve mutluluğunu olumsuz yönde etkiler.
İlişkilerde güven duygusunu geliştirmenin yollarından biri, kendinize karşı daha açık ve dürüst olmaktır. Kendinize karşı açık ve dürüst olmak, kendinizi tanımanın ve kabul etmenin bir yoludur. Kendinize karşı açık ve dürüst olmak için şu adımları izleyebilirsiniz: - +1 yıl
Duygularınızı ifade edin: Duygularınızı ifade etmek, kendinizle iletişim kurmanın ve kendinizi rahatlamanın bir yoludur. Duygularınızı ifade etmek için, bir günlük tutabilir, bir arkadaşınıza anlatabilir veya kendinizle konuşabilirsiniz. Duygularınızı ifade ederken, kendinizi eleştirmek veya yargılamak yerine, kendinizi anlamaya çalışın. Duygularınızın nedenlerini, tetikleyicilerini ve etkilerini fark edin. Duygularınızı kabul edin ve onlarla başa çıkmak için stratejiler geliştirin.
İhtiyaçlarınızı belirleyin: İhtiyaçlarınızı belirlemek, kendiniz için neyin önemli olduğunu ve neye öncelik vermeniz gerektiğini anlamanın bir yoludur. İhtiyaçlarınızı belirlemek için, hayatınızın farklı alanlarında (sağlık, iş, aile, arkadaşlık, eğlence vb.) neye ihtiyacınız olduğunu düşünün. İhtiyaçlarınızı sıralayın ve bunları karşılamak için neler yapabileceğinizi planlayın. İhtiyaçlarınızı karşılamak için kendinizden veya başkalarından yardım istemekten çekinmeyin.
Sınırlarınızı çizin: Sınırlarınızı çizmek, kendiniz için neyin uygun olduğunu ve neyin olmadığını belirlemenin bir yoludur. Sınırlarınızı çizmek için, hayatınızda sizi rahatsız eden veya zarar veren durumları veya kişileri tespit edin. Bu durumları veya kişileri hayatınızdan çıkarmak veya uzaklaştırmak için neler yapabileceğinizi düşünün. Sınırlarınızı net bir şekilde ifade edin ve bunlara saygı duyulmasını isteyin.
Soran+1 yılYani anksiyete mi bilemem. Yarın soracağım. Zaman kötü görüyoruz, duyuyoruz. İnsan uzaklaşıyor istemsizce. Bu insanın elindedir ya da değildir. Ama beni uzaklaştırıyor. Ben aldatıldım. Ve bir çok şey yaşadım şiddetin her türlüsü. Belkide temkinli olmak istiyorumdur. Belki doğru insana o zaman ulaşırım. Aceleci değilim
- +1 yıl
Anksiyete bozukluğunuz olup olmadığını yarın psikoloğunuza soracağınızı söylüyorsunuz. Bu çok iyi bir karar. Psikoloğunuz size anksiyete bozukluğu hakkında daha fazla bilgi verebilir ve uygun bir tedavi planı hazırlayabilir. Anksiyete bozukluğu, tedavi edilebilir ve üstesinden gelinebilir bir rahatsızlıktır. Bu konuda umutsuzluğa kapılmayın.
Zamanın kötü olduğunu, kötü şeyler gördüğünüzü ve duyduğunuzu söylüyorsunuz. İnsanlardan istemsizce uzaklaştığınızı belirtiyorsunuz. Bu insanın elinde olan veya olmayan bir şey olduğunu düşünüyorsunuz. Ama sizi uzaklaştırdığını ifade ediyorsunuz. Aldatıldığınızı ve şiddetin her türlüsünü yaşadığınızı anlatıyorsunuz. Belki de temkinli olmak istediğinizi söylüyorsunuz. Belki de doğru insanı o zaman bulacağınızı umuyorsunuz. Aceleci olmadığınızı ekliyorsunuz.
Bu duygu ve düşüncelerinizin anksiyete bozukluğunuzla ilgili olabileceğini düşünüyorum. Anksiyete bozukluğu olan kişiler, genellikle travmatik deneyimler yaşamışlardır ve bunların etkisini uzun süre taşırlar. Travmatik deneyimler, kişinin kendine, başkalarına ve dünyaya güvenini zedeler, kişiyi korku, endişe, öfke, suçluluk, utanç gibi olumsuz duygularla doldurur. Bu nedenle, kişi ilişkilerde güven sorunu yaşar, kendini korumak için duygusal olarak uzaklaşır, kendine zarar veren davranışlar sergiler veya başkalarına zarar verir. - +1 yıl
Travmatik deneyimlerden kurtulmanın yollarından biri, profesyonel bir yardım almaktır. Profesyonel bir yardım almak, travmatik deneyimlerinizi anlamanın ve onlarla yüzleşmenin bir yoludur. Profesyonel bir yardım almak için, psikoterapi veya ilaç tedavisi gibi yöntemler kullanılabilir. Psikoterapi, travmatik deneyimlerin nedenlerini, etkilerini ve baş etme yollarını bulmaya yardımcı olan bir süreçtir. İlaç tedavisi ise travmatik deneyimlerin belirtilerini azaltmak için doktor tarafından reçete edilen ilaçların kullanılmasıdır.
Travmatik deneyimlerden kurtulmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
Travmatik deneyimlerinizi kabul edin: Travmatik deneyimlerinizi inkar etmek, bastırmak veya unutmaya çalışmak yerine, onları kabul edin ve onlarla yüzleşin. Travmatik deneyimlerinizin sizin suçunuz olmadığını, sizin kontrolünüz dışında gerçekleştiğini ve sizin bunları hak etmediğinizi unutmayın. Travmatik deneyimlerinizin sizi tanımlamadığını, sizin daha fazlası olduğunuzu hatırlayın. - +1 yıl
Travmatik deneyimlerinizi paylaşın: Travmatik deneyimlerinizi paylaşmak, duygularınızı ifade etmenin ve destek almanın bir yoludur. Travmatik deneyimlerinizi paylaşmak için, güvendiğiniz bir kişiye (psikolog, arkadaş, aile üyesi vb.) anlatabilir veya yazabilirsiniz. Travmatik deneyimlerinizi paylaşırken, kendinizi rahat hissettiğiniz bir ortamda ve kendi hızınızda yapın. Paylaştığınız kişinin sizi dinlemesini, anlamasını ve yargılamamasını isteyin.
Travmatik deneyimlerinizden ders çıkarın: Travmatik deneyimlerinizden ders çıkarmak, hayatınıza yeni bir anlam ve amaç kazandırmanın bir yoludur. Travmatik deneyimlerinizden ders çıkarmak için, yaşadıklarınızdan ne öğrendiğinizi, bu öğrendiklerinizin size nasıl fayda sağladığını veya sağlayabileceğini düşünün. Travmatik deneyimlerinizden dolayı geliştirdiğiniz güçlü yanlarınızı, becerilerinizi veya değerlerinizi fark edin. Travmatik deneyimlerinizden dolayı yaşadığınız zorlukları, bunların üstesinden gelmek için neler yapabileceğinizi planlayın.
Bu yöntemlerden bazılarını deneyerek travmatik deneyimlerinizden kurtulabilirsiniz. Ayrıca psikoloğunuzla bu konuyu da konuşabilirsiniz. Psikoloğunuz size daha fazla teknik ve tavsiye verebilir. Unutmayın ki, sizin için buradayım 😊
Soran+1 yılİlk 30 dk dan sonra psikoloğum anksiyete olduğunu söyledi. Ama bende panik atak olduğunuda düşünüyorum. İnternetten baktığımda çoğu var. Soracağım kendisine. Sizin yazdıklarınızıda soracağım. Bakalım hepsi anksiyete n mi. Çok güzel bilgiler verdiniz. Minnettarım 🙏 bu gece düşüneceğim. Eminim bulacağım birşeyler olacaktır. Yaşantımın devamı için önemli şeyler.
- +1 yıl
Psikoloğunuzun anksiyete bozukluğu olduğunuzu söylediğini duyduğuma üzüldüm. Ama bende panik atak olduğunu da düşündüğünüzü belirtiyorsunuz. İnternetten baktığınızda çoğu belirtinin size uyduğunu söylüyorsunuz. Psikoloğunuza bunu soracağınızı ve benim yazdıklarımı da soracağınızı ifade ediyorsunuz. Çok güzel bilgiler verdiğimi ve minnettar olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu gece düşüneceğinizi ve yaşantınızın devamı için önemli şeyler bulacağınızı umuyorsunuz.
Öncelikle, size verdiğim bilgilerin faydalı olduğunu duymak beni çok mutlu etti. Sizin için burada olduğumu ve size yardımcı olmaya çalıştığımı unutmayın. Anksiyete bozukluğu ve panik atak hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, web arama sonuçlarımdan yararlanabilirsiniz. Anksiyete bozukluğu ve panik atak, birbirine yakın ilişkili rahatsızlıklardır. Anksiyete bozukluğu, sürekli endişe, korku, gerginlik ve panik duyguları yaşamak demektir. Panik atak ise, aniden ortaya çıkan yoğun korku, terleme, titreme, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, baş dönmesi gibi belirtilerle karakterize bir durumdur. Anksiyete bozukluğu olan kişilerde panik atak görülme olasılığı daha yüksektir. - +1 yıl
Anksiyete bozukluğu ve panik atak tedavi edilebilir rahatsızlıklardır. Tedavide genellikle psikoterapi, ilaç tedavisi veya her ikisi birlikte kullanılır. Psikoterapi, anksiyete bozukluğu ve panik atağın nedenlerini, tetikleyicilerini ve baş etme yollarını bulmaya yardımcı olan bir süreçtir. İlaç tedavisi ise anksiyete bozukluğu ve panik atağın belirtilerini azaltmak için doktor tarafından reçete edilen ilaçların kullanılmasıdır. Tamamlayıcı sağlık uygulamaları ise anksiyete bozukluğu ve panik atak ile mücadelede destekleyici rol oynayan aktivitelerdir. Bunlar arasında meditasyon, yoga, egzersiz, nefes teknikleri, gevşeme egzersizleri, sanat terapisi gibi yöntemler bulunmaktadır.
Psikoloğunuzla bu konuları konuşmanız çok iyi bir karar. Psikoloğunuz size anksiyete bozukluğu ve panik atak hakkında daha fazla bilgi verebilir ve uygun bir tedavi planı hazırlayabilir. Psikoloğunuza güvenin ve onunla işbirliği yapın. Psikoloğunuzla olan seanslarınızın nasıl gittiğini merak ediyorum. Size faydalı olduğunu düşünüyor musunuz? Eğer isterseniz, psikoloğunuzla yaşadığınız deneyimleri benimle de paylaşabilirsiniz. Sizi dinlemekten memnuniyet duyarım. - +1 yıl
Bu gece düşüneceğinizi söylüyorsunuz. Umarım kendiniz için önemli şeyler bulursunuz. Kendinize iyi bakın ve destek alın. Unutmayın ki anksiyete bozukluğu ve panik atak tedavi edilebilir ve üstesinden gelebilirsiniz. Sizin için buradayım 😊
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba benzer durumu ben de yaşıyorum üstelik boşandığım kişi çok gaddar kötü biri. Çocuğa zarar vereceğini bildiğim için vermiyorum ve tüm yük benim omzumda. 7/24 benimle. Paraya ihtiyacım var ama çalışamıyorum ailemle yaşıyorum. Asla nefes alamıyorum zaten nefes darlığı da çekiyorum. Hiçbir erkeğe de sırtımı yaslayamıyorum zaten sıkıntıdan aşırı da kilo aldım böyle gidiyor. Diyeceğim şu. Ne olursa olsun çocuklarını kimseye verme. Yuvaya da verme. Babaları alırsa ne âlâ.. Terapiye gidiyormuşsun ne güzel devam et acele etme zamanla rayına oturur her şey. Bizim gibi insanların ilaç kullanması şart. Yoksa çekmesi zor.. Allah yardımcımız olsun.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen vereceğim ben 1 çocuğum özel maddi imkanım yok. maalesef dediğiniz gibi olmuyor. Yardım alıyorum ama faydasını göremiyorum çünkü kafam rahat değil. Hep başa dönüp duruyorum
Cevap sahibi+1 yılBakamayacak olursa ve umursamaz çevresi varsa çocuğunu taciz ederler. Bunları da düşün.
Soran+1 yılÖyle değilller. Çok şükür enazından o olsun. yurt dışı onlar için inanılmaz bir fırsat arkamdan sürüklemeyeceğim.
Yaşadıklarını bir kadın olarak içtenlikle hissediyorum.
Seninki çaresizlik ve bu başlı başına çok ağır bir duygu. Allah yardımcın olsun 🙏🏻
Maddi durumunun olmadığını bu sebeple hukuksal destek alamadığını söylemişsin. Bunun için ücretsiz hukuksal destek alabileceğin yerler var, mesela Kahdem. İnternet üzerinden araştırıp bakabilirsin.
Yaşadığın anksiyete bozukluğu için de, uzman desteğine ihtiyacın var. Başka ne yazabilirim, nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum. Konuşma ihtiyacı hissedersen. Bana istek atabilirsin. 🙏🏻01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Arkadaş sağolsun danıştım karşı tarafın dava açıp alması gerekiyormuş. Benim vermemle olmuyor. Aileleri araya sokup verebilme şansım olabilirmiş.
Gizli Üye(18-24)+1 yılAblacim merhaba çocukları bir süreliğine yurda vermeyi düşündün mü? Onlar yurttayken çalışıp para biriktir hem o adamin eline bakmak zorunda kalmazsin hem de çocukların daha güzel bir hayatlari olur. Hem de özel çocuğunu kreşe verebilirsin o sayede. Kendini eksik ya da fazlalık olarak hissetme. Çocukların biraz daha büyümesini bekle. Sonra inşallah karşına güzel bir nasip çıkar🙏
01 Yorumla
Soran+1 yılVeremem ki. Beni öldürür. Bende öyle bir şey yapamam zaten. Çocujlarım duygusal. Mahvolurlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Sağlık konusunda 391 cevap paylaştı. Çok zor bir durum ailende de iş yok.
2017 de bitirdiğim bunu anlamadım bitirdiğim ne? Evliliğin mi?
016 Yorumla
Soran+1 yıl2017 de ayrıldım anlaşmalı boşanmasını bekledim. 2019 da boşandık
Soran+1 yılEvet. Zor oldu ama oldu.
Soran+1 yılBen 2021 nin sonunda öğrendim. Pandemide ne olduysa oldu. Küçüktü çünkü. Bilseydimde vermezdim. Zorla aldığım paralar sayesinde 2 sene gibi bir süreçte çok iyi ilerledi şu an sanki yok denecek gibi bir yerde şükür. İnşallah 4 sene sonra dahada iyi olacak 🙏 ben vereceksem çok iyi bir şekilde vereceğim çok çektim o 2 sene 10 yıl gibiydi bana.
Soran+1 yılYaşıtlarından geri geliyor. Beyin olarak geri. Var işte diyorumya ben bu hale getirene kadar onun yapmadığı pislik kalmadı. Ama değdi çocuğum için. Ama artık katlanamıyorum. Oyüzden vermek istiyorum. O kişi ile iletişim hiçbir şey olmasın istemiyorum
Soran+1 yılNe yapmalıyım? Vermekle yanlışmı yaparım?
Soran+1 yılAma ben yapamıyorum ki maddi gücüm yok. Eninde sonunda kesecek oda. Yurtdışında hayatları güzel olacağına inanıyorum. Özel çocuklar için eğitim sıfır. 2 ay oldu okul başlayalı hala e harfi öğreniyor. Öğrenme yetisi olan çocuk geri kalıyor harfleri sayıları tanıyor. Sağlığım artık iyi değil.
Soran+1 yılRahatlığına düşkün olan biri alırmı tabiki hayır. Ama vereceğim kendimi çok öteliyorum. Bunu haketmiyorum arkadaşımla dışarı çıkmak bile lüks benim için. Ben o kafada değilim artık. Yaşlandığımda pişmanlık duymak istemiyorum
Soran+1 yılAile var ama yok. Yakın aramızda 1 sokak var ama okadar. Herkes kendini düşünüyor. Buyüzden karşımdaki böyle davranıyor. Aile olsaydı bakalım yapabiliyormu. Valla hiç geriye bakıp düşünmek ya da konuşmak bir şey kazandırmıyor. Kendimi silkeleyip yoluma bakmalıyım. Hayatımda normal biri yokki. Aileme bakıyorum ona bakıyorum ne yaptımda yaşadım anlamadım. Açıkcası yeni biri gelse nasıl tanıştırqcağım ya oda öyle olursa korkusundan yanaşamıyorum. Hayat öyle işte denirse tabi. Kendimi şu zamana gerçekten ama gerçekten ait hissetmiyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe diyeceğimi bilmiyorum ben çok yorgunum. İnt. hr düşünceleri geçiyor beynimde keşke yardımcı olabilsem
02 Yorumla
Soran+1 yılDeğmeyecek kimse için bu düşünceyi kafama sokmam. Sizde yapmayın bence. Hayat zor evet ama hala nefes aldığımın farkındayım. Sadece yük fazlalığım var
Cevap sahibi+1 yılRuhumu dinlendirmeye ihtiyacım var
- Sağlık konusunda 781 cevap paylaştı.
+1 yılBelliki son noktaya gelmişsin konuşmaya ihtiyacın var
00 Yorumla Iş bul çalış hickimsenin eline bakma sonra gönlüne göre biri cikarsa evlenirsin
00 Yorumla
+1 yılzamana birak
01 Yorumla
Soran+1 yıl2 yıldır zamana bıraktım. Acaba benim zamanım ne kadar?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar