Anksiyete (endise) bozuklugu yasiyorum. Sıkıntılardayim ne yapmaliyim. Yarina herseyin gecmis olmasi laziim
Cevabın nedir?
+1 yılbende de vardı bir ara. streslendiğim dönemler takıntılarım artıyordu herşeyi duzlemeye baslıyordum dagınıklıga tahammul edemiyordum. ellerimi en 10 dakika yıkıyordum. ona ragmen yşne de pismiş gibi geliyordu. unutkanlık baslamıştı. ocaga cay suyu koyum mutfaktan salona gidene kadar unutuyordum kac kere evi yakıyodum nerdeyse direkten döndük =) hatta birinde alev almıştı yagın altını acık unutmuştum da=D gelecek kaygım vardı. mutsuzdum sürekli uyuyordum. en son halüsinasyon gibi tuhaf bişey yasadım bir kere ondan sonra staj yaptıgım hastanede ki bir hemşire abla zorla doktora götürmüştü. 50 mg lustral kullandım bir ay geçmedi. sonra 100 mg lustral+risperdal e geçtim. lustrali kullandıgım sürenin içinde cok enerjik oluyordum. kimisinde öyle bir etki yapıyomus o. gelgele, m kendimi psikopat gibi hissetmeye basladım. psikiyatrik ilaç kullanıyorum ya güya o havaya girdim. baktım olmuyo ıraktım sorunlarda bir süre sonra kimi kendiliğinden geçti kimine alıştım. hala streslendiğim zamanlar ellerimi uzun yıkamaya ve etrafı düzlemeye baslıyorum ama o da benim kendimi motive etme yöntemim napalım kimseye zararım yok zaten =) uzun uzun yazdım umarım soruna cevap olmustur =)
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) anladim canim sagoll
En İyi Cevaplar
+1 yılSevdigin sarkıları dinle mutlu oldugun anları dusun uyusuk olma yuzunu falan yıka egzersiz yap hareket icinde ol icine kapanma guvendigin biriyle sohbet et falan.
113 Yorumla
Soran+1 yılSohbet edecek bir kac kisi var hayatimda sosyal diilim sosyallik fobim var ama cok sevdigim kardesten yakin 1 dostum var onunda genelde isleri oluyo
- +1 yıl
Ailenden birileri olabilir
Soran+1 yılAilemle de herseyi konusamiyorm
- +1 yıl
Ama icine kapanmamalısın bu durumda insanlarla iletisim kur o hissi biliyorum arada geliyo bana da olumlu seyler dusunmelisin gecici bir donem gececek falan de kendine yuruyus yap kafanı bosalt.
Soran+1 yılOkb sosyal fobi Anoreksiya da var. Psikolojim bozuk ciddi anlamda. Bazi maddeler eksikmis beynimde
- +1 yıl
Doktorun verdigi ilacı kullan durumun agır simdiden basla uzun surede etki ediyo zaten.
Soran+1 yılYa kullanmak istemiyorum kafa yapiyo bir garip oluyo insan bide kilo aldiriyomus malum anoreksigim kilo almak ölumden beter
- +1 yıl
Sen zaten cok yemiyosundur kilo falan aldırmaz merak etme.
Soran+1 yılYemiyorum. Yemek yemedigim icin ayri bir mutsuzluk var ya
- +1 yıl
Biraz istahını acar yersin iste olumlu bak biraz :)
Soran+1 yılIste kilo yapar
- +1 yıl
Kilo yapmaz normal bir insan gibi yersin :D
Soran+1 yılNormal kiloda normal insan olmak istemiyorum
İnançlı biri isen zaten bu korkuların kaygıların yersiz bir şey olucaksa zaten olucakdır. Sen Rabbine sığındıkdan sonra hiç bir şeyden korkma ve ona güven. o tür durumlarda aklına güzel şeyler getir aklını o düşüncelerden uzak tutmaya çalış, budurum ilaçlarldan önce kafada bitiyor sen kafanda halledersen ilaçlara gerek yok , her zaman moralini yüksek tutmaya çalış mutluyum ben de mutlu olmasanda mutluyum de, dua et çok fazlada düşünme bir şey olmuyorsa inan olmaması senin için daha iyidir çünki Rabbimizi bizi bizden daha iyi bilir o bizim için neyin hayırlı neyin hayırsız olucağını bilir sen hep olumlu şeyler getir aklına... birde endilşelerin nelerki neleri çok kafana takıyorsun..
226 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun rahatladim
Soran+1 yılOkulla ilgili ya hep off
- +1 yıl
Allahım senden de razı olur inşallah ama inan hiç bir şey kafaya takılacak kadar önemli değil senin sıhatinden sağlığından, bırak sen elinden geleni yap olduğu kadar hakkında hayırlısı neyse o olsun derslerle ilgili sorunlar yaşıorsan hiç takma kafana bir şekilde halledersin onları sen elinden geleni yap senin şer sandığın şeylerde belkide hayır vardır onendenle içini rahat tut sen...
Soran+1 yılTesekkur ederim
Soran+1 yılInsallah zor ama gidicek insallah
Soran+1 yılYa dun bisi icin cok dua ettim ama olmadi sanki
Soran+1 yılAma mumkun degil egerki o olmazsa ben kaldiramam bu durumu hasta olur giderim
Soran+1 yılCiddiyim bak eger o olmazsa ben dayanamam allahim kotulugumu istemez :(ama niye olmuyo
- +1 yıl
kardeş bilmiyorum durum nederi ama dediğin gibi rabbimiz bizim kötülüğümüzü istemez sabret inan herşey çok daha iyi olur sen Rabbine sığın yeter sen diyorsun dayanamam diye ama belkide böyle olması senin için daha hayırlşı belki bu şer durumdan senin için daha güzel hayırlar çıkıcak öyle olumsuz düşünme
- +1 yıl
bu yazıyı bir oku istersen...
Sizin hayır sandığınızda bir şer , Şer sandığınızda bir hayır olabilir Allah bilir siz bilemezsiniz' Bu ayettede Rabbimizin açıkça ilan ettiği gibi istediğimiz birşey olmadığında üzülmek dövünmek bu kadar manasızdır. Eğer hayırlısı diye dua edip istediysek, bize bu sonuca teslim olmak düşer. Bazen hayra ulaşmak için şer'den geçmek onu yaşamak gerekir. Ama sonuç hayır olabilir. En güzel hayır ise yanmamak yemyeşil mekanlarda, sorunsuz emniyet içinde sonsuza kadar yaşamaktır. Çünkü bu dünyadaki herşeyin bir sonu vardır. Ama ahiretin yoktur
Soran+1 yılAnladim teskkrler :'(
- +1 yıl
Riaca ederim ama üzme kendinii...
bir kıssa varı biraz uzun burdan yolliyamıyom ama linkini atıcam sana oku bunu olurmu hz. musa ile hz. hızır a. s kıssası bu...
www.antakyacity.com/.../hz-musa-h%C4%B1z%C4%B1r-aleyhisselam-ve-sab%C4%B1r-s%C4%B1nav%C4%B1 - +1 yıl
veya burdan da dinleyebilirsin dinleme imkanın varsa
https://www.youtube.com/watch?v=aQzo8_A19YI
Soran+1 yılSagolasin umarim gecer zira gerçekten hayat çekilmez oluyo
- +1 yıl
ama sen inana birisin bu dünya zaten imtihan dünyası bu dünyanın kederide sıkıntısıda üzüntüsüde hep burada kalıcak esas önemli olan ahiretimiz iyi olsun gerisi allahımın izni ile düzelir geçer sen merak etme bugun böyle ama inan zaman ilerlesin çok daha güzelliklere nail olucaksındır bugunune bakıp yarırnını kötü düşünme Rabbim bizim için nice güzellikler saklıyordur biz bilemeyiz o nedenle sen Rabbine sığın ona güven gerisini düşünme inan o bizi bizden daha çok düşünüyordur sen karamsarlığa sakın kapılma
Soran+1 yılDua etmeye devam...
- +1 yıl
aynen öyle sen dua et Rabbinden iste hakkında her şeyin hayırlısı olur inşallah.. dua ile ilgili bu yazıyıda oku istersen linki yolluyom, bunuda oku olurmu
www.islamiforumlar.net/.../...un-sebebi-nedir.html
Soran+1 yılPeki bakicam cok endisem var su an
Soran+1 yılYa okulla ilgili istersen ozelden mesaj atayim dertlesicek insanlara ihtiyacm var :'(
+1 yılKaygı verici seylerden uzak durman yeterli. Durup dururken ortada hicbir sebep yokken bu durum oluyorsa ilerlemistir. Kendi kendine bitiremezsin Psikolog şart.
08 Yorumla
Soran+1 yılDun okula baslicam diye asiri endise yaptim ondan oldu. Mesela sonraki gun değişik bir olay olacaksa endiseleniyorum uyuyamiyorum her dk dusunuyorum ya su olrsa ya bu olursa. Mesela seyahate cikicaksam bile onceki gun stres oluyorum bazen hastalaniyorum bazi yerlerimde yara falan cikiyo su an agzimda yaralar var
- +1 yıl
Liseye mi üniversiteyemi?
Soran+1 yılUniversite
- +1 yıl
Aşırı stres yapmışsın o yüzden diye düşünüyorum yaralar. Kaygı konusunda psikolog onermekten baska bisi diyemem. Fakat gelenle kalpte bir his olur o psikolojik acile falan gitme.
Soran+1 yılMesela bugun gttm okula kotu bisi olmadi ama gene endise var
- +1 yıl
Belki yeni arkadasliklar kurarak giderebilirsin. Asosyellikle mücadele et en onemlisi gir kulüplere falan.
Soran+1 yılAnladim denicem sagol
- +1 yıl
Önemli deil.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
13Cevap
bende aynı problemi yasıyorum pskiyatriye gittim 1-2 ilaç yazdı ve + olarak psikologa kesinlikle görükmelisin dedi ilaç tedavisi yapıyorlar ve diyalog kurma konusma açılma filan yani tek basına geçirebileceğin birşey olmadıgını dusunuyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılAnladm tşkk
keşke öyle sadece istemekle geçseydi. çok çaba göstermen lazım kontrol altına alabilmen için.
11 Yorumla
Soran+1 yılAnladim.
Öncelikle bilmeni isterim ki o sıkıntıların hiç biri gerçek değil. Senin abarttığın gün içinde herkesin yaşayacağı şeyler. Ben bir psikiyatriden yardım adlım ilaç tedavisi de şimdi daha iyiyim istersen sende bir görün :)
08 Yorumla
Soran+1 yılAbarttigimin farkindayim. Ilac kullanmak istemiyorum kafa yapiyo
Soran+1 yılMeditasyon degil de Namaz iyi geliyo aslinda dua okumak tesbih cekmek iyi geliyo ama baska neler yapabilirm bunlardan baska spor yapiyorm ama spor iyi gelmiyo
Soran+1 yılElbette cok sukur inancli biriyim ama dusun o bile tam anlamiyla yetmiyo cok dua ediyorum kuran okuyorum bazen kurana sımsıkı sarilip agliyorum. Bos durdugum her dk tesbih cekiyorum. Biraz faydasi oluyo. Ama gece basimi yastiga koydugum an yine geliyo pis pis dusunceler
- +1 yıl
Seni anllıyorum çünkü aynılarını bende yaşadım ben ailemi öldürmek zarar vermek istiyordum hatta tüm sınıf arkadaşlarımı. Böyle bir niyetim olmadığı halde sık sık gelir aklıma ve korkardım. Ama sonuç olarak böyle bir şey olmadı çok şükür.:D
Yani kendini çok üzme eğer çok kötü oluyorsa ilaç tedavisine başla dozunu doktor ayarlar
Soran+1 yılIlac kafa yapiyo ya
boşver ya iyi hisset kendni bişeyin kalmaz bunlar seni diri diri gömerler kankaa haberin olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPiskolojik yardım al ilaç kullan ben şu an kullanıyorum bendede anksiyete depresyon var.
10 Yorumla
+1 yılAnksiyete bozukluğu için verilen bir sürü ilaç var. Deneyebilirsin.
00 Yorumlaanksiyete bozokluğu tanısını kendi kendine mi koydun
05 Yorumla
Soran+1 yılPsikolog anksiyeten var dedi ilac verdi ama kullanmak istemiyorum. Kendi kendime gecirmek istiyorum.
Soran+1 yılYa kendi kendini tedavi edeblrsn rahatlama yontemleri bul dedi. Onun icin sordum ise yarayan yontemler var mı diye. Namaz kilmak rahatlatiyo baska neler olablr
Soran+1 yılAynen oyle yapiyorum sosyallik fobisi , anoreksiya, okb de var.
+1 yılgeçmiş olsun, çok bela bir hastalık, ilaç kullanmalısın, başka çaresi yok
00 Yorumla
+1 yılsohbet et dostlarınla düzenli spor yap sosyal ol açık havada dolaş muhakkak derdini paylaştığın en az bir dostun olsun bizde yardımcı olmaya çalışırız istersen
04 Yorumla
Soran+1 yıl1 dostum var onla konusmak yetmiyo benimkiler buyuk boyutta endiseler gecmiyo. Bak dusun kuran okuyorum yine de tam gecmiyo :(
- +1 yıl
hımm onlar yokmuş gibi davransan bende benzer bişeyler yaşadım ama şu an bayağı atlattım
Soran+1 yılUmarim olur :(
- +1 yıl
inş olur allah yardımcın olsun
+1 yılLily prozac <3
ama yinede bir psikatriste gözükmen iyi olur00 YorumlaKendi kendine geçmez, antidepresan şart. Tedavi olunmazsa ilerleyecektir.
02 Yorumla
Soran+1 yılIlac kullanmak istemiyorum kafa yapiyo sanki bende
Hayati bosver takmadan yasa Optimist ol disariya cik gez Kuslara yem at denizi seyret
018 Yorumla
Soran+1 yılPolyanna mi olayim
Soran+1 yıl:) peki denicem
Soran+1 yılŞu 4 sene üniyi bitirsem rahatlicam cocuk gibi okula gitmek sıkıyo ya
Soran+1 yılInglzce okuyorum ztn mühendislik okuyorum
Soran+1 yılYoo maden müh
Soran+1 yılBakicam okuyorum :(
Soran+1 yılOff bilmiyorum universite farkli bir yer korkuyorum hadi arkadasim olmazsa hadi kavga edersem
Soran+1 yılBilmiyorum iste universite kolay bisi diil. Allahim yardim et korkudan ölüyorum :(
Soran+1 yılCirkin degilim zayifim
bendede var rahat ol hayat kısa geçer
01 Yorumla
Soran+1 yılInsallah canim
anksiyete boz<uklugu ne olyor kbkmazsnn. s. s?
04 Yorumla
Soran+1 yılAşiri endise yasiyorum yani. Kaygi korku endise normal boyutlarin uzerinde kalp atislarim artiyo terleme el titremesi goz kararmasi oluyi
Soran+1 yılInternetten bak bir canim
tatil yarina duzelmessin
00 Yorumla
+1 yılaynı durum bende de var canım
05 Yorumla
Soran+1 yılNasil basa cikiyorsun canim tavsiye verebilr misin 2 haftadir buyuk bir bunalimdayim
- +1 yıl
antidepresan verildi ama kullanmıyorum ama genelde müzikle ve duayla rahatlamaya çalışıyorum
Soran+1 yılTesekkur ederim canim denicem allah yardmcmz olsn
- +1 yıl
amin canım geçmiş olsun bu arada
Soran+1 yılSagol canim sanada
banada şizofreni başlangıcı dendi. ama geçti hepsi
00 Yorumla
+1 yılSeregual tablet al sabaha kadar yat
08 Yorumla
Soran+1 yılKafa yapmasin?
- +1 yıl
Yok yapmaz canım uyuturda nerde bulacan
Soran+1 yılYa uzun surmuyo ama