Evdeyken uyamama sebebim evde diyete uygun hiçbir şeyin olmaması daha doğrusu sebze falan alıyoruz ama annem, pazardan az sebze aldığımız için (ekonomik gerekçeler) onu da kendi bildiği gibi yağlı salçalı teşkilde bildiğin tencere yemeği şeklinde, kızartma şeklinde ya da pirinçle pişirdiği için ben diyete uygun şekilde yemek pişiremediğim için bir türlü diyet listesine uygun besleneniyorum. Şimdi de mesela işe başladım. Sabah 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir, 1 domates, salatalık 5-10 zeytinle kalkıp gidiyorum. Öğle arası oluyor acıkıyorum ya da akşam üzeri acıkıyorum. Doyurucu, tok tutan ama kalorisi az tarzda bir şeyler bulamıyorum. Her tarafım esnaf lokantası, dönerci, simit sarayı, börekçi falan. Çalışmazken en azından hamuru ekmek formunda yiyordum. Şimdi yumurtalı, kaşarlı, susamlı, etli tavuklu şekilde yiyorum. Bunları hem çok seviyorum hem yememem gerektiğini biliyorum ama bir taraftan da acıkıyorum çok fena. Sefer tası aldım. İçine kahvaltı koydum demin yazdığımı koydum. Dedim ki kahvaltıyı gün ortasına çekeyim. Akşam da evde hallederim dedim bu sefer o da sefer tasının içinde kapalı dura dura kapağı açıp yiyeceğim zaman kokuyor. Salatalık domates yumurta falan kokuyor ben rahatsız değilim ama çevreyi rahatsız ettiğimi düşünüyorum. Nasıl bu diyet listesine uymak lazım? Kuruyemiş, kuru kayısı ceviz vs alıyoruz eve yarımşar kilo falan onu da kardeşim öküz gibi yiyip bitiriyor. Bu tarz sorunları tek ben mi yaşıyorum yaşayan başka birileri de var mı nasıl çözdünüz?
Kilo sorunu yaşayanlar, diyet listesine uyabiliyor musunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Hiç sokakta insanların alıp paket yapıp ofisinde yiyebileceği ayak üstü yiyebileceği kalorisi hesaplanmış, düşük kalorili tadı güzel, ölçümlenmiş yiyecekler yok.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kilo sorunu yaşıyordum sadece alkol içmeyi bıraktım 2 ayda 12 kg verdim.
Ben alkolden kilo almıyorum. Aslında benim sorunum hormonal. Bende Polikistik Over Sendromu var. Yumurtalıklarımda miyom var. O yüzden böyleyim.
Regli olamıyorum yani.
Doktora gittin mi?
Gittim zayıfla diyorlar.
Direkt olarak zayıfla demez. Ya hormonları düzene sokacak tedavi başlatır ilaç veya yatılı onu bilemem. Eğer tedavi yapamıyorsa diyetisyene yönlendirir o şekilde zayıflamanı sağlar.
Bu benim söylediğimi yapmıyorsa o branştaki doktor gidip vasıfsız olarak çalışsın.
Yapmıyorlar. Tahlil oluyorum. Normal diyorlar. Diyetisyene gidiyorum bilgisayardan birkaç kağıt çıkarıyorlar veriyorlar böyle işte
İlgilenmemeleri çok saçma.
Aç kalmayı severek, yemek yemeyi sevmeyerek, ev yapımı yoğurt tok tutuyor.
Valla ben bura o kadar verdim ki giden kiloma Üzüldüm hiçbir şey yiyemiyorum
Öğlen arası salata veya haşlanmış tavuk falan yesen
Sağlıklı besleniyorum dengeli besleniyorum ve kilo almıyorum zor değil.
Tamam da nasıl yapabiliyorsun? Sağlık beslenmenin nasıl olduğunu ne demek olduğunu biliyorum. Ama uygulayamıyorum dedim.
Mesela her öğün karbonhidrat yiyorum protein yiyorum sebze yiyorum. Mesela canım çikolata mi cskti yiyorum çünkü dengeli beslenmek bu. Besinlerden korkma. Yani bir çikolata sana kilo aldırmaz. Hareket de ediyorum.
Eğer çok zorlaniyorsan yardım almani tavsiye ederim. Diyetisyenler den. Sana önereceğim birkaç diyetisyen bile var Instagram'da takip ettiğim. Sezgisel beslenme ile ilgilenen online veya yüz yüze beslenme uzmanları var.
Tamam teşekkür ederim. 🙏🏼
Hiç uyumadım şimdiye kadar
Hiç sokakta insanların alıp paket yapıp ofisinde yiyebileceği ayak üstü yiyebileceği kalorisi hesaplanmış, düşük kalorili tadı güzel, ölçümlenmiş yiyecekler yok.
Trde yok evet yurtdışında var diye biliyorum
Evet
Nasıl uyabiliyorsun işte? Bana ne önerirsin?
Önce kendinize güveneceksiniz
Tkkp oradan devam edelim
Yav Allah aşkına şöyle kalıp beylik cümleler kurmayın a.. m... k.. kendinize güveneceksiniz ne? Kendine güveneceksin denecek ne var ki bunda?
Peki sizce ne olabilir
Keşke bilsem. Bilsem zaten bunu sormazdım.
Kaç kilosun ki diyet yapmak istiyorsun