Kilo sorunu yaşayanlar, diyet listesine uyabiliyor musunuz?

Evdeyken uyamama sebebim evde diyete uygun hiçbir şeyin olmaması daha doğrusu sebze falan alıyoruz ama annem, pazardan az sebze aldığımız için (ekonomik gerekçeler) onu da kendi bildiği gibi yağlı salçalı teşkilde bildiğin tencere yemeği şeklinde, kızartma şeklinde ya da pirinçle pişirdiği için ben diyete uygun şekilde yemek pişiremediğim için bir türlü diyet listesine uygun besleneniyorum. Şimdi de mesela işe başladım. Sabah 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir, 1 domates, salatalık 5-10 zeytinle kalkıp gidiyorum. Öğle arası oluyor acıkıyorum ya da akşam üzeri acıkıyorum. Doyurucu, tok tutan ama kalorisi az tarzda bir şeyler bulamıyorum. Her tarafım esnaf lokantası, dönerci, simit sarayı, börekçi falan. Çalışmazken en azından hamuru ekmek formunda yiyordum. Şimdi yumurtalı, kaşarlı, susamlı, etli tavuklu şekilde yiyorum. Bunları hem çok seviyorum hem yememem gerektiğini biliyorum ama bir taraftan da acıkıyorum çok fena. Sefer tası aldım. İçine kahvaltı koydum demin yazdığımı koydum. Dedim ki kahvaltıyı gün ortasına çekeyim. Akşam da evde hallederim dedim bu sefer o da sefer tasının içinde kapalı dura dura kapağı açıp yiyeceğim zaman kokuyor. Salatalık domates yumurta falan kokuyor ben rahatsız değilim ama çevreyi rahatsız ettiğimi düşünüyorum. Nasıl bu diyet listesine uymak lazım? Kuruyemiş, kuru kayısı ceviz vs alıyoruz eve yarımşar kilo falan onu da kardeşim öküz gibi yiyip bitiriyor. Bu tarz sorunları tek ben mi yaşıyorum yaşayan başka birileri de var mı nasıl çözdünüz?

Güncellemeler
+1 yıl
Hiç sokakta insanların alıp paket yapıp ofisinde yiyebileceği ayak üstü yiyebileceği kalorisi hesaplanmış, düşük kalorili tadı güzel, ölçümlenmiş yiyecekler yok.
Kilo sorunu yaşayanlar, diyet listesine uyabiliyor musunuz?