+1 yılMerhaba mutluluk heyecan ve güzelliklerle dolu bir bayram yaşaman dileğiyle.
Daha önceki bir kaç arkadaş bu durumdan şikayetçi olduklarını aslına bakarsan neredeyse tüm kadınların ortak sorunu kilo.
Ben diyetisyen veya doktor değilim. Fakat her konuda ilgimi çeken ne olursa araştırma yapmayı geliştirmeyi severim. Lafı çok fazla uzatmak ta istemiyorum. Özetle 1 ay içerisinde söylediklerimi tavsiye ve önerilerimi harfiyen kuralına ve belirttiğim her bir şeyi harfiyen yerine getirirseniz, 8 kilo vereceğinizi garanti verebilirim. Hayır bir ürün satmıyorum ne ücret talebim asla çıkar ve menfaat yok.
Tek şart size söylediklerimi kelime kelime uymanız ve uygulamanızre-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft, p00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Paso bilmeyenler cevaplamış.. Ablacım kaç öğün yediğin önemli değil önemli olan günde kaç kalori aldığın. Herkesin belli bir kalori sınırı vardır internette hesaplama. net adresinden kendi kalori ihtiyacını bulabilirsin.. İhtiyacından 300-500 kalori arasında daha az kalori alırsan zaten kilo vereceksin. Bazı kaynaklar der, işte akşam 6 dan sonra yerden tabii kilo alırsın falan o muhabbet kalori için değildir yani kilo almanı sağlamaz; sen istersen günde tek öğün ye onu da gece 12 de ye yine kilo almassın (ihtiyacın kadar kalori alırsan).
25 Yorumla- +1 yıl
@mr4tdemr hocam bişey danışmak istiyorum dm den yazabilir miyim?
- Diyet & Beslenme konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok sağlıksız. Bir öğün ile yeterince doyamazsın ve vitamin alamazsın. Bence iyi bir diyetisyene danışıp diyet uygula. Diyet yapmak aç kalmak demek değildir bu algıdan çıkalım.
16 Yorumla- +1 yıl
@mr4tdemr siz yapiyor musunuz?
- +1 yıl
@mr4tdemr hmm anladim ben de çoğu zaman yaparim da düzene girmek isyedim bu tüzden sordum bir düzeniniz var mı merak ettim
- +1 yıl
@mr4tdemr ben yıllardir araştırıyorum evet ama dedğiniz gibi herkese uygun değil. 1 ay denemistim zihinsel olarak çok bulanik hissediyordum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
- Diyet & Beslenme konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılZayıflarsın sadece kahvaltı falan yapıyorsan oda ama bu son derece sağlıksız bir yöntem.
00 Yorumla - Diyet & Beslenme konusunda 40,1b cevap paylaştı.
u +1 yılHay7ır kaç kalori aldığınıza bağlı değişir.
00 Yorumla
+1 yılGünde 1 öğün yemek Ramazan da oruç tutmak gibi düşünülebilir ancak bu devamlı olmamalı. Açlık hissi oluşması iyi haberdir çünkü hasarlı hücreler yerine sağlam hücrelerimiz olur. Tabi bunu da abartmamak gerekir yoksa zararını da görürüz. Kalori açığı oluşturmak. Sağlıklı yağları abartmadan almak yeterlidir. Protein ağırlıklı ve günde 3 öğün yemeliyiz. Akşam 6-7 gibi yemeğimiz bitmiş olmalı özellikle akşam yemeği en önemlisi çünkü sindirimi zor gıdalardan uzak durmalıyız sindirimi kolay gıdalar tüketmeliyiz. Açlık hissimiz bu sayede daha çabuk oluşur ve yatağa boş mideyle gitmiş oluruz gece uyurken bile yağ yakarız bu sayede. Sabahında da aç karnına uyanınca karın egzersizi + hafif tempolu koşu (20-30 dakikalık koşu) yaparak 3 hafta gibi bir süre zarfında inanılmaz fark ortaya çıkarır.
Amacımız yağ yakmak olmalı tabi imkanımız varsa fitness gibi sporları da evde de olsa yapıp kas kütlemizi artırırsak daha iyi olur.
00 Yorumla
+1 yılİnsana "günde bir dilim ekmek iki zeytin yemek yeterlidir" diyen alime "ama bu kadar az yemek bizi nasıl taşır?" dediklerinde. alim şunu demiş"bu kadar yersen o seni taşır fazlasını yersen sen onu taşırsın."
Ben buna katılıyorum. son yy. Da ne kadar hastalık varsa iki ana sebebi vardır.
1. si beslenme bozukluğu
2. si strestir.20 YorumlaYemekleri az yemek sağlığını bozar. Aç kalarak zayıflamak güçlenir ve sağlığını ciddi oranda etkiler çünkü vücudun karbonhidrat ve yağa da ihtiyacı vardır. Porsiyon az olmak şartıyla 3 öğün yemek yiyebilirsin. Yani sıra egzersiz ve aktif yaşam ile bitki çayları doğal bir çözüm olacaktır. Yine de kimi insanın bünyesi gereği kiloya alımlı olabiliyor. Bünyeni zorlama.
10 YorumlaZayıflamanın ötesinde uzun süre aç kalmak çok faydalı, vücuttaki zararlı maddeleri, atıkları için çok faydalı. Ben de haftanın bir kaç günü tek öğün bir kaç günü iki öğün yiyorum. Bazı doktorlardan şu konuda ayrılıyorum, aç kalmak asla ve asla kötü bir şey değil insan sağlığına çok faydalı olduğunu düşünüyorum, en azından bana çok iyi geldi. Kişiden kişiye değişebilir. Diyetisyenlerin kas eritir gibi safsatalarına inanmayın ayrıca. Sadece bir öğünde yeterli besini alabilecek bir öğün olmalı.
10 Yorumla
+1 yılaz yemekle degil, düzenli yemekle zaıyflarsın
senin için bir diyet listem var bunu uygula sonuc slmazsan devam etmezsin
1 sabahları ac karına kshve limonu sık ve su karıstırıp ic
2 yürüyüse cık
3 1 dilim ekmek biraz kahvaltılık ve yeşillik (istedigin kadar) tüket
4 öglr yemeginde doyucak kadar ye ve meyve yemegi unutma (hamur isi ve cok yaglı besin tüketme)
5 aksam yemeginde yine doyucak kadar ye bol bol yeşillik tüket
6 yürüyüşe cık
noy; en az 3.5 litre su tüket, cok sekerli, yaglı besin tüketme00 Yorumla
+1 yılZayıflama sürecini sağlıklı yönetmelisin. Hareketini artırıp aldığın kaloriyi düşürürsen zayıflarsın fakat bu kendini aç bırakmak demek değildir. Evet günde az yemek yiyerek de çok rahat zayıflarsın ama bu ne kadar sağlıklı olur tartışılır. Kilona göre içmen gereken su miktarının altına düşme ve alman gereken sıvıyı çoğunlukla sudan al, çay kahve ve bitki çayları gibi kafein içeren sıvılardan uzak dur. Günde 3 öğün yemek ye ve her öğünün dengeli olsun. Zayıflamak için karbonhidrattan uzak durma, sağlıklı bir şekilde yine günde alman gereken besin değerlerini alman gerekir. Eğer çok yiyorum doymuyorum diyorsan doygunluk hissini kalori deperi olmayan yeşil sebzeleri bolca yiyerek sağlayabilirsin ama dediğim gibi sadece onlarla olmaz. Karbonhidrat ve protein de her öğün almalısın. Sağlıklı günler dilerim.
00 YorumlaHayır, sağlık bir şekilde kilo vermiş olmazsın ki nitekim yağdan değil kastan vermiş olursun. Buda hiçbir işe yaramaz. 6 öğün 3 ana 3 ara olacak sekilde diyet yapmalısın. Ben öyle yaptım ve 16 kilo verdim, su an vermem gereken 17 kilom daha var ve devam ediyorum. Pedal çevirme ve pilates yapıyorum arada. Ama muhakkak her gun işe giderken sabah ve aksam olmak üzere yürüyorum. Estetik görünümü geçtim sağlık açısından ciddi tehdit oluşturuyor. Sana tavsiyem iyi bir diyetisyen bulup devamlı kontrol şartıyla ona gitmen olacak.
00 YorumlaÖnemli olan kalori açığı vermen. Günde 1 öğün yemek yiyerek kalori açığın oluşur, kilo verirsin belki ama çok sağlıksız olur bu. Sağlığını verirsin kilondan çok. En iyisi profesyonel bir diyetisyene gidip bir liste yaptır kendine. Vitamin ve minerallerini en iyi şekilde al ama düşük kalorili olarak al ve sürekli kardiyo yap.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSabah ve akşama çıkar un şeker yağ vs gibi gıdalardan uzak dur akşam en geç 6'da ye sonra yeşilçay ve su bol iç ve kesinlikle spor yap hafif olarak başla yavaş yavaş çıkar. En sağlıklısı bu. Hızlı istiyorsan ideal bir dertlenme programı ile çok hızlı veriliyor :) Umarım bu olmaz ama 1 haftada 8 kilo vermiştim :)
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl verdin 8 kilo hiç yemedin mi🥲?
Cevap sahibi+1 yılYiyemedim birisi aklıma geldikçe midem bulanıyordu ve o kişiye çok sinirli olduğumdan hiç aklımdan çıkmıyordu :)
+1 yılKendi vucudumda sonuç aldım. Bazı vucudlarda işe yaramayabilir. 1. Çok yürümek ben ortalama 15 bin 20 bin adım arası yürüyorum günde.. ve çok su tüketin. 45 kiloyum. Kilo almak için yapmıyorum artik cok zayıf kaldım.
00 YorumlaDiyetisyene gidip saglık sorunun var mı onu bulman gerek önce, mesela bende insülin direnci var , ama 60 dan 65 den 54 kiloya düştüm.. Bu öğün atlatarak halledebilecegin bir şey değil ki
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yaptın peki?
- +1 yıl
Bende insülin direnci vardı, diyetisyenim bana şekerden tuzdan hamurdan normal ekmeklerden uzak durmamı istedi, ha hiç birine uymadım ilk baş ama azalttım ilk baş zor oluyordu çünkü, mesela çaya şeker 2 atıyosan 1 at sonra zaten hiç atmazsın, tuzu da kullanmamaya çalış, bol şu iç ve d vitamini eksikliğin olur bu süreçte eminim halsiz ve bitkin hale gelirsin onun için de d vitamini damlası kullandırır kesin. PKO varsa daha çok dikkat etmeni öneririm
+1 yılZayıflarsın bu kesin ve net ama istedigin kiloya geldigin an bırakırsan bunu daha fazla kilo alirsin devam edersen ne mi olur kemiklerin erir sen bu sekilde bir sey yemezsen kemiklerin erir yağların değil yememeye devam edersen kemiklerin erir eridikce hastalık kaparsım hatsalık dedigim tehlikeli hastalıklar o yüzden düzgün bir sağlıklı beslenme biraz hareket işini görecektir
10 YorumlaEvet zayıflarsın. Ayrıca zamanla, vitamin ve besin eksikliğinden dolayı sorunlar yaşayabilir, belki cılız ve sağlıksız bir görünüme ve bedene sahip olabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılHayir zayiflamak yemekle ilgisi yok aslinda var ama yemek yemiyorum ozaman zagiflqrim yok spor yapacalsin ozel besibler tuketeceksin dqns veya bol bol konusaksin yoga egzersjz yapicalsin bol bol su ve icine eklenmis 1,2 dilim limonlh su iceceksin
Yani sadece yemek ile zayiflqmqzsjn10 YorumlaZayiflarsiniz herturlu ama diyetisyen eşliğinde yapmanızı tavsiye ederim her hangi bir şekilde sıkıntı oluşabilir ve garanti verdiğiniz kiloyu geri alabilirsiniz ben şu an öyle oldum 124 den 3 ayda 80 düştüm şu an 90 kiloyum boyum uzun olduğu icjn takmiyorum kilomi
00 YorumlaTamamen fizik ve mideme bağlı derim yani miden bir öğünü yavaş fakat doğru tuketirse normal kalırsın ve yavaş yavaş zayıflarsin fakat miden hızlı eritirse vitaminlerin yarısından çoğu dışkıya gider bu hem hastalık yapar hem zayıflatır bazı mideler ise Cok yavaş tüketir buda mineral ve yağları daha fazla parçalar ve sana azda olsa kilo aldırır tamamen mideme bagli
00 Yorumla
+1 yılHayır kuzu daha çok kilo alırsın bu metodu bir yere kadar uygularsin peki ya sonra olmaz yani 2 doğumum arası 10 ay ve 1.55 boyundayım 82 kiloyla doğum yaptım çabalarım sonucu 64 kiloya düştüm bunu boğazım dan kısarak yapmadım porsiyonlarima dikkat ederek şekeri azaltarak yaptım yeşil çay yağ yakıcı jel ve bol su tüketerek yaptım hedefim 55 olucak az kaldı ☺️
00 Yorumla
+1 yıleğer yediğin yemek 1200 kalorinin üzerindeyse zayıflarsın
yok altındaysa yine zayıflarsın ama metabolizma hızın düşer ve diyeti bıraktığında 1 haftada tüm verdiğin kiloları geri alırsın
00 Yorumla
+1 yılYa şimdi halk arasında konuşuyor olsak net zayıflarsın derim ama işte bilimsel tarafı çok farklı oluyor işin. Konudan bağımsız bu tarz zamanlarda diyetle ilgili komik Instagram sayfaları takip etmeyi çok severim. Latify adlı bir Instagram sayfası gördüm. Uygulamaları da varmış inşallah bir gün onu da deneyeceğim bakalım. Sayfa hoşuma gitti araya çerez niyetine güleriz malum diyette çerez yiyemiyoruz :(( . Linki de bırakayım hadi herkese iyi diyetlerrr
00 Yorumla
+1 yılBana kalırsa yaptığın şey doğru değil . Yağlı şeylerden uzak durarak yemeğini seç ve istersen 4ögün ye. Ve spora yönelebilirsin metabolizmayı hızlandırır tavsiyem bisiklet edin bitane ve heryere bisikletle git. Ben öyle yapıyorum günde minimum 20km yapıyorum ve en az 4 öğün yiyorum 65 75 kilo arasında git gel yapıyorum yıllardır hiç değismiyor
00 YorumlaYemekle değil 3 öğün yemek ye ama az ye sağlıklı beslen artık bende bıktım yaaaa yeter yaaa sadece ölmeyecek kadar yemek ye yeter heee 😂
00 Yorumla
+1 yılKaç öğün yediğin değil, öğünde tükettiğin kalori önemlidir. Ayrıca dengeli beslenmek, öğün sayısının sık sık ve az olması daha önemli
00 Yorumlaaralıklı oruç tek sağlıklı zayıflama yöntemi hatta sadece zayıflama için değil her insan sağlığı için böyle yemeli
00 YorumlaÇok saçma bu şekilde kendini mahvedersin. Yağlı hamurlu yeme. Bol su tüket yürüyüş yap. Dengeli düzenli beslen.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖgün azaltarak zayiflayamazsin tam tersi kas erimeleri vs. birden fazla saglik problemi yasayabilirsin, yetersizn kalori ve protein alimi enerjini dusurur , vucudunda baskan hastaliklar ortayab cikartirb , 3 ogun yemelisin tabak boyutlarini kucult ,
00 Yorumla3 öğün yesen de zayıflarınsadece yediğine dikkat ederek
00 Yorumla
+1 yılYa böyle kafana göre diyet yapma bu kadar kararliysan uzman birini bulup beraber yapın
00 YorumlaOturup her şeyi yersen olmaz bence 1 öğün değilde aralıklı oruç yapabilirsin
00 Yorumla
+1 yılHayir hastalik bulursun. Diyetisyenle konusup diyet programi yapman daha saglikli olur.
00 YorumlaZayiflersin. Kisacasi kalori acigi yaratacaksin
00 Yorumla
+1 yılHayır aksine vücudun kitlenir az vr sağlıklı öğünler yemelisin en az 2 ana ve 2 ara öğün yemelisiniz
00 YorumlaSadece yemekle olmaz bu işler biraz hareket et doktorun en iyi tavsiyesi yürüyüş yap demesi oldu
00 Yorumla
+1 yılSağlıksız zayıflarsın sadece bence giden de kas olur
00 YorumlaHayır vücudun alması gereken bı miktar var bir öğünde yesen diğer yediğin meyve veya farklı bıse de alırsın bende yapıyorum diyet ama sıkı mi Spor yap yutup tan falan açık yapabilir sin çok işe yarıyor ekmeği bırak mesala market eşyaları cips vb
00 Yorumla
+1 yılValla benim yaptığım bir method var fakat ne kadar sağlıklı bilmiyorum, Günde 2 bardak 0 şeker 16 öz filtre kahve içiyorsun 0 şeker kullanıcan aylarca günde 15 20 km yüricen az yicen çok gitcen bu kadar böyle ben 76 dan 65 e
00 YorumlaBir öğün yemek tüketerek kisa süreliğine kilo versen bile verdiklerini bıraktığın an geri alabilirsin ve bir süre sonra emin ol işe yaramıyor günde tek öğün beslenerek geçirdiğim zamanlar da oldu ama verdiğim en yanlış karar olduğunu fark ettim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskisi de öyle yapıyordu benim, kilo almaya yatkındı günde bir öğün yiyorum diyordu kıyamıyordum da üzülüyordum yapmayın ya bir ogunle doymak çok zor
00 YorumlaFazlasıyla zayıflarsın ama uzun tutmamak lazım. Sporla desteklersen harika bir bücuda sahip olabilirsin
00 Yorumla
+1 yılSonradan daha çok kilo alabilirsin bir diyetisyenden yardım alsan iyi olur ben diyetisyene gidiyorum birde yürüyüş egzersiz yapıyorum zayifliyorum size de oneririm
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYağları yakacak fırsat vermezsen vücuduna sadece aç kalmış olursun. Ama hücre yenilenmesi yaşarsın.
00 YorumlaKendine eziyet etmekten başka şeye yaramaz spor yap o zaman hem kilo verirsin hem sağlıklı bir birey olarak fit olursun açlık çare değil
02 Yorumla
Soran+1 yılBunu yapmaya başladım teşekkür ederim
Aralıklı oruç tavsiye ederim 12:00 d kahvaltı 15:00 de ara öğün 19:00 hafif akşam yemeği 👍🏻 aralarda bol su detoks çayları vs ben bu şekilde kilo verdim :)
00 Yorumla
+1 yılBen de aynı durumdayım sadece 1 öğün bile yiyemiyorum. 1 haftada 3 kilo vermişim ama ben de strese bağlı yemek bozukluğu oluştu o yüzden yiyemiyorum o da etkiliyor olabilir
00 Yorumla
+1 yılÇok az yiyerek zayıflamak pek sağlıklı değil. Eski beslenme düzenine döndüğünde verdiğin kiloları çok çabuk geri alırsın. Düzenli öğünlerde zayıflamak her açıdan daha yararlı.
00 YorumlaHayır vücufun bunu açık durum olarak algılar ve her yemek yediğin zaman bunu yağ olarak depolar aralıklı oruca başla ya da devletin diyetisyenlerine git kilo vermek istiyorsan
00 Yorumlaaşırı bilgili olduğum söylenemez ama kendini aç bırakarak zayıflamaya çalışırsan yediğin an daha çok kilo alırsın bu yüzden daha doyurucu ama sağlıklı bir şey tercih et bence
00 Yorumla
+1 yılo yediğin bir öğünü iki öğüne böl bence bide bol su iç zayıflarsın
20 YorumlaSalata falan gibi sağlıklı şeyler ye bide abur cubur kola filan hiç içme 4 öğün ye yeterki bunları yap zayıflarsın
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki öyle yaptığın için daha çok alırsın ekmek yeme ama günde iki öğün ki yemek ye az ye böyle kilo aldıran şeyleri yeme
00 YorumlaZayıflarsın ama yüzün çöker sağlıksız bi zayıflama olur o yüzden yapma günde 2 öğün beslen ama sağlam beslen hele de kahvaltıda
00 Yorumla
+1 yılAynı şeyi yapıyoruz ve bu yüzden gece çok acıkıyorum 😅
01 Yorumla
Soran+1 yılben artık yapmıyorum ya çünkü bir süre sonra kilo vermek zorlaşıyor 3 öğün yemek yiyorum ama ekmeksiz bir de spor yapıyorum
+1 yılBöyle yaparak. Bünyen zayıflar ve güçsüz olursun bi önerim var. Sadece akşam yemeği yeme ve yemeği ekmeksiz ye
00 Yorumlagünün 3 öğünü yiyip sporla daha sağlıklı kilo vere bilirsin. bu yöntem çok sağlıksız. ekmek falan yemek öğünlerinde
00 YorumlaZayıflayabilirisin ama bu sağlıklıklı bir zayıflama şekli değildir en sağlıklı olanı diyetisyene gitmek
00 Yorumla
+1 yılBende gunde 1 ogunle zayiflamaya calieiyorum ustelik gunde 30 dk ezgersiz yapiyorum 3 gun oldu 2 kg verdim bile
00 YorumlaYemek yemeyi keserek zayıflayamazsın, bu farklı hastalıklara sebep olur. Bu yüzden düzenli beslenirsen, zayıflayabilirsin.
00 YorumlaBence öğünü düşürmek çözüm değil kalori yerine protein içeren besinler tüketmen sağlığın için de zayıflaman için de daha iyi
00 Yorumla
+1 yılYa aslinda tam olarak bilmiyorum ama bu oğun sabah mi akşami değişebiliyor o yüzden fazla yaradiğini sanmam
00 Yorumla- Devamını Gör (133)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kilo verebilmek için vücudunda kalori açığı oluşturman gerekiyor. Bunuda almış olduğun kaloriden fazlasını yakarak oluşturabilirsin. Günde 1 öğün beslenmek metabolizmanın yavaşlamasına sebep olabilir. Ayrıca vucudunun enerjiye ihtiyacı var ve bu enerjiyi almış olduğun besinlerden elde edeceksin. Bunun için sana özel bir beslenme programı ile hem aç kalmadan hemde sağlıkla zayıflayabilirsin. Tabi burada egzersiz yapman ve hepsinden önemlisi bunu yapabilecek motivasyonada sahip olman çok önemli.
Hocam aksini söyleyen, tıp literatüründe OMAD (One Meal Day Diet)' ın otofaji etkisi oluşturduğunu söyleyen çok fazla çalışma da var, ben tek öğün beslendikten sonra yeniden doğmuş gibi oldum.
@mr4tdemr günde 4 öğün yiyip de 65 kalabiliyosam buna da bi söz söyleyin :D