Boy 163 Kilo 109 Yaş fiziken 23 ruhen 98 Orta okul yıllarımdan beri kilolu bir çocuğum Haziran 1 de tartılıp bireysel bir plana başladım günde iki öğün beslenme düzenine geçtim 1 saat civarı yürümeye çalışıyorum bir de başlangıç düzeyinde yogaya başladım bana verebileceğiniz bir tavsiye var mı ya da şunu öyle değil böyle yap gibisinden bir şey
Kilo verme ve spor planlama sürecinde yardımcı olabilecek olan var mı?
Kendini çok kasma beslenme konusunda Ancak ne kadar yemem içmem dersen sonra tam zıttı olup birden kendini pasta böreklerin içinde ya da kola abur cuburun içinde bulabilirsin...
Yine de naçizane düşüncem - Ekmek vb her türlü hamur işini tamamen kesmen ( simit poğaça dahil ) Arada hafta 1 simit yemek istiyorsan ye tabi tadımlık - Kola abur cubur kek pasta citos sağlıksız gıdalar tuketme - sabah uyanınca bir bardak limonlu su - günde 2 öğün beslenme ; sabah ve akşam veya öğlen akşam şeklinde beslenme ideal - en az 3 litre su - sade soda, ayran, kahve çay sınırsız. ( Meyveli soda tavsiye etmem sekerlidir direk insülin sebebi ) - geceleri yatarken bir tabak yoğurt güzel gider
Temelde bunları bile yapsan yeterlidir Ayda yılda bir yediğin sütlaç vb tatlılar yenile bilir sorun yok...
Spor kısmında - günde 10 15 dakika ip atlama - varsa 3 5 kilogram taşıyabileceğin ölçüde ağırlık kaldirmani öneririm - yürüyüş yanında merdiven inip çıkmak, ekstra koşu bisiklet öneririm
- yine uzun yürüyüşler de iyi kalori yakar Ayrıca ; boks 🥊 kum torbasinda çalışmak sağlam yag yaktırır tavsiye ederim.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ekmek için tam buğday aldım sabahları yağsız kızarttığım iki dilim ekmeğin üzerine peynir sürüp omletle yiyorum yanında salatalık domates vs Akşamları bazen bir avuç makarna -yine tam buğday- ile yaptığım ya da işte yeşil mercimek vb baklalar ile yaptığım salata yiyorum akşamları ekmek yemiyorum sodayı meyveli içmiyorum boks çok istiyorum ama burada gidebileceğim bir yer yok 🥲🥲
hangi ildesin en samimi şekıl şükül de yardımcı olorom diyet yapıp kalori açığı verme muhabbetinde kilo verirsin ama sarkarsın sonra estetikci kapılarında fiyat alırsın senin bunlardan daha akıllı bilinçli olman lazım yoksa spor salonları yazar geçer proğramı sen onların müşterisisin en başta kendinin doktoru olup vücudunu dinleyip ne yapman gerektiğine kendin karar vermelisin çok biliyom diyenler biswm bilmiyor
Amacın eğer çok ciddi kilolar vermekse yasin daha genç ve bu yaşlarda metabolizmayı hızlandırmak adına düzenli olarak haftada 3 defa kardiyo yapmanı öneririm. Bunun haricinde beslenmeni karbonhidrat ağırlıklı, daha çok lif içeren gıdalarla süslersen ve bunları doğru besinlerden alırsan senin açında ekstra olarak avantajlı olur.
Yulaf, arpa, çavdar ekmeği, kahvaltılık gevrekler, brokoli, mısır, karnabahar, havuç, domates ve kuruyemisler. Bu tarz yüksek lif içeren besinleri tüket. Baslangic olarak her sabah yulafla başlayıp antrenmanini verimli bir sekilde yapabilirsin. Ayrıca yulaf tok tutar.
Eğer maddi yeterliliğin varsa haftada en az 3 4 kaşık pilav ve 100 200 gr bandında tavuk göğsü tüketmeni (hergunde tuketebilirsin) öneririm.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sana inaniyorum ve guveniyorum 🎈bol şans en iyisi sensin
70 kilodan 49 kiloya dustum 3 ayda spor ve diyet bol su ile emin ol kendine guvenirsen yapamayacagin birsey yok kendine inan ben yaptim sende yapabilirsin sana gûveniyorum pes etme, tek yapman gereken tatli krizini engellemek icin yol bulmak bunuda cozdun mu emin ol yapacaksin zaten 1 hafta duzenli spor yapinca alisiyorsun
Kuzu ben cok seker tukettigim icin zaten 70 kilo oldum en son yolda nefesim kesildi anladim ozman vermem gerektigini ki hiç seker tuketmedim, protein yeteri kadar kalori ve yuruyus spor yaptim full ki ben 4 yil oncesine kadar 66 kiloydum birden 70 kilo oldum ve 3 ayda bukadar kilo verdim ôlûm diyetiydi herkes diyorki gamze ôlcen en son gôzûm karardı bayilmisim şeker tuketmedigim icin hic rahatsizlandim hahaha 😀 yani dicem oki yapabilirsin istemeb ve azmin ve hîrslı olman lazim
kuzu sadece hiç seker tuketmedim onun disinda birsey yoktu 😀zaten acildeki doktor dedi diyettede olsan haftada birkez tuketmeliydin sen hic tuketmemissin en son bana çikolata getiriyordu ahahhs