çok fazla kilo vermem lazım ama spor beni çok yoruyor onun yerine yürüyüş yapsam kilo verebilir miyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- u1 yıl
Merhaba, Evet, yürüyüş yaparak kilo verilebilir. Yürüyüş, düşük yoğunluklu bir kardiyovasküler egzersizdir ve kalori yakmanın yanı sıra kasları güçlendirmeye, kalp sağlığını iyileştirmeye ve stresi azaltmaya yardımcı olabilir.
Yürüyüş yaparak kilo vermek için, haftada en az 150 dakika (günde 30 dakika) orta yoğunluklu yürüyüş yapmak önerilir. Bu, yürüyüş hızının kalp atış hızınızı artıracağı, ancak hala nefes alıp vermenize izin verecek kadar konforlu olduğu anlamına gelir. Daha yoğun yürüyüş seansları veya daha uzun sürelerle de kalori yakabilirsiniz.
Yürüyüş sadece kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda metabolizmanızı da artırabilir. Düzenli olarak yürüyüş yapmak, kas kütlenizi artırarak vücudunuzun daha fazla kalori yakmasına yardımcı olabilir. Ancak, yürüyüş yaparken diyetinizi de kontrol altında tutmanız gerektiğini unutmayın. Sağlıklı bir diyetle birlikte yürüyüş yapmak, kilo kaybınızı hızlandıracak ve genel sağlığınızı iyileştirecektir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Evet verebilirsin ama kilo vermek için kalori açığı yaratmalısın. Nedir kalori açığı, senin günlük aldığın kaloriden fazlasını yakman gerekiyor demektir. Yani beslenmene çok dikkat et ve düzenli tempolu yürüyüş yap.
Yağlı, şekerli ve unlu ürünlerden mutlaka uzak durmalısın. 1 ay boyunca bunları tamamen kes ve yürüyüşünü aksatma arada ki farkı göreceksin. İstediğin kiloya da ulaşana kadar bunları yap. Sabahları yulaf ezmesi ye liften dolayı seni fazlasıyla tok tutar enerji verir. Bol salata ye akşamlar yeşillik falan. Bunları uygula mutlaka. Kolay gelsin 🥂20 Yorumla
- 1 yıl
yürüyüş kilo veridirir fakat bol su içmekte kilo vermeni hızlandırır sabah aç karnına su iç seni tıkasın su ilk başlarda insanın midesi bulanıyor ama sonra alışıyorsun sakız çiğne bol bol ve her yemekten önce su iç spor yapman senin için daha iyi olur çünkü vücudun kilo verirken sarkar ve sonra buna bi çare aramaya başlarsın
00 Yorumla
- 1 yıl
Ben çok yerim hergün de hızlı tempolu yürürüm. Kilolu değilim şu an o yüzden. Yürümeyi bıraktığımda hemen kilo alıyorum. Yani düzenli yürüyüş yediklerinizin kiloya dönmesine engel olur ama var olan kiloyu da yaktırmaz. Spor yine lazım şu anda sizin için sonrası yürüyüşle halledilir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
42Cevap
Kilo verirsiniz yağlar gider ama en sağlıklı kilo verme yöntemi egzersiz ve az yemektir. Mesela kilo vermek uğruna yaptığınız egzersilerde kendinizi fazla zorlarsanız kaslarınızın yırtılmasına sebebiyet verebilirsiniz. Bu yüzden az ama günlük egzersiz yapsanız daha mantıklı. Japon egzersiz videolarına bakarsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz. Çünkü az saniye iyle bir kaç hareket yapıyorlar ve bu bedeni fazla yıpratmıyor.
Tabi bu benim kendi düşüncem.
https://www.youtube.com/embed/18rAUt-TPJY20 Yorumlaister 1 km ister 10 km yürü ama düzenli hergün yürü işe yaradığını göreceksin nereden mi biliyorum? 1 buçuk senede 143 kilodan 85 kiloya düştüm sadece yürüyüş ve bol su içerek
22 Yorumla- Soran1 yıl
yemek düzenin nasıldı ve kaç km yürüyordun
Kesinlikle verirsin tabi yürümek demek kardiyo demek kalp atışını hızlandırmak demektir, yani tüm damarlarına fazlaca kan pompalıyor o an ve enerji ile birlikte neredeyse tüm kaslarınız çalışır ve o terlemeyle vücuttan yağ atarsınız…tempolu yürüyüş ara sırada koşun bence
00 YorumlaElbette verilir. Kilo verirken psikolojinizi de düzeltmiş olursunuz eski alimler canları sıkkın olduğunda hemen yürürlermiş yürümek düşünceleri de berraklaştıyor. Her neyse sonuç olarak düzenli olursa süper vücut şekillendirir 😅
10 Yorumla- 1 yıl
Verilir ama diyet yapmak yediklerimi dikkat etmek çok önemli ben mesala tip 2 diyabet hastasıyım yeni teşhis koyuldu hamur işi gazlı içecekler sigara alkol vb olguları hayatınızdan çıkarırsanız bende hiç yoktu mesala kilo verirseniz
00 Yorumla - 1 yıl
Evet verirsin, yutubda Leslie 1,2,3 mil videoları var o da çok yormuyor insanı onu tavsiyye ederim
10 Yorumla - 1 yıl
Sana denenmiş tavsiye vereyim günlük 2-3 lt su iç ve hergün bir saat yürüyüş yap bir ayda 10 kabile verirsin ve aburcubur veya kaçamak öğün tüketmemeye dikkat etmelisin
00 Yorumla - 1 yıl
Vücudumuzu belli bir rutinin dışına çıkarırsak ancak kilo verme durumu olur istedigin kadar yürü kardiyo yapmazsan olmaz en azından kendini yormadan ip atlayabilirsin
00 Yorumla Ben evde düzenli video izleyerek egzersiz yaptım ve yaklaşık 3 ayda 6-7 kilo verdim
Ben çok yorgun olduğum günlerde yatakta yaptım zaten çoğu yatarak yapılıyor ayrıca diyet yaptım hafif beslendim
https://youtube. com/@DNBeautyNatural
Bu kanaldaki en popüler videolara bakabilirsin
Umarım en kısa sürede hedefine ulaşırsın💗00 YorumlaYürüyüş bir spor değil açıkcası eğer spor yapmak istiyorsan ve yağ yakmak istiyorsan terleyene kadar spor yapmalısın ki işe yarasın
00 Yorumla- 1 yıl
Düzenli egzersiz yapıp yediklerine dikkat edebilirsen olabilir sadece yürüyüş Çok etkili olacağını düşünmüyorum
00 Yorumla - 1 yıl
Verebilirsin yemek yemeden çıkarsa dışarıya su zayıflatıyor
00 Yorumla - 1 yıl
Her sabah çay bardağının 4/1 kadar sek viski iç 2 haftada kaburgaların sayılır (ünlüler deniyor)
00 Yorumla - 1 yıl
Yürüyüş en iyisi Zaten bütün beden çalışıyor. Günde 45 dk yürü sen verirsin
00 Yorumla - 1 yıl
Verilir ama diyet şart. Spor sarkmalar icin onemli yapmazsan sarkarsin muhtemelen.
00 Yorumla Günde 10-20 bin adım at çok iyi verdirir artı kilo vermek için de doğadanin kiraz sapı çayını iç çok iyi etki yapiyor
10 Yorumla- 1 yıl
Bisiklet sürün 8 senedir 60 kiloyum istikrarlı asla değişmez tabiki 13 senelik sürücüyüm ben haftada 700 730 km yol yaparım kendinize güveniyorsanız başlayabilirsiniz hem ruhunuz gençleşir hem manevratik bir insan olursunuz seri atik ve mutlu
00 Yorumla - 1 yıl
Yürüyüş tabiki çok etkili olacaktır ama ondan önce yediklerinize dikkat edin tok tutucu besinler yiyin iki öğün yiyin :) tam doymadan yemek yemeye alışın
00 Yorumla Tempolu ve düzenli şekilde yürümek cidden kilo verdirip bacakları sıkılaştırıyor ama bunun sürekli olması önemli şöyle bi başlangıçta 10k adımla başlasan devam ettirsen veririsin
00 Yorumla- 1 yıl
Verilmesi muhtemel ama tek başına yeterli değil. Kendimden biliyorum çok yürüdüğüm zamanlarda bayağı kilo verdim ama ağır bir çantayla falan yürümeye çalış.
00 Yorumla - 1 yıl
Alman gerekenden az kalori alırsan ve bunu da yürüyüşle desteklersen verebilirsin
00 Yorumla - 1 yıl
Elbette verilir fakat spor yapmak bunun daha hızlı olmasını sağlar ayrica yediklerinede dikkat etmen lazim
00 Yorumla - 1 yıl
Her gün aç karnına limon suyu sarımsak diyetiyle verebilirsiniz (Beslenmenizi gözden geçirin bir diyetisyen den yardım alabilirsiniz)
00 Yorumla Verebilirsin ama diyetle desteklersen daha sağlıklı olur ve düzenli yap yediklerine dikkat et. Ekmek, tatlı, çay şekeri vs bunlardan uzak dur.
00 Yorumla- 1 yıl
Evet, ama sadece yürüyüş ile olmaz bununla birlikte sağlıklı beslenmek ve başka sporlarda olursa daha çabuk kilo veririsin
00 Yorumla Lisede biyoloji hocamız en iyi spor yürüyüş yakmak derdi. Vardır bi bildiği. Kilo da verdiriyordur mutlaka
01 Yorumla- 1 yıl
Sadece yürüyerek kilo vermek biraz zor yürüyüşün yanında spor da yaparsan verebilirsin tabiki yediklerine de dikkat etmelisin
00 Yorumla Yürüyüş yaparak fazla kalori yakamazsın, ne yiyeceğine dikkat edip yürüyüşten fazlasını yaparsan istediğini elde edeceğine eminim.
00 YorumlaVücut bir noktadan sonra bu tempoya alışacağı için en az kaloriyi harcamaya başlayacaktır, yani hayır yürüyüş tek başına kilo vermeye yetmez
00 Yorumla- 1 yıl
Aynı saatte ve aynı mesafede tekrar edersen etkili olur diye düşünüyorum. Aldığın kalori ve verdiğin kalori dengeside çok önemli.
00 Yorumla Ben her dün 10bin adım yürüyerek ayda 5 kilo verdim çok yürürsen kilo verebilirsin.
01 Yorumla- Soran1 yıl
yeme düzeniniz nasıldı
- 1 yıl
Hem yürüyüş yapıp hem de yediklerine dikkat et sen neden verilmesin
10 Yorumla Ama yemenede dikkat etmelisin sebze ağırlıklı beslenn
00 Yorumla- 1 yıl
Sabah aç karnına hafif tempo ile başlayıp nabzı yükseltip alçaltacak şekilde yapılmalı
00 Yorumla - 1 yıl
Hergün en az 1-2 saat spor yaparsan kolaylıkla verebilirsin.
00 Yorumla - 1 yıl
Verilebilir. Tempolu ve düzenli olursa faydası olur
00 Yorumla - 1 yıl
Kilo vermen için tempolu yürüyüş yapman lazım normal yürüyüş aa
00 Yorumla Verilebilir ama diyet yapman önemli çok yersen bir faydası olmaz.
00 YorumlaNerdeyse her gün 20 bin atıyorum ama kilo veremedim ama almadimda
00 Yorumlasporla yuruyusu ayri degerlendirmisler asdf
verirsin.00 Yorumla- 1 yıl
bence verilir arkadaşım yulafla falan beslendi yürüyüş yapti cok hızlı kilo verdi
00 Yorumla Yürüyüşle pek verilmez ilk bikac gün verir geri alırsın
00 Yorumla- 1 yıl
Verilebilir öncelik tabiki yememek yediklerine dikkat etmekle başlar
00 Yorumla tabiki verebilirsin yürüyüş sonuçta spor gibi bir aktivite
00 Yorumla- 1 yıl
Evet ama tek yürüyüş yaparak kilo vermeye çalışmak yetersiz olur beslenme düzenide önemli
00 Yorumla - 1 yıl
Kesinlikle düzenli beslenme ve spor dahil yürüyüşle gayet güzel kilo verebilirsin canım🙃
00 Yorumla - 1 yıl
bogazıda tutarsan evet
20 Yorumla İstikrarlı bı sekilde yaparsan olur
00 YorumlaBnce gayet sağlıklı bir şekilde verilir
00 Yorumla- 1 yıl
Sadece yürüyüş yaparak kilo vermen zor olur
00 Yorumla - 1 yıl
Benim kardeşim doğumdan sonra yemeyerek zayıfladı
00 Yorumla Tempolu yürü beslenmeye dikkat et
00 Yorumla- 1 yıl
bende yürüyüşü hiç sevmiyorum
00 Yorumla - 1 yıl
Tempolu yürüyüş işe yarıyor gerçekten
00 Yorumla - 1 yıl
Disiplinli ve düzenli olursan evet verilir
00 Yorumla - 1 yıl
Hayır yürüyüş yaparsk asla kilo veremezsin
03 Yorumla- 1 yıl
Sağlık & Diyet konusunda 641 cevap paylaştı. sadece yürüyüş ile hayır
00 Yorumla- 1 yıl
Evde koridorda yap verilir
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
16 kilo verdim yuruyusle
02 Yorumla- Soran1 yıl
kaç km yürüyordunuz ve beslenme şekliniz nasıldı
- Cevap sahibi1 yıl
Normal yiyodum 3 ogun, gunde 2 saat falan yurudum her gun
- 1 yıl
Yediklerine dikkat edersen neden olmasın
00 Yorumla - Devamını Gör (39)
Devamını Gör(94)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba
Öncelikle kilo verebilmeniz ne kadar yürüdüğünüze göre ve neler yediğinize göre değişkenlik gösterebilir. Eğer çok kilolu iseniz size uygun olan ilk başta yürüyüş olacaktır. Belli bir seviyeye ulaştıktan sonra spor yapmanız daha sağlıklı olacaktır.