Vegan olmak istiyorum?

Geçen gün bi belgesel izledim (bknz:earthlings) vegan olmak istediğime karar verdim zaten et tavuk balık yumurta gibi besinleri tüketmiyorum ayda yılda bir misafirliğe gidersem 1 2 çatal alıyorum o kadar ama peyniri ve sütü çok tüketiyorum

Soruma gelelim vegan beslenmeyi beceremeyip eski düzenime dönmekten çekiniyorum farkında olmadan hayvansal gıda tüketsem bile herşeyi kafaya takan bı insanim büyük ihtimalle hayatı kendime zindan ederim bunu nasıl sürdürülebilir hale getirebilirim?

Burada şimdi İslam'la alakalı şeyler yazanlar olacaktır işte yok dinimizde kurban bayramı var ülkemizde helal ürünler tüketiliyor diye ama alakası yok ülkemizde de hayvanlardan acı çektirerek faydalanılıyor bunu abime sordum (abim çok dindar bi insandır) eğer hayvana zulüm edilerek üretiliyorsa tüketmenin doğru olmadığını söyledi (şu an marketlerde ki her türlü hayvansal gıda) yani yobazlar çenesini kapatsın öncesinde

Eğer köyde yaşıyor ve kendim besliyor olsaydım hayvanları o zaman sütünden yararlanabilirdim diye düşünüyorum ama emin değilim

Güncellemeler
1 yıl
Ben sizin hayvansal gıda tüketmenizle alakalı yanlış bir yorum yapmadım çünkü beni ilgilendirmiyor peki neden siz saçma sapan şeyler söyleyip dalga geçiyorsunuz ki
Vegan olmak istiyorum?