Vejetaryen olmak istiyorum!!! Hayvanlari cok seviyorum canli yemek istemiyorum. Vejetaryen olmak istiyorum fakat etli yemekler yiyerek büyüdüm.. yardim edecek biri var mı 🙁
Cevabın nedir?
ben vejetaryenlere güvenemiyorum olacaksan vegan ol tam olsun ve sadece veganlık yetmez hayvan haklarını az çok korumak buna motive eder seni
011 Yorumla
En İyi Cevaplar
Abla bitkide canlı değil mi onu niye yiyorsun ozaman
03 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle, kuşkusuz bitkiler canlı varlıklar ve her türden komplike süreçleri yürütüyorlar. Ama bitkilerle hayvanlar arasında ciddi bir fark bulunuyor.
Bitkiler ve hayvanlar arasındaki farkın hissetme yeteneği ile ilgisi var. Yani, insan türünden olmayan canlılar-en azından bizim rutin olarak sömürdüklerimiz- net bir biçimde duyu algılarının farkındalar. Hissetme yeteneğine sahip canlıların beyinleri var; seçimleri, arzuları veya istekleri…çıkarları var, bu çıkarlara acıdan ve ağrıdan uzak durabilmeyi ve hayatta kalmaya devam etme arzusunu da katıyoruz.
Bitkiler insanlardan ve hissetme yeteneği bulunan hayvanlardan niteliksel olarak şu anlamda farklılar; bitkiler de canlılar ama duygu hissetmiyorlar. Bir bitki günışığına ve diğer uyarıcılara tepki verebilir; ama bu durum bitkinin hissetme yeteneği olduğu anlamına gelmez. Eğer zile bağlı bir tel aracılığıyla elektrik akımı yayarsak o zaman o zil çalar. Ama bu, zilin hissetme yeteneği olduğu anlamına gelmez.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
17Cevap
Medyadan ekrandan uzak tut zihnini...
Bu yeterli..10 Yorumla- +1 yıl
yedigin an zaten cansiz oluyorlar sorunu anlayamadim?
13 Yorumla- +1 yıl
@AKUMA ama o otlarda yenildigi an cansiz oluyor
Diğer konusunda 860 cevap paylaştı. hepiniz vejetaryen olun da bana daha cok et kalsin yemek icin
00 Yorumla- +1 yıl
Danayı çok mu seviyosun :)
00 Yorumla Yardım edilicek bir şey yok yemezsin olur biter
00 Yorumlaneye yardım arıyorsun olmak istiyorsan ol işte
00 Yorumla- +1 yıl
Et yememek değil çok yememek önemli bence
00 Yorumla - +1 yıl
et yemezsen vejetaryen olursun
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
bitkiler de canlı değil mi ya
02 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
enginarın da kalbi var yeme
- +1 yıl
Öncelikle, kuşkusuz bitkiler canlı varlıklar ve her türden komplike süreçleri yürütüyorlar. Ama bitkilerle hayvanlar arasında ciddi bir fark bulunuyor.
Bitkiler ve hayvanlar arasındaki farkın hissetme yeteneği ile ilgisi var. Yani, insan türünden olmayan canlılar-en azından bizim rutin olarak sömürdüklerimiz- net bir biçimde duyu algılarının farkındalar. Hissetme yeteneğine sahip canlıların beyinleri var; seçimleri, arzuları veya istekleri…çıkarları var, bu çıkarlara acıdan ve ağrıdan uzak durabilmeyi ve hayatta kalmaya devam etme arzusunu da katıyoruz.
Bitkiler insanlardan ve hissetme yeteneği bulunan hayvanlardan niteliksel olarak şu anlamda farklılar; bitkiler de canlılar ama duygu hissetmiyorlar. Bir bitki günışığına ve diğer uyarıcılara tepki verebilir; ama bu durum bitkinin hissetme yeteneği olduğu anlamına gelmez. Eğer zile bağlı bir tel aracılığıyla elektrik akımı yayarsak o zaman o zil çalar. Ama bu, zilin hissetme yeteneği olduğu anlamına gelmez.
Diğer konusunda 367 cevap paylaştı. hayvaneti yemiş seni zor o taraf :)
00 Yorumla- +1 yıl
canli yemiyonki zaten 😂
00 Yorumla istersen olursun.
01 Yorumlaişsizsin
00 Yorumla- +1 yıl
saçma
00 Yorumla Sen nasıl bir hastasın ya
02 YorumlaOlma et faydalı
00 Yorumlaol gitsin.
00 Yorumla- +1 yıl
enteresan
00 Yorumla - +1 yıl