Vejetaryen olmak istiyorum çünkü hayvanların öldürülmesi hem çok canice hemde çok iğrenç geliyor bana. Yumurtamı yerim, sütümü içerim çünkü bu ürünler elde edilirken hayvanlara zarar verilmiyor. Ancak etten elde ettiğimiz b12 vitaminini başka hangi besinlerle elde edebilirim? ve ailemin yanında yaşıyorum 18 yaşındayım, haliyle yemeğimizi falan annem yapıyor, sizce vejetaryen olmam zor mu olur? hepsine cevap verirseniz sevinirim
Cevabın nedir?
Ben veganim. B12 konusunda sıkıntı yapma. 1 buçuk yıldır veganim. 1-2 hafta önce kan alırdım. Doktor et yiyor musun dedi. Veganim dedim. Et yememene göre değerlerin çok iyi dedi. Yani aklında şüphe kalmasin diye anlattim bunlari. Bir şey olsaydı bana olurdu. Soya fasulyesinde b12 çok var. Sütünü çıkartıp yoğurt yapabilirsin peynir yapabilirsin. Direk yemegini yapabilirsin. Kuruyemişlerde de var. Vegan b12 diye araştır nette bulursun hemen
11 Yorumla- Soran+1 yıl
çok teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Vejetaryenliğin fleksiteryanlik diye bir dalı var, sadece belirlediğin günler et yiyorsun, öncelikle bununla başlaman daha kolay olur gibi.
Ben şu an bir fleksiteryanim ayda 2-3 kere et yiyorum. Sütünü, peynirini ve yumurtanı düzgün yersen hiç sorun olmuyor. Ailem başta pek sıcak bakmamıştı ama şimdi yemek yaparken kendi etli yemeklerini de etsiz yemeklerini de yapıyorlar😊06 Yorumla- Soran+1 yıl
hmm anladım. sende o zaman yavaş yavaş asıl vejetaryanlığa geçiş yapacaksın :) peki b12 eksikliğini nereden karşılıyorsun?
- +1 yıl
Yumurta, peynir ve yoğurtta var, ayrıca bazı kahvaltılık gevreklerde de bulunuyor😊
- +1 yıl
Bir soru sorabilir miyim :)
Yalnızca vegan olarak fikrinizi merak ediyorum.
Sizin görüşünüze göre yumurta, süt gibi hayvansal ürünler elde edilirken hayvanlar zarar görmüyor; bana göre ise, bir hayvandan süt üretebilmek için, yumurta elde edebilmek için besinlerine, bedenlerine binbir farklı ilaç katılıyor. Büyük kümeslerde tavuklar suni ışığın altında, hareketsiz, önlerindeki ''hormonlu'' yemleri yiyerek ve bir kez olsun horoz yüzü görmeyerek yumurtlamaya zorlanıyorlar. Hayvanların hızlı yumurtlamaları için strese tabi tutuyorlar, ve verimi arttırabilmek için zirilyon çeşit yöntem kullanıyorlar.
İnsanın, doğadaki diğer canlılardan kendisini üstün görmesinin bir sonucu işte... hayvanlar öldürülmese dahi ömürleri boyunca sömürülüyorlar, ve tabiki en sonunda kesime gönderiliyorlar :)
Yani et yeseniz de yemeseniz de bu zulme ortak olmayı zaten kabul ediyorsunuz.
Böyle düşününce veji olmanın bir anlamı oluyor mu :) - Soran+1 yıl
aslında mantıklı konuştun gerçekten de bu soruyu direkt @dragonesbea yönlendiriyorum
- +1 yıl
Ben vejetaryen olmayı hayvanları öldürmek istemediğim için seçtim, süt gibi ürünlerde hayvanlar öldürülmüyor. Ne yazık ki zarar görüyorlar evet, ama en azından canları ellerinden alınmıyor. Dediklerinizi tamamen haklı buluyorum ve veganlığınızı devam ettirmenizi tebrik ediyorum. Kendi adıma konuşursam vegan olmak benim için çok zor, vejetaryenliğimi bile bozuyorum zaman zaman gördüğünüz gibi. Ama elimden gelenleri yapıyorum, hiçbir şey yapmamaktan iyidir. Yorumunuz için teşekkürler😊
- +1 yıl
Ben aslında hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum.
O zaman bir konunun daha altını çizip sorudan çıkayım, hayvan testleri :)
Madem ki hayvanlar konusunda bir hassasiyete sahipsiniz, lütfen hayvan testi uygulayan kozmetik ürünlerinden uzak durmaya çalışın :) Takık olduğum konulardan birisi de bu idi, söylemeden edemedim :)
Teşekkürler,
Şimdiden kolay gelsin :)
bu olaya şöyle bak neticede Eti yenilen hayvanlar bunun için yaratılmış ve bundan alınacak besinlerde öyle, O zaman Tüm et yiyen hayvanlarıda Vejeteryen yapmak lazım Aslan, kurt, çakal vs
02 Yorumla- Soran+1 yıl
ancak hayvanlarda bizim gibi, bir canları var ve onları kesip yiyoruz...
- +1 yıl
Hayvanlar canice öldürülmüyor hem sen yesende yemesende kesilecek ölecek bu hayvanlar sana bir faydası olmassa boşa ölmüş olur boşver saçma hippi işlerini ye etini
044 Yorumla- Soran+1 yıl
hippi işi falan değil. bir ölüyü çiğnediğini düşün... hoş bir şey değil.
- +1 yıl
bizzat kesimlerde bulunmuşluğum var düşünmeme gerek yok doğanın dengesi bu ya yersin ya da yenilirsin vejeteryanların hayatta kalmalarının tek sebebi güçlü bir sürünün içindeler
- Soran+1 yıl
bizzat kesimlerde bulunduğunu söylüyorsun, o zaman bizi de gayet iyi ortamlarda kesebilirler, yemek niyetine ortaya çıkarabilirler? hayvanında canı var, bizimde var. aynı şey değilde ne?
- +1 yıl
Beni kesmeyi deneyebilirler ama ben daha fazla savaşırım hem kendinizi hayvanlarla bir tutmayın o zaman atlarda doğaya salınsın özgür yaşasınlar kedileri evde beslemesinler balıkları akvaryuma koymasınlar binaları yıkıp heryere ağaç diksinler kuşlar rahat yaşasın uçsun ne dersin öyle bir hayata böcek görseniz çığlık atmaya başlarsınız her sene 1000 hayvan kurtalıyormuş günde 2-3 hayvan kurtarması lazım ne yapıyor bu kişiler karıncalara ekmek atıp bin hayvan kurtardık demesinler
- +1 yıl
Şöyle bir şey var ki evcil hayvanlar bizimle yaşamayı seviyorlar, şahsen kedimi dışarı çıkarmak istediğimde bana geri dönüyor. En başta bizim evcilleştirdiğimiz doğru ama onlara zulmetmiyoruz, yaşamalarını engellemiyoruz.
- +1 yıl
Vegan sayısı az. Ne yapalım. Yaymaya çalışıyoruz işte. Ne bekliyosun ki. 1000 hayvan toplam vegan sayısına göre iyi. Hem yer yemez. Anlamıyorum yani. Vejetaryenler/veganlar karnist insanlara et yemeyin demiyor. Ama karnist bir insan vejeteryen/vegan görünce hemen et ye et yemeden nasıl yasiyonuz et yenmeden yasanir mi ya sizin kafanizda calismaz şimdi diye iğrenç şekilde elestiriyorlar. Ben arkadaşlar arasında vejeteryenim diyorum ona bile böyle kızıyorlar veganim desem neler olur acaba.
- +1 yıl
Kedileri doğasından alıyosun arkadaşım başka bişey bilmediği için sana dönecek hem ben size et yeyin demiyorum hergün et yiyen birisi değilim ama hayvanlara zulüm yok kesimlerde sırf etini yediğimiz hayvanları düşünüyosanız sizde bir sıkıntı var demektir o kestiğimiz hayvanlar yaşadığı süreyi bizim sayemizde rahatca yaşıyor güzel besleniyor salıyoruz beşbin metrekare yere özgürce yiyor akşam oluyor kurtlardan koruyoruz biz olmasak yırtıcı nüfusu fazla olurdu bu hayvanlar zaten ölürdü burada karşılıklı çıkar sözkonusu
- +1 yıl
Peki hayvanlara ihtiyacımız kalmayınca onları ne yapacağız söylesene et yiyen kimse yoksa ineğe ihtiyacımız yok demektir tamamı yok edilmeli ya da nüfus bozulmasına yol açarlar ben kürke karşı bir insanım eti yenen bir hayvanın derisi alınır işlenir artık bırakılmamalı hayvandan yoksa hayvanı boşa öldürmüş olursun ama kurtların tilkilerin derilerine karşıyım tabiki
- +1 yıl
Hayvanlara verilen soya fasulyesinin GDO lu olduğunu biliyor muydun? Insanlara için GDO suz hayvanlar için GDO lu yapıyorlar. Ineklerin sütünün hepsinden yararlanmak için kan ve irine kadar cektiklerini biliyor muydun? Yapılan arastirmalara göre süt icen insalarda daha cok kemik erimesi yasandigini biliyor muydun? Inegin yavrusunun ağzına bir makine bağlayıp bunu annesinin sütünü icirmemek icin yapıldigini biliyor muydun? Erkek civciler dogurmuyor diye daha 2 günlük bile olmadan öğütucuye atildigini biliyor muydun? Benimle tartisma ben bademden bile süt cikarmis peynir yapmis insanim. Sen susana kadar susmam. Ayrica her lafada bir cevabim olcak emin ol
- +1 yıl
Heryerde öyle değil benim bildiğim mandıra var bizzat ailece eti ordan alırız adamlar çok temiz çalışıyo hayvanlara dediğin şeylerde yapılmıyo küçücük kafeslerde tutulmuyo hem ben sütü inekten sağma şansım varken bademden neden süt yapayım bunu diyen sizlerin birkez inek sağmış olduğunu sanmıyorum bile onların hakkı var diyorsunuz
- +1 yıl
Hiç de nüfus bozulmasına yol acmaz. Bak hindistana bir sıkıntı var mi yok. Ayrıca siz et yiyin süt icin yoğurt yiyin diye o ineklere suni hamile birakiyorlar. Resmen hayvana tecavüz ediyorlar. Senin o reklamlarda sandigin gibi değil. Öyle güle oynaya süt vermiyorlar. Makine koyuyorlar doğum yaptığı yere. Biliyorsundur artık orayı. Suni dolleme yapıyorlar ve hamile birakiyorlar. Bu resmen tecavuzdur başka bir şey değil
- +1 yıl
Ya kardeşim alla alla. Senin inekten süt sagmanda o hayvan için bir tecavüzdur. Yanlıştir. Sen bir kadin olsan yavrun haricinde baskalarinin sana sormayip sütünü sagmalarini ister miydin? Bana bunu söyle sadece. Ister miydin? Istemezdin. Ya senin ticaret zekan yok ya da sen küçük bir noktaya bakıp bütünü görmüyorsun. Küçük esnaf zaten öyle bir sey yapmaz. Bunu süt yumurta et ureticileri hani böyle marketlerde satılır ya hani bildin di mi onlar yapar. Küçük esnafla koca fabrikayi bir tutma
- +1 yıl
Ben samanlıkta yatmış bir insanım reklamlarla gerçeği ayırt edebilirim merak etme sen evet nüfus bozulması olur kontrolsüz çoğalma denilen bişey var sal o hayvanları doğaya bak yırtıcı nüfusu artışına heryeri kurtlar basar
- +1 yıl
İneğe tecavüzde güzelmiş zaten benim amacım zevk almak orada burada karşılıklı çıkar önemli bana faydası olmayan şeye koruma sağlamam koruma sağlamassam bu inekte ölür yavrusuda ölür
- +1 yıl
Ben spora gidicem canım devam edicem kaçtı demesinler
- +1 yıl
15 dakika daha senle uğraşacak vaktim var hayvanları internetten araştırıp gelme o ineklerin çiftleşme dönemi geldiği zaman çok agrasif oluyorlar diğerlerine zarar veriyorlar makina gerekli değil ama etkili ise kabul edilebilir bir yöntem
- +1 yıl
Internetten arastirmama gerek yok zamaninda arastirmami yaptım zaten. Ya anlamiyosun ya anlamamakta israr ediyosun. bir insan sırf et yiyebilmek icin bu savasi verir mi ya? O makinalari kabul ediyosun yani. Etkili ise. O zaman sanada haberin yokken istemezken makina sokarlar umarim
- +1 yıl
Hepçil birisi olarak ben gayet kibar fikrimi savunurken bitkisel gıdaları tüketen birisi bana kaba sözlerle fikrini savunuyor haklı olduğunu düşünen bir kişi kaba sözlerle üste çıkmaya çalışmaz
- +1 yıl
Tecavüzü onaylamıyorum sadece besin zincirini onaylıyorum besin zincirini korumak için yapılan işlemler aşırıya kaçmadığı sürece karşı çıkmam inek tecavüzü dediğin olayı adamlar öküzle yapsaydı dahamı mutlu olurdun yoksa zorla ciftlestiriliyorlar dermiydin
- +1 yıl
Ayrıca vegan olmamla kibar olmamin alakasi bile yok. Ben bitki yiyince kibar sen et yiyorsun diye kaba mi oluyorsun. Bu benim dogustan gelen bir karakterim. Laf anlamayan kötü şeyleri inatla iyi seymis gibi savunanlara irrite oluyorum. Sinirleniyorum. Mesela sen yalan söyleyen insana sinirlenir misin yoksa hoş mu karşılarsın?
- +1 yıl
Hayır ben inandığım şeyi kaba bir dille savunmuyorum çünkü dedigime inanıyorum ama inanmiyan insanlar kabalasir üstünlük sağlamaya çalışır benim ustunluk amacım yok sadece kendi fikrimi savunma amacım var
- +1 yıl
Ya sen benim dediğimi niye anlamiyosun? Sabahtan beri bir sürü soru soruyorum. Hala bir tanesini bile adam gibi aciklamadin. Ustunden gecerek konusuyorsun. Anlattigim orneklerden de mi anlamiyorsun? Bende hala soru soruyorum sanki cevaplayacakmis gibi. Laftan anlasan tartışırim da anlamiyorsun. Boşuna kendimi yormak istemiyorum.
- +1 yıl
Evet anlattığın şeylere tam cevaplar vermiyorum kabulüm ama yalan söylemeye bir alakası yok cevabını istediğin sorunun konuyla alakası ne ise konuda şöyle yardımcı olayın yalan söyleyen insana sinirlenirim tecavüz dediğin olayları tecavüz olarak görmuyorum hayvanların yenmesi bana gore vahşice değil doğanın gerçeğidir burada her gördüğün hayvanı kes demiyorum ihtiyaç olan kesilmelidir ama
- +1 yıl
Belkide ben fazla vahşet gördüğüm icin bana normal geliyor belki sen gerçek vahşeti girmediğini için sana fazla acı gereksiz suç gibi geliyor bilmiyorum ama sana iyi şanslar
- +1 yıl
nasıl birisi sanıyorsun beni elinde bıçağıyla her hayvanı öldüren birisimi hayır ben hayvanlara saygiliyim yolda yemek yiyen kuş gorursem karşı kaldırıma gecerimki benim yüzünden aç kalmasın sadece bazı şeylere ihtiyacımız olduğunda kullanmaktan yanayım
- +1 yıl
Ne ihtiyacimiz var allah askina? Kandirmayin kendinizi. Et yemekten vazgeçmek istemeyenler ihtiyacimiz var biz etçiliz vs vs bahanelerinin arkasina siginiyor. Ben 1 buçuk senedir veganim proteinim cok cok iyi kansizlik vardı bende yok simdi b12 iyi. Doktor bile cok iyi dedi sonuclara. Kuş örneğine gelirsek kuş hayvanda inek hayvan değil mi? Ikiside ayni can. Siz sadece damak tadiniz icin yiyorsunuz. Baska bir sey icin değil. Sirf damak tadi icin. Vitaminmis proteinmis hikaye bunlar
- +1 yıl
- +1 yıl
Merak ediyorum soya tarlaları için ne kadar hayvan yurdundan ne kadarı canimda edildi edilmeye devam ediyor soyalar için bitkileri ilacliyorlar bu ilaçlar böcekleri öldürüyor böcekleri yiyen kuşları öldürüyor nereden bakacağını bilirsen herşeyden kötülük bulabilirsiniz
- +1 yıl
Resim iyi oldu evet öküz kullansalar daha iyi olabilir
- +1 yıl
Duymak istemedigin şeyler olunca sinirleniyorsun yazma yorum diyorsun evet bana fikirlerini sunabilirsiniz ama bana emir veremessin adam akıllı rica etmek varken kaba yaklaşımlar rahatsız edici oluyor
- +1 yıl
Enteresan bir yaklaşım ve aşağılama farklı fikirlere açık olmayan embesilin tekisin ben en en azindan kibar olmaya çalışıyorum sence sen ölüyor olsan o inekler aldirirmi umurlarinda bile olmassin onların umurunda olan tek şey ot yemek ve bu yüzden yeniliyorlar ama doğada etçiller kazanır senin gibi otçullardan sadece bizim aramızda yaşadığını için hayattasiniz eğer insanlar başından beri sırf otla beslenseydi şuandaki gücümüze nah ulasirdik rahat evinde yatıyor olmazdın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
bak bu konuda ne demişler
scontent.cdninstagram.com/.../...5_326796700_n.jpg24 Yorumla- Soran+1 yıl
saçmalamışlar...
Bilincim dünyayı kendi tarafına çekmek için vejeteryan olmak istiyor ve bilinçaltım bir parça et için çıldırıyor.
00 Yorumla- +1 yıl
zor olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Ben De vejetaryenim :)
01 Yorumla- Soran+1 yıl
zor oluyor mu? b12 eksikliğini nereden sağlıyorsun?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar