Arkadaşlar ben veganım ama gastronomi okumak istiyorum daha sonrasında şartlar el verirse vegan bir cafe pastane restoran açma hayalim var ama nasıl olacak yani sonuçta gastronomide et var süt var yumurta var bunlarla eğitim alıp tadım yapmak vs istmiyorum napmam lazım.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Geçen bir araştırma okudum veganların %70 i geri bırakıyormuş. Soruna gelirsek türkiye etçil bir memleket işinde çok iyi olmadığın sürece zor. Kendi işletmen olursa mantıklı ancak ciddi bir sermaye ve reklam gerektiriyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
9Cevap
- +1 yıl
Vegan milletini de hiç anlamam.
Neden et yemiyorsun?
El cevap: ''Hayvanların ölmesini istemiyorum. Sırf biz keyif yapacağız diye hayvanlar ölmemeli''.
Yapma yaaa! Biz de zaten loknes gölü canavarı gibi ne bulursak yutuyoruz değil mi? Kedi köpek impala fil zebra keseli sıçan... Ulen akıllı olun akıllı. Eğer tek ve bir olan Allaha inanıyorsan ''Yok canım ben Allahtan daha iyi bilirim'' der gibi kafana göre doğayı yorumlamayacaksın. Senin et yememenle et sektörü çökmüyor. Ayrıca vücudunun hayvansal gıdalara ihtiyacı var. Mevzu sadece protein değil. Ve en önemlisi, hayvanı yüceltip insanı hiçe sayan zihniyetten bir kurtulmak lazım. Ben hayvanı hiçe sayalım onları yokmuşcasına ezelim demiyorum. Ancak bir hayvanı insanın üstüne çıkarmak hayvan sevgisi değildir. Bildiğin sapıklıktır. Doğu da her gün bir kardeşimiz şehit düşer bir gıdım umrunuzda olmaz. Ağaçta bir kedi kalır korkudan aklınızı yitirirsiniz.
Bu hayatta her şeyin bir yeri var. Ve bazı durumlarda zorunlu olarak bu durumu bir listeye döktüğümüzde en tepede insan vardır insan!!! Sen insana gerekli önemi verir, ilerde çocuklarını insan gibi yetiştirirsen, herkes aynı şekilde çocuk yetiştirirse, o zaman ne hayvanlara işkence edilir ne daha yaşına yetmemiş hayvanlar besi olarak kesilir ne de hayvanlara karşı yanlış bir şey yapılır. Öyle et yememeyle hayvanları kurtaramazsın.01 Yorumla- 8 ay
Neden et yemiyorsun sorusunun asıl cevabı hayvanların cani şekilde öldüğünü biliyorum ve bun karşı geliyordumdur o küçük sığ beyninle yorum yapma bence. Vegan olmak et yememek de değil ayrıca bilmiyorsun yaptığın yoruma da bakılırsa her şeyde var. Giyim, ayakkabı, çanta, makyaj malzemeleri, cilt bakım malzemeleri yani hayvan deneyi yapmayanlarda var ve hiç bir şekilde ne yiyerek ne kullanarak kısacası sömürmemektir sizin gibi. Ayrıca bir bilginiz yok her yerde dibi Allahı karıştırıp durmayın cahil gibi diyeceğim ama gibisi fazla kalır.
- +1 yıl
Ben 6sene mutfakta aşçılık yaptım 2 senedir de sushi ci olarak çalışmaktayım. İşim gereği o ürünlerin tadını kokusunu bilmem gerekiyor.
Eğer et kokusu yumurta kokusu rahatsız etmez beni tadlarına bakabilirim diyorsan gir.
Ama çok zorlanırsın söyleyim.
Ve mutfaklar öyle masterchefde hells kitchen da gördüğün gibi yerler değil onuda söylemek isterim00 Yorumla - +1 yıl
Yaptığın işte iyi olup, farklı/orjinal bir şey katabilirsen o zaman önünde bir engel kalmaz.
Vegan aşçı, kulağa ne kadar zarif ve havalı geliyor. Yaptığın yemekleri vegan yapıp, vegan olmayanları bile vegan haline getirebilirsen o zaman ünlü bile olursun.00 Yorumla Niye vegansin ki Allah'ın bize sunduğu besinlerden yararlanman lazım vücudunun ona da ihtiyacı var
50 Yorumlaİş yapmaz ben gastronomi mezunuyum sektör cok zor kız ici. Hele inanılmaz zor özeller cok acıldı parayla bitirip sefim diye ortaya düsüyolar yazma yemek ögretmiyolar ders programlarına bak hep işletme dersi muhasebe dersi üc bws yabancı dil bitti mezunsun günahın boynuma yazma veganlıga gelince tr de bir soya sütü dünyanın parası mantarla yasıyo veganlar cok kısıtlı
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Napıcaz ya bıktım her şeyden okusan dert okumasan dert cidden
- Soran+1 yıl
Ve veganlık konusundada soya sütü almak zorunda değilizki. Evde yapılabilecek 4 5 süt çeşiti var yoğurt peynir bile yapılır hemde noemal peynir ve yoğurt fiyatından ucuza. İnan pahalı bir şey değil veganlık
- +1 yıl
İnanmıyorum cünkü bir süreden sonra döngüye giriyor ve insan bıkıyor maalesef tr de vehanlık gelişmedi umarım sizlerle gelişir istanbuldaysan ziyaret etmekte isterim hayallerini yıktım belki ama mutfak masrer chefteki gibi birşey degil üzgünüm hazır ol yani yasayacaklarına süt tarifleri ve peynir tariflerine ihtiyacım var...
- Soran+1 yıl
Veganzone diye bir uygulama var twitterin sadeve began vejeteryan versiyonu insanlar yemek tarifi paylaşıyor veganlıkla alakalı şeyler o kadaar geniş bir yelpaze varli bir ziyaret etmeni tavsiye ederim sana sadece bakıp çıkabilirsinde ama şu döngü konuusna katılmıyorum bak mesela bir insan vegan olmaz ama üşengeç eçtir her gün tost yapıp yer ya da hep aynı çorbayo içer benzer yemekler yapılır evde falan bu kişiden kişiye değişir veganlıktada vardır illaki hep kendini döngüye sokan. Veganlıkta zorlanmıyorum çünkü o kadar basit tarifler varki üşenemiyorum bile her öğün tek porsiyonluk farklı yemekler yapıyorum o öğün bitiyor hep yeni bişey yapıyorum. Ve trabzonda yaşıyorum ben. Yıllardır mutfak üzerine hayalim var ama veganlık hayatımda yeni olan bir şey yani çok isterşm vegam bir dükkan açmak ama bakalım nasipte varsa gelip beni bulur umarım vegam eğitim veren bölümler açılır şuanlık en büyük isteğim bu
- +1 yıl
Olmaz vegan tercihi giderek çoğalıyor ve restoran larda artık vegan aşçı bulundurmak zorunda kalacaklar.
10 Yorumla - +1 yıl
Gastronomi okuycaksın, etle, sütle, yoğurtla çok işin olucak senin için olabilir
00 Yorumla - +1 yıl
vegan aşci ol. cok güzel olur. zor olur ama güzel olur sonu
00 Yorumla - +1 yıl
yani okurken biraz sıkıntı çekersin ama mezun olunca vegan mutfaklarında aşçı olabilirsin
00 Yorumla istek varsa imkanda var
herşey olur Allahın izniyle, yeter ki iste.00 YorumlaYapamazsın. Sırf tek başına et yemekleri dersi var🤷
00 Yorumla- +1 yıl
Hayır eğer tiksinti duymazsan işini yaparsın sadece. Tadımı başkası yapar. Ve dıştan yorumlayanların yorumu daha doğru olur😊
00 Yorumla - +1 yıl
Çok sıkıntı olmaz. Dersler genelde grup halinde yapılır illa sen tatmak zorundasın diye bir şey yok. Sevmiyorum dersin.
00 Yorumla - +1 yıl
evet gastronomi mezunu olarak söylüyorum vegan olman engeldir. Hocaların kafalarına göre verdikleri tarifleri yapıp onların önünde tatmak zorundasım
00 Yorumla bu ğlkede vegan sayısı az olduğu için restoranına da az kişi gelir sonra üzülürsün
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Ama bence insanlar seçenekler az oldupu için vegan olamıyor kafe restorantlar artsa bu oranda artar düşünceme göre
- Soran+1 yıl
Yanlış bir algı var bu konuda. Gerçekten tüm gün yediklerimi görsen çok şaşırırsın inan hiç zor değil zaten bizim kültürümüzde vegan yemek aşırı fazla. Sucuk evde yapıyorum süt zaten çok pratik yapılıyor ve içine vitaminler katılınca çok zengin bir besin oluşuyor gibi gibi birsürü şey var. Vegan beslenmenin daha sağlıklı olduğu bilimsek açıdan kanıtlandı zaten. Yani bakabilirsin tabi istersen. Ben pek zorlanmıyorum ama zorlanıp bırakan var elbet insandan insana değişiyor. Onun sebebide kişinin yeterince besin almaması sadece yulaf lapası yiyerek kimse sağlıklı kalamaz zaten ya da sürekli yumurta yiyerek dengeli yapmak lazım
Yemeği sen yemicem sıkıntı olmaz belki tatimda olur
00 Yorumla- +1 yıl
Et yemezsin ama illaki etli yemekler yapıcan uğraşacan derslerde
00 Yorumla - +1 yıl
Ee tabi bide böyle uyumsuzluk görmedim
00 Yorumla - +1 yıl
Ne alakası var vegan oluo aşçı olmakla? Olursun
00 Yorumla Engel olabilir çünkü tatman gerek yaptıklarını
00 YorumlaOlmaz
00 Yorumla- +1 yıl
Ol o zaman
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Öncelikle kararınızdan dolayı sizi kutlar ve kararınızın arkasında durmanızı yürekten isterim. Çünkü şundan emin olabilirsiniz ki gelecek Vegan. Bu kaçınılmaz bir gerçek çünkü dünyanın kaderi buna bağlı. Ben bir vegan olarak isterim ki herkes etik sebeplerden dolayı Vegan bir yaşamı tercih etsin. Ama dünya öyle bir noktaya doğru gidiyor ki bir süre sonra insanlar istese de istemese de vegan olmak durumda kalacaklar. Bunun birçok sebebi var. Bu sebeplerden bazıları, iklim değişikliği, su krizleri, virüsler vs. Dolayısıyla Vegan bir dünya kaçınılmaz son diyebiliriz. Ayrıca farkındalığın günden güne artması da bu yaşam biçimine olan ilgiyi günden güne artırmakta. Yani demem o ki sizin gibi Vegan şeflere çok ihtiyaç olacak. Bu nedenle hayalinizden asla vazgeçmeyin. Kim ne derse desin umudunuzu kırmasına izin vermeyin.
Vegan mutfağı inanılmaz büyük bir derya deniz. İçine girdiğiniz zaman bunu çok net anlıyorsunuz. Et, süt ve yumurta olmadan inanılmaz tarifler yapmak son derece mümkün. Ve vegan kafe ve restoranlara olan ilgi günden güne çığı gibi büyüyor. Bu nedenle geleceğinize çok güzel bir yatırım olacak bu düşünceyi büyütüp hayata geçirme fikrinize sahip çıkmanızı tavsiye ederim.
Sevgiler.