Hayvanlar ölüyor diye vicdanım sızlıyor. Çok moralim bozuluyor onların ölümüne sebep olduğum için. Bazı hayvansal ürünlerin tadı lezzetli ama yemeden de dururum. Ben tavuk yiyorum diye, balık yiyorum diye o zavallılar ölüyor. Vegan yani hayvansal ürünleri kullanmayan biri olmak istiyorum ama abim de babam da saçma bulur bunu. Akrabalarım da. Ne yapcam ben?
Cevabın nedir?
- 9 ay
Anlamadığınız şey şu. O raflardan alıp yediğiniz hayvanlar doğadan kendi halindeyken toplanıp alınan hayvanlar değil. Yani ölme sebepleri insanlara gıda olmak ama yaşama sebepleri de o. Tesislerde sırf gıda ürünü olarak kesilebilmek için üretilen yetiştiren hayvanlar. Mesela tavuk. Dünyada tavuk tüketimi tamamen kesilirse tavuk üretimi de kesilir. Yani o kesildi diye üzüldüğün tavuklar hiç var olmaz.
12 Yorumla- Soran9 ay
Karıncalar, fareler bile kendi kendine ürerken, onlar kendi yapamıyor mu cidden nesli devam ettirmeyi?
- 9 ay
Evcil hayvan ile yabani hayvan arasında ki fark bu işte. Koyun keçi inek vs bunlar artık evcil. Doğal bir ortamları yok.
En İyi Cevaplar
- 9 ay
İnsanlar zamanla değişebilirler ve senin seçimini anlayabilirler. Kendi değerlerine sadık kal ve çevrene açıklama yaparak onları bilgilendir. Aynı zamanda veganlık hakkında daha fazla bilgi edinmek ve destek almak için yerel vegan topluluklara katılabilirsin.
11 Yorumla- Soran9 ay
❤
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
Yeme & İçme konusunda 304 cevap paylaştı. Yani biraz gereksiz bi duygudasın hayvanın ruhu yok ölücek ve yok olucak pilli oyuncak gibi düşün tamam eziyet edilmesin zevk için avlanmasın insanlar ona karşıyım ama hayvanlaeın yaratılış amacı insanın besin zincirine dahil olması
13 Yorumla- Soran9 ay
Ama kaçmaya çalışıyorlar mesela kesileceklerinde. Demek ki öldürülmek istemiyorlar
- Soran9 ay
;/
- 9 ay
Bende saçma buluyorum şahsen , çok gereksiz sanki köpek ya da kedi eti yiyorsun neden vicdan azabi cekesin ki
17 Yorumla- Soran9 ay
Sosyal medyada o yediğim hayvanların videolarını gördükçe.. 😔
- 9 ay
Proteini nerden alicaksin peki? Et yemek insanın doğasında vardır zaten , hemde çok lezizler ya boş ver gitsin
- Soran9 ay
Mercimekte de varmış protein
- 9 ay
Sen yine de et ye , hem saglimiz için de çok onemli, sen yine de yok ben rahat etmem dersen de , nadiren ye et, mesela her hafta yiyorsan 2 haftadan bir ye
- Soran9 ay
Kırmızı eti sıfıra yakın tüketiyorum... Ayda yılda bir ancaa. Ama tavuk yiyorum. Çalıştığım iş yeri Avm de ve molalarda oralardaki yemek yerlerinden alıyorum çoğunlukla yemek kartıyla. Tavuk burger vs çok alıyorum kirmizi eti pek sevmediğim için. Balık da yerim arada dışarda. Yoğurt vs
- 9 ay
Eğer bunları çok tuketiyorsan azaltabilirsin , vegan olmaktan iyidir
- Soran9 ay
Teşekkürler ❤
- Gizli Üye(18-24)9 ay
Kanka bu hayvanlar biz yiyelim diye var zaten. Kafan mı iyi?
12 Yorumla- Soran9 ay
Biz yiyelim diye varlarsa, neden kaçmaya çalışıyorlar kesileceklerinde? Ölmek istemiyorlar. Neden?
- Cevap sahibi9 ay
Kimse ölmek istemez zaten. Allah biz yiyelim diye yaratmış onları.
- 9 ay
Allah akıl fikir versin 🤦
17 Yorumla- Soran9 ay
İnsanların düşüncelerine saygı duymayıp hakaret etmek mi? Allah sana versin aklı ve karakteri..
- 9 ay
Ama helal et varken neden vicdan azabı çekiyorsun ki onu düşünüyorum bide ben kötü amaçla yazmadım
- Soran9 ay
Yine de çok kırıcıydı benim düşüncem yüzünden akıl dilemek. Resmen sen akılsızsın diyorsun. Sana dokunacak bir şey yazmış olsam tamam da kendi düşüncemi paylaştım.
- 9 ay
Özür dilerim o zaman
- Soran9 ay
Sorun değil ❤
- 9 ay
Vicdan azabı çekme nede olsa helal 😊
- Soran9 ay
🤗
- 9 ay
Söyle tam kuzu olacaktı çevire çevire yiyecektik
12 Yorumla- Soran9 ay
Neden öyle diyorsun ama 😭 Onlar ölmek istemiyor
- 9 ay
Niye sen konuşuyor musun onlarla
Yeme & İçme konusunda 693 cevap paylaştı. vücut protein almak ister yemelisin
11 Yorumla- Soran9 ay
Mercimekte de var protein. Pek sevmem ben ama var yani
- 9 ay
Boş.
12 Yorumla- Soran9 ay
Neden boş olsun? Çok önemli bir konu bu..
- 9 ay
Olabilecek en önemsiz konu. Vegan olmak kadar boş bir şey yok, gereksiz bir hassasiyet. Ekosistem denilen bir şey var, senin et yememen bir şeyi değiştirmiyor.
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar