Baba Urfa anne Antepli olduğu için yemeğe gözükmese bile kokusu olsun diye yarım kilo kıyma koyuyorlar ya da kahvaltıda ciğer yiyoruz falan ailem tabi veganlığa karşı değil ve ben ete tapıyorum tabi ama rahatsızlığım gereği eti ve et ürünlerini bırakmam gerekiyor yavaşça mı geçmeliyim yoksa yarabandı çeker gibi bir anda mı eti kesmeliyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben de vegan olmaya çalıştım birkaç ay önce ve 1 ay kadar devam edebildim. Çok zorlandım açıkçası. Biz çok et tüketen bi ailede değiliz. Babam sivaslı annem selanik göçmeni. Ama yine de zor oldu. Tamamen etik sebeplerden denemiştim ama bu sefer olmadı. Tekrar denemeye çalışmak istiyorum çünkü vicdanen çok rahat değilim hata yaptığımı biliyorum. Öncesinde planlama yapılması gerekiyor. Yiyeceklerine dair, alternatif yiyeceklere dair. Tatlı seçimlerine dair. Hepsini bi elden geçirip düşünmen lazım. Bunu seçmek istemen de çok hoşuma gitti. Umarım başarırız.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yavaş yavaş bırak aniden kesersen sürekli miden bulanır kusarsın söyleyeyim arkadaşıma olmuştu, bende eti kestim ama yavaş yavaş ve uzun süre yemeyince et kokusu bile mide bulantısı yapıyor. Ayrıca vegan olmak çok zor bir kalıp soya peyniri 30 tl falan minicik şey,çok pahalı olıyor veganlık ama vejeteryanlık kolay
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
73
Cevap
59Cevap
Ben de 6 yıl önce bir yıllığına vegandım. Benim de et ile fazla aram yoktu ve ben vegan olmadan önce videolar izlemiştim fabrikada et, süt üretimi ile ilgili falan. O videolar beni çok etkiledi ve ben çok acıdım hayvanlara kendimi çok kötü hissetmiştim. Bu yüzden ben aniden vegan olmaya karar vermiştim. Ben eti bırakmakta hiç zorlanmamiştım (zaten fazla sevmiyordum vegan olmadan önceden de) ama yoğurt, cacık falan çok seviyordum onda biraz zolanmiştım, canım çekiyordu yani. Ama inanki eti bıraktiğinda 2 ay sonra falan o et kokusunu aldiginda et gibi değil ceset gibi kokucak. Benim cidden et kokusundan midem bulanıyor artık.
Ben de öğrenciydim vegan olduğumda ve vegan ürünler bir öğrenci için oldukça pahalı😅 ben fazla soya sütüdür, odur budur pek alamadım kendime ve 1 yıl sonunda çok zayıflamiştim, başım falan dönüyordu çok halsizdim. Bu yüzden bırakmak zorunda kaldım ama şu an 5 yıldır vejetaryen olarak besleniyorum ama yumurta-süt-bal'ı da abartmadan sadece ihtiyacim olduğu kadar tüketmeye çalısıyorum.
Vegan olmak istiyorsan halden düşmemek için biraz paraya kıyman lazım, ben şahsen öğrenci olarak karşılayamadım gerekli ürünleri ve kararlı olman gerekiyor. 1-2 ay bu şekilde beslensen zaten alışırsın ve canın et çekmez.00 Yorumla- +1 yıl
Veganlik çok saçma bir şey bence. Vejeteryan olabilirsin onun yerine sonuçta tavuk sen yesen de yemesen de o yumurtayı yapıyor ve bunu yemenin sana ya da tavuga bı faydası yok ki. İnsan vücudunda vitamin uretilmez ve bunun dışarıdan alınması gerekir. Vitamin olarak zengin olan yiyecekler ise balik, sut, et, yumurta gibi hayvansal ürünlerdir. Vegan olmanın sana bı faydası olmaz bence. Sonra vitaminsizlik yüzünden hasta olursun
10 Yorumla Bir anda çek. Alışma süreci zorlar ama dayan.
Sebze tariflerine bak internetten. Olmadı yeni tarifler çıkar ortaya. Urfa dürüm yerine pırasa dürüm yap ye bak güzel olur pırasa ^^12 Yorumla- +1 yıl
Hahahahaha 😂
- +1 yıl
Bütün hayvansal ürünleri bırakmak demek (sadece et değil yani) sağlık sorunlarına yol açar. Vejetaryenlik belli yere kadar ama veganlık tamamen kendi kendine işkence
10 Yorumla - +1 yılhttps://www.youtube.com/embed/yLxPJ_-X3zo
De haydii loooo :D
10 Yorumla Daha ne istiyorsun bre vicdansız. Et buldun ye dayak buldun kaç.
40 Yorumla- +1 yıl
Tapıyorum demek çok yanlış ne yapacaksın vegan olup da boş ver bu hayata bir kere gelmişsin bütün yiyecekleri ye ne olacak ki! Et ye tavuk ye ciğer ye mesela ben de Malatyalıyım ete bayılırım.
00 Yorumla - +1 yıl
Yavascasi yok bu işin. Antep Urfa ortaya karisiksa bir anda kesmek en güzeli. Diğer tuelutü zorlar; amma velakin, veganlık et ürünleri tuketmemek değildir. Önce onu doğru bilmeli.
00 Yorumla Vegan olursan Urfa meydanında döverler seni Urfa dan atar bir daha memleketine sokmazlar şaka bir yana rahatsızlığın varsa doktorunun dediği şekilde uzak durabilirsin etten
00 YorumlaOrtamın uygun değil braksan bile uzun süreli olmaz bence ortam mekan il filan değiştirmedikçe kasma kendinide yorma ama illede aksiyon olsun dersen aksiyon olur oda okadar
00 Yorumla- +1 yıl
Türkiyede vegan olmak satanist olmaktan farksız olmuş. 2,5 - 3 sene vegan yaşadım ve almadığım olumsuz eleştiri kalmadı ve maalesef ki yenik düştüm, veganlığı bıraktım, kabul ediyorum ahlâksızım.
00 Yorumla Vegan bende olmaya calistim ama bütün deger Vitaminler ve önemli besinler etin icinde, dikkat etmen gerekir. Hemen birakamassin. Minimuma indir tüketimi sonrasindan alisirsin.
00 YorumlaBen kırmızı et sevmiyorum arada tavuk yerimbu yüzden kolayca vejetaryanlığa geçebilirim ama veganlık çok farklı yapamam. Onda süt peynir yumurta filan yiyemezsin. Allah sağlık versin
00 YorumlaBir anda kesmelisin ve ailene eger bunu soylersen senin yenegine eklemeyi bırakırlar yani herhangi bir sorun olmaz bu arada rahatsizligin ne!
03 Yorumla- +1 yıl
Ailene yemek ayırtacaksan zor o iş. Kolay mı.
Veganlığı iyi araştır ama bana kalırsa sağlıklı bir şey değil hastalık gibi hatta bilmiyorum tercih senin coğrafya kaderdir diyemeyeceğim ben ☺️
00 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir anda yaparsan protein eksikliğinden dolayı sıkıntılar yaşayabilirsin. Kademeli olarak yap derim
00 Yorumla - +1 yıl
Hemserim geçmiş olsun urfalı olup etten vazgeçmek cok heleki urfadaysan köse bası ciğerci allah yardımcın olsun
00 Yorumla Bende senim gibiyim eti çok severim öyle gördük çümkü. Ben doğuluyum bizim oralarda da öyle. Sabah akşam her gün illa et olacak
00 YorumlaNasıl bir rahatsızlık ki bu? Veganlarda genelde demir eksikliği olur, güç kuvvet falan azalır. Emin misin vegan beslenmek zorunda olduğuna?
00 Yorumla- +1 yıl
O ortamda çok zor ama yavaşça olabilir. Vejetaryenlik de olabilir süt ürünleri ve yumurtadan kısmadan.
00 Yorumla - +1 yıl
Rahatsızlığın gereğiymiş. Desene bacım. Veganlara zerre saygım yok çünkü. Allah yaratıyor etinden sütünden faydalanın diye 😄
00 Yorumla - +1 yıl
Gecmis olsun oncelikle bir urfali olarak sunu soyliyim kolay olmuyor o yuzden yavas yavas birak bir anda birakmak dogru olmaz. her seyde boyledir.
00 Yorumla - +1 yıl
Mükemmel soru 👍🏻😁😁😁
Bizde ırk olarak etçiliz veganlık dışlanma sebebi... salata dahi tek başına yenmez 😁00 Yorumla - +1 yıl
Ciğeri bırakma yoksa urfa sana küser haberin olsun:)
10 Yorumla - +1 yıl
Rahatsızlığın varsa hemen vazgeç ama kendi tercihinse yavaş yavaş vazgeç belki yavaş yavaş vazgeçerse yeme isteği gelir
00 Yorumla - +1 yıl
Orospuyum ama bakireyim gibi bir şey bu. Sen alınma. Örnek vermek istedim sadece. Yani imkansız diye bir şey yoktur ama bir Urfalı asla vegan olamaz.
10 Yorumla Kız Urfa'da vegan olurmu hiç. Bu arada bende urfaliym tepsi kebapsiz yapmam 😬😂😂
00 Yorumla- +1 yıl
Sen urfalisin Cool olamazsin kendine gel maho ahanın torunusun sen
00 Yorumla - +1 yıl
Urfalı bir insanın vegan olması, olabilmesi mümkün değildir
00 Yorumla - +1 yıl
Protein alınmazsa vücut hastalanır tam tersi? Ne alaka ya
00 Yorumla Veggy marka ürünlerini sipariş ederek vegan etlerden yiyebilirsiniz.
00 Yorumla- +1 yıl
Allahım tam benlik... Ohh mis yaa bir yanım Antep mutfağı bir yanım Urfa mutfağı 😈😈🤣🤣🤣
03 Yorumla- +1 yıl
Valla yaaa...
- +1 yıl
Bir anda bırakılabilir sadece. Zamanla bırakma gibi durum yok
00 Yorumla Bunu ailenin düşünmesi gerek biraz da. Tek başına mücadele etmek çok zor..
00 YorumlaYavaşça yap, bir anda zor olur protein eksikliği yaşarsın.
00 Yorumla- +1 yıl
Of of of yürüyen karaciğer yağlanması görüyorum şu an...
00 Yorumla O zaman Ege'ye göç 😂 burda yeşillik çok ve sanırım sana hitap eder 🙃
00 YorumlaBir anda zaten kesemezsin, oldukça azaltarak götür.
00 YorumlaAhahhahahahs baya güldüm ama geçmiş olsun zor bir durum, şöyle ki olabildiğince uzak dur
00 Yorumla- +1 yıl
Bende urfa liyim ve bu memlekette vegan olmak imkansiz denilecek kadar zor 😊 sabah kahvaltısında arapoğlu na gidip bi ciger üstüne yarım dalak yemenin tadini bulamazsin vegan olarak demedi deme 😅
00 Yorumla - +1 yıl
Sebze den başla en sağlıklısı zaten bol sebzeli beslenmek. Haftada bir et yersin.
10 Yorumla - +1 yıl
olma bence senin ruhunda var kebapçılık fena dalga geçerler
00 Yorumla - +1 yıl
Bu ülkede vegan beslenmek imkansız gibi bir şey, çok pahalı ve istediğin ürünü de bulamıyorsun pek. Bana sorarsan salla gitsin.
00 Yorumla - +1 yıl
Et yiyecekleri yani yağlı yemeklerden uzak durursan kan değerleri düşük çıkma ihtimali var ne kadar veganlı/vejetaryenli beslenirsen o kadar iyi. Yalnız sporu yaparken nefesi diyafram tekniği kullanmalısın.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Vegan olmak aşırı derece pahalı ve çok zor ucuza kaçmak istersen de kutt diye bir yerde bayılır gidersin
00 Yorumla Kız ne veganlığı dişin kesiyorken ye ilerde istesen de yiyemezsin şekerdi kolesteroldü
00 Yorumla- +1 yıl
aman vegan olcaksan ol da olmayanlrı bi salın be kardeşim
10 Yorumla Yav veganlk sacmalıktır anne karnında et ve kanla beleniyon ve iki organın et yeme mecburiyeti var vitasmin ve hormon uretsin diye yanı özenti olma dogal olanı yap
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
O ailenin kedisi olmak isterdim yav her gün 3 öğün et vay ulan 😋😋
00 Yorumla - +1 yıl
Bir anda geçmen çok zor olur bu yüzden yavaş yavaş alışa alışa geç. Ama eğer canlıları kesmenin katliam olduğunu düşünüyorsan bitkilerde canlıdır
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederiim
Sen vegan olmak için yanlış yerde doğmuşsun, kaderini kabullen ve ciğerleri göm.
00 Yorumla- +1 yıl
Elon Musk’un Mars’ta kuracağı koloniye katılırsan belki 😂
10 Yorumla - +1 yıl
Ailem öyle olsa hiç vegan olmam. Dünyanın en güzel yemekleri Gaziantep yemekleri
00 Yorumla Bence direk bırak eti ben tüketmiyorum bile görünce midem bulaniyo resmen antepli olmama dahi
00 Yorumla- +1 yıl
Ne fark eder ufali olman ne alaka kendi yemeğini kendin hazırla Heger çok istiyorsan vegan olmak
00 Yorumla - +1 yıl
Bi zamanlar Gaziantep gelini olmayı isterdim , vay be
00 Yorumla - +1 yıl
Geçemezsin. Genin izin vermez. :)
10 Yorumla Sen Konya ya gel ben Urfaya gidem bacım
10 YorumlaBence sen vegan olma vejeteryan ol.
10 YorumlaEt yemeklerini bana ısmarla :D
10 Yorumla- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(127)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Vegan olmak istiyorum ama Urfalıyım, veganlığa nasıl geçebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar. Öncelikle almış olduğunuz karardan dolayı sizi kutlarım. Bu hem kendi adınıza hem de Dünyamız adına çok güzel bir karar. Ve bu önemli kararı aldıysanız inanın bana hangi şehir de ya da hangi ülke de olduğunuzun hiç önemi yok. Siz bu hayat tarzına geçmeyi kafaya koyduysanız bir yolunu mutlaka bulacaksınız.
Birkaç istisnai tarif hariç her tarifin bir de vegan versiyonu mevcut.
Sosyal medya kanallarıyla bu tariflere rahatlıka ulaşabilirsiniz. Vegan ürünleri bulma konusuna gelecek olursak, şu an hangi şehirde yaşarsanız yaşayın internet alışverişine yönelmenizi öneririm. Ankara'da yaşıyor olmama rağmen ben de bu şekilde yapıyorum. Günden güne veganlık yayıldıkça marketlere de vegan ürünler gelecektir merak etmeyin.
Geçiş sürecinde size bir kaç tavsiyem olacak. Ben vegan olmaya karar verdiğim de bir gece de vegan yaşam tarzına geçiş yaptım. Aslında bu zor olan yöntem ama ben bunu sürdürebileceğimi çok iyi bildiğim için bu şekilde yaptım. Benim size tavsiyem kademeli olarak geçiş yapın. Örnek vermek gerekirse, vejetaryen olarak başlayın ve bir kaç hafta böyle devam edin. Daha sonra haftanın bir günü vegan olarak beslenin. İki gün üç gün derken bir bakmışsınız artık bu yaşam tarzını rahatlıkla sürdürebiliyorsunuz. Evdekilerin neler yediğine lütfen hiç takılmamaya çalışın. Hatta tam manasıyla vegan yaşam tarzına geçtikten sonra yapacağınız vegan tarifleri ev halkına deneterek onları kademeli olarak kendi tarafınıza çekebilirsiniz. Bunu ben başardım ona dayanarak söylüyorum. Ayrıca bu süreçte kendi yaşadıklarımı paylaştığım bir video linki aşağıya bırakıyorum. Bu video da size fikir verecektir.
Sevgiyle kalın.
Bi'bilen görüşündeki video linki pasif kaldığı için iligi video linkini terkar paylaşıyorum
Değerli görüşleriniz teşekkür ederiz...
https://www.youtube.com/watch?v=UFP_cMDxRqM
Teşekkür ediyorum 🙏🏻
@Anıl Ercan Rica ederim biz birlikte güzeliz aramıza hoş geldin😊
Bu güzel Ailenin bir parçası olmak çok güzel. Hoş buldum. ☺️