- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
kendimi bildim bileli 1 vejetaryenim ve etin tadı bile ne olduğunu bilmem..
sut, yogurt, yumurta vs bunlardan sadece yumurta yiyordum oda zorunlu olduğu için.. bu açıdan tecrubeme göre evet kilo almamak açısından bir adım daha öndesin diyebilirim yani vejetaryen ya da Vegan olursan.. ama bu kesin bir çözüm değil ben kendi irademle 70 kilodan 90 kiloya kadar gelmiştim sadeve bitki yiyecekle sebze meyve ve hayvan eti ya da herhangi bir ürünü dahil etmeden yumurta dışında o da kısıtlı bir şekilde02 Yorumla- Soran+1 yıl
20 kilo cok iyi peki ne kadar surede verdin 20 kiloyu? Vegan olmayi dusunuyo musun?
- Cevap sahibi+1 yıl
3 ay içinde okadar. Vegan olmakla ilgili psikolojik olarak evet çok istiyorum ama sağlık açısından sağlığım bozuluyor bu yüzden ilaç olarak diyebilirim sadece yumurta yiyorum. aslında malesef bir gerçeğe boyun eğmeliyiz ki bitkiler çok şeydir ama herşey değildir
En İyi Cevaplar
Bacım et, süt, yumurta vs. vs. yemeden nasıl sağlıklı yaşamayı düşünüyorsun. Protein kalsiyum genel olarak bunlarda, ve daha birçok şey.
Zayıflamak istiyorsan bir diyetisyene başvur. Sana sağlıklı öğünler hazırlasın. Ardından spora yazıl.
Yeni yeni icatlar çıkarıyorlar ya03 Yorumla- Soran+1 yıl
Protein sirf ette yok ki. Yuksek protein iceren besinleri bir arastir
- Soran+1 yıl
Sadece B vitamini bu saydiklarinda ki onu da baska seylerden alabilir insan o yuzden önemsiz
- +1 yıl
oha süt yumurta da mı yemicen? nasıl yaşıcan sadece otla meyveyle olmaz ki.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Protein baska besinlerde de var. Mesela hayvan kiymasi yerine soya kiymasi, peynir yerine tofu vs
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Bak ekmek yeme, sabah kahvaltını iyi yap akşama kadar meyve vs ye yürüyüş yap, istedigin vicuda kısa zamanda kavuşursun.
05 Yorumla- Soran+1 yıl
İse veganliga benziyor. Tabi sabah kahvaltida yumurta, peynir falanda olmucak
- Soran+1 yıl
Yani aslinda hayvansal urun disinda istedigimi yiyebilirim o zaman zayif dusmez
- +1 yıl
Yağlı, şekerli, unlu veya tatlı besinler ve beyaz ekmek yeme. Ekmeğe tereyağı veya margarin sürüp yeme
Mutlaka kahvaltı yap, kızartmalardan uzak durun.
Yemeklerden sonra tatlı yerine meyve yemeye çalışın.
Kola ve gazoz içme, onun yerine su içmeye çalış.
Bol sebze ye. Ancak incir, üzüm ve kayısı gibi tatlı meyveleri fazla yeme. Daha çok meyve ve sebzelerin renkli olanlarını tercih et.
Porsiyonları küçült ve daha ufak tabaklarda yemeye çalış.
Yemekleri yavaş ye ve yemeğe konsantre ol.
Süt içmiyorsan, brokoli ye
Yemeklerde sos kullan, dışarıda sucuk, sosis, salam ve mayonezli yiyecekler yeme ve evine de alma.
Patatesi ve beyaz pirinç pilavını çok nadiren ye.
Yemeklerden sonra dişlerini fırçala.
Yemeğe salata ile başla.
Akşam yemeğinden sonra yemek yeme.
Meyve suyu içeceksen, domates suyu içmeye çalış.
Meyve sularını maden suyu ile sulandırarak içmeyi adet haline getir.
Ara öğünlerde bisküvi yerine elma, 3-4 tane ceviz, badem veya yer elması ye.
Bu şekilde yersen çok çabuk zayıflarsın :D - Soran+1 yıl
Dediklerinden tek farkli yapicagim sey zeytin yagi yemek ona da vucudun ihtiyaci var ama evet onun disinda dediklerini yapicam sagol :)
zayıflamayı bilmem de zeka geriliği yaptığını biliyorum. hayvansal proteinler olmazsa beyin yeterince beslenemiyor.
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Beyin vitaminlerden beslenir. Bu saydiklarin sadece B vitamini kalan vitaminlerin neredeyse hepsini meyve ve sebzeler olusturuyo. Ayrica b vitamini kategorisinde sadece etler yok ki muz, mercimek, kuru fasulye vs de var ve ayni görevi görüyor
- Soran+1 yıl
Gunde 1 tabak mercimek yiyen bir insan zaten gereken protein miktarini almis oluyo, et yedigin zamanda 1 lokma yemiyosun ki en az 100 gram yemek gerekiyo
- Soran+1 yıl
Hintliler vegan degil ki tam tersi hint yemekleri cogunlukla etlidir. Tum dunyada et oburluk var evet ama hicbir millet icin tamamen saglikli diyemeyiz zaten. Et kulturunun en yaygin oldugu milletler amerikanlar ve almanlardir obezitenin de en yaygin oldugu milletler de amerikanlar ve almanlar.
sadece yesillikle insan ne kadar saglikli ola bilirki?
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Dunyada vegan akimi neden basladi biliyor musun? Cunku vegan beslenen biri asla kanser olmuyor
- Soran+1 yıl
Veganlar soya kiymasi yiyor normal kiymadan tek farki hayvan kiymasi olmamasi. Peynir yerine tofu yiyorlar. Kuru fasulye, mercimek vs gibi besinlerde cok yuksek protein var zaten. Normalde de 1 tabak mercimek yiyen biri gunluk protein ihtiyacini zaten almis olur. Hayvansal urunler vucutta bakteri yapmaktan baska ise yaramiyo ki. Mesela insanlar hayvansal urun tukettigi icin agzi kokar, bir veganin asla agzi kokmaz
- Soran+1 yıl
Ben etin tadini hic sevmedigim icin bana hic fark etmiyo :)
- Soran+1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Vay nabıcan sen kanserliği kanser olanda ölüyor olmayanda hayatın tadını cıkart bidahası yok bu dünyanın başka bir yaşamda yok😂
- +1 yıl
Tehlikeli degmez yapma
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Tehlikeli mi? Tavuk yiyen biri olsam inan daha sagliksiz olurdum hazir aldigimiz tavuklarin hepsi bol hormonlu ve kimyasallyi ha antibiyotik icmisim ha tavuk yemisim ayni sey
- +1 yıl
Ya vejeteryan olmak nesede hayvansal hicbisi yememek cok kotu sagliksiz dikkatli ol protein ihtiyacini yogirtla gidermek var antibiyotiikle gidermek var o yuzden dedim
ben etcilim vegan lık bana göre değil.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Tercih meselesi tabi
Kilo vermek için mi vegan olucan
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Zaten vejetaryenim aslinda veganlik uzun zamandir aklimda ama cesaret edemiyorum belki kilo verirsem heveslenirim diye dusunduk
- +1 yıl
Ne yicen? Olurmu oyle sey 😃
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Hayvansal urun disindaki her seyi yiyebilirim. Sebzeler, meyveler, karbonhidratlar, kurubakliyatlar, kuruyemisler vs
- +1 yıl
o olmaz öyle hiç sağlıklı bişi gelmedi kulağıma
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Tam tersi vegan bir insan ilerde asla kansere yakalanmiyor
- +1 yıl
et yemeye de ihtiyacımız var
- Soran+1 yıl
Et yemeye degil protein yemeye ihtiyacimiz var. Tek protein kaynagi et değil ki
- +1 yıl
et giren yere dert girmezmiş
Sağlıklı değil vücudun o besinlere ihtiyacı var.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Protein baska besinlerde de var
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Cok sagliksi
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Tam tersi cok saglikli
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar