Selamlar🩷 Diyet yapıp bozmak ve tekrar başa dönmek, her açıdan bedenimize zarar olduğunu düşünüyorum. Ama sürdürülebilir bir beslenme alışkanlığı bence herkes edinmeli..
Sürdürülebilir beslenme alışkanlığını nasıl edindin?
Bazen ediniyorum :D bazen de diyorum git kırlarda gez sonra gelirsin ey beslenme alışkanlığı, o da gezmeye çıkıyor :D her şeyi doğru yaparken bu disiplini sürdürmek daha kolay, spor yaparken vs. Kendini de sağlıklı olmaya çalıştığına farklı yollarla inandırırsan onu da elde tutmak kolaylaşır diye düşünüyorum.
Bunu başarmak çok zor olmuştu aslında. yani bir insan bir şeyi gerçekten isterse aslında başarır tabi ki sağlık sorunu varsa önce doktora gitmeli. tiroid değerlerine ya da kan şekeri değerlerine baktırmalı. çünkü bunlarda sorun varsa kişi kilo veremez ya da sağlıklı beslenemez bunlarda sorun yoksa. kişi düzeli sürdürülebilir bir liste yapmalıdır. yani hem sevdiği hem de sürekli yiyeceği yemeklerden.. bu da olursa spor ile desteklemek yeterli olacaktır :)
Düzenli spor yapıp sağlıklı beslendiğinde vücut öyle güzel gelişimler gösteriyor ki , artık eline tatlı, kızartma vs hiç bişey alamıyorsun Çünkü emek vermişsin ve bozmak istemiyorsun. Hem de ömrüne ömür katıyor