Arkadaşlar bugün benim ketojenik diyette 3. Günüm aralıklı oruçla birlikte yapıyorum. Ve ilk keto deneyimim. Bugün aşırı zorlanmaya başladım. Yorgunluk, halsizlik, çarpıntı hatsafhada tüm bunlar normal mi? Bu konuda bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
2 ay
Arkadaşlar aranızda ketojenik diyet yapan var mı?

Yapılan çalışmalarda günlük karbonhidrat alımının 50 gramın altına düşürülmesi, insülin hormonu salınımını da önemli ölçüde azaltacağından insülin duyarlılığını arttıracağı kanıtlanmıştır. Karbonhidratsız kalan vücut, alternatif bir enerji kaynağı olarak keton üretimine başlar. Keton birincil enerji kaynağı haline geldiğinde ise insülin hormonunu glikoza nazaran daha az uyardığı için vücudun yağ depolama uyarısını keskin bir şekilde azaltır ve yağ yakımını destekler.
Kısacası ketojenik beslenme, vücudun enerji kaynağının karbonhidrat yerine yağ olmasını; aralıklı beslenme ise metabolizmayı hızlandırmayı, yağ yıkımına destek olmayı ve vücudun daha sağlıklı olmasını vadeder. Uzman takibinde kontrollü uygulandığı taktirde ise epilepsi, Alzheimer, Parkinson gibi hastalıkları; insülin direnci, hipertansiyon ve kolesterol yüksekliği gibi metabolik problemlere karşı iyileştirici etkisi vardır.
Sağlıklı günler dilerim.
Hocam eywallahta paragraf sorusu mu çözüyoz ammjjn...