Arkadaşlar bugün benim ketojenik diyette 3. Günüm aralıklı oruçla birlikte yapıyorum. Ve ilk keto deneyimim. Bugün aşırı zorlanmaya başladım. Yorgunluk, halsizlik, çarpıntı hatsafhada tüm bunlar normal mi? Bu konuda bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
5Cevap
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Vücuduna zarar veriyosun. keto gibi uyduruk şeylerle ugraşma. B1 vitamini ve elektrolit kaybedersin. hücreler suyu ve elektrolitleri alabilmek için şekere ihtiyaç duyarlar.
212 Yorumla- Cevap sahibi1 yıl
keto yapmak yerine kalori kısıtlayarak az yemeyi dene. tek oturuşta çok yediği için insanlar kilo veremiyor.
- 1 yıl
Boş yapmışsın. Bilmediğin konularda yorum yapma bence
- Cevap sahibi1 yıl
@strawberrycat sen bilirsin. metabolik arızan varsa keto yu kaldıramaz vücut. deneyimle sabit. en ufak kilo fazlalıgın veyahut safra üretiminde bir sıkıntın varsa keto daha çok zarar verecek sana
- 1 yıl
Yanlış bir şekilde yapmış olabilirsin çünkü ben yapmaya başladığımdan beri daha iyi hissediyorum. Önceden ödem olurdu ben de ama artık hiç olmuyor mesela
- Cevap sahibi1 yıl
@strawberrycat yanlış yapmadım bende metabolik sıkıntı var ordan biliyorum. bazen yağ yiyince çok iyi ısınıyor enerji veriyor o anda ketosize geçtiğimi fark edebiliyorum fakat vücut sogukken ve kazınma hissi yokken yağlı şeyler tüketirsem berbat şekilde kaşıntı artırıyor bende. kesince düzeliyor yağları
- 1 yıl
Ben sadece sabahları kahvaltıyla birlikte 1 tatlı kaşığı falan zeytinyağı içiyorumx bir sorun olmadı ben de
- Cevap sahibi1 yıl
@strawberrycat çünkü metabolik sıkıntın yok bendeki gibi. şartlar aynı değil. herkese uymaz keto olayı. kanser olanalr falan hiç denemesin veya diyabet
- 1 yıl
Aksine doktorlar kanser ve diyabet hastalarına öneriyor bunu, yanlış biliyorsun
- 1 yıl
Ayrıca şimdi farkettim, ilk yorumunda vücut elektroliti şekerden alır demişsin şaka mısın ya elektrolit suda bulunur o yüzden bol bol su içilmesi gerekir b1 dediğin vitaminde zaten çoğu sebzede bulunur ki zten sebzeler ketojenik diyetin bir parçasıdır. Sizin gibi hiç bir şey bilmeyenler doktor kontrolünde olmadan böyler yapmasın ya sonra herkes öyle zannediyor
- Cevap sahibi1 yıl
@strawberrycat abla onu diyen doktorlar o zaman milyonlarca diyabeti ve kanser hastasını iyileştirsin hap yazacagına. son araştırmalar kanserin ketoda bile çogaldıgını gösteriyor. boş ve ezber bilgilerle konuşuyon güncelle biraz kendini
- 1 yıl
Asıl sen boşsun onunla ilgili bir kitap bile okumuştum biyoloji dersinde öğrendiğimiz birçok şey yazıyordu ve kitabı çok iyi anlamıştım o yüzden. O yüzden sen köyüne dön bence. Biyolojinin 0 olduğu ilk yazdığın yorumdan bile belli oluyor
- Cevap sahibi1 yıl
@strawberrycat Abla sen bilirsin.
- 1 yıl
Keto diyet çok saçma abartmadan yap bari. Çünkü karbonhidrat alman gerekiyor zaten vücudun için. Ben gereksiz görüyorum.
10 Yorumla - 1 yıl
aralıklı oruç disinda hiçbir diyet yapma, herseyden ölcülü ye, bol sebze ye , her gün yürüyüş yap, bol su ic
00 Yorumla Hic gerek yok yaz bana ben sana bi program. veriyim
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
ketojenik diyetle 2 ayda yaklasik 15 kilo vermiştim ama benim hic boyle bi sıkıntim olmadi dogru yaptigina emin misin? ya da belki vucudun uyum sureci icerisindedir?
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
olaya bak. ketojonik diyet. keto deneyimi. iyice özendi oldu herkes.
02 Yorumla- Soran1 yıl
Peki siz ne önerirsiniz beyefendi?
- Cevap sahibi1 yıl
yeni yeni terimler komik geliyor bana
Ben diyet yapmam benim kilom 40 yemek yiyin yiyin kilo almıyorum 😁
00 Yorumla- 1 yıl
Saçmalık geliyor bana bu tip diyetler, zayıflamak veya sağlıklı olmak istiyorsanız dengeli beslenen.
00 Yorumla Epilepsi hastası mısın?
00 Yorumla- 1 yıl
@siyahvebulanik
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Yapılan çalışmalarda günlük karbonhidrat alımının 50 gramın altına düşürülmesi, insülin hormonu salınımını da önemli ölçüde azaltacağından insülin duyarlılığını arttıracağı kanıtlanmıştır. Karbonhidratsız kalan vücut, alternatif bir enerji kaynağı olarak keton üretimine başlar. Keton birincil enerji kaynağı haline geldiğinde ise insülin hormonunu glikoza nazaran daha az uyardığı için vücudun yağ depolama uyarısını keskin bir şekilde azaltır ve yağ yakımını destekler.
Kısacası ketojenik beslenme, vücudun enerji kaynağının karbonhidrat yerine yağ olmasını; aralıklı beslenme ise metabolizmayı hızlandırmayı, yağ yıkımına destek olmayı ve vücudun daha sağlıklı olmasını vadeder. Uzman takibinde kontrollü uygulandığı taktirde ise epilepsi, Alzheimer, Parkinson gibi hastalıkları; insülin direnci, hipertansiyon ve kolesterol yüksekliği gibi metabolik problemlere karşı iyileştirici etkisi vardır.
Sağlıklı günler dilerim.
Hocam eywallahta paragraf sorusu mu çözüyoz ammjjn...