Çok üşengeçim spor yapamam maks 10 dakika yaparım
ama yemek yemem öyle zayıflayabilirim daha kolay

Çok üşengeçim spor yapamam maks 10 dakika yaparım
ama yemek yemem öyle zayıflayabilirim daha kolay
Bel çevresindeki yağlar, vücudun diğer bölgelerindeki yağlardan daha zor verilir.
genellikle kilo verildiğinde vücudun orta bölgesinden yani gövde kısmından kilo kaybedilir. Orantılı olarak kilo verebilmek için dengeli bir diyet ve düzenli egzersiz yapmak önemlidir.
Mekik çekmek gibi spesifik egzersizler yapmak karın-bel çevresindeki yağları eritir.
Mekik çekmek veya karın bölgesine yönelik diğer egzersizleri yapmak karın kaslarınızı güçlendirir ancak bel çevresindeki yağları azaltmaz. Bel çevresindeki veya diğer bölgelerdeki yağları yakmanın yolu; diyet+egzersiz yapmaktır. Yürüme, koşma, yüzme, veya tenis gibi kardiyo tarzı egzersizler yağ yakımını destekler.
Bel çevresi yağlanma birçok hastalık ile bağlantılıdır.
Yapılan çalışmalar, bel çevresi yağlanmanın özellikle kalp sağlığı için çok tehlikeli olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda osteoporoz, demans (unutkanlık), Alzheimer, diyabet, kolon kanseri, metabolik sendrom, yüksek kan basıncı gibi sağlık problemleri ile bağlantı olduğu görülmektedir.
Bel çevresini azaltmanın en etkili yolu;
Alınan kaloriyi azaltmak ve daha fazla egzersiz yapmak, bel çevresini azaltmanın en iyi yoludur. Yapılan bir çok araştırma; meyve, sebze, tam tahıl, düşük yağlı süt ürünleri, kurubaklagil, yağlı tohumlar, yağsız et, balık, yumurta ile tüm besin öğelerini karşılayan dengeli bir diyet takibi ve haftada 3-4 gün, 30 ila 60 dakika egzersiz ile desteklenmesinin bel çevresini kontrol altına alınabileceğini göstermektedir
Öğle 12 ve akşam 8'de yemek ye, onun dışında hiçbir şey yeme, öğle 12 olmadan önce sabah bir şey yememişken spor/yürüyüş yap. Limonlu su iç günlük. Kardiyo ve egzersiz yapman gerek. Yani az yapacaksan da, hem yağ yakımı hem kas artırımı olması gerek.
Cevap
17Cevap
Bende de var sporla gider ben spor yapıp üstüne atıştıyorum 10 gündür spor yapıyorum karnım sarkmıyor ama tartıda kilom sabit
Spor 🤢😖
Mecbur
Az spor diye bişi yok beslenme+dogru haraketle kurtulursun
Çok az yağ var sağa sola eyilerek soba yardimi ile
kanka tek bi hareket var onu yapmalısın
Söyle kanka
Ay illa spor he iyi tamam yaparız teşekkürler 🙄🙄
He ya sihirli sopan falan yok mj
sekeri ekmegi azaltarak
Karnını içeri çek, bırakma..
Onlara yağ mı diyorsun
Ne diyeyim