Merhabaa 🌸
Aralıklı orucun yaşa göre belirli bir programı oluyor. Örneğin yetişkinler için 18 saat aç kalıp 6 saat her istediğini yiyebilmek gibi..
Ben sağlıklı bulmuyorum ama aranızda deneyip olumlu sonuç alan oldu mu?

Merhabaa 🌸
Aralıklı orucun yaşa göre belirli bir programı oluyor. Örneğin yetişkinler için 18 saat aç kalıp 6 saat her istediğini yiyebilmek gibi..
Ben sağlıklı bulmuyorum ama aranızda deneyip olumlu sonuç alan oldu mu?

Oruç zayıflamak için değil nefis terbiyesi için tutulur Nefis İnsanın İçinde bulunan o kadar aşağılık varlık ki her haltı yaptıran o zaten açlık Onun hakkından geliyor Örnek vermek gerekirse Allahu Teala nefsi yarattığına Allah sormuş sen kimsin diye nefis de Allaha Sen sensin ben de benim demiş Allah ateşe azaba atmış tekrar sormuş sonra aç kalınca susuz sen benim Rabbimsin ben de senin kulunum demiş yani nefisin zayıf noktası açlık susuzluk gelelim kilo ya Yani orucun katkısı olur elbette ki 😊 kilo verdirir evet
Eğer hastalığınız yok ise evet verilebilir. çünkü vücut aç kaldığı zaman sadece yağları yakar. bunun için 4-6 saatten fazla süre gerekir. ama önemli olan gün içinde alınan toplam kaloridir. bu ihtiyacınızın altında ise kilo verirsiniz. üstüne ise kilo alırsınız bu kadar basit. eğer şeker hastalığınız varsa uzun açlık kan şekerini düşürür.
Kesinlikle doğru, bilgilendirme için teşekkürler.
Rica ederim. bu arada lifli besinler örneğin elma ya da sebze gibi yiyecekler de iştahı azaltır
Onu bilemem fakat bugün bir şey öğrendim sirke limon ve bal suya karıştırıp her sabah aç karnına iç çok güzel kilo verdiriyormuş 👍
Eig için teşekkür ederim
yiaa resim cok tatli
Cevap
9Cevap
buna oruç değil de diyet diyelim
çünkü orucun önemine maneviyatına kilo verme anlamı koymak doğru değildir
kilo verilmek isteniyorsa kalorisi düşük besinler yenmelidir
kalori düşük olduğu için sıklıkla yenebilir ve yakımı kolay olur
aynı zamanda tok tutan besinler yenmelidir
bunun başında yulaf ezmesi gelir
bir kase sütle karıştırılmış yulaf ezmesi gün boyunca kişiyi tok tutabilir 100 gr ında 360 kcal bulunur 1 kaseye tekabül eder
sağlıklı ve kalori sıkıntısı olmayan diyet yapmak isteyenler için oldukça güzel bir besindir
Sporcu orucu intermittent fasting diye geçer yapan sporcular var 18 saat yemeyip kalan 6 saat yemek yer ya da günde bir öğün yiyen de var. Ama sporsuz vermek zor vücut metabolizmasi yavaşlar yemedikce
Bana göre sağlıksız bir olay.
Bakış açısı vücudun sınırlarını zorlamak lazım bazen
Oruç sayesinde evet kilo verilir ama dikkatli yapınız yoksa kaş yaparken göz çıkar dikkatsiz oruç tutar iseniz bitkin hastanelik olma ihtimal var
Verilir karbonhidrat tatlı yerine protein vitamin spor ve seks muhteşem hissediyorsun
Uyarsan verilir , spor yapmadığın sürece boş
normal oruç tut hem sevapta kazanırsın
Mantıklı mutlaka dikkate alıcam.
Onun yerine az gıda tüketin 5 öğün deneyin. Aynı şey olabilir mi🤗
yemeden yapamam ben 😋
Vişnelim kilo vermeye ihtiyacın yok
Merhaba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?