Çay - sigara, kahve - sigara, yemek sonrası sigarası derken keyif yaptığımız anların listesi uzar gider. Bu yüzden sigarayı bırakmak imkansız hale geliyor.
Sizce sigara en kolay nasıl bırakılır?

Bırakmanın yöntemini bulur isen bana da haber ver. 😀
Eskiden kendime hakim olurdum. Bir, iki dal içerdim ama şimdi o yok. Aslında eminim sinirim vs olmasa bırakırım. Kendime bu konuda güveniyorum. Şu sinirlerim gitsin, tabi gider ise bırakırım diye düşünüyorum.
Asabi sana bakiyorum burdaki kadinlara bakiyorum onlardan daha zekisin sinirlenme nedenin nedir anlik ofkemi
Toplum sağlığı merkezlerine gidersen orada sigara bıraktırma birimleri var. Konusunda eğitim almış doktorlar sana yardımcı olmaya çalışıyor. Bırakmana yardımcı olan ilaçlar var, normalde çok pahalılar ama bu merkezlerde ücretsiz veriliyor sigarayı bırakabilmen için.
Oralara baş vurabilirsin, yönlendirirler seni.
Annem de bir ara TSM'nin sigara bıraktırma polikliniğinde çalışmıştı. Bırakmak için gelen insanlara sigarayı bıraktırmaya çalışıp molalarda gidip kendisi sigara içiyordu. Bu da böyle bir anımdır. (Hala içiyor.)
Teşekkür ederim :))
Zor oluyor ya birden bırakma yavaş yavaş bırak çünkü birden gidince geri geliyor bu arada sen oyun fenomeni de sağlık etiketini çok çabuk almışsın ilginç
Teşekkür ederim.
Hiç içmediğim için bilemiyorum. Ancak ben nefsime hakim olabilen birisiyim. Yani içseydim de bırakmak istedikten sonra bırakırdım. Bence bu mesele kişide bitiyor. Kişi istedikten sonra bırakabilir bana göre
Cevap
11Cevap
Benim için mümkün değil, bırakmak isteyen kapıma iki paket bırakıversin :D
Haydaaa
Sigarayı 3-4 kere bırakmaya çalışmıştım 7-8 gün oluyor içmiyordum sonra aniden istek geliyor engel olamıyordum ki nikotinli sakız diye bişey keşfettim. Onu aldıktan sonra hiç içmedim sigara. Tamamen bırakalı 4-5 ay oluyor.
Sigara bırakma hattını aradım. Neden bırakamadığımı sordular sonra karşılıklı sigara yaktık 🚬😂
Haydaaa :D
Canın sigara içmek istediğinde sigara içmek yerine farklı birşeyler iç. Mesela su.. 🙄 Böyle böyle bırakılır bence
Su ise yaramaz :))
yok olmuyo ya ben bıraksam yanımda biri içio aklıma gelio bütün dünya bırakırsa anca bunu kabullendim
Aklinda tek hedef olsun sigarayı yakmamak sigarayı yakmazsan kurtulursun bi baskasina yaktirmakta sacma olucagindan surekli buna odaklan
Sigara bırakma seansları var. Klinik gibi. Belli bir zaman gidiyorsun ve sonrasında öyle bir canın çekmiyormuş ki kokusundan bile miden bulamıyormuş.
sigarayı bırakırsın ama nikotini zor.
Nikotini zaten vücut üretiyor. Biz sigara içerek tembelleştiriyoruz vücudu. Bu yüzden bağımlısı oluyoruz.
dopamin salgılatıyor haliyle keyif veriyor. zamanla buna bağımlı olduğun için tembelleşiyorsun yani sen bu hormonun salgılanmasına bağımlısın. bir zaman sonra vücut alışıyor artık yeteri kadar içtiğin şekilde sana keyif vermemeye başlıyor haliyle sigara adedini artırıyorsun bağımlısı oluyorsun. demek istediğim şu ben e-sigara ile bıraktım zamanla likitin nikotinini azaltarak bırakıyorsun E bu sefer e-sigara bağımlısı olurum dersin belki evet ama içmediğin zaman etkilenmiyorsun yani gözün aramıyor, bir zaman sonra keyif vermiyor sadece buharlıyorsun işte.
Doğru valla.
Bırakmak isteyen bana bıraksın hehe
Bırakılmaz ara verilir
Her gün bir kaç tane azaltarak
Azalta azalta
Hayat zor bırakılck gibi deyil🔥🚬
Beyinde biter
Yaşam tarzını degistirerek
Nikotin oranı yüksek besinler tüketin
İçmeyerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?